bloody_sunday είπε:Μα τι πάει να πει "απαίδευτο" βρε Animae? Και γιατί να είμαστε σώνει και καλά σαν τους έξω? Να έχουμε τα μουσικά τους γούστα, τις δικές τους αντιλήψεις, τη δική τους κοσμοθεωρία?
Όχι, δεν το πηγαίνω μακριά. Συνειδητοποίησα για πρώτη φορά τι σημαίνει αυτό που ονομάζουμε εμείς "ξένο τραγούδι" για τους ξένους όταν πρωτοέφυγα από Ελλάδα για να ζήσω στο εξωτερικό περίπου 8 χρόνια πριν. Όταν βλέπεις νοικοκυρές, οικοδόμους, χρηματιστές και καθηγητές πανεπιστημίου να ακούν κάθε μέρα στο ραδιόφωνο Britney, Spice Girls, Oasis, Muse, Amy Winehouse, αυτούς τους σαχλαμπούχλες τους Κολντπλέις, Supergrass, Girls Aloud, So Solid Crew, και ανάμεσα σε αυτά να πεταχτεί και ένας παλιότερος αχταρμάς από Ramones, Abba και 80s μέχρι Hendrix, Joy Division, Joplin, Τoto και Jackson 5, ε, τότε καταλαβαίνεις ότι μας χωρίζουν ΕΤΗ φωτός. Σκέψου το δικό μας ραδιόφωνο τι παίζει και θα καταλάβεις τα επιχειρήματα περί διαφορετικής ψυχοσύνθεσης και διαφορετικής διαθέσιμης αγοράς. Ακούν όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτά που εμείς τα ονομάζουμε "ξένα" και τους κολλάμε την ταμπέλα του "in".
Το ερώτημα όμως είναι: "γιατί να θέλω να είμαι σαν και αυτούς;" To γεγονός ότι οι Ελληνίδες νοικοκυρές και ταξιτζήδες δεν ακούν ότι ακούν και αυτοί του εξωτερικού τους κάνει "απαίδευτους"?
Σε καμία περίπτωση δεν εννόησα αυτό ως “απαίδευτους”.
Έκανα αναφορά στο κλασσικό που έχουμε εδώ και χρόνια, να μην στηρίζουμε εγχώρια προιόντα. Αυτό φυσικά δεν είναι φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται στην μουσική, αλλά σχεδόν σε όλους τους οικονομικούς κλάδους.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα απαίδευτο κάποιον επειδή ακούει άλλη μουσική ή στηρίζει άλλη μουσική(εγώ είμαι ο έξυπνος και αυτοί οι βλάκες? No way..).
Αλλά για το ότι δεν έχουμε την παιδεία να στηρίξουμε τα δικά μας.
Παράδειγμα και για το ράδιο: ξέρω μπόλικο κόσμο ο οποίος ακούει ραδιόφωνο και ο οποίος συγχρόνως παραπονιέται ότι δεν υπάρχει ποιότητα. Όχι μόνο ποιότητα από άποψη μουσικής, αλλά αναφερόμενοι στα λεγόμενα playlist τα οποία μας σπάνε τα @@.
Φυσικά δεν μιλάω μόνο για ξένο ρεπερτόριο, αλλά και για ελληνικό. Ή και αυτό που αναφέρθηκε πιο πριν στο θρεντ ( -ποιοι είναι αυτοί? -….. –ελληνες είναι? Απογοήτευση)
λιγα τα λόγια σου για τους κολπλεις εε
Eπίσης δεν μπορώ να καταλάβω το φαινόμενο του να διαφωνεί μαζί σου κάποιος και να σε ειρωνεύεται σε άλλα θρεντ.
(προφανώς μπλοντυ, δεν πάει σε σένα αυτό)