Τα αγγλοφωνα γκρουπ απο την Ελλαδα μπορουν να πανε Νο.1 στο UK!

Jasemeister είπε:
Έχοντας ΜΕΓΑΛΗ εμπειρία με Έλληνες που έφυγαν για το εξωτερικό (για οποιοδήποτε σκοπό), ένα μεγάλο μειονέκτημά μας σα κουλτούρα είναι ότι κουβαλάμε το...χωριάτη μέσα μας εκεί που πάμε και καμιά φορά γινόμαστε και πιο hardcore. Άντε να στεριώσεις και να ενσωματωθείς μετά σε μια πολιτισμένη κοινωνία...και αυτοί που μένουν απλά κολλάνε με τους άλλους Έλληνες εκεί που έχουν παρόμοια νοοτροπία  :-\
+100000000000000000

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά θα'θελα να πω ένα πράγμα, μια και το θέμα με αφορά, τρόπον τινά.

Εδώ και καιρό έχουμε αποφασίσει να φύγουμε στη Σουηδία, για να κυνηγήσουμε το όλο θέμα μουσική. Εδώ και 2 χρόνια δεν βγαίνουμε, καθόμαστε ηχογραφούμε και ηχογραφούμε μέχρι να βγεί το τέλειο. Έχει γίνει το σκ@τό παξιμάδι για να πάρουμε έναν εξοπλισμό της προκοπής για να ηχογραφήσουμε, όπως επίσης και για να βρούμε ένα σωρό πληροφορίες, μαθήματα Σουηδικών, οδηγούς κλπ. Έχουμε καεί στο internet ψάχνοντας να δούμε τι ακριβώς παίζει εκεί. Ότι φράγκα βγάζουμε μπαίνουν στην άκρη για το "ταμείο". Και υπ'όψην, μιλάμε για δύο άτομα μόνο. Τη μιζέρια που υπάρχει στην ελλάδα την τρώμε στη μάπα για πολύ καιρό. Ακόμα και για τη μπάντα που μιλάω έψαχνα άτομα πάνω από 6-6.5 χρόνια, μέχρι που τα παράτησα εντελώς και αποφασίσαμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας (όπως αναφέρω παραπάνω).

Αυτό που θέλω να πώ, είναι πως δεν είναι όλοι χωριάτες και δεν είναι όλοι οι ίδιοι κάφροι που βλέπουμε στο δρόμο καθημερινά. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν άπειροι μετανάστες καραελληνάρες χωριάτες έξω, αλλά δεν είναι ΟΛΟΙ έτσι. Και μ'αυτά που διαβάζω και στα άλλα threads, περί της όλης ματαιότητας του να φύγεις έξω για να κυνηγήσεις τη μουσική ένα έχω να πώ. Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ν'αλλάξω γνώμη και μυαλά γι'αυτό που κάνω. Εννοείται ότι θα φύγω από'δω, εννοείται πως θα παρατήσω τη δουλειά και το σπίτι μου και τις ανέσεις μου, κι εννοείται πως προτιμώ να πεθάνω προσπαθώντας να τα καταφέρω σ'ένα μέρος που τουλάχιστον θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω, παρά να κάτσω εδώ μέσα στη μιζέρια του καθενός, στα live του Σ/Κ, στο μονόδρομο των μπουζουκιών και του "ελληνικού" γενικότερα και να αφήσω το ένα όνειρο και τις ελπίδες μου να αργοπεθαίνουν μάταια στην ψωροκώσταινα.

Μπορεί ν'ακούγονται ρομαντικά, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσω επειδή άλλοι δεν τα κατάφεραν, και αρνούμαι να μπώ κι εγώ στον σωρό.

+ 2112 στον X-minor

δεν εισαι ρομαντικος φιλε μου απλος εχεις τα κοτσια να προσπαθησεις κ να παλεψεις για το ονειρο σου!

μονο για αυτο για εμενα θεωρησε επιτυχημενος! ;)

Animae, μισό λεπτό να "καθαρίσω" με τον άλλο...

govanmaniac είπε:
Προφανώς δεν σας ενδιέφερε η ερώτηση παρά μόνο το να πείτε τις 'θεωρίες' σας...
Φίλε μου, όχι μόνο δε με ενδιέφερε η ερώτηση, αλλά εσένα (που σε ενδιέφερε)... να το κοιτάξεις, διότι φλερτάρεις επικινδυνα με ψυχιατρικές αρμοδιότητες (Σημ: δεν κάνω ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα). Ένα από τα σκέλη της "ερώτησης" ήταν αν αισθάνεται "κουλός" ο Vai με αυτά που δεν μπορεί να παίξει, ερώτημα που άφορά μέντιουμ, χαρτορίχτες και αναγνώστες τράπουλας ταρώ. Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τη γελοία ερώτηση, είναι διότι ενισχύει το βασικό επιχείρημά μου, ότι δηλαδή μία αγγλόφωνη ροκ καριέρα στην Ελλάδα, είναι φαντασίωση και ονείρωξη - και μάλιστα είναι φαντασίωση και ονείρωξη πολύ συγκεκριμένου τύπου.

Με εγκαλεί ο animae:

1. Γενικά γίνεται αυτό το πράγμα. Όχι μόνο εδώ, παντού. Εκτός αν κάποιος νομίζει ότι κατέχει την πραγματική αλήθεια.
Ποιο πράγμα γίνεται "γενικά"; Η μπουρδολογία; Ασφαλώς και γίνεται γενικά, αλλά πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς; Δεν επικαλέστηκα εγώ καμία απόλυτη ή γενική αλήθεια. Επικαλέστηκα μόνο το ιστορικό δεδομένο το οποίο το ξέρουν όλοι και βρίσκεται σε απόλυτη ισχύ και σήμερα. Αν όχι, ας βγει κάποιος από το noiz να πει ότι ξέρει κάτι άλλο.

Κανένα? Σε ποιό είδος? Τι χαρακτηρίζεις ως επιτυχία?
Καλά ρε animae, κάθε φορά που συζητάμε θα φέρνουμε και γλωσσολόγους στη συζήτηση. Τι είναι αυτές οι τρεις ερωτήσεις; Δεν ξέρεις τι σημαίνει "κανένα"; Δεν ξέρεις τι σημαίνει "επιτυχία";

Αν μιλάς για ποπ(popular) τότε ναι, πάω πάσο.

Αν όμως μιλάς για οποιοδήποτε είδος, τότε λυπάμαι, αλλά έχεις λάθος. Ναι, για μέταλ μιλάω(μήπως επίσης σου λέει κάτι και το όνομα socrates?).
Κατ' αρχήν, την ημέρα που θα πείσεις κάποιον από τους Socrates να παραδεχθεί ότι παίζει μέταλ (που δεν παίζουν), θα βγεί νέο τεύχος του ΠΟΠ και ΡΟΚ. Σαλάτα τα έχετε κάνει - άκου... μέταλ οι Socrates...

"Διεθνής καριέρα" είναι όρος με πολύ συγκεκριμένο και παγκοσμίως αποδεκτό περιεχόμενο, δεν χρειάζεται να το ορίσουμε εμείς... Οι Socrates (που μάλιστα αναρρωτιέσαι αν τους ξέρω....) δεν έκαναν καμία διεθνή καριέρα. Προσπάθησαν να κάνουν βγάζοντας ένα δίσκο με το όνομα Plaza, ο οποίος (συνοδευόμενος με αμετροεπείς συνεντεύξεις) πήγε άπατος (μάλλον μόνο εγώ τον πήρα). Εκ' τοτέ εμφανίζονται ως μπάντα σε διάφορα συνοικιακά σινεμά, και γράφουν τραγούδια για το Λέκκα και την Αλεξίου. Ξεκόλα.

2. Ισχυρίζεσαι ότι ορισμένες μπάντες δεν αξίζουν να βγούν παραέξω και ενώ έχουν την δυνατότητα, τον τρόπο και τις πλάτες(σοβαρή δισκογραφική, σοβαρο προμοσιον κλπ κλπ), τελικά δεν γίνεται τίποτα γιατί δεν το αξίζουν?
Ισχυρίζομαι ότι τη δεκαετία του 80 (όπου εγώ άκουγα ροκ μουσική) οι ελληνικές μπάντες ήταν αισθητά κατώτερες από οποιοδήποτε καλό αγγλικό ή αμερικανικό σχήμα. Ισχυρίζομαι ότι τη δεκαετία του '90 συνέβαινε το ίδιο. Δεν ισχυρίζομαι ότι συμβαίνει και σήμερα, διότι δεν παρακολουθώ τη σκηνή, αλλά σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η πιθανότητα διεθνούς καριέρας περνάει αποκλειστικά και μόνο από το κόσμο της ποπ. Όμως - όπως έχω ξαναπεί στο thread με τους Coldplay - οι έλληνες δεν ξέρουν καν τι ΕΙΝΑΙ η ποπ μουσική, πόσο μάλλον να την γράψουν κιόλας, πόσο μάλλον να πείσουν, πόσο μάλλον να την πουλήσουν σε ξένους.

Οπότε:

οντως ο Eye εχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ δικιο και επειδη οντως πολλα νεα παιδια μπορει να "ξεγελαστουν" και να παρατησουν δουλειες,σπουδες κτλ (που τουλαχιστον σε μια χωρα που καταρεει θα τους εξασφαλιζουν ενα κομματι ψωμι ) για να κανουν "καριερα στο ροκ" νομιζω οτι οφειλουμε οι μεγαλυτεροι εδω μεσα να λεμε την αληθεια και να τα προειδοποιουμε...
... ακριβώς αυτό είναι το κίνητρό μου. Μην ξεχνάς animae ότι και εγώ ψωνάκι είμαι: και τα πλήκτρα μου χαϊδεύω, και λεφτάκια χώνω, και την ιδέα ότι κάποτε θα μου πουν ένα "μπράβο" την έχω... ΑΛΛΑ όχι εις βάρος περισσότερο εφικτών και ρεαλιστικών στόχων ζωής.

:)

Last edited:
eye επειδη εισαι δεν καταφερες κατι στην μουσικη σημαινει οτι κανεις μας δεν μπορει να καραφερει κατι?

αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτιτα!

υπαρχουν τοσο μιζεροι ανθρωποι που επειδη δεν καταφεραν να κανουν κατι οταν προσπαθουνε αλλοι να βγουνε απο αυτον τον λακο(εστω κ εαν φανε τα μουτρα τους) αντι να τους στιριξουν(δεν σου λεω να τους λες ποσο μαματοι κ στανταρ θα κανουν καριερα κ τετοιες πιπες) τους θεωρουν γραφικους ρομαντικους χαζους κ οτι αλλο θελεις. ειναι το κομπλεξ του Ελληνα επειδη δεν μπορεσε να πετυχει αυτος να μην πετυχει κανενας αλλος!

μαλλον τα εχεις λιγο μπερδεψει bluezlick τα πραγματα και παρολο που ο eye δεν χρειαζεται δικηγορο,θα σου ξανα-τονισω οτι ΟΛΑ αυτα που γραφει ειναι απλα η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,τωρα αν εσυ επιμενεις να ζεις σε μια virtual reality με γεια σου & χαρα σου....

κοιτα μονο μη παρεις και αλλο κοσμο στο λαιμο σου...μια και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ποτε να κανεις μουσικη καρριερα στην Ελλαδα με...αγγλικο στιχο .

επισης δεν καταλαβαινω γιατι μια χωρα ειναι...ενας μιζερος λακος επειδη η μουσικη που ακουει το 99% των κατοικων της δεν ειναι αγγλοφωνο ροκ... ::)

αν θες να κανεις μουσικη στην Ελλαδα (και να ζεις απο αυτο) πρεπει να κανεις μουσικη που να ΑΦΟΡΑ το ακροατηριο σου (οπως κανουν εκατονταδες αξιολογοι μουσικοι μια και δεν ειναι ολοι για πεταμα) ,αλλοιως καν'την για εξω και ισως πετυχεις να γινεις ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ελλην που τα καταφερε (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οχι στην virtual reality & οχι το...1821...)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Eye γράφει άτσαλα, "βάρβαρα", προκλητικά...αλλά στο συγκεκριμένο θέμα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ο καθένας μας καταφέρνει στη μουσική, αυτό που είναι φτιαγμένος να καταφέρει.

Από την άλλη, βρίσκω απολύτως φυσικό (και ζητούμενο), σε ένα νέο να έχει όνειρα και φυσικά να τολμάει να δοκιμάζει, ακόμα και με τη προοπτική αποτυχίας...τουλάχιστον δοκίμασες, δεν θα σου μείνει ποτέ αποθυμένο, άσε που διαμορφώνεις πραγματικά άποψη για το ποιός είσαι.

bluezlick είπε:
ειναι το κομπλεξ του Ελληνα επειδη δεν μπορεσε να πετυχει αυτος να μην πετυχει κανενας αλλος!
Δεν είναι έτσι, απλά εμείς οι μεγαλύτεροι, είμαστε λιγότερο "άτρωτοι" και με πιο σφαιρική οπτική από τους νεότερους

Wow! είπε:
"Διεθνής καριέρα" είναι όρος με πολύ συγκεκριμένο και παγκοσμίως αποδεκτό περιεχόμενο, δεν χρειάζεται να το ορίσουμε εμείς... Οι Socrates (που μάλιστα αναρρωτιέσαι αν τους ξέρω....) δεν έκαναν καμία διεθνή καριέρα. Προσπάθησαν να κάνουν βγάζοντας ένα δίσκο με το όνομα Plaza, ο οποίος (συνοδευόμενος με αμετροεπείς συνεντεύξεις) πήγε άπατος (μάλλον μόνο εγώ τον πήρα). Εκ' τοτέ εμφανίζονται ως μπάντα σε διάφορα συνοικιακά σινεμά, και γράφουν τραγούδια για το Λέκκα και την Αλεξίου. Ξεκόλα.
Εχει δίκιο ο Eye (εγώ το είπα αυτό;)

Οι Plaza και η επικείμενη επιτυχία τους έξω τότε είχαν γίνει εθνική υπόθεση για μας τους "ροκάδες". Κάτι σαν Ρουβάς στην Eurovision ένα πράμα. Μπήκαν κάπου στο Top-200000 αλλά ....... άνθρακες. Οχι και heavy metal. Θα μας τρελλάνεις.

Και η πλειονότητα των υπολοίπων εν Ελλάδι......... τρίχες. Καλά είμασταν, μεγάλη επικοινωνία δεν υπήρχε, τη φαντασίωση την ζούσαμε (ποιά ταξίδια στην Ευρώπη ή Internet; ), καλά περνάγαμε.

Αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά. Και όχι μόνο Ελλάδα δηλαδή. Ακόμα και χώρες κεντρικής Ευρώπης με μεγαλύτερη πρόσβαση σε τεχνολογία και προσωπική επαφή με Αγγλίες δεν είχαν και καμιά ιδιαίτερη τύχη (αχ και να μην ακούσω για τις ποπ σκηνές Γερμανίας, Ιταλίας κλπ κλπ  και αρχίσουμε τα γέλια). Και εμείς ήμασταν (είμαστε;) ακόμα πιο πίσω. Χωρίς καμία διάθεση ραγιαδισμού αλλά αίσθηση πραγματικότητας.

Αυτό δεν αναιρεί ότι θα πάω να παίξω τα μπλουζ με τους παπούδες μου, να πιούμε, να πορωθούμε και θα την ψάξουμε για live. Αλλά Δευτέρα πρωί λαιμαριά και πάω να βγάλω το ψωμί. Επιλογές.

Και δεν απολογούμαι αλλά ούτε και μετανοιώνω.

Καλά αφού υπάρχει άλλο topic για το θέμα της Αγγλίας γιατί το συζητάτε εδώ που μιλάμε για τεχνική;  ???

bluezlick είπε:
eye επειδη εισαι δεν καταφερες κατι στην μουσικη σημαινει οτι κανεις μας δεν μπορει να καραφερει κατι?

αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτιτα!
Θα δεχθώ αυτή τη μομφή, από κάποιον που έχει καταφέρει κάτι, σε οποιονδήποτε τομέα.

Εγώ μπορεί να μην "κατάφερα κάτι στη μουσική", αλλά "κατάφερα κάτι" σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς και μάλιστα - μετά από τόσα χρόνια, φέτος - έκανα ΚΑΙ διεθνή καριέρα πουλώντας σε ευρωπαϊκές χώρες αυτά που φτιάχνω... και.. βλέπουμε.

Βλέπεις, το να "καταφέρεις κάτι" είναι ζήτημα ορθών νοοτροπιών και προτεραιοτήτων, τις οποίες δεν είχα στα 20-25, αλλά έχω στα 43 και (να είσαι βέβαιος) ότι αν ήθελα να "καταφέρω κάτι" στο χώρο της μουσικής, πλέον θα το έκανα. Καίτοι, όχι βέβαια στο χώρο της ροκ μουσικής, όπως νομίζετε κάποιοι από εσάς.

υπαρχουν τοσο μιζεροι ανθρωποι που επειδη δεν καταφεραν να κανουν κατι οταν προσπαθουνε αλλοι να βγουνε απο αυτον τον λακο(εστω κ εαν φανε τα μουτρα τους) αντι να τους στιριξουν(δεν σου λεω να τους λες ποσο μαματοι κ στανταρ θα κανουν καριερα κ τετοιες πιπες) τους θεωρουν γραφικους ρομαντικους χαζους κ οτι αλλο θελεις. ειναι το κομπλεξ του Ελληνα επειδη δεν μπορεσε να πετυχει αυτος να μην πετυχει κανενας αλλος!
Άλλος ένας που νομίζει ότι είμαστε συνομήλικοι... Εγώ φίλε (και πολλοί άλλοι) έχουμε δώσει πολλά χρήματα για να υποστηρίξουμε τη ντόπια σκηνή, αγοράζοντας δίσκους, πηγαίνοντας σε συναυλίες κλπ. Προσπαθήσαμε με ειλικρίνεια να είμαστε κοινό για μία γενιά μουσικών που αποδείχθηκε ελάχιστη, και όσον αφορά τη ποιότητα του υλικού που παρήγαγε και όσον αφορά τη διάρκεια των απόψεών της. Πίστεψέ με ότι είμαι ο τελευταίος υπεύθυνος για την αποτυχία της ελληνικής ροκ σκηνής και αν έχω ένα κόμπλεξ είναι το κόμπλεξ του ακροατή που δεν έχει καμία διάθεση να ξανα-ασχοληθεί με τυχάρπαστους γόνους πλούσιων οικογενειών (το είπε και ο Superfunk) που παριστάνουν τους... δημιουργούς.

Wow! είπε:
Άλλος ένας που νομίζει ότι είμαστε συνομήλικοι... Εγώ φίλε (και πολλοί άλλοι) έχουμε δώσει πολλά χρήματα για να υποστηρίξουμε τη ντόπια σκηνή, αγοράζοντας δίσκους, πηγαίνοντας σε συναυλίες κλπ. Προσπαθήσαμε με ειλικρίνεια να είμαστε κοινό για μία γενιά μουσικών που αποδείχθηκε ελάχιστη, και όσον αφορά τη ποιότητα του υλικού που παρήγαγε και όσον αφορά τη διάρκεια των απόψεών της. Πίστεψέ με ότι είμαι ο τελευταίος υπεύθυνος για την αποτυχία της ελληνικής ροκ σκηνής και αν έχω ένα κόμπλεξ είναι το κόμπλεξ του ακροατή που δεν έχει καμία διάθεση να ξανα-ασχοληθεί με τυχάρπαστους γόνους πλούσιων οικογενειών (το είπε και ο Superfunk) που παριστάνουν τους... δημιουργούς.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!

και όσον αφορά τη ποιότητα του υλικού που παρήγαγε και όσον αφορά τη διάρκεια των απόψεών της.
ακριβως...το...αγγλόφωνο ροκ και η πονεμενη εγχωρια ιστορια του μου θυμιζει την ιστορια με τον...μακαριτη που ενω τον εχουμε θαψει καμμια...20αρια χρονια τωρα ακομα τον κλαιμε...λες και θα αναστηθει ποτε... ;D

βεβαια θα πρεπει να αναγνωρισουμε στους συνομιλητες μας το ελαφρυντικο της νεαρης ηλικιας και του αχτυπητου συνδιασμου ξεροκεφαλιας/ρομαντισμου που ,συνηθως, την χαρακτηριζει... ;)

Superfunk είπε:
ακριβως...το...αγγλόφωνο ροκ και η πονεμενη εγχωρια ιστορια του μου θυμιζει την ιστορια με τον...μακαριτη που ενω τον εχουμε θαψει καμμια...20αρια χρονια τωρα ακομα τον κλαιμε...λες και θα αναστηθει ποτε... ;D

βεβαια θα πρεπει να αναγνωρισουμε στους συνομιλητες μας το ελαφρυντικο της νεαρης ηλικιας και του αχτυπητου συνδιασμου ξεροκεφαλιας/ρομαντισμου που ,συνηθως, την χαρακτηριζει... ;)
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ελληνικό ροκ, με την διεθνή έννοια δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Δεν ξέρω για το μέλλον. Μακάρι.

Και γι αυτο δεν θα αποθαρρύνω κανέναν απλώς με την ελάχιστη πείρα θα επισημάνω προκειμένου να ελέγξει τις προτεραιότητές του (που αλλοίμονο βέβαια αν στα 20 τις έχει).

Από την άλλη για μας, τους ιθαγενείς, υπάρχουν γκρουπ που κατά καιρούς βγήκαν και μας κάναν και νιώσαμε ωραία.

Και τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα  ;D

Πέρα απο αυτά που λένε ο SF και ο Eye στα οποία έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο (τί να κάνουμε έτσι είναι. Απο την στιγμή που κανένα γκρουπάκι δεν έχει γίνει γνωστό έξω τα λόγια και οι "απόψεις" περιτεύουν),

Δεν μπορείτε να αναλογιστείτε το εξής απλό: Πόσες θέσεις ελευθερες έχει ακόμη το Ροκ Σταριλίκι? Πόσοι μπορούν να μπουν στην αγορά ακόμη? Μήπως είναι ήδη κορεσμένη και δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι άλλο?

Αν πιστεύετε ότι υπάρχει θέση για σας, είστε οι καλύτεροι ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που έχουν το ίδιο όνειρο και θέλουν την ίδια θέση στην αγορά?

Το να έχει κανείς γκρουπάκι το οποίο ακούγεται ΣΑΝ αυτά του εξωτερικού ή και καλύτερο δεν σημαίνει ότι έχει και το δικαίωμα να μπουν στην αγορά. Αυτό το κάνουν 1000άδες στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι στο εξωτερικό. Πέρα απο τον παράγοντα "ικανότητα" υπάρχει και ο παράγοντας "τύχη".

Αυτό το απλό σκεπτικό μου που έσωσε εμένα τουλάχιστον απο το κόμπλεξ...

Ελληνικό ροκ, με την διεθνή έννοια δεν υπήρξε και δεν υπάρχει.
+100000000000000

Αλλα εγω μιλαω περισσοτερο για τους....ιθαγενεις που αναφερεις... ;D (οι οποιοι καλοι ηταν μεν...λιγοι...δε ;D

lambrosgg είπε:
Πέρα απο αυτά που λένε ο SF και ο Eye στα οποία έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο (τί να κάνουμε έτσι είναι. Απο την στιγμή που κανένα γκρουπάκι δεν έχει γίνει γνωστό έξω τα λόγια και οι "απόψεις" περιτεύουν),

Δεν μπορείτε να αναλογιστείτε το εξής απλό: Πόσες θέσεις ελευθερες έχει ακόμη το Ροκ Σταριλίκι? Πόσοι μπορούν να μπουν στην αγορά ακόμη? Μήπως είναι ήδη κορεσμένη και δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι άλλο?

Αν πιστεύετε ότι υπάρχει θέση για σας, είστε οι καλύτεροι ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που έχουν το ίδιο όνειρο και θέλουν την ίδια θέση στην αγορά?

Το να έχει κανείς γκρουπάκι το οποίο ακούγεται ΣΑΝ αυτά του εξωτερικού ή και καλύτερο δεν σημαίνει ότι έχει και το δικαίωμα να μπουν στην αγορά. Αυτό το κάνουν 1000άδες στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι στο εξωτερικό. Πέρα απο τον παράγοντα "ικανότητα" υπάρχει και ο παράγοντας "τύχη".

Αυτό το απλό σκεπτικό μου που έσωσε εμένα τουλάχιστον απο το κόμπλεξ...
Λάμπρο. Με το συμπάθειο αλλά αυτό λέγεται ηττοπάθεια.

Ευτυχώς που δεν σκέφτονται όλοι έτσι και έχουμε καινούρια ονόματα, ρεύματα, ήχους και εικόνες. Σε όλες τις μορφής τέχνης.

Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο.

Πες ότι έχεις να πεις. Οπως σου αρέσει (και έχεις προσπαθήσει). Και σε όποιον αρέσει. Απλώς δεν είναι και του θανατά άμα δεν αρέσει.

audiokostas είπε:
Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο.
Όχι αν θες να είσαι Νο1 στα Chart έξω καλό είναι (αξιοκρατικό τουλάχιστον) να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο.

Τώρα για τα Chart του εαυτού του ο καθένας έχει δικά του στάνταρντς και βάζει τον πύχη όπου θέλει.

Τώρα αν εσύ έχεις τόσο ψηλά τον πύχη και θεωρείς ήττα το να μην γίνεις Νο1 στο εξωτερικό τί να πω!

Superfunk είπε:
κοιτα μονο μη παρεις και αλλο κοσμο στο λαιμο σου...μια και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ποτε να κανεις μουσικη καρριερα στην Ελλαδα με...αγγλικο στιχο .
δεν νομιζω μα ειπα πουθενα για καριερα στην Ελλαδα αλλα για διεθνη καριερα!

οτι ειναι δυσκολο χαιρω πολυ, αλλα γιατι να μην προσπαθησει καποιος?

εσυ τι νομιζεις οτι πιο "υγειες" να προσπαθει καποιος για τα ονειρα του η να λεει "σιγα μην τα καταφερω αφου κανενας δεν τα καταφερε μεχρι τωρα...."

σιγουρα οπως λεει κ ο Lambrοs ειναι κ θεμα τυχης κ πολλων αλλων παραγοντων αλλα συνεχιζω να επιμενω οτι δεν ειναι ΚΑΚΟ να προσπαθησεις!

οι Firewind δεν ειναι γνωστοι?

ο GUS G δεν εχει signature κιθαρα?

αλλο να μην σου αρεσει η μουσικη που παιζουν αλλα εχουν καταφερει κατι στο εξωτερικο!

μπορει η γενια που εσυ θελησες να στιριξεις να την θεωρεις "ελαχιστη" αυτο δνε σημαινει οτι οι μεταγενεστερες δεν μπορουν να ειναι καλυτερες (η κ χειροτερες εαν θελεις)

ότι αν ήθελα να "καταφέρω κάτι" στο χώρο της μουσικής, πλέον θα το έκανα. Καίτοι, όχι βέβαια στο χώρο της ροκ μουσικής, όπως νομίζετε κάποιοι από εσάς.
ημουν σιγουρος οτι θα το λεγες αυτο..... τεσπα....

κ εγω εαν διαβαζα στις πανελληνιες τωρα θα ημουν γιατρος.....

bluezlick είπε:
οι Firewind δεν ειναι γνωστοι?

ο GUS G δεν εχει signature κιθαρα?

αλλο να μην σου αρεσει η μουσικη που παιζουν αλλα εχουν καταφερει κατι στο εξωτερικο!
Οι Firewind είναι μέταλ. Εμείς εδώ μιλάμε για UK. Επίσης το κοινό των Firewind είναι κυρίως στην Ιαπωνία και όχι Ευρωπη/Αμερική.

Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει η μουσική τους... Μεταλ ακούω και εγώ περισσότερο και τους είδα και στο άνοιγμα του Satriani πρόπερσυ.

Πάλι όμως δεν κατάφεραν αυτό που συζητάμε εδώ. Να γίνουν ΓΝΩΣΤΟΙ. Kαι μην μου πεις "εσύ είσαι απο χωριό και μπορεί να μην τους ξέρεις αλλά αυτοί είναι γνωστοί" Εννοώ διάσημοι.

Trending...

Νέα θέματα

Back