Αυτός ο άνθρωπος έριξε γερή κλωτσιά στο ''κατεστημένο'' του ήχου της κάσας!! ;D ;D ;Dvagelism είπε:• Xρησιμοποιείτε muffling στα τυμπανα σας κατά την διαρκεια ηχογραφησεων ?
VagelisM: Ίσως λιγο ταινια στο ταμπουρο μονο όταν θελω να κοψω λιγο Ring.
Στα τομς δεν χρησιμοποιω ποτέ - ακομα και αν υπαρχουν αφθονα overtones.
Στην κασσα οσον το δυνατον λιγοτερο muffling τοσο καλυτερα. {Ατιμε K.Carlock}
ο ηχος είναι γούστο και όχι (απαραίτητα) κατεστημενο...ippex είπε:Αυτός ο άνθρωπος έριξε γερή κλωτσιά στο ''κατεστημένο'' του ήχου της κάσας!! ;D ;D ;D
1.ενταξει κανονικο διαλλειμα συνηθως γινεται μονο για φαγητο (9/10 φορες πιτσα)...εξαρταται απο το σεσσιον,ποσο δυσκολα ειναι τα κομματια αλλα παντως εγω κανονικο διαλλειμα τυπου μισης η μιας ωρας πληρους απραξιας εχω κανει μονο σε πολυ μεγαλα σεσσιον τυπου 8,10 η 12 ωρων....στο 4ωρο,6ωρο δεν υπαρχει λογος(ουτε χρονος).αν ομως καπου εχω κολλησει και το πραγμα δεν τσουλαει,ζηταω να βγω λιγο εξω να παρω λιγο φρεσκο αερα,να κανω καμμια βολτα...πεντε-δεκα λεπτακια το πολυ.κανεις δεν μου το αρνηθηκε ποτε...WrTsXxx είπε:πολύ ενδιαφέρουσα "συνέντευξη", θα πρώτεινα να φτιαχτεί το φορμάτ και να μπει στα άρθρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω δυο-τρία πραματάκια{δεν απευθύνομαι μόνο στους drummers}:
1. Διάλειμμα κατα την ηχογράφηση προβλέπεται; κάθε πόση ώρα/ πόσα takes σταματάτε για ξεκούραση;
2. Κάθεται ο drummer να ακούσει με τον ηχολήπτη/παραγωγό τα takes του; Υπάρχει περίπτωση ο δεύτερος να είναι ικανοποιημένος ενώ ο μουσικός να επιμένει να γράψει κι άλλο;
3. Πόσες μέρες και πόσες ώρες/μέρα συνεχόμενα γίνεται αυτή η δουλειά;
οκ,ας το ξεκαθαρισουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!nomizw oti einai kati pou afora mono emena...opws k na exei omws here it is
les "(εννοειται οτι οταν μιλαμε για 2-4 drumming μιλαμε για rimshots ετσι?)."
se 2-4 prepei na paizeis mono rimshots? kserw oti den einai panakeia k den uparxei akribws kanonas para ti xreiazetai to kommati alla opws to grafeis katalabainw oti einai ""2-4 mono rimshots telos"
ενα απο τα ,πολλα,καλα της STAX ηταν οτι τα crash "απαγορευονταν" στα περισσοτερα τραγουδια μια και εκαναν...φασαρια και διεκοπταν το groove.... ;Dπροσεξτε επισης την ΠΑΝΤΕΛΗ απουσια γεμισματων και πιατινιων!!
E δεν ειναι και παραλογο. Δεν εχουμε και καμια τρελη παραδοση στο backbeat. Εδω ειναι βαλκανια κυριε, αυτα τα backbeat και τα rimshot (melodic θελω δοκιμη αποδοση στα Ελληνικα) ειναι ξενοφερτα....Superfunk είπε:Η πλακα ειναι οτι μονο στην Ελλαδα εχω γνωρισει ντραμμερ που το...συζητουν για τα rimshots... ;D...προσωπικα οταν ακουω backbeat χωρις RS βγαζω σπυρια.... ;D
kapdrums είπε:αν οι μοντερατορες θεωρουν οτι πρεπει να ανοιχτει νεο νημα(snare rimshots)ας το κανουν...μαλλον θαναι καλυτερα
ελαβα με μορφη πμ την παρακατω ερωτηση απο φιλο με αφορμη το αρθρο στουντιο και ντραμερς
οκ,ας το ξεκαθαρισουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!
στο 95% της μουσικης που εχει παιχτει απο το '60 μεχρι σημερα(ροκ,φανκ και σοουλ,ποπ,μεταλ,πανκ,ντισκο κλπ,κλπ...)δηλαδη μουσικη που εχει να κανει με γκρουβ,δηλ. με μπακμπητς στο σνερ(2-4)...ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ RIMSHOTS...
αυτος ειναι δηλαδη ο κυριως,στανταρ ηχος του σνερ!αντιθετα με την τζαζ ας πουμε οπου η συνοδεια γινεται στην επιφανεια της μεμβρανης και περιστασιακα ο ντραμερ κανει accents με rimshots(ελληνιστι στεφανιες)...
στις γκρουβομουσικες οτι παιζεται δυνατα ειναι 90-95% ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ!!!(ο τονος στο τελευταιο αλφα).σπανιως ενας ντραμερ θα παιξει δυνατα μερη στο σνερ χωρις στεφανια...οπως καταλαβατε μιλαω ακομα και χτυπηματα εκτος μπακμπητ!
οχι πως δεν θα πρεπει να εχει κανεις κατακτησει εναν στιβαρο ηχο χτυπωντας μονο μεμβρανη αλλα θα πρεπει να καταλαβει οτι χωρις rimshot ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΑΜΣΕΤ!
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!στην τυχη...ΛΑΘΟΣ!
Και πολύ καλά κάνει!kapdrums είπε:στο 95% της μουσικης που εχει παιχτει απο το '60 μεχρι σημερα(ροκ,φανκ και σοουλ,ποπ,μεταλ,πανκ,ντισκο κλπ,κλπ...)δηλαδη μουσικη που εχει να κανει με γκρουβ,δηλ. με μπακμπητς στο σνερ(2-4)...ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ RIMSHOTS...
Τι λες παιδί μου! Κοινό που κρατάει παλαμάκια στο 2-4, και μάλιστα σε σόλο ντραμς... Δεν θέλω να γίνω ρατσιστής, αλλά θα πρέπει να ήταν κυρίως brothers!
Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν ο S. Jordan! ;D...ο μεγαλυτερος ντραμμερ ολων των εποχων ΙΜΗΟ
Ναι αυτό συμβαίνει, και είναι αυτό που ξεχωρίζει the men from the boys στα ταμπούρα. Ένα καλό και καλοκουρδισμένο ταμπούρο ακούγεται καλά σε όλη την επιφάνεια του δέρματος. Τα μέτρια και κάτω θέλουν το rimshot τους.Το παραδοξο που πολλες φορες εχω παρατηρησει ειναι, οτι μπορει να ακουσεις ενα ταμπουρο να εχει αθλιο ηχο, και με το που το χτυπησεις με rim...να ακουγεται μια χαρα...
Στο ποιο συμαντικό γράψατε τα λιγότερα, λογικό μεν αφού το βλέπετε μόνο από την μια πλευράΠοια είναι τα μεγαλυτερα λαθη που μπορει να κανει κατά την αποψη σας ενας drummer μέσα ή πριν μπει στο studio?