Τον έχω ακουστά τον Αρόνοφ - τον θυμάμαι από το διαφημιστικό περιοδικό που ακούει στο όνομα Modern Drummer (αυτό το τελευταίο ήταν όντως ειρωνία). Γενικά, αν κατάλαβες, δεν αγοράζω εύκολα, και συγκεκριμένα προϊόντα από την Αμερική. Είμαι δύσκολος. Προτιμώ την Αφρικάνικη αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, και την Αρχαία Ελλάδα (η Νέα μάς τα χαλάει λίγο, αλλά θα τη φτιάξουμε, πού θα πάει). Όχι ότι έχω κάτι εναντίον της Ασίας.
Στο γκουγκλ δηλαδή αν ψάξω, θα μου επιστρέψει πως πρόκειται για τον "παγκόσμια αναγνωρισμένο τυμπανιστή που γκρουβάρει όσο κανείς άλλος; Γιατί αν δεν το κάνει το γκούγκλ, τότε μάλλον ψέμματα λες.. (Πλάκα σου κάνω!)
Γρικντραμς, πάντως κι ο πολυμήχανος Οδυσσεύς ήταν ολίγον είρωνας, αλλά γράφτηκε γι'αυτόν ολόκληρο έπος. Να ξέρεις ότι σας δίνω όλους μεγάλο σεβασμό που μιλάτε ακόμη (!) στην ελληνική και όχι με greeklish.
---
Πάντως, για να εξοικειωθεί κανείς με τις κόντρες στον παλμό, κάτι που ενισχύει και το χρονικό ρολόι, μια βασική άσκηση έχει ως εξής:
- Στα τύμπανα, παίζεις εναλλάξ στο μπάσο τύμπανο και στον υψίπηλο (εννοώ το hi-hat), στα τέταρτα
- Καθώς το κάνεις αυτό, παίζεις με τα χέρια σε δέκατα έκτα:
Code:
1...2...3...4...
αΙ ΙαΙ ΙαΙ ΙαΙ Ι
όπου α είναι το ασθενές χέρι χαμηλόφωνα, και Ι είναι το ισχυρό χέρι πιο έντονα από όλα τα υπόλοιπα μέρη. Το πρόβλημα είναι πως το ισχυρό πόδι 'συγκρούεται' με το ασθενές χέρι την ίδια χρονική στιγμή, και ότι το ισχυρό χέρι παίζει πιο δυνατά αλλά στις άρσεις.
Νομίζω αυτή η άσκηση μετράει για 10 πόντους, εντάξει φιλαράκι;