Stratocaster Single Coil Pickups for Blues

Στο πρωτο βιντεο που ειδα αφου βαζει το κατσαβιδακι και κοβει το θορυβο, μετα δεν εχει τον ιδιο ηχο η κιθαρα.

Εχει χασει πριμα και δαγκωμα και γενικα ακουγεται καπως

Όλα αυτά τα Τζουτζουμπλεκια ,ο Σέρβος δεν είναι ο πρώτος που το έκανε αυτό,όπως και το shielding, κόβουν πρίμα.

Ο "θόρυβος" δεν είναι προβλημα ξεκολλάτε,αφού δεν πειραζε τον Χεντριξ πείραζε εσάς; ?

Έτσι κι αλλιώς το πολύ gain καταστρέφει τον ήχο,κόψτε λίγο και θα έχετε και καλύτερο ήχο και λιγότερο θόρυβο.

Εγώ που έβγαλα το NS-2 από τη πεταλιέρα κι έβαλα fuzz, τι να κάνω;

Όλο vzvzvzvzvzvzvvvvzz είμαι. Φτου γκαμότεν!

Καλά τα λένε ΣΦ και Δέλτα. Προσωπικά, έχω πολύ θορυβώδες gear. Τουτέστιν κακής ποιότητας τροφοδοτικό που βγάζει θόρυβο ούτως ή άλλως και παίζω αποκλειστικά με single coils ενώ χρησιμοποιώ πολύ μια στρατ που δεν έχει καν hum cancelling στις ενδιάμεσες. Στο live ο θόρυβος είναι απολύτως διαχειρίσιμος και δεν ενοχλεί κανέναν (ούτε ηχολήπτης μου έχει πει ποτέ κάτι). 

Στις ηχογραφήσεις δεν τίθεται θέμα γιατί παίζω σε πολύ χαμηλότερες εντάσεις.

Τώρα αν κάποιον τον ενοχλεί τόσο πολύ το hum και τον χαλάει σε σημείο να επηρεάζει το παίξιμό του, ας βάλει ένα καλό σετ noiseless ή ας το γυρίσει στους διπλούς να τελειώνει. Αλλά μην περιμένουμε, όπως είπαν και τα παιδιά, με ένα τόνο παραμόρφωση και το vol στο 12 ότι θα ακούγεται μύγα που πετάει ακόμα και με αθόρυβους μαγνήτες.

• Like
Reactions: Nestoras
Είμαι σε επικοινωνία με την Dimarzio για περισσότερες πληροφορίες..
Μπορεί κάποιος να μου περιγράψει τι σημαίνει "warm pickup" ;

Αφού μου έχουν προτίνει τους Area 58 neck + middle  και Area 61 για bridge, μου τονίζουν:

You should beaware that both the 58 and 61 are warmer-sounding than the CS 69

Το warmer sounding το αντιλαμβάνομαι σαν θετικό, δεδομένου ότι ο ήχος που θέλω είναι blues..

Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα, όπου να μπορεί κανείς να ακούσει και να παίξει με τους μαγνήτες;

warmer sounding

Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί του ήχου είναι εντελώς υποκειμενικοί αλλά σε πολύ γενικές γραμμές warm sound σε μαγνήτη σημαίνει λιγότερες υψηλές και περισσότερες μεσαίες-χαμηλές συχότητες σε σχέση τουλάχιστον με τους κλασσικούς της fender που είναι κατά κάποιον τρόπο το trademark. 

• Like
Reactions: 1_4_5 Alive
Ξαναλεω, το να μας πειραζει το χαμ που ακουγεται, αφηνοντας ανοιχτο το volume χωρις να παιζουμε (οπως στα βιντεο του κυριου) ειναι χαζομαρα.
Το θεμα ειναι να μην ακουγεται ΔΥΝΑΤΟ χαμ, ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το volume, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.

Εκει βαζουμε ενα "ελαφρυ" gate ισα ισα να το μειωσουμε, οχι να το εξαφανισουμε γιατι μαζι θα εξαφανιστουν κι αλλα πραγματα απο το παιξιμο μας.

Κανουμε πρωτα και μια στροφη λιγο αριστερα ή δεξια και μπορει να ελλατωθει χωρις να βαλουμε gate ?

Αν θελουμε να ακουγεται ο ενισχυτης λες και ειναι κλειστος, ας τον κλεισουμε καλυτερα.

Ξεκολλατε.
Όπως λέει και ένας guitar tech εδώ στη βόρεια ευρώπη όποτε του γκρινιάζω: "embrace the hum" .
Tι να του πεις μετά; ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Warmer sounding σημαίνει ότι έχει παραπάνω output, άρα και λιγότερο brilliance.

Oi CS-69 έτσι κι' αλλιώς είναι ψοφίμια (εμένα μ'ερέσουν πολύ), οπότε warm δεν τους λες.

Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί του ήχου είναι εντελώς υποκειμενικοί αλλά σε πολύ γενικές γραμμές warm sound σε μαγνήτη σημαίνει λιγότερες υψηλές και περισσότερες μεσαίες-χαμηλές συχότητες σε σχέση τουλάχιστον με τους κλασσικούς της fender που είναι κατά κάποιον τρόπο το trademark. 

Λιγότερες υψηλές , εννοείς ότι είναι πιο ψόφιες και δεν έχω χρώμα ;

Είναι όντως δύσκολο να περιγράψεις κάποιον όχι χρησιμοποιόντας διάφορους επιθετικούς προσδιορισμούς και ο ακροατής να ερμηνεύει στο 100% αυτό που πραγματικά εννοείς..

Έχεις υπόψην κάποιο κομμάτι ή κάποιο δείγμα από YouTube ?

Warm, για μενα, σημαινει εντονες χαμηλομεσαιες και μαλακες ψηλες συχνοτητες.

Το αντιθετο του ειναι τo bright, το οποιο εχει εντονες ψηλομεσαιες.

Warmer sounding σημαίνει ότι έχει παραπάνω output, άρα και λιγότερο brilliance.

Oi CS-69 έτσι κι' αλλιώς είναι ψοφίμια (εμένα μ'ερέσουν πολύ), οπότε warm δεν τους λες.

Αυτό ακριβώς μου είπαν, ότι οι CS-69 δεν είναι τόσο warm οσο οι Area 58 + 61.

Και προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοούν.

Πάντως, άμα σου αρέσουν τόσο οι CS 69, μόλις βρω τι θα πάρω, στους πουλάω ! ?

Αδερφέ η φάση με τους μαγνήτες είναι trial and error.

Μπορεί να βάλεις μαγνήτες που σου προτείνουν και λένε καλά λόγια 10 άτομα και να μη σου αρέσουν ενώ μπορεί να γουστάρεις πάνω στην κιθάρα σου κάποιους άλλους που δεν αρέσουν σε πολλούς. 

Warm, για μενα, σημαινει εντονες χαμηλομεσαιες και μαλακες ψηλες συχνοτητες.

Το αντιθετο του ειναι τo bright, το οποιο εχει εντονες ψηλομεσαιες.

Ποιό λογικό μου ακούγεται αυτό που λες, γιατί ο κατασκευασής δίνει τα εξής χαρακτηριστικά στον μαγνήτη:

Screenshot_14.png

Και προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοούν.
Μην προσπαθείς γιατί δεν θα καταλήξεις κάπου. 

εννοείς ότι είναι πιο ψόφιες και δεν έχω χρώμα

Όχι. Απλά λιγότερο τονισμένες υψηλές. Είναι απολύτως αντικειμενικό αυτό.

Αδερφέ η φάση με τους μαγνήτες είναι trial and error.

Μπορεί να βάλεις μαγνήτες που σου προτείνουν και λένε καλά λόγια 10 άτομα και να μη σου αρέσουν ενώ μπορεί να γουστάρεις πάνω στην κιθάρα σου κάποιους άλλους που δεν αρέσουν σε πολλούς. 

Αυτό ξανα πες το... Αυτό φοβάμαι .. Έχεις δίκιο..

Μάλλον πρέπει να το ρισκάρω απ' ότι καταλαβαίνω..

Το καλό είναι ότι δεν βλέπω να κυκλοφορούν τέτοια μαγνήτες στις αγγελίες, ενώ ταυτόχρονα βλέπω ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Που σημαίνει ότι, αν δεν μου αρέσει ο ήχος, ίσως πουληθούν σχετικά εύκολα.

Και η αναζήτηση καλά κρατεί..

Ακου αρκετα κλιπ στο youtube, διαβασε reviews, και θα καταληξεις.

Πχ οι texas special ειναι αρκετα warmer σε σχεση με του 57/62. Δες παλι την πρωτη σε σελιδα με τα κλιπακια. 

Προσωπικα, θελω warm μαγνητες για να παιζω μπλουζ, ειτε με καθαρο, ειτε βρωμικο ηχο. Αλλα εξαρταται και απο τον ενισχυτη που εχεις. Πρεπει να ταιριαζει το eq με τους μαγνητες.

• Like
Τι χορδές χρησιμοποιείς? (μάρκα) Πόσο καιρό τις έχεις/κρατάς πάνω στην κιθάρα σου;

Απομάκρυνε τους μαγνήτες από τις χορδές (προτάθηκε ήδη)

Άλλαξε καλώδιο. Βάλε ένα "χειρότερο" ή ένα "καλύτερο". Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο αυτό που ακούς και να εξομαλυνθούν οι διακυμάνσεις.

Δοκίμασε το σετ χορδών που έχει γίνει viral στο noiz: .10-.38.

Δοκίμασε σε άλλον ενισχυτή/ές το gear σου.(τι ενισχυτή χρησιμοποιείς;) Έχεις pedalboard/πετάλια? Αν ναι, πόσα και τι είδους?

Τι setup έχεις στην κιθάρα σου? (low/high action, low/high relief, low/high neck pitch)

Όλα αυτά τα λέω γιατί μπορεί να πας σε "warmer" pickups όπως λένε οι DiMarzio και να ανακαλύψεις ότι είναι "too warm" μέσα από τον εξοπλισμό σου, και τότε δεν μπορείς να "πάρεις" από τους μαγνήτες σου κάτι που δεν έχουν εξ' αρχής. Ενώ το αντίθετο είναι πιο εύκολο.

Εγώ πάντως σε ένα set custom '69 που δεν μου πολυάρεσε αρχικά, όταν απομάκρυνα 3-4 στροφές από τις χορδές, ήρθε κι έδεσε. Just sayin'.

• Like
Κοίτα για αρχή και κάποιo πιο φθηνό σετάκι, όπως Fender Tex-Mex ή κάποιο της Tonerider

Προς το επιχείρημα της υποκειμενικότητας που ανέφερα πιο πάνω. Το παρακάτω δείγμα είναι παιγμένο με στρατ με fender cs 57/62. Στα δικά μου αυτιά, είναι πολύ warm καθαρός ήχος. Άλλος βέβαια θα σου πει ότι οι 57/62 δεν είναι warm κλπ. 

https://app.box.com/s/42mr78ut7uv0szw86nlc9cy8o3kqa7yq

Οι χαρακτηρισμοί είναι ενδεικτικοί. Αν θες να είσαι απολύτως σίγουρος, πρέπει να ακούσεις και για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, μόνο από κοντά και όχι από ηχογράφηση/βίντεο γιατί εκεί μπαίνουν ένα σωρό άλλοι παράγοντες στο ενδιάμεσο (μικρόφωνα, audio interface, χώροι κλπ). Οπότε ούτε το παραπάνω μην πολυπιστέψεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα