You should beaware that both the 58 and 61 are warmer-sounding than the CS 69
warmer sounding
Όπως λέει και ένας guitar tech εδώ στη βόρεια ευρώπη όποτε του γκρινιάζω: "embrace the hum" .Ξαναλεω, το να μας πειραζει το χαμ που ακουγεται, αφηνοντας ανοιχτο το volume χωρις να παιζουμε (οπως στα βιντεο του κυριου) ειναι χαζομαρα.
Το θεμα ειναι να μην ακουγεται ΔΥΝΑΤΟ χαμ, ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το volume, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.
Εκει βαζουμε ενα "ελαφρυ" gate ισα ισα να το μειωσουμε, οχι να το εξαφανισουμε γιατι μαζι θα εξαφανιστουν κι αλλα πραγματα απο το παιξιμο μας.
Κανουμε πρωτα και μια στροφη λιγο αριστερα ή δεξια και μπορει να ελλατωθει χωρις να βαλουμε gate ?
Αν θελουμε να ακουγεται ο ενισχυτης λες και ειναι κλειστος, ας τον κλεισουμε καλυτερα.
Ξεκολλατε.
Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί του ήχου είναι εντελώς υποκειμενικοί αλλά σε πολύ γενικές γραμμές warm sound σε μαγνήτη σημαίνει λιγότερες υψηλές και περισσότερες μεσαίες-χαμηλές συχότητες σε σχέση τουλάχιστον με τους κλασσικούς της fender που είναι κατά κάποιον τρόπο το trademark.
Warmer sounding σημαίνει ότι έχει παραπάνω output, άρα και λιγότερο brilliance.
Oi CS-69 έτσι κι' αλλιώς είναι ψοφίμια (εμένα μ'ερέσουν πολύ), οπότε warm δεν τους λες.
Μην προσπαθείς γιατί δεν θα καταλήξεις κάπου.Και προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοούν.
εννοείς ότι είναι πιο ψόφιες και δεν έχω χρώμα
Αδερφέ η φάση με τους μαγνήτες είναι trial and error.
Μπορεί να βάλεις μαγνήτες που σου προτείνουν και λένε καλά λόγια 10 άτομα και να μη σου αρέσουν ενώ μπορεί να γουστάρεις πάνω στην κιθάρα σου κάποιους άλλους που δεν αρέσουν σε πολλούς.
Όχι. Απλά λιγότερο τονισμένες υψηλές. Είναι απολύτως αντικειμενικό αυτό.
Τι χορδές χρησιμοποιείς? (μάρκα) Πόσο καιρό τις έχεις/κρατάς πάνω στην κιθάρα σου;
Απομάκρυνε τους μαγνήτες από τις χορδές (προτάθηκε ήδη)
Άλλαξε καλώδιο. Βάλε ένα "χειρότερο" ή ένα "καλύτερο". Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο αυτό που ακούς και να εξομαλυνθούν οι διακυμάνσεις.
Δοκίμασε το σετ χορδών που έχει γίνει viral στο noiz: .10-.38.
Δοκίμασε σε άλλον ενισχυτή/ές το gear σου.(τι ενισχυτή χρησιμοποιείςΈχεις pedalboard/πετάλια? Αν ναι, πόσα και τι είδους?
Τι setup έχεις στην κιθάρα σου? (low/high action, low/high relief, low/high neck pitch)
Όλα αυτά τα λέω γιατί μπορεί να πας σε "warmer" pickups όπως λένε οι DiMarzio και να ανακαλύψεις ότι είναι "too warm" μέσα από τον εξοπλισμό σου, και τότε δεν μπορείς να "πάρεις" από τους μαγνήτες σου κάτι που δεν έχουν εξ' αρχής. Ενώ το αντίθετο είναι πιο εύκολο.
Εγώ πάντως σε ένα set custom '69 που δεν μου πολυάρεσε αρχικά, όταν απομάκρυνα 3-4 στροφές από τις χορδές, ήρθε κι έδεσε. Just sayin'.
Εγώ πάντως σε ένα set custom '69 που δεν μου πολυάρεσε αρχικά, όταν απομάκρυνα 3-4 στροφές από τις χορδές, ήρθε κι έδεσε. Just sayin'.