Stratocaster Single Coil Pickups for Blues

Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει ο ήχος που ακούω.

Γιατι ακους ηχο?

Εγω ακουω ντιστρορΣιο και αλλες 4 κιθαρες απο πανω ?

Τους μαγνητες τους ακουμε ΜΟΝΟ καθαρα  .

Με 300 κιλα ντιστορσιο ολοι πανω κατω το ιδιο ακουγονται. 

• Haha
Reactions: 1_4_5 Alive
Γιατι ακους ηχο?

Εγω ακουω ντιστρορΣιο και αλλες 4 κιθαρες απο πανω ?

Τους μαγνητες τους ακουμε ΜΟΝΟ καθαρα  .

Με 300 κιλα ντιστορσιο ολοι πανω κατω το ιδιο ακουγονται. 

Ήθελα να το θέσω λίγο πιο ευγενικά , γι' αυτό το είπα έτσι ?

• Like
Reactions: Superfunk
το ελάχιστο overdrive σε σχετικά αδύναμους single coil alnico και δή την σήμερον δεν θεωρείται ούτε καν distortion, αλλά τεσπα,

οσον αφορά την μια επιπλέον κιθάρα (και όχι 40) τις ενστάσεις σας στον έναν και μοναδικό που έκανε backing track για αυτο το κομάτι.

εδώ οι ίδιοι μαγνήτες σε πιο καθαρό ήχο :

επίσης, με παραμόρφωση φαίνεται πόσο θορυβώδης είναι ένας single coil.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΑΚΚΟΡΝΤΑ δεν εχει το μενου? 

?

Εξω απο την πλακα,τις κιθαρες,τους μαγνητες και τους ενισχυτες τους παρουσιαζουμε ΕΤΣΙ

Πρωτα παιζουμε ΑΚΚΟΡΝΤΑ καθαρα σε ΟΛΕΣ τις θεσεις,μετα ΑΚΚΟΡΝΤΑ βρωμικα σε ΟΛΕΣ τις θεσεις,μετα single notes ΚΑΘΑΡΑ σε OΛΕΣ τις θεσεις και μετα single notes ΒΡΩΜΙΚΑ σε ολες τις θεσεις  

Μονον ετσι μπορει να καταλαβει ο υποψηφιος αγοραστης τον ΣΥΝΟΛΙΚΟ ηχο τους

• Ευχαριστώ
  • Ευχαριστώ
Aυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώ "Fender Custom 69",  οι οποίοι είναι staggered pole και ψοφάνε στις Β και Ε.

Οπότε προσανατολίζομαι σε flat pole pickups..
Φίλε μου μήπως απλά δεν ξέρεις τι θέλεις τελικά? ?

Έχεις αλλάξει χορδές και εξακολουθούν να ψοφάνε?

Οι χορδές ακολουθούν το radius της ταστιέρας?

Μια μικρορύθμιση στο ύψος των μαγνητών μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα

Ψοφάνε γενικώς ή όταν κάνεις bends γιατί στη δεύτερη περίπτωση πιθανώς να είναι άλλο το πρόβλημά σου

Μήπως απλά ψάχνεις δικαιολογίες απλά για να αλλάξεις μαγνήτες? μην ντρέπεσαι,  g.a.s. λέγεται

Last edited:
1 hour ago, Superfunk said:

ΑΚΚΟΡΝΤΑ δεν εχει το μενου? 

?

Εξω απο την πλακα,τις κιθαρες,τους μαγνητες και τους ενισχυτες τους παρουσιαζουμε ΕΤΣΙ

έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα είναι τα στάδια εκούσιας ή και συνήθως ακούσιας ψηφιακής διεργασίας στο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ φθάνει απο την πηγή του ήχου στα ακουστικά/ηχεία σου τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ψηφιακή συσκευή σου (τηλ/υπολογιστής/κτλ)...

τα καθαρά που λές υπάρχουν μόνο στις κλασικές κιθάρες, και πάλι πάντα δεδομένων συνθηκών...

οσο για τον συνολικό ήχο, ο αγοραστής μπορεί να έχει άποψη μόνο στο δικό του rig και μετά απο αρκετό πειραματισμό... βάζοντας κάποιον 3ο να παίζει στο δικό του σύστημα και να ποστάρει στο youtube , αφήνεις πολλές (σημαντικές) παραμέτρους στην απέξω.

Με Texas specials και με 9ρες χορδές κι εγώ έχω πρόβλημα με την "αδυναμία" των μι και σι.  Με 10ρες πάντως, το "πρόβλημα" αμβλύνεται κατά πολύ..... 

Ψοφάνε γενικώς ή όταν κάνεις bends γιατί στη δεύτερη περίπτωση πιθανώς να είναι άλλο το πρόβλημά σου

Μήπως απλά ψάχνεις δικαιολογίες απλά για να αλλάξεις μαγνήτες? μην ντρέπεσαι,  g.a.s. λέγεται

+1, επίσης χαμηλό action μπορεί επίσης να ευθύνεται για το κακό sustain στα bends.

Για να ψάχνομαι δεν ξέρω τι θέλω φυσικά.. ?

Η μικρορύθμιση στους μαγνήτες δεν έπιασε.

Δεν είναι μόνο στα σηκώματα το πρόβλημα, απλά στα σηκώματα το πρόβλημα είναι πιο έντονο, αφού η χορδή απομακρύνεται και προς τα επάνα από τον μαγνήτη.

Η κιθάρα χωρία ενισχυτή σκούγεται οκ. Οπότε αποκλείω το θέμα του bridge. 

έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα είναι τα στάδια εκούσιας ή και συνήθως ακούσιας ψηφιακής διεργασίας στο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ φθάνει απο την πηγή του ήχου στα ακουστικά/ηχεία σου τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ψηφιακή συσκευή σου (τηλ/υπολογιστής/κτλ)...

Μπα ιδεα δεν εχω...εχω κανει μονο παραγωγη σε καμμια 30αρια δισκους ?

Η ουσια ειναι μια...αν θελουμε να κανουμε μια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ενος μουσικου οργανου καλο ειναι να ξεκιναμε απο τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ του ηχο (δηλ, τον ΑΠΛΟ ΚΑΘΑΡΟ ηχο του σε εναν ενισχυτη ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 80% του "ηχου" οπως συμβαινει στην ηλεκτρικη κιθαρα). 

Μετα βαζουμε και ΟΛΑ τα αλλα.

ΔΕΝ παιζουν ολοι HEAVY METAL (ή τελος παντων με βρωμικο ηχο) 

Η παρουσιαση ΣΟΥ λοιπον για καποιον που ΔΕΝ παιζει heavy metal ειναι απλα αχρηστη.

Υπαρχουν παρα πολλοι κιθαριστες που παιζουν ΚΑΙ καθαρα (ή παιζουν και ΡΥΘΜΙΚΗ κιθαρα).  

Με Texas specials και με 9ρες χορδές κι εγώ έχω πρόβλημα με την "αδυναμία" των μι και σι.  Με 10ρες πάντως, το "πρόβλημα" αμβλύνεται κατά πολύ..... 

το εχουμε ΛΥΣΕΙ αυτο το θεμα....

+1, επίσης χαμηλό action μπορεί επίσης να ευθύνεται για το κακό sustain στα bends.

το έχω σχετικά ψηλά το action

με 10άρες είμαι

Δεν είναι μόνο στα σηκώματα το πρόβλημα, απλά στα σηκώματα το πρόβλημα είναι πιο έντονο, αφού η χορδή απομακρύνεται και προς τα επάνα από τον μαγνήτη.
Χμμμ, είσαι από αυτούς δηλαδή. ?

Βάλε κάτι σε στυλ hot rails τότε

Μπα ιδεα δεν εχω...εχω κανει μονο παραγωγη σε καμμια 30αρια δισκους ?

Η ουσια ειναι μια...αν θελουμε να κανουμε μια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ενος μουσικου οργανου καλο ειναι να ξεκιναμε απο τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ του ηχο (δηλ, τον ΑΠΛΟ ΚΑΘΑΡΟ ηχο του σε εναν ενισχυτη ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 80% του "ηχου" οπως συμβαινει στην ηλεκτρικη κιθαρα). 

Μετα βαζουμε και ΟΛΑ τα αλλα.

ΔΕΝ παιζουν ολοι HEAVY METAL.

Η παρουσιαση ΣΟΥ λοιπον για καποιον που ΔΕΝ παιζει heavy metal ειναι απλα αχρηστη.

clapton και floyd metal.. κάτσε να το σημειώσω μην το ξεχάσω...

clapton και floyd metal? κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι ...

Ναι ρε παιδι μου μη κολλας εκει....με τριακοσια κιλα βρωμα (ή εστω ¨λιγη" βρωμα).

Θελουμε ΚΑΘΑΡΟ ηχο ,να καταλαβουμε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ηχο του οργανου.

Για να ψάχνομαι δεν ξέρω τι θέλω φυσικά.. ?

Η μικρορύθμιση στους μαγνήτες δεν έπιασε.

Η κιθάρα χωρία ενισχυτή σκούγεται οκ. Οπότε αποκλείω το θέμα του bridge.

σε πολύ προκεχωρημένη ηλικία (οφείλω να ομολογήσω) άσκουσα απο τον μάστορά μου το προφανές : αν θες ομοιόμορφη απόκριση των (κλασικών pole pieces) μαγνητών σου στα σηκώματα, απλά αυξάνεις το action των μαγνητών. Αμβλύνεται η διαφορά απόστασης χορδής - pole pieces κατα τα σηκώματα.

Και φυσικά αμβλύνεται η επίδραση της όποιας έλλειψης ευθυγράμμισης μεταξύ χορδών - pole pieces.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα