Stratocaster Single Coil Pickups for Blues

Τι χορδές χρησιμοποιείς? (μάρκα) Πόσο καιρό τις έχεις/κρατάς πάνω στην κιθάρα σου;

Απομάκρυνε τους μαγνήτες από τις χορδές (προτάθηκε ήδη)

Άλλαξε καλώδιο. Βάλε ένα "χειρότερο" ή ένα "καλύτερο". Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο αυτό που ακούς και να εξομαλυνθούν οι διακυμάνσεις.

Δοκίμασε το σετ χορδών που έχει γίνει viral στο noiz: .10-.38.

Δοκίμασε σε άλλον ενισχυτή/ές το gear σου.(τι ενισχυτή χρησιμοποιείς;) Έχεις pedalboard/πετάλια? Αν ναι, πόσα και τι είδους?

Τι setup έχεις στην κιθάρα σου? (low/high action, low/high relief, low/high neck pitch)

Όλα αυτά τα λέω γιατί μπορεί να πας σε "warmer" pickups όπως λένε οι DiMarzio και να ανακαλύψεις ότι είναι "too warm" μέσα από τον εξοπλισμό σου, και τότε δεν μπορείς να "πάρεις" από τους μαγνήτες σου κάτι που δεν έχουν εξ' αρχής. Ενώ το αντίθετο είναι πιο εύκολο.

Εγώ πάντως σε ένα set custom '69 που δεν μου πολυάρεσε αρχικά, όταν απομάκρυνα 3-4 στροφές από τις χορδές, ήρθε κι έδεσε. Just sayin'.

- Οι χορδές που χρησιμοποιώ είναι "Ernie Ball 3121 Coated Slinky .10-.46"

- οκ, θα αυτό με το καλώδιο..

- Ενισχυτής: Laney L5T112 Lionheart
- Την έχω δοκιμάσει και σε Fender Blues Deluxe Reissue
- Πετάλια: Αυτήν την περίοδο παίζω clean και με TS 808
- High action (τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω ? )

Εγώ πάντως σε ένα set custom '69 που δεν μου πολυάρεσε αρχικά, όταν απομάκρυνα 3-4 στροφές από τις χορδές, ήρθε κι έδεσε. Just sayin'.

Τι εννοείς ;; ?

Coated Slinky
Οι πιο μουντές/μουγγές χορδές που έχω ακούσει ποτέ. Αν εσένα σου αρέσουν βέβαια, πάσο.

Εννοει, 3-4 στροφες χαλαρωσαν οι βιδες που ρυθμιζουν το υψος των μαγνητων.

Για να καταληξεις οντως δεν σου αρεσουν οι μαγνητες θα πρεπει, με σειρα προτεραιοτητας, να κανεις τα εξης:

1. Σωστη ρυθμιση σε ενισχυτη πεταλια

2. Σωστο υψος μαγνητων

3. Φρεσκες χορδες, ισως διαφορετικες.

Τα πρωτα 2 κρινουν τα παντα. Το πιο πιθανο να μην εχεις ασχοληθει καν με το 2. Κανει τεραστια διαφορα. Ειναι απο μονο του ικανο να σου αλλαξει την αποψη για τον μαγνητη. Επισης, πρεπει να ρυθμισεις και την διαφορα treble/bass side εκει που σου αρεσει. Δεν ειναι στανταρ τιποτα.

2. Σωστο υψος μαγνητων

έχω ασχοληθεί αρκετά με το ύψος των μαγνητών. Όσον αφορά τα πετάλια , θεωρώ ότι αν δεν βγαίνει ο ήχος που θέλεις στα clean, δεν μπορείς να διορθώσεις πολλά με τα πετάλια.. Μπορεί να είμαι και λάθος..

Μια καλή λύση, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία σε pickups, είναι οι Seymour Duncan SSL-1 στον neck, SSL-1 RP στον middle και SSL-5 στον bridge για vintage ήχο blues/rock. Τους έβαλα σε μια Stratocaster του '91 και σε σχέση με τους μαμίσιους έχουν πολύ πιο γλυκό ήχο ειδικά ο middle και ο bridge με έμφαση στις μεσαίες συχνότητες.

• Like
Reactions: 1_4_5 Alive
Μια καλή λύση, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία σε pickups, είναι οι Seymour Duncan SSL-1 στον neck, SSL-1 RP στον middle και SSL-5 στον bridge για vintage ήχο blues/rock. Τους έβαλα σε μια Stratocaster του '91 και σε σχέση με τους μαμίσιους έχουν πολύ πιο γλυκό ήχο ειδικά ο middle και ο bridge με έμφαση στις μεσαίες συχνότητες.

Ευχαριστώ πολύ, τους έχω κι αυτούς στα υπόψιν. Thanks!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως αν έχεις CS69 τώρα, δύσκολα θα βρεις μαγνήτες που δεν θα σου φανούν πιο warm.

Επίσης δύσκολα θα βρεις μαγνήτες να "κόβουν" τόσο καλά στο mix.

• Like
Reactions: qesh
Μετά από μια έρευνα που έχω κάνει, είμαι πολύ κοντά στο να καταλήξω στους εξής:

neck & middle: Dimarzio Area 58

bridge: Dimarzio Area 61

Τους έχει χρησιμοποιήσει κάποιος ή έχει άποψη για τους συγκεκριμένους;

Φανταστικο σετ, το ειχα πανω σε μια φθηνοστρατο (δεν θυμαμαι ακριβως τι) αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι οι μαγνητες σκοτωνανε

• Like
Φανταστικο σετ, το ειχα πανω σε μια φθηνοστρατο (δεν θυμαμαι ακριβως τι) αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι οι μαγνητες σκοτωνανε

Τι μουσική παίζεις;

70s Rock και Blues (Λογω ηλικιας και........ανικανοτητας?)

Oi Dimarzio γενικα για μενα ειναι οι ποιοτικοτεροι (και φθηνοτεροι μαγνητες) ειτε σε aria για strato, η twang king γαι tele, ή 36 anniv σε humbuckers,  για τετοιο στυλ (vintage ηχοι με medium gain) you can't go wrong!!!

Oi Dimarzio γενικα για μενα ειναι οι ποιοτικοτεροι (και φθηνοτεροι μαγνητες) ειτε σε aria για strato, η twang king γαι tele, ή 36 anniv σε humbuckers,  για τετοιο στυλ (vintage ηχοι με medium gain) you can't go wrong!!!

Φίλε δεν παίζεις Blues λόγω ανικανότητας.. Μπορείς να κάνεις παπάδες και στα Blues ?

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από Dimarzio, αλλά σε μια άλλη κιθάρα έχω στο neck Dimarzio Virtual Vintage Blues και μου αρέσει πολύ.

Ευχαριστώ πολύ για το feedback !

Απο συζητησεις που εχω παρακολουθησει τοσα χρονια σε αυτο το forum μου εχει μεινει η εντυπωση οτι αυτοι που παιζουν Vai, Satriani, κλπ κλπ ειναι αρχηγοι, ενω οι αλλοι που παιζουν Clapton, Harrison κλπ ειναι κουλοι.Anyway ευχομαι να κανεις την καλυτερη  επιλογη και να ευχαριστηθεις οπου κι αν καταληξεις τελικα

• Like
Και ο Philip Sayce λόγω ανικανότητας παίζει blues ? Συγνώμη, βγήκα εκτός θέματος ...

και κορυφαίο τεχνικό support επίσης.

Κοίτα για αρχή και κάποιo πιο φθηνό σετάκι, όπως Fender Tex-Mex ή κάποιο της Tonerider

Πάντως αν αποφασίσεις να πας για budget, go all the way και δες και εδώ.

https://www.aliexpress.com/store/product/Sell-Free-Shipping-High-Output-vintage-60-s-style-Alnico-V-guitar-pickups-staggered-pole-piece/204043_531493155.html?spm=2114.12010612.8148356.1.67aa5b80iPvwyV

Αυτό το μαγαζάκι δεν παίζεται.
Έχω πάρει από αυτούς. Η tele μου έχει Donlis μαγνήτες και είναι μια χαρά. 

Σου προτείνω να κοιτάξεις τις κριτικές για Donlis και στο TDPRI.

Και γιατί όχι; Με τα λεφτά που θα πληρώσεις για ένα σετ μαρκέ, παίρνεις τρια-τέσσερα+ σετ από αυτούς.

• Like
Πάντως αν αποφασίσεις να πας για budget, go all the way και δες και εδώ.

https://www.aliexpress.com/store/product/Sell-Free-Shipping-High-Output-vintage-60-s-style-Alnico-V-guitar-pickups-staggered-pole-piece/204043_531493155.html?spm=2114.12010612.8148356.1.67aa5b80iPvwyV

Αυτό το μαγαζάκι δεν παίζεται.
Έχω πάρει από αυτούς. Η tele μου έχει Donlis μαγνήτες και είναι μια χαρά. 

Σου προτείνω να κοιτάξεις τις κριτικές για Donlis και στο TDPRI.

Και γιατί όχι; Με τα λεφτά που θα πληρώσεις για ένα σετ μαρκέ, παίρνεις τρια-τέσσερα+ σετ από αυτούς.
Παιζει τελωνειο σε αυτο το πακετακι?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: Spyros Delta

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα