Εννοώ οτι για να μην μπαίνεις στη φασαρία με τις πατέντες που έκανα εγώ, μπορεις απλά να πάρεις τα δυο μεγάλα CTS (αν ακαι δεν είμαι σίγουρος αν έχει γραμμικά 1Μ) και ενα switchcraft βυσμα και να ξανακάνεις τις κολλήσεις σωστά.elavd είπε:Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς...
Θα μπορούσες ίσως να πάρεις απλά δύο μεγάλα CTS απο κανα banzai και να αφήσεις τα μικρά όπως έχουν.
Πιστεύω οτι τη μεγαλύτερη "ζημιά" στο στοκ wiring την κάνουν οι αστείες κολλήσεις που είναι επιπέδου δημοτικού.
Πάντως και στο "πάνω" κύκλωμα, πάλι η συμπεριφορά των μικρών pots δεν είναι και τόσο ομαλή (ειδικά το tone)... Νομίζω ότι δεν είναι δηλαδή και τόσο θέμα wiring, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος!
Όχι. Το έβαλα απο πάνω και απλά βιδώνοντας τις βίδες που στερεώνουν τις γειώσεις (αν δεις τη φωτό, είναι κάτω απο τους μαγνήτες) συνδέεις τα δυο στρώματα (αλουμίνιο και γραφίτη).Αφαίρεσες με κάποιο τρόπο το spray γραφίτη ή απλά έβαλες την αλουμινοταινία από πάνω;
για οσους δεν εχουν Loctite ή φοβουνται να το χρησιμοποιησουν και η βαζελινη κανει ακριβως την ιδια δουλεια (πρεπει να περασουμε ΟΛΕΣ τις βιδες τις γεφυρας με αυτη και οταν λεμε ολες,εννοουμε ΟΛΕΣ... ;D)Πάντως το κόλπο με το Loctite στα βιδάκια των saddles λειτουργεί άψογα.Δεν ακούγεται "κιχ" πλέον απο τη γέφυρα.
Θέλει λίγη προσοχή στην εφαρμογή για να μην γίνουν όλα μπλέ (τέτοιο χρώμα έχει το ...ζουμί), αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!
Ναι, τα κλιψ είναι με τις ίδιες χορδές.myster_maze είπε:Με τις 11άρες σίγουρα! Έχεις ακόμη πάνω τις 9άρες που φοράει εργοστασιακά?
ναι, εε? Δεν το ήξερα!για οσους δεν εχουν Loctite ή φοβουνται να το χρησιμοποιησουν και η βαζελινη κανει ακριβως την ιδια δουλεια (πρεπει να περασουμε ΟΛΕΣ τις βιδες τις γεφυρας με αυτη και οταν λεμε ολες,εννοουμε ΟΛΕΣ... ;D)
Αυτό ακριβώς κάνω στην δικιά μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την γέφυρα, ούτε κόλλες, ούτε βαζελίνες. Θέλουν όμως κόψιμο δύο βίδες από τα saddles για να μην ακουμπάνε στις χορδές.Superfunk είπε:...ακομα καλυτερη δουλεια γινεται αν σηκωσεις οσο υψηλοτερα γινεται τα σελλακια (διατηρωντας το radius) & ΧΑΜΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ (ετσι θα εχεις και μεγαλυτερο clearance πισω απο τα σελλακια ,χωρις να ακουμπανε οι χορδες στο χειλος της γεφυρα) πετυχαινοντας με εναν σμπαρο 2 τρυγονια: και λιγοτερο τριξιμο απο τις βιδες της γεφυρας μια και αυτες θα εξεχουν λιγοτερο & μικροτερη πιθανοτητα να ξεβιδωθουν οι βιδες απο τα σελακια μια και θα ειναι βαθια βιδωμενες ,ασε που δεν θα εξεχουν και δεν θα σου πληγωνουν και το χερι οταν κανεις mute...
Το ακούμπισμα των χορδών στις βίδες το έχω αντιμετωπίσει και εγώ και ήταν αδύνατο να φτιάξω ακριβώς το intonation (JM BlackTop) αλλά ακόμα δεν έχω προβεί στο κόψιμο...myster_maze είπε:Αυτό ακριβώς κάνω στην δικιά μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την γέφυρα, ούτε κόλλες, ούτε βαζελίνες. Θέλουν όμως κόψιμο δύο βίδες από τα saddles για να μην ακουμπάνε στις χορδές.
Ωστόσο, αντί για βαζελίνη και κόλλα υπάρχει και ένα κολπάκι για να μην πασαλείβεσαι.Κλωστή! Ένα κομματάκι (ή και δύο) κλωστή μέσα στο σπείρωμα και μόλις βάζεις την βίδα σφηνώνει μια χαρά στη θέση της!![]()
Έτσι τα έχω κάνει. Αρκετά ψηλά τα saddles και τη γέφυρα σχετικά χαμηλά.Superfunk είπε:Με τη βαζελινη δεν ξεβιδωνονται,μενουν στη θεση τους,ακομα καλυτερη δουλεια γινεται αν σηκωσεις οσο υψηλοτερα γινεται τα σελλακια (διατηρωντας το radius) & ΧΑΜΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ (ετσι θα εχεις και μεγαλυτερο clearance πισω απο τα σελλακια ,χωρις να ακουμπανε οι χορδες στο χειλος της γεφυρα) πετυχαινοντας με εναν σμπαρο 2 τρυγονια: και λιγοτερο τριξιμο απο τις βιδες της γεφυρας μια και αυτες θα εξεχουν λιγοτερο & μικροτερη πιθανοτητα να ξεβιδωθουν οι βιδες απο τα σελακια μια και θα ειναι βαθια βιδωμενες ,ασε που δεν θα εξεχουν και δεν θα σου πληγωνουν και το χερι οταν κανεις mute...
Καποιοι τυλιγουν και τα ποδια της γεφυρας με χαλκοταινια ή μονωτικη ετσι ωστε η γεφυρα να ειναι snug μεσα στις τρυπες να μην πηγαινει μπρος πισω (αν και εχει σχεδιαστει για να ειναι rocking) και "κολαει" καποιες φορες με αποτελεσμα να ξεκουρδιζει,αν θες δοκιμασε το μπορει να σε βολεψει.
...καλό!Ωστόσο, αντί για βαζελίνη και κόλλα υπάρχει και ένα κολπάκι για να μην πασαλείβεσαι.Κλωστή! Ένα κομματάκι (ή και δύο) κλωστή μέσα στο σπείρωμα και μόλις βάζεις την βίδα σφηνώνει μια χαρά στη θέση της!![]()
Για πες διαφορές που άκουσες με το Bone nut!alderbody είπε:...αυτή είναι η μόνιμη πλέον έκφραση στο πρόσωπό μου μετά τη δοκιμή της jazzmaster με τις 11άρες και το bone nut που μου έφτιαξε ο Πλουμής...
Χαχαχαχα! Το ίδιο "διψασμένη" ήτανε κι η δική μου! Μάλιστα σκέφτομαι να της ξαναβάλω κι άλλο...έβαλα επιτέλους και Lemon oil στην ταστιέρα και το ήπιε σαν βεδουίνος που έμεινε απο νερό στην έρημο...