Λοιπόν έκανα κι εγώ 1-2 αλλαγές στη δική μου:
Εδώ και καιρό είχα βάλει μια κόλλα (τύπου Loctite) στα βιδάκια των saddles και το τρίξιμο μεώθηκε κατά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
Διαβάζοντας το άρθρο του Alderbody, αποφάσισα να κάνω κι εγώ Shimming στο neck για να αυξήσω περισσότερο τη γωνία των χορδών στα saddles.
Αφού έκανα το shimming, έπρεπε να ψηλώσω το action, αλλά δεδομένου ότι τα βιδάκια των saddles είχαν ήδη την κόλλα (και είπα να τα αφήσω στην ησυχία τους), αποφάσισα να διορθώσω το action μέσω των 2 "βιδακίων" που ρυθμίζουν το συνολικό ύψος της γέφυρας.
Το έκανα αυτό, αλλά μετά από 2 ώρες πρόβας, τα βιδάκια αυτά είχαν ήδη ξεβιδώσει από το πολύ παίξιμο, με αποτέλεσμα το action να μειωθεί πάρα πολύ και να έχω σβησίματα (fret-outs) των χορδών.
Τελικά αποφάσισα να βάλω κι εκεί κόλλα Loctite, ρυθμίζοντάς τα στο κατάλληλο ύψος.
Επίσης, έβαλα 11άρες χορδές, μειώνοντας μεν το playability της κιθάρας (δεδομένου ότι έχω συνηθίσει τόσα χρόνια με 10άρες) αλλά από την άλλη η κιθάρα απέκτησε πολύ πιο στιβαρό feeling, έτοιμη για ..."κοπανήματα" ;D
Τα τριξίματα έχουν εξαφανιστεί κατά 99% !!!
Τέλος, έσφιξα λίγο τα δοντάκια που κρατάνε το tremolo arm στην τρύπα με την ελπίδα να σταματήσει να πέφτει τόσο εύκολα από την κιθάρα. Ακόμη δεν το έχω τεστάρει σε πραγματικές συνθήκες για να δω αν το κόλπο έπιασε...
Επόμενες αλλαγές που θα κάνω εν καιρώ είναι η αναβάθμιση του nut (το οποίο πρέπει να κοπεί έτσι ώστε να φιλοξενεί τις 11άρες) καθώς και των "αγιοβασιλιάτικων" ηλεκτρικών της κιθάρας!