Vintage Modified Squier Jazzmaster 2012 - εμπειρίες, απόψεις, mods κ.α.

Με γεια σε όλους guys...

Άντε είμαι περίεργος να τις ακούσω...

Και μαντέψτε ποιανού rig rundown βγήκε χθες...

Δεν είναι αστείο... εντάξει; >:(

λίγο βαρεμένο τον είδα, λες και τον βάλανε με το ζορι να πει 2 λογια!

Wild_Rose είπε:
Πραγματικά με το ζόρι βλέπετε το βίντεο, δεν είδα πάνω από 1 λεπτό συνεχόμενα

Γενικότερα πάντως είναι το στυλ του J. έτσι!

Πάντα μου τρέχουν τα σάλια με το συγκεκριμένο rig και μου αρέσει πολύ έτσι όπως στήνει τα stacks του πίσω...!! ;D

Wild_Rose είπε:
Ετσι μιλαει παντα,σαν μαστουρωμενος (αλλα ειναι απο τους πλεον drug free μουσικους στις ΗΠΑ,μεγας πολεμιος των ουσιων)

http://www.huckmagazine.com/features/j-macsis-interview/

Ευχαριστω πολυ όλους για τις ευχές! 

άντε ...και στα δικά σας!  ;)

myster_maze είπε:
Pyramid flat έπρεπε να πάρεις για surf-ιές!  ;D
οντως...

Βεβαια αυτες τις nickel τις πηρα πιο πολυ για να δοκιμασω τις Pyramid γενικως (δεν έτυχε ποτέ).

Αλλα ενα σετακι flatwounds θελω να δοκιμασω. Ευκαιρια ηταν να εβαζα κι ενα τετοιο μεσα στην παραγγελια, αλλα δεν μου 'κοψε εκεινη τη στιγμη...

εντυπώσεις...
Βασικά λόγω ...pressing engagements χθές δεν κατάφερα να την "βάλω στην πρίζα".

Στο ελάχιστο που την έπαιξα σκέτη με κέρδισε αμέσως το πολύ βολικό μανίκι, τα (σχετικά) παχουλά τάστα και το γεγονός οτι δεν έχει πουθένα dead spots, πνιξίματα και περίεργα. Επίσης, το (ελαφρύ) σώμα τρέμει σαν κομπρεσσέρ και ακουστικά παίζει πολύ ωραία...

Κακοτεχνίες δεν βρήκα (ιδίως στο μανίκι που είναι Αψογο), μόνο παρατήρησα ενα ελαφρώς "αχαρο" τελείωμα στο neck pocket...

Γενικώς η κιθάρα επουδενί δεν δείχνει οτι κάνει €299...

Σίγουρα σε κάποιον που δεν έχει συνηθίσει τις offset 7εndεrs, το ...κουδούνισμα της γέφυρας είναι λίγο funky, αλλά δεν με χάλασε. Άλλωστε τα πολλά remedies που κυκλοφορούν θα δώσουν λύση asap.

Απλά θα την αφήσω λίγο καιρό ...ανέγγιχτη για να μην χαλάσω το μανι μπακ γκαραντι μπάς και βγεί κάποιο πρόβλημα, και μετα ...αρχίζουμε.  :)

Λογικά με κόβω να κάνω τα βασικά σε πρώτη φάση:

nut, ηλεκτρικά, Loctite και βλέπουμε...

Αν είδατε, πήρα κι ένα Harley Benton (aka Joyo) flangerάκι.

(Jazzmaster + Flanger-ο-chorus + Twin = robert smith...)

Έχω βρεί ηδη το σχέδιο και gutpics, και γενικώς απο κατασκευή φαίνεται πολυ καλό.

Ηχητικά το είχα τσεκάρει αναγκαστικα απο yτουμπ, αλλα μια και δεν είναι smd μπορεί να πέσει ...χειρουργείο. (είναι και TB).

Φέτος θα έχουμε καλά Χριστούγεννα...  8)

alderbody είπε:
Λογικά με κόβω να κάνω τα βασικά σε πρώτη φάση:

nut, ηλεκτρικά, Loctite και βλέπουμε...

Αν είδατε, πήρα κι ένα Harley Benton (aka Joyo) flangerάκι.

(Jazzmaster + Flanger-ο-chorus + Twin = robert smith...)

Έχω βρεί ηδη το σχέδιο και gutpics, και γενικώς απο κατασκευή φαίνεται πολυ καλό.

Ηχητικά το είχα τσεκάρει αναγκαστικα απο yτουμπ, αλλα μια και δεν είναι smd μπορεί να πέσει ...χειρουργείο. (είναι και TB).

Φέτος θα έχουμε καλά Χριστούγεννα...   8)
...ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο... ;D ;D

Αυτα τα βιντο θα σε βοηθησουν ΠΟΛΥ (στο να μην αλλαξεις...ΤΙΠΟΤΑ... ;D)

Superfunk είπε:
Σώθηκες...το παλλικάρι είναι serial killer!!!! ;D ;D

Superfunk είπε:
ναι, τα έχω δει και θα τα εφαρμόσω. Thanks anyway!

Σώθηκες...το παλλικάρι είναι serial killer!!!! ;D ;D
...μα γιατι το λες αυτό? ;D ;D

Πρωτες "ηλεκτρικες" εντυπωσεις:

...μ' αρεσε!   :)  :)  :)

πολυ ωραιος fat ηχος στον bridge και εξισου παχουλος στον neck, αλλα μονο απο το "δικο του" κυκλωμα.

Μεσω του toggle switch δεν μπορεσα να τον ακουσω γιατι... (Ω! της Κινας) δεν δουλευει η θεση Neck και φυσικα η Middle...  :D

Αυτο θα συνιστουσε deal braker για καποιους, αλλα εγω το βλεπω σαν μια πολυ καλη ευκαιρια να ανοιξω pickguard και να ριξω την πρωτη ματια ...στον ασθενη.

standard εχει κοπει (η δεν εχει συνδεθει) καποιο καλωδιακι.

Μικρο το κακο μιας και τα ηλεκτρικα θα αλλαχτουν anyway...

Βεβαια πιστευω οτι αν ηταν σε καταστημα θα το διορθωναν on the spot και κανεις δεν θα επαιρνε χαμπαρι...

Απλα θα περιμενω λιγες μερες ακομη να προσαρμοστει η ξυλεια στο "κλιμα" του σπιτιου για να δω μην μου γινει σαν τελικο σιγμα το μανικι, και μετα θα επεμβω.

Επισης, οι μανισιες χορδες βαζουν πολλλλλη βρωμια στο χερι... (οκ ισως και η φρεσκια ταστιερα).

Κατα τ' αλλα, το κουρδισμα δειχνει να αντεχει στις τρεμολιες, το δικο μου bar δεν ειναι "χαρβαλο" και στεκεται στη θεση του και τα saddles θελουν οπωσδηποτε Loctite...  8)

Τελος, το flanger (ασχετο) παιζει παρα πολυ καλα, αλλα θελει οπωσδηποτε μια pull down αντισταση στο True bypass γιατι σε καθε εμπλοκη του διακοπτη ...πεφτουν πιστολιες!  ;D 

so far so (very) good.

verdict:

Ναι, αν την εβλεπα σε μαγαζι και την δοκιμαζα ετσι οπως ειναι θα την αγοραζα.

Μεσω του toggle switch δεν μπορεσα να τον ακουσω γιατι... (Ω! της Κινας) δεν δουλευει η θεση Neck και φυσικα η Middle...  
edit (τωρα καταλαβα τι ελεγες... ;D) που να ακουσεις και τη middle θεση που ειναι ΟΛΑ τα λεφτα.

Superfunk είπε:
Ωπα αρχηγε,στο πανω κυκλωμα  (αυτο που ειναι στο πανω κερατο) δουλευει ΜΟΝΟ ο neck μαγνητης.
Δεν έχεις καταλάβει τίποτα Νικόλα...μετά από μία βδομάδα που θα βάλει χέρι ο alderbody...με το πάνω κύκλωμα, θα παίζει και ο μαγνήτης του γείτονα μαζί ;D

Superfunk είπε:
που να ακουσεις και τη middle θεση που ειναι ΟΛΑ τα λεφτα.
καταρχας Χρονια Πολλα για χθες.   :)

οντως, αυτη τη middle πολυ τη λιγουρευομαι...

βεβαια αυτη τη "middle" θα ηθελα πολυ:

4951304298_e0e7fcff49_b.jpg

...αλλα this is another priest's Gospel  ;D

...με το πάνω κύκλωμα, θα παίζει και ο μαγνήτης του γείτονα μαζί ;D
ΠΟΛΥ καλη ιδεα!!!   ;D  ;D  ;D

Αυτό που με παραξενεύει στη δικιά μου και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ακούγεται έτσι (μιας και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με JM) είναι πως στη middle θέση o ήχος είναι αρκετά πιο πρίμος σε σχέση με αυτόν στη θέση bridge.

(Θα ανεβάσω κλιπάκι για να καταλάβετε τι εννοώ ;) )

Έχω την αίσθηση επίσης, ότι οι Duncan designed μαγνήτες της Squier είναι λιγουλάκι hot...

Παρεμπιπτόντως, εδώ υπάρχει ένα πολύ καλό και αναλυτικό συγκριτικό τεστ μαγνητών για Jazzmaster:

http://www.offsetguitars.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=33614&start=0

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back