Vintage Modified Squier Jazzmaster 2012 - εμπειρίες, απόψεις, mods κ.α.

alderbody είπε:
παντως συγκρινοντας τις δυο φωτογραφιες απο τον grguitars:

jzmst%20new%20build%20wiring%20kit.jpg

jzmstgenerickit.jpg

φαινεται οτι στην δευτερη που αναφερεται σε generic kit που προφανως δεν περιλαμβανει CTS mini pots, οι εσωτερικες διαμετροι των thumbweels ειναι μεγαλυτερες.

Αρα, στις δικες μας jazzmaster αν θελουμε cts θα πρεπει ή να παρουμε tw για AVRI, ή να "φαρδυνουμε" τους αξονες.

Ολα καλα με τη δευτερη μεθοδο, αρκει το set screw να φτανει βαθια για να ασφαλισει καλα.

edit: Επισης, μια αμφιβολια που εχω ειναι στο κατα ποσο στα γνησια μινι το σπειρωμα ειναι φαρδυ ή στενο. Γιατι αν ειναι στενο θα εχουμε θεμα με το λαμακι που τα συγκρατει.

Αν ειναι φαρδυτερα μπορεις να μεγαλωσεις την τρυπα, αν ειναι (πολυ) στενοτερο ομως τι γινεται?

Τουλαχιστον τα mini CTS του Banzai εχουν ιδια διαμετρο σπειρωματος με τα Alpha.
Δεν ξέρω τις διαφορές στις squier!!!  μπορώ όμως να σου πω τις διαφορές από τις Japan και USA jazzmaster. στη φωτό τα πάνω είναι AVRI rollers και κάτω είναι Japan, αν και τα rollers δεν είναι σαν της Japan (υποθέτω είναι allparts?). Έχω την υποψία ότι το λαμάκι που "πάνω" κυκλώματος στις squier είναι διαφορετικό και από τις δύο. Αν και απ' όσα έχω διαβάσει τα pickguard έχουν ίδια specs με τις AVRI (ίδιες θέσεις στις τρύπες δλδ).

Θα σου πρότεινα να πάρεις AVRI pickguard και να βάλεις όλα τα pots CTS για να γλιτώσεις την ταλαιπορία.

Ωραία τα κλιπς μπάι δε γουέι!!!

αρα οντως στα original CTS minpots τα σπειρωματα ειναι πιο στενα.

Επομενως του Banzai θα πρεπει να κανουν δουλεια...

Θα μετρησω προσεκτικα και θα επανελθω.

Τα Alpha mini (16mm) εχουν ~6mm υψος σπειρωματος και 1/4" διαμετρο, οσο και τα 270 series CTS του Banzai.

Νομιζω οτι με τα υπαρχοντα δεδομενα θα προτιμησω αυτα.

Για να μην σας παρω στο λαιμο μου, θα τα δοκιμασω πρωτα και θα σας πω...

για να πω τον πονο μου, πολυ θα ηθελα να μπορει να μπει αυτο σε jazzmaster:

preset-control-plate-generico-para-fender-jaguar-nuevo-_MLA-O-2900340175_072012.jpg

Εψαξα πληροφοριες, αλλα δεν ειδα να το ξεκαθαριζει κανεις.

Αν ηξερα οτι ταιριαζει ακριβως, θα αφαιρουσα το αντιστοιχο κομματι απο το υπαρχον pg και θα εβαζα αυτο.

Το εχει κανει κανεις?

Εχει καποιος ενα σκετο plate να το βαλει πανω σε jm και να δει αν "καθονται" οι τρυπες και αν ταιριαζει ακριβως το σχημα?

Προσοχη,προσοχη! ;D

Τα σωματα και οι διαστασεις των pickguard ΔΕΝ ειναι τα ιδια στις jazzmaster & στις jaguar,οποτε δεν ειμαι σιγουρος αν θα ταιριαξει....

myster_maze είπε:
Αυτή η φωτό θα σε βοηθήσει αρκετά!

JagJazzcomparisonBodytobody.gif
ναι, την εχω δει αυτη τη φωτο. 

Εδω τα ταιριαζει ακρη με ακρη, ενω εχει και μια αντιστοιχη που τα βαζουν neck pocket με neck pocket.

Απλα ελεγα μηηηηπως και στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι...  :(  :(

...οποτε δεν ειμαι σιγουρος αν θα ταιριαξει.... 
αααχ δυστυχως δεν γινεται  :(  :(

μονο με customιά

Αν απο την αλλη βρεις κανενα ολοκληρο nickel/chrome plated jazzmaster pickguard και απλα "κοψεις" το κερατο του, ισως κανεις κατι...

alderbody είπε:
για να πω τον πονο μου, πολυ θα ηθελα να μπορει να μπει αυτο σε jazzmaster:
Είδα την παρακάτω φωτό και σε θυμήθηκα.

21ozotu.jpg

Εδώ άλλοι βγάζουν τα χρώμια από Jaguar εσύ θα βάλεις στην Jazzmaster?  ;D

Αν και γενικά τα χρώμια μου αρέσουν, τολμώ να πω ότι έτσι μου αρέσει περισσότερο η Jaguar!

Alder τα κλιπ ακούγονται ωραιότατα.  :)

Δουλεύεις καθόλου το... τρέμουλο; Από (ξε)κούρδισμα πώς πάει;

Δουλεύεις καθόλου το... τρέμουλο; Από (ξε)κούρδισμα πώς πάει;
το tremolo της jm/jg ειναι το καλυτερο Fender  tremolo ever,ειναι αδυνατον να ξεκουρδιστει και φυσικα εχει το μεγαλο προσον οτι και να σπαει η χορδη οι υπολοιπες δεν ξεκουρδιζονται.

mpikoz είπε:
Πανέμορφη η φουλ πλαστική Jaguar :o
H φωτό είναι από το site Totally Wired Guitars.

Εδώ άλλη μία από τη συγκεκριμένη Jaguar,

tumblr_lmfnb6dNmq1qk7u8po1_1280.jpg

το tremolo της jm/jg ειναι το καλυτερο Fender  tremolo ever,ειναι αδυνατον να ξεκουρδιστει και φυσικα εχει το μεγαλο προσον οτι και να σπαει η χορδη οι υπολοιπες δεν ξεκουρδιζονται.
Αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχει τον μηχανισμό tremlock, στις Squier VM τον έχουν παραλείψει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back