• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Squier Jazzmaster Classic Vibe 60s - Βοήθεια

Τελικά η 3 κια τελευταία κιθάρα ήταν η καλύτερη! Τα μονα πταίσματα είναι η μπογια στο nut και το τρεμολο το οποιο δε σφηνωνει τέλεια οπως η πρώτη αλλα ουτε είναι τελείως χαλαρο οπως στη πρωτη. Θέλει λίγο δουλειά για να μπει καλα μεσα. 

Το χρώμα στο μανικι ταστιερα και σωμα είναι επίσης πιο σκούρο απο τη πρωτη. Οπως κ η δεύτερη έχουν σειριακό αριθμό αρκετα μεγαλύτερο απο τη πρωτη οποτς ισως κατι αλλαξε στη γραμμή παραγωγής. 

Το action ειναι τελειως διαφορετικό. Οχι τοσο στο πρωτο ταστο αλλα στο 12. Χωρις να κατεβασω τελειως γέφυρα εχω 1.5χιλ μπασα μι και 1.25 μι καντινι και γενικα το παίξιμο ειναι πολυ πιο ανετο. Φαίνεται σα να εχει μια κλιση (κενο) στο neck pocket και να μην εφάπτεται τελειως πάνω του το μπράτσο.

IMG_20191018_225741.jpg Ισως το ανοιξω κάποια στιγμή να δω τι γίνεται. 

Γενικα είναι κιθαρα εντελώς στην αίσθηση . Δεν εχω βαλει 10ρες ακομα αλλα ελπίζω πως δε θα υπάρχει κανενα πρόβλημα που δε θα λύνεται με σεταρισμα. Αρχικά ομως δε φαίνεται να χρειαζεται κατι που δε μπορω να κάνω. 

Ο συνδιασμος με bugera v22 επίσης ακούγεται πολυ καλος στα αυτιά μου! 

Ευχαριστώ πολύ! Ο ήχος μου άρεσε πολύ καο για τα λεφτα της προσωπικα πήρα με το παραπάνω αυτό που ήθελα 

Προς το παρον επισυναπτω ενα σουπερ οδηγο απο ενα φιλαρακι μου στις ΗΠΑ...

Προβολή συνημμένου 22502

νταξει φανταστικός οδηγός! 

δεν ξέρω να κάνω σεταπ μόνος μου αλλά ο τρόπος που τα λέει και δη η εισαγωγή που κάνει με έψησε να μάθω δυο πράγματα από κει μέσα.

έχει και αυτό το attitude ο τύπος που ή τον αγαπάς ή τον μισείς. 

Φαίνεται σα να εχει μια κλιση (κενο) στο neck pocket και να μην εφάπτεται τελειως πάνω του το μπράτσο

Shimming έχει γίνει.

Για αυτό παίζει και καλύτερα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
νταξει φανταστικός οδηγός!
Οντως! Superfunk πολύτιμη συμβολη ? κ το άρθρο για τις jazzmaster πολυ χρήσιμο 

Shimming έχει γίνει.

Για αυτό παίζει και καλύτερα.
Γινεται shimming απο το εργοστάσιο? Φαίνεται του κουτιού οτι ειναι περα απο κατι μικρες γρατζουνιές στο μεταλικο κούμπωμα πισω

Κάργα.

Εδώ πουλάνε vintage shims ,από Fender των 50s & 60s ,400 ευρώ στο eBay ?
Ω θεοι!!! Εδω γινεται δλδ ολόκληρη κουβέντα για το τι υλικο να εχει και να ακουμπαει ολη την επιφανεια ώστε να περναει καλύτερο ο ηχος κ να μη περναει υγρασία αλλα η fender πεταει ενα χαρτονακι στη μια άκρη κ τερμα; 

Εδω που τα λεμε δε νομιζω να ακούσω τη διαφορα στον ηχο και εφόσον παίζει καλύτερα δε με πειράζει. Αργότερα την παω σε καποιο καλο ειδικο και μου κανει καλύτερο shimming αν χρειαστεί 

Ανακάλυψα πως η τρίτη κιθάρα ειχε αυτοκόλλητα VM κατω απο το classic vibe!

IMG_20191020_220724.jpg

Ιδια sn οποτε ισως ειναι οντως μια VM που της αλλαξαν μαγνητες και γεφυρα. Οι άλλες δύο δεν έχουν κάτι από κατω ισως γιατι θυμηθηκαν να το ξεκολλησουν! Επίσης εχουν μικρότερο sn.  Μηπως ετσι εξηγείται και το πιο σκουρο χρώμα στη ταστιερα το μπρατσο και το σώμα; 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα! Εχω ακομα μια ερώτηση αν εχετε τη καλοσύνη. 

Στην πρώτη κιθαρα κάποια ταστα φαίνεται σα να εχουν κενο όταν τα βλεπεις απο πανω (εκει που ειναι οι τελείες. 

IMG_20191023_003149.jpg

Σα να ειχε πιο βαθυ σκαψιμο και να μη πατησαν μεχρι μέσα. Στις αλλες δυο με το πιο σκουρο μπρατσο δεν υπάρχει το θεμα. 

Αυτο ειναι πρόβλημα; μπορει να μαζεψει πχ υγρασία και να δήμιουργησει αργότερα πρόβλημα; 

Ρωταω γιατι παρα το καλύτερο action της τελευταίας κιθαρας ο ακουστικός ηχος σαυτην με σχεδόν ίδιο σεταρισμα ειναι πιο γεμάτος. Ισως παίζει ρολο οτι η γέφυρα πατάει τελειως στο σωμα. 

Trending...

Νέα θέματα

Back