- Πόντοι
- 2,148
nice cars !
(καλά, δεξιοτίμονο αμάξι εχεις?)
(καλά, δεξιοτίμονο αμάξι εχεις?)

Ο βραχιονας ειναι ο στοκ που ειχε το DD40 & η κεφαλη μια Grado (νομιζω Μ1)dimsonic είπε:τώρα μας ιντριγκάρεις εσύ....
πες μας την κεφαλή, τον βραχίονα που φοράει το micro seiki, και τι Phono stage (εκτός αν είναι του mission)
δεν βρηκα καλυτερο φωτο στο νετ...οι δικες μου ειναι ολες....αναλογικες και εχουν μεσα και τη μαμα μου με παντελονι ροζ καμπανα και καπελαδουρα με περιμετρο 4 μετρα ;D ;Dκαλά, δεξιοτίμονο αμάξι εχεις?
ναι....Superfunk είπε:Ο βραχιονας ειναι ο στοκ που ειχε το DD40 & η κεφαλη μια Grado (νομιζω Μ1)
Για να μη σε κουραζω....ακουσα back to back και την 5η του Μπετοβεν σε ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ηχογραφηση DG του 1980 (βαρυ βινυλιο αγορασμενο μια περιουσια και αλλη μια απο τον συλλεκτη πατερα μου) και σε ψηφιακη DG (cd απο...καλαθι στην ΖΙΝΑ αγορασμενο 1 ευρω ;D) του 2006....ξανα η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ηχογραφηση ειναι ΑΣΤΕΙΑ.....(μονο ο ΘΟΡΥΒΟΣ που εχει το βινυλιο σε χαμηλα περασματα της ορχηστρας καθιστα την ακροαση....απο προβληματικη ως βασανιστικη ;D)
δεν βρηκα καλυτερο φωτο στο νετ...οι δικες μου ειναι ολες....αναλογικες και εχουν μεσα και τη μαμα μου με παντελονι ροζ καμπανα και καπελαδουρα με περιμετρο 4 μετρα ;D ;D
Εισαι σιγουρος? ;DΘυμίζω όμως ότι εδώ δεν γίνεται σύγκριση των μέσων ψηφιακού και αναλογικού.
Ο ήχος είναι οντως ποιο ασυμπιεστος και υπάρχει περίπτωση με καλό συστημα να ακούσω ήχους που δεν εχω ακουσει ποτέ μου?
Αλλο αυτο,δημοκρατια εχουμε οτι αισθηση θες εισπραττεις....εγω παντως τη μονη αισθηση που εισεπραξα ξεσκονιζοντας 2 βινυλια,τοποθετωντας τα στο πλατω και...κανοντας...τακλιν στον μικρο που ηθελε να...αγγιξει την..περιστρεφομενη ηχητικη συμφορα ;D...ηταν η αισθηση της ΚΟΥΡΑΣΗΣ...της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ;D ....εδω το να βγαλω το cd απο τη θηκη του (εχω καμμια 700αρια cd που απλα μαζευουν σκονη) & μου εβγαλε την Παναγια..... ;DΑπλά της αίσθησης που εισπράττει, όποιος "τρελλός" θέλει να το κάνει.
Ο συνδυασμός SME και Dynavector δεν πιστεύω ότι είναι ιδανικός αν δεν προσθέσεις λίγη μάζα στον βραχίονα για να είσαι κάτω από τα 12Hz.dimsonic είπε:γιατί σε μένα πχ το Direct των Tower of Power της sheffield στο thorens td160, sme III, dynavector 17D3, phono diy, pro MBL, τελικό pass F5 και ηχεία diy σε σχέση με το sony cd XA50ES ακούγεται καλύτερα στο βινύλιο (όχι απλώς)...και το ίδιο ισχύει και σε FLAC με ESS Sabre 9018 dac από πηγή υπολογιστή+squeezebox.
Εχω πρόσθετη μάζα στον βραχίονα και ο συντονισμός είναι γύρω στα 10-11 (δοκιμασμένο με δυό δίσκους τεστ της ortofon και του streophile). Παλιά με μια denon 103 ήμουν ακόμα πιό οριακά.audiokostas είπε:Ο συνδυασμός SME και Dynavector δεν πιστεύω ότι είναι ιδανικός αν δεν προσθέσεις λίγη μάζα στον βραχίονα για να είσαι κάτω από τα 12Hz.
To setup παίζει μεγάλο ρόλο.
Το XA50ES είναι εξαιρετικό ως transport αλλά το DAC του είναι μάλλον ξεπερασμένο.
Σε συνδυασμό με το SABRE (αν και είμαι Wolfeson fan) θα είναι εξαιρετικό.
Pre και power είναι εξαιρετικά μηχανήματα (αν και δεν έχω ακούσει MBL) της αναλυτικής σχολής και δεν ξέρω πως τα πάνε με την MC κεφαλή.
Phono και ηχεία (μεγάλο κεφάλαιο αν όχι το μεγαλύτερο) δεν ξέρω.
Ο χρονος ειναι μικροτερος αλλα οχι παντα,εγω ας πουμε κανω....5 διαφορετικα mix ψηφιακα ενω τα χρονια τα παλια ενα και ...πολυ ητανε ;DΙδιο το κοστος του αναλογικου υλικου φορεα ιδιο του ψηφιακου;Ο ιδιος χρονος και ευκολια χρειαζεται να κανεις edit /μονταζ ψηφιακα ο ιδιος αναλογικα;
Εξυπακούεται.dimsonic είπε:Αλλά ...τους δίσκους δεν τους δίνω....ούτε κασέτες.... (8 track δεν μάζεψα ποτέ ;D)
4. Βινύλιο που παίζει από το youtube σε ηχεία λαπτοπHolystone είπε:...
Δηλ για τι ακριβώς μιλάμε;
1. Παλαιά αναλογική ηχογράφηση που μετατράπηκε σε CD remastered?
2. Ψηφιακη ηχογράφηση τωρινής παραγωγής στουντιο που συγκρίνεται ή ιδια σε βινύλιο;
3. Βινύλιο που παίζει αναλογικά σε turntable αναλογικής εποχής;
??? ??? ???
Πάντως ο Dave Grohl, αγόρασε και μετέφερε ολόκληρη την Neve Electronics 8028 κονσόλα από το Studio A του Sun City ως "κονσόλα με μοναδικό ήχο" στο στούντιό του.Superfunk είπε:Το σχολιο πηγαινε στο παλικαρι που ειπε οτι θυμαται με νοσταλγια το..αναλογικο στουντιο με την κονσολα ..διαστημοπλοιο που ειχε παει οταν ηταν παιδι (και ειχε πλασει μια αγαπη που ποτε ενα ψεμμα δεν του΄χε πει ;D) λες και τα ψηφιακα στουντιο δεν εχουν κονσολες διαστημοπλοια![]()
Ακριβως (να δεις και την ταινια γυρω απο την κονσολα αυτη αξιζει).Πάντως ο Dave Grohl, αγόρασε και μετέφερε ολόκληρη την Neve Electronics 8028 κονσόλα από το Studio A του Sun City ως "κονσόλα με μοναδικό ήχο" στο στούντιό του.
αν δεν κάνω λάθος 9 ήταν όλες όλες.audiokostas είπε:Πάντως ο Dave Grohl, αγόρασε και μετέφερε ολόκληρη την Neve Electronics 8028 κονσόλα από το Studio A του Sun City ως "κονσόλα με μοναδικό ήχο" στο στούντιό του.
Κατά τα άλλα, μαζί σου. ;D
αν ρωτάς με βάση αυτά που είπα εννοώ κατα βάση ίδια μάστερ σε τράνσφερ είτε σε βινύλιο είτε ψηφιακό.Holystone είπε:Ωπα, μισό μόνο γιατί μπερδεύτηκα :-X
Μπορεί να λέμε για βινύλιο και ψηφιακό μέσο, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις περιπτώσεις.
Δηλ για τι ακριβώς μιλάμε;
1. Παλαιά αναλογική ηχογράφηση που μετατράπηκε σε CD remastered?
2. Ψηφιακη ηχογράφηση τωρινής παραγωγής στουντιο που συγκρίνεται η ιδια σε βινύλιο;
3. Βινύλιο που παίζει αναλογικά σε turntable αναλογικής εποχής;
??? ??? ???
Sound City, Muscle Shoals, Wrecking Crew, 20 feet from stardom,,,,,,Superfunk είπε:Ακριβως (να δεις και την ταινια γυρω απο την κονσολα αυτη αξιζει).
Καλησπέρα.Superfunk είπε:Ο χρονος ειναι μικροτερος αλλα οχι παντα,εγω ας πουμε κανω....5 διαφορετικα mix ψηφιακα ενω τα χρονια τα παλια ενα και ...πολυ ητανε ;D
Το κοστος ενος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ψηφιακου στουντιο ηχοληψιας (μια και πολλοι μπερδευουν τα στουντιο με τις τεραστιες κονσολες και νομιζουν οτι μονο αυτα ειναι....αναλογικα) δεν διαφερει σε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτο ενος αναλογικου (τα ιδια θα δωσεις για διαμορφωση,προενισχυτες,μικροφωνα ,κονσολες,πιανα,κορυφαια τυμπανα,συλλογη απο ενισχυτες κιθαρας κτλ,κτλ)...αντε να γλυτωσεις το κοστος του 24αριου & του 2 track για το downmix (που δεν το γλυτωνεις μια και πρεπει να δωσεις τα ιδια και περισσοτερα για ενα πληρες daw συστημα με κορυφαιους μετατροπεις)
Το σχολιο πηγαινε στο παλικαρι που ειπε οτι θυμαται με νοσταλγια το..αναλογικο στουντιο με την κονσολα ..διαστημοπλοιο που ειχε παει οταν ηταν παιδι (και ειχε πλασει μια αγαπη που ποτε ενα ψεμμα δεν του΄χε πει ;D) λες και τα ψηφιακα στουντιο δεν εχουν κονσολες διαστημοπλοια![]()
ΚΟΡΕΚΤΕΝΤΓια μένα ήχος είναι ο πραγματικός ήχος ενός οργάνου με καμμία Μ καμμια παραλαγη όσο και αυτό το κάνει να ακουστεί καλύτερο ή πιο δυνατό ή Πιο καθαρό γιατί απλά ΔEN παρεμβαίνει στον πραγματικό ήχο του οργάνου
Τοτε η ΛΟΓΙΚΗ λεει οτι θα πρεπει να προτιμας τον ΨΗΦΙΑΚΟ ηχο.Για μένα ήχος είναι ο πραγματικός ήχος ενός οργάνου με καμμία Μ καμμια παραλαγη