Αφού θέλετε προτάσεις, να κάνω κι εγώ.
Υποθέτω βέβαια ότι μιλάμε για καινούρια και όχι μεταχειρισμένα που υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αλλά προϋποθέτουν γνώσεις.
Κατ' αρχήν, στο ενισχυτικό κομμάτι, μεγαλύτερη ευκαιρία από τον καινούριο ολοκληρωμένο ενισχυτή των αδελφών Τσακιρίδη, είναι δύσκολο να βρεθεί.
Φουλ λάμπα (με ότι πέντοδο θες), με ενσωματωμένο
λαμπάτο phono, με ενσωματωμένο dac Sabre 96/24 (είσοδο USB), με είσοδο ακουστικών με μεταβλητή αντίσταση εξόδου, δυνατότητα λειτουργίας των λυχνιών σε πέντοδο ή (ψευτο)τρίοδο, remote control, εγγύηση (αλλά και ότι αναβάθμιση θέλεις) από τον κατασκευαστή ουσιαστικά εφ' όρου ζωής (trust me I know) και στα
790 ευρά με το κλειδί στο χέρι. Δύσκολα θα αλλάξεις ....
Πικάπ.
Τρείς είναι οι λύσεις στο περιορισμένο budget. Rega Planar 1, Pro-ject II και λίγο πιο πάνω σε τιμή το Audio Technica AT-LP5.
Με αυτή τη σειρά προσωπικής προτίμησης λαμβάνοντας υπόψη του παράγοντες όπως ήχος, ευκολία, τιμή.
Στην Ελλάδα παίζει και το PRO-JECT RPM 1.3 με Ortofon Red επάνω και στα 300. Χτύπα το!
Ότι και να πάρεις, πάρτο από μαγαζί που θα (ξέρουν να) το καλιμπράρουν κιόλας (
παίζει ρόλο).
Ηχεία.
Εδώ γίνεται της κολάσεως και είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της αλυσίδας.
Δεν είναι μόνο το budget.
Τα θες αναλυτικά ή ζεστά; Bookshelf ή Floorstanders; ευαίσθητα ή αναίσθητα; μόνο για μουσική ή και ταινίες;
Δεν έχω και μεγάλη επαφή με το άθλημα τελευταία αλλά μου άρεσαν τα Cambridge Audio SX-60, τα Dali Zensor 3 (πολύ) που άκουσα αλλά και με εταιρείες όπως Monitor Audio, Wharfedale, Tannoy (ναι, είμαι του βρεττανικού "ήχου") δύσκολα θα κάνεις λάθος.
Εδώ όμως δεν υπάρχει ευκολάκι (άστε το Internet και σηκωθείτε να αποκτήσετε
τις δικές σας εμπειρίες) και είναι θέμα γούστου.
H λύση είναι να πάρεις παραμάσχαλα τα cd
που γουστάρεις να ακούς και τα γνωρίζεις καλά και να κάνεις τις γύρες σου ακούγοντας ηχεία (
αυστηρά στο budget σου (γιατί είναι σίγουρο ότι ο πωλητής με τεχνάσματα και "ειλικρίνεια" θα σε σπρώξει - εύκολα- παραπάνω).
Μαζί με φίλους (ή συντρόφους) έχει την πλάκα του. Αξίζει τον κόπο.
Καλή διασκέδαση !