Scott Walker guitars

Πνοή και Νύξη

Guitar Tech Guru
Πόντοι
938
Scott Walker luthier. Μέσα στο top 10 αγαπημένων κιθαροφτιαχτών

Πάλι από τον Michael Watts. Moυ αρέσει γιατί δεν σπάει...αμύγδαλα και δείχνει το όργανο. Ιδιαίτερα όργανα. Μπόλικο originality.

Οντως ηχαρα  (στο clean) οι lipstick στον Raleigh (Blackface clone-like)

Και λίγο πιο εκτεταμένο review όπου φαίνονται περισσότερες λεπτομέρειες κατασκευαστικά, τουλάχιστον

Γενικά κάνει χρήση ιδαίτερων τεχνικών, και βαφής και εφαρμογής ξυλουργικής και μεταλλουργίας εντάσσοντας αρκετό originality βγαλμένο όμως από το παρελθόν με μπόλικη αίσθηση μεσσαιωνικής εποχής. Εξαιρετικό resourcing και χρήση σε tortoise shell, damascus steel, χειροποίητες αλουμινένιες γέφυρες, περίτεχνα φινιρίσματα, σκαλίσματα, headstock volutes, οne piece necks χωρίς truss rod κλπ.

Όταν μια custom shop strat έχει 7 χιλιάρικα και μια Αm Std Pro super duper (έχω χάσει τη μπάλα) κοντά 2 χιλιάρικα... τα 5 για το ύψος του Walker είναι αρκετά τίμιο.

Φυσικά και με Squier Classic vibe την κάνεις τη δουλειά δεν υπάρχει αντίρρηση. Και με το παραπάνω.

Κατά τη γνώμη μου άλλος είναι ο στόχος ενός thread που μας παρουσιάζει έναν luthier (όπως αυτό εδώ), και άλλος ο στόχος ενός thread "θέλω αυτό τον ήχο στο video με € 1.000 max, ακούω προτάσεις".

Τα συγχέουμε συχνά και συνήθως δε χρειάζεται.

Εχω τους ΦΤΗΝΟΥΣ αυτους  μαγνητες που ειπε ο SF σε μια φτηνη squier affinity...αν  μιλαμε για τον ηχο...ειναι εκει...αν μιλαμε για την πχιοτητα κατασκευης...απουσιαζει.Ομως ποια ποιοτητα κατασκευης κοστιζει οσο ζηταει ο Scott Walker;Καποια στιγμη καπου ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ αυτη η ποιοτητα κατασκευης...για ηλεχτρικια κιθαρα μιλαμε δηλαδη λιγα ξυλα με λιγα  μεταλλικα αντικειμενα πανω της...τεχνολογια μηδεν.

Earendil είπε:
Κατά τη γνώμη μου άλλος είναι ο στόχος ενός thread που μας παρουσιάζει έναν luthier (όπως αυτό εδώ), και άλλος ο στόχος ενός thread "θέλω αυτό τον ήχο στο video με € 1.000 max, ακούω προτάσεις".

Τα συγχέουμε συχνά και συνήθως δε χρειάζεται.
Λίγο κουτσομπολιό δε βλάπτει. Έχεις δίκιο κατά κύριο λόγο, γενικά μιλάω για τη δουλειά κάποιου, χωρίς να δω pricetag. Ούτως ή άλλως δεν θα αγοράσω. Πάντα υποθετικά μιλάμε. Από απλό ενδιαφέρον και θαυμασμό.

Εχω τους ΦΤΗΝΟΥΣ αυτους  μαγνητες που ειπε ο SF σε μια φτηνη squier affinity...αν  μιλαμε για τον ηχο...ειναι εκει...αν μιλαμε για την πχιοτητα κατασκευης...απουσιαζει.Ομως ποια ποιοτητα κατασκευης κοστιζει οσο ζηταει ο Scott Walker;Καποια στιγμη καπου ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ αυτη η ποιοτητα κατασκευης...για ηλεχτρικια κιθαρα μιλαμε δηλαδη λιγα ξυλα με λιγα  μεταλλικα αντικειμενα πανω της...τεχνολογια μηδεν.
Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν αγοράζεις ποιότητα κατασκευής. Αυτή την έχεις και με 500 και με 1000 ευρώ κατά τη γνώμη μου. Ούτε απλά ψωνίζεις κιθάρα.

Κάνοντας λίγο χάζι στα βίντεο

[ftp=ftp://www.youtube.com/watch?v=NXKCvi9CPAQ]

[/ftp]
  Ωραίος σχεδιασμός και απλός. Αλλά κάτι με ξενίζει με το ring του lipstick pickup. Παραείναι γκουμούτσα  ;D Καλύτερα να έκανε άλλο blend με το σώμα του οργάνου (ίσως ίδιο χρώμα)

schreivox είπε:
κάτι με ξενίζει με το ring του lipstick pickup. Παραείναι γκουμούτσα  ;D Καλύτερα να έκανε άλλο blend με το σώμα του οργάνου (ίσως ίδιο χρώμα)
Στο 1-pickup configuration δεν με χαλάει. Σαν να φωνάζει " I'm one and i'm proud ". Τραβάει το βλέμμα και εν μέρει εδραιώνει το status του. Στην άλλη με τους 2 μαγνήτες είναι λίγο υπερβολή. Και ίσως και παράταιρο.

leon7pap είπε:
Ειναι ο law of diminishing returns φιλε Λεων, που λεει οσα περισσοτερα δινεις, απο ενα σημειο και μετα, τοσο λιγοτερη διαφορα στην ποιοτητα εχεις. Ο διαβολος, και οι ηψηλες τιμες, κρυβονται στις λεπτομερειες.

Συμφωνω για τον νομο και τον συναντας εδω και κει...μονο που στη μουσικη οι λεπτομερειες στο παιξιμο-συνθεση κανουν τη διαφορα και οχι στο tone...αυτο επεται...you cant polish a turd!!!Οποτε ας κατσει ο διαβολος στις λεπτομερειες του και ας αφησει τον Gary Moore να παιζει με μια les paul εναν marshall και ενα ts!Δε βρισκω ακουστικο λογο για να παρει καποιος μια τετοια κιθαρα καθως ο ηχος της επιτυγχανεται με πολυ λιγοτερα...παρα μονο οπτικο οπου παει περι ορεξεως...

Πνοή και Νύξη είπε:
Στο 1-pickup configuration δεν με χαλάει. Σαν να φωνάζει " I'm one and i'm proud ". Τραβάει το βλέμμα και εν μέρει εδραιώνει το status του. Στην άλλη με τους 2 μαγνήτες είναι λίγο υπερβολή. Και ίσως και παράταιρο.
Με τους δύο όμως ακούγεται πολύ ωραία.

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Ειναι ο law of diminishing returns φιλε Λεων, που λεει οσα περισσοτερα δινεις, απο ενα σημειο και μετα, τοσο λιγοτερη διαφορα στην ποιοτητα εχεις. Ο διαβολος, και οι ηψηλες τιμες, κρυβονται στις λεπτομερειες.
Noμίζω ότι το law of diminishing returns είναι άλλο πράμα, αλλά πιθανόν να κάνω και λάθος.

Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο ακούγεται οξύμωρο για αμιγώς ή μερικώς καλλιτεχνική δημιουργία, όπως πχ, η μεμονωμένη κατασκευή μουσικών οργάνων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπλέκουμε τόσο τα πράγματα και τι σχέση έχει η χρηματική αξία για κάτι που θαυμάζουμε (ή έστω σχολιάζουμε την ύπαρξη ή μη, κάλλους ή έστω χρηστικής αξίας)?

"καλή κι η μόνα λίζα αλλά πολλά λεφτά βρε παιδί μου"

Και ο Gary Moore έχει παίξει κατά καιρούς με custom made όργανα, είτε γνωστών brand names είτε μεμονωμένων luthiers. Δεν είναι μόνο οπτικό το θέμα, θεωρώ. Αυτοί ΔΕΝ είναι GFS lipsticks, και μέσω youtube φυσικά δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις ήχο. Κάτι που είναι τόσο περίπλοκο και σύνθετο στην ανάλυσή του. Μπορεί να μοιάζει. Αλλά και μια variax μοιάζει. Και ένας humbucker περασμένος από ΕQ. Προσωπικά το βρίσκω υπεραπλούστευση.

Ούτε το οπτικό πάει περί ορέξεως να με συμπαθάτε. Η Alfa Romeo GT junior είναι ένα αριστούργημα και αυτό ισχύει είτε μου αρέσει είτε όχι. H όρεξη έχει να κάνει με άλλα πράγματα, χρηστικής ή  εγκεφαλικής φύσης. Είναι δύσκολος ο διαχωρισμός, αλλά γίνεται.

Φιλε Πνοη και Νυξη

"καλή κι η μόνα λίζα αλλά πολλά λεφτά βρε παιδί μου"

Ναι αλλα η μονα λιζα δεν ειναι αντικειμενο παραγωγης προς πωληση οπως οι κιθαρες που συζηταμε.Ειναι ενας...θυσαυρος!

"Δεν είναι μόνο οπτικό το θέμα, θεωρώ"

Αρα ειναι ηχητικο.Ακομα και αν υποθεσουμε  οτι σε blind test ΟΛΟΙ θα καταλαβουν τη διαφορα με τους φτηνους GFS lipstick( οχι οτι απλα οτι ειναι διαφορετικοι αλλα...ποιος ειναι ποιος) κατι για το οποιο δεν ειμαι και πολυ σιγουρος τοτε το αποτελεσμα και παλι δεν ειναι...περι ορεξεως;

"Αυτοί ΔΕΝ είναι GFS lipsticks"

Το αυτόν.

"Ούτε το οπτικό πάει περί ορέξεως να με συμπαθάτε. Η Alfa Romeo GT junior είναι ένα αριστούργημα και αυτό ισχύει είτε μου αρέσει είτε όχι"

Αυτο τωρα απο που προκυπτει;Πως θα το πει καποιος που τη βρισκει με ΝΑVARA;

Ειναι τοσο υποκειμενικο που να φανταστεις υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει εμφανισιακα η reverse flying v!!!!

Σα να τη βρισκεις με Κατερινα Γιουλακη ενα πραγμα...

(Πλακα πλακα η Αlpha Romeo Gt junior που ειπες ειναι πραγματι κουκλα!)

Γενικα δεν θελω να αφησω την εντυπωση οτι τα τσουβαλιαζουμε ολα και πως ολα ειναι ισα και ομοια απλα οπου η σχεση ποιοτητας-αντικειμενικης αξιας/τιμης ειναι εξωφρενικα δυσαναλογη πρεπει να αναφερεται και να μη περναει στο ντουκου.Οταν γινεται ενα review πρεπει να λεγονται και τα αρνητικα.Να πω μπραβο που φτιαχτηκε ο υπεροχος αυτος δρομος απο τη στιγμη που επρεπε να ειχε παραδοθει απο το 2007 στο 1/6 του τελικου κοστους;

Trending...

Νέα θέματα

Back