Scott Walker guitars

Ναι αλλα η μονα λιζα δεν ειναι αντικειμενο παραγωγης προς πωληση οπως οι κιθαρες που συζηταμε.Ειναι ενας...θυσαυρος!
Δεν έγινε όμως με αυτό το σκοπό. Ήταν ένα έργο τέχνης custom ordered για σκοπούς βιοπορισμού. Αυτό σίγουρα δεν κόστισε λίγα σε αυτόν που τον παρήγγειλε. Εμένα μπορεί να μην μου αρέσει η φάτσα της, αλλά ο πίνακας είναι αριστούργημα. Δεν υπάρχει κάτι το υποκειμενικό σε αυτό. Πάντως όταν βλέπω κάτι δεν το κρίνω με βάση το αν μπορώ να το αγοράσω, ούτε με το αν θέλω. Για να το φέρω πιο κοντά στην κουβέντα, οι Kiesel πχ, δεν ταιριάζουν με την αισθητική μου. Όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι είναι εξαιρετικά εκτελεσμένες εφαρμογές, από κάθε άποψη. Το ανάποδο με τη Strat. Τη λατρεύω αισθητικά. Τη θεωρώ έναν σχεδιαστικό θρίαμβο που ξεπερνά τα στενά όρια της οργανοποιίας. Όμως δεν μπορώ να παίξω με Strat. Δεν μου κάθεται για πολλούς λόγους. Και τέτοιες έρχονται σε όλα τα βαλάντια. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που δεν παίζω, ούτε αισθητικός, ούτε καν ηχητικός.

Είναι αρκετά πολύπλοκο το σύστημα που ενεργοποιεί το αισθητήριο της ευχαρίστησης που μπορεί να αντλήσει κάποιος από κάτι εικαστικό (όπως μια κιθάρα πχ). Εγώ προπαθώ να διαχωρίζω το "θέλω" από το "μπορώ" και να θαυμάζω (ή να δυσανασχετώ με) κάτι πέρα από οικονομικά κριτήρια. Όταν κρίνεις κάτι με βάση την τιμή, αναγκαστικά προκαταβάλλεσαι (αρνητικά ή θετικά, για πολύ φθηνό ή για πολύ ακριβό). Όταν μιλάμε για Ferrari πχ, δεν μπορώ να λέω. "έλα μωρέ, δε βαριέσαι, που να τη σέρνεις στον κατσικόδρομο". Ούτε μιλάμε με βάση το αν μπορώ να την αποκτήσω. Οπότε "κατσικώνομαι" στην άποψή μου ότι δεν είναι περί ορέξεως  ;D ;D

Αυτο τωρα απο που προκυπτει;Πως θα το πει καποιος που τη βρισκει με ΝΑVARA;
Δεν θα το πει, γιατί δεν τον ενδιαφέρει. Η συνθήκη όμως ότι η GT Junior είναι χάρμα, ισχύει ακόμη. ;)

Ειναι τοσο υποκειμενικο που να φανταστεις υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει εμφανισιακα η reverse flying v!!!!Σα να τη βρισκεις με Κατερινα Γιουλακη ενα πραγμα...
Και πάλι, μπερδέυουμε την έννοια "είναι ωραίο" με το "μου αρέσει". Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο μυαλό του (και στο κρεβάτι του).

Γενικα δεν θελω να αφησω την εντυπωση οτι τα τσουβαλιαζουμε ολα και πως ολα ειναι ισα και ομοια απλα οπου η σχεση ποιοτητας-αντικειμενικης αξιας/τιμης ειναι εξωφρενικα δυσαναλογη πρεπει να αναφερεται και να μη περναει στο ντουκου.Οταν γινεται ενα review πρεπει να λεγονται και τα αρνητικα.Να πω μπραβο που φτιαχτηκε ο υπεροχος αυτος δρομος απο τη στιγμη που επρεπε να ειχε παραδοθει απο το 2007 στο 1/6 του τελικου κοστους;
Δεν τσουβαλιάζουμε τίποτα. Εκ των πραγμάτων η κουβέντα θα πάει και στο οικονομικό. Έτσι δεν γίνεται πάντα; Εν είδει όμως κουβέντας και όχι κρίσης θετικής ή αρνητικής του οργάνου.

Η αντικειμενική αξία σε τι μεταφράζεται σε ένα αντικείμενο φτιαγμένο στο χέρι; (ή για να το πω πιο δόκιμα, φτιαγμένο χωρίς αυτοματοποιημένες διαδικασίες). Δεν γίνεται να συγκρίνουμε amita με φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι. Χυμοί είναι και οι δύο, βιταμίνες έχουν, αλλά...μιλάμε για άλλο πράγμα. Το ότι κυκλοφορούν εξωφρενικά φθηνά όργανα εκεί έξω δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης για την κοστολόγηση μιας τέτοιας διαδικασίας. Μιλάμε για άλλη φιλοσοφία θαρρώ. Το ¨εξωφρενικά δυσανάλογο"  υποθέτω ότι το εννοείς με βάση την αναπόφευκτη σύγκριση που γίνεται με τα όργανα μαζικής παραγωγής; Με βάση τα υλικά που χρησιμοποιεί; Το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει; Μπορώ να σου αναλύσω πόσο καθόλου εξωφρενική, και καθόλου δυσανάλογη είναι η τιμή για ένα τέτοιο αντικείμενο. Και ότι η κοστολόγηση, τις περισσότερες φορές γίνεται με σκοπό τον βιοπορισμό, αν όχι μια αξιοπρεπή, ανάλογη της δουλειάς, αμοιβή. Οπότε, υπό αυτή την έννοια ναι, είναι τσουβάλιασμα.

Παρ' όλο που μοιάζουν, όχι δεν είναι ίδιες μια Squier Strat με μια Ron Kirn Strat. Η πρώτη είναι ένα προϊόν μαζικής παραγωγής με σκοπό το κέρδος, η δεύτερη είναι ένα αντικείμενο φτιαγμένο με αγάπη, πάθος, εξωπραγματική δεξιοτεχνία, γνώση, μεράκι, αϋπνία, άγχος, περηφάνεια, τρέλα, εγωισμό και πάρα πολλά άλλα, με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη και υπέρβαση των ορίων, αλλά και την άντληση ικανοποίησης μέσω της δημιουργίας.

Προσωπικά θα βολευόμουν και με την Squier αλλά αυτό δεν αναιρεί όλα τα παραπάνω.

Επίσης, όσον αφορά τις τιμές, τι να πουν και οι καημένοι οι υπόλοιποι μουσικοί (πέραν της rock αναφοράς). Για ένα sax με αξιώσεις, το 5χίλιαρο είναι τουλάχιστον δεδομένο. Φαγκότο? Όμποε? Πιάνο? Μη φεύγετε, πού πάτε; Έχω και γαλλικά κόρνα οικονομικά, με 4μιση χιλιάρικα ;D ;D

Πνοή και Νύξη είπε:
Για να το φέρω πιο κοντά στην κουβέντα, οι Kiesel πχ, δεν ταιριάζουν με την αισθητική μου. Όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι είναι εξαιρετικά εκτελεσμένες εφαρμογές, από κάθε άποψη. Το ανάποδο με τη Strat. Τη λατρεύω αισθητικά. Τη θεωρώ έναν σχεδιαστικό θρίαμβο που ξεπερνά τα στενά όρια της οργανοποιίας. Όμως δεν μπορώ να παίξω με Strat. Δεν μου κάθεται για πολλούς λόγους. Και τέτοιες έρχονται σε όλα τα βαλάντια. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που δεν παίζω, ούτε αισθητικός, ούτε καν ηχητικός.
Πνοή και Νύξη (Φάνη) έτσι από περιέργεια, για σένα ποιά είναι η ιδανική ηλεκτρ. κιθάρα;  Σχήμα, μαγνήτες, μπράτσο, βάρος, κσύλα κ.τ.λ......  Με ποιά αισθάνεσαι "ολοκληρωμένος" :D ;D  παίζοντας και ακουγοντάς την;

cigaret13 είπε:
  Πνοή και Νύξη (Φάνη) έτσι από περιέργεια, για σένα ποιά είναι η ιδανική ηλεκτρ. κιθάρα;  Σχήμα, μαγνήτες, μπράτσο, βάρος, κσύλα κ.τ.λ......  Με ποιά αισθάνεσαι "ολοκληρωμένος" :D ;D  παίζοντας και ακουγοντάς την;

Με καμία και με όλες! Τι μονογαμικά διλήμματα είναι αυτά μεσημεριάτικα; Ελέω μεγ. Παρασκευής;  :) :)

Είναι πάρα πολλές. Κάθε μήνα και διαφορετική. (από άποψη επιθυμίας μιλάω πάντα).

Αλλά έχω επίσης αντιληφθεί ότι τα γούστα μου αλλάζουν κατά καιρούς και αισθητικά αλλά και ηχητικά -λιγότερο.

Γενικά είμαι της telecaster φιλοσοφίας. ( slab body, 2 single coils, σταθερή γέφυρα ). Οπότε οτιδήποτε με αυτό το configuration μου κάνει. Βλ.  LP junior , special, SG με p90 κλπ. Ακόμα και οι χαμπάκερς θέλω να κινούνται στα όρια του single ηχητικά.

Όσο πιο ελαφριά τόσο το καλύτερο. (έιτε solid με ελαφριά υλικά-korina,poplar, western red cedar, spanish cedar, pine, είτε chambered). Μανίκια με βολεύουν τα ενδιάμεσα. Όχι πολύ χονδρά, ούτε πολύ λεπτά. Όχι ibanezοειδή (που είναι φλατ προφιλ). Ένα ελαφρύ V είναι ευπρόσδεκτο (αλα Eric Clapton Strat). 12 αρι radius. Mεγάλη σκάλα φεντερίσια. Κουδουνάει καλύτερα, με lightgauges (9's-10's). Mου αρέσουν οι βιμπρόλες, τα bigsby και τα maestro. Kυρίως αισθητικά, αλλά και για κανένα wobble εδώ κι εκεί.

Μεγάλη κουβέντα. Ολοκληρωμένος θα αισθάνομαι αν αντί να ασχολούμαι με lipsticks  και κσύλα και πυκνωτές, στρώσω τον ωπωπ μου να μάθω πέντε πράγματα στο όργανο. ;D

Θα έμπαινα και σε άλλες λεπτομέρειες specs και θα αράδειαζα ένα κατεβατό με κιθάρες που θα ήθελα να έχω, άλλα δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν αυτό, Πασχαλιάτικα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  Το "πολύ γέλιο" πήγαινε σε αυτό....

Πνοή και Νύξη είπε:
Με καμία και με όλες! Τι μονογαμικά διλήμματα είναι αυτά μεσημεριάτικα; Ελέω μεγ. Παρασκευής;  :) :)
  Όσο γι' αυτό...
Θα έμπαινα και σε άλλες λεπτομέρειες specs και θα αράδειαζα ένα κατεβατό με κιθάρες που θα ήθελα να έχω, άλλα δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν αυτό, Πασχαλιάτικα.
  πλανάσαι πλάνην οικτρά...... ;)

Ένα πολύ μικρό δείγμα.

13525353_155381098205764_1561568353_n.jpg

1963_fender_stratocaster_fiesta_red_1-4219-max.jpg

lg_150-0602-802.png

img53ac05229727e_l.jpg

R58798-2up.jpg

photo1_db927-Original.jpg

Huber-BlackKrautser2.jpg

8aee3220425770bb923c4bfa5705f703.jpg

https://reverb-res.cloudinary.com/image/upload/s--oUs6lNQV--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_1600,q_80,w_1600/v1361557470/mvlablyjh7esbzzjcdvj.jpg[/img]

Buttescotch, white blonde. TV yellow, Black, Fiesta red, Sherwood Green, Pelham blue, black tops. Όλα αυτά ξεθωριασμένα-κιτρινισμένα.

Moυ αρέσουν τα απλά. Όσο λιγότερα πράγματα έχει επάνω ένα όργανο, τόσο λιγότερα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. (και τόσο περισσότερα όργανα χρειάζεσαι για να καλύπτεσαι ;D ;D ).  Λίγα κινητά μέρη, διακόπτες, knobs μακριά από το δεξί μου γιατί κάνω συνέχεια ...windmills... :) :). Tάστα προτιμώ φαρδιά και όχι πολύ ψηλά (jumbo), μου αρέσει η επαφή με την ταστιέρα. Προτιμώ επίσης τους μαγνήτες "καρφωμένους" πάνω στο ξύλο. Ακόμη και στην τέλε μου έτσι είναι ο bridge. Kομμένο το bridge plate. Πολύ πιο muscular μου ακούγεται έτσι. Προτιμώ τα μανίκια fender (straight string pull) γιατί είναι ο ένας και βασικός λόγος που δεν ξεκουρδίζονται ποτέ. Action medium. (2mm E καντίνι).

Δεν βρίσκω καμία χρήση σε gadgets τύπου locks, locking tuners, graphite nuts, roller nuts, titaniums. Δεν δείχνω κανένα σεβασμό στο φινίρισμα. Οι κιθάρες είναι για να τις ξεζουμίζεις. Rock n roll εργαλεία, ό,τι κι αν σημαίνει rock n roll.

H λίστα δεν σταματάει ποτέ. Δεν μου πολυαρέσουν  τα τετριμμένα. Θέλω φρέσκο μάτι. Μια am std strat σε sunburst δεν μου κάνει καθόλου κούκου. Μια '57 reissue, με μοντερνιές, ala Eric Johnson, ίσως. Ξέρω, δεν υπάρχει λογική.

Συμφωνώ και μου αρέσει το γούστο σου αλλά πολλές κιθάρες από αυτές που πόσταρες ειναι πλεον κλασικές όσο μία sunburst. Τv yellow, black, red κλπ.

Moυ αρέσουν τα απλά. Όσο λιγότερα πράγματα έχει επάνω ένα όργανο, τόσο λιγότερα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά.
Βασικα αυτο που λεει ο δασκαλος ευγενικα ειναι οτι αν η κιθαρα ΔΕΝ ειναι telecaster....ΠΕΤΑ την.. ;D ;D

& να σου πω εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο.... ;)

ΟΛΕΣ οι αλλες κιθαρες....καλες ειναι αλλα ειναι οργανα "γκαρνταρομπας" (να τα εχεις να σου βρισκονται για κανα σουαρε,κανα γαμο,καμμια κηδεια,κανα "τουνοουαςμπετερ" κτλ.... ;D)...αν θες να ΚΑΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ only a tele is good enough  ;D ;D

προσωπικα εχω αρκετες κιθαρες....αλλα σαν τους....3 καμπαλερος ΔΕΝ εχει.... ;D

wp_20160910_10_19_39_pro1.jpg

wp_20160507_17_03_22_pro1.jpg

wp_20160525_18_13_57_pro.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back