Μερσί για τα σχόλια.
Περί κομβίων επειδή αναφέρθηκε, η αρχική σκέψη ήταν να μπουν amber αλα les paul αλλά τελικά πάνω στο όργανο δεν έκατσαν. Κουμπιά σε vintage copper υπάρχουν αλλά επειδή αλλού ήταν η αρχική ιδέα, δεν επαραγγέλθησαν και όταν αποφασίσαμε "no" στα amber ήταν ήδη αργά. (Φυσικά μπορούν να αγοραστούν ανά πάσα στιγμή). Απλά και τα υπάρχοντα υπεβλήθησαν σε ένα πρότσεσινγκ (τρίψιμο, stain) για να μην είναι κάργα nickel. (όπως και το output jack). Στη φωτογράφιση δεν έχω ιδιαίτερο ταλέντο και δεν πολυφαίνεται.
Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα μένει το όργανο για καιρό στο εργαστήριο γιατί ήδη έχει προηγηθεί μεγά(ααα)λη αναμονή και προσμονή από τον (εκάστοτε) ιδιοκτήτη. Θα προσπαθήσω έστω να στήσω ένα ηχητικό, αν το επιτρέψει ο χρόνος (και αν αντέχετε να υποστείτε το παίξιμό μου).
@RayDTutto &
@dimsonic για το logo και τα markings μάλλον έχεις δίκιο (πού να δεις αυτά που δεν φαίνονται...) αλλά τα περισσότερα είναι επιθυμία του παραγγελιο
δόχουδότη (πιθανόν την ώρα που θα γίνει το τελικό bye-bye να μην υπάρχουν κάποια). Για το ευανάγνωστο του πράγματος, σκοπός μου δεν είναι να διαβάζεται εύκολα αλλά να είναι ένα καλαίσθητο σχέδιο. Εξάλλου στα περισσότερα όργανά μου έχω είτε κενό, είτε ένα σκέτο "a". Η παράδοση στην οργανοποιία δεν επιτάσσει φωνακάδικες ταμπέλες (ειδικά στην ευρωπαϊκή). To logo πάντως είναι κάτι που αλλάζει, ανάλογα το όργανο και τη διάθεσή μου. Μπορεί μεθαύριο να μην μου αρέσει κι έμένα. Το καλό είναι ΄ότι δεν θα έχω κανέναν ενδοιασμό να το αλλάξω. Πάντως την παρατήρηση περί "στυλό" την έκανε και το έτερον ήμισι (στο εργαστήριο και στη ζωή) και πιθανόν έχετε δίκιο. ("μα δεν είναι στυλό, είναι καλλιτεχνικός ακρυλικός μαρκαδόρος και το έκανα στο χέρι" της έλεγα, "δεν πειράζει" μου έλεγε, σαν στυλό φαίνεται). Στο scratchplate είναι engraved και δεν το αλλάζω.
Πολλές φορές αναρωτήθηκα αν θα πρέπει να φτιάχνω επιμέρους στοιχεία του οργάνου (logo, plates, inlays) με βιομηχνικό τρόπο (πχ σε προηγούμενα όργανά μου ήταν laser etched) ή αν θα πρέπει να βρώ έναν απλό και εφικτό χειροπιαστό τρόπο. Tο hand inlay είναι υπερβολικά χρονοβόρο και δεν μου αρέσει η μετακύληση κόστους σε κάτι προφανές, όπως το logo. To χρησιμοποιώ μόνο στο πιο απλό "a" που κάνω. Το αυτοκόλλητο μου φαίνεται υπερβολικά "φτηνό" ως λύση. Η κατασκευή custom σφραγίδας με το logo μου φάνηκε μια αρκετά "καλλιτεχνική" και στα πλαίσια του "χειροπιαστού" επίσης, λύση. Την έχω δει και σε άλλα χειροποίητα και μου άρεσε σαν ιδέα.
@Earendil η αρχική μου ιδέα για το nut ήταν για βαφή σε κόκκινο (για να ταιριάξει με τα κόκκινα παντού) αλλά και απέτυχε ( το κόκκαλο είναι ανισόπυκνο και κάποια σημεία γίναν κόκκινα, ενώ κάποια έμειναν άσπρα ), άσε που ήταν και υπερβολικό. Οπότε είπα να το ταιριάξω με το μαύρο accent line που έχω γύρω από την ταστιέρα και το έριξα σε μαύρο stain για μερικές ώρες. Όντως εμποτίστηκε, αφού παρέμεινε μαύρο και μετά το buffing. Το switch tip δεν μου άρεσε ούτε μαύρο, ούτε άσπρο, ούτε κρεμ, ούτε ένα ροζουλί που βρήκα. Οπότε πήρα ένα άσπρο, το έτριψα ελαφρώς και το ψέκασα χρυσό, μετά κόκκινο και τέλος ματ διάφανο.
Πάντως χαίρομαι που η κριτική είναι όντως εποικοδομητική και οι σκέψεις που κατά καιρούς κάνω ως προς το "αν θα περάσουν" κάποια πράγματα στο κοινό επίσης δεν είναι μάταιες.
Θα προσπαθήσω κι ένα ηχητικό