R.I.P. Παντελή Παντελίδη

• Thread starter Thread starter mauromouris
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 29K
Superfunk είπε:
Φυσικα και λυπηθηκε περισσοτερο μια και ο Εκτορας ΔΕΝ λυπηθηκε καθολου.

Το ειπε αλλωστε ξεκαθαρα ο ανθρωπος
Superfunk, και όλοι, ό,τι έγραψε ο Έκτορας είναι εκεί και μπορεί να ξαναδιαβαστεί αργότερα με πιο καθαρό μυαλό. Το ότι δεν έγραψε μέσα σε λυγμούς (έπρεπε; δε βρίσκεστε στο προφίλ των φίλων σας στο facebook, για να συνέρθουμε λιγάκι) τον καθιστά persona non grata;

Μη πατάτε "Αποστολή" εν βρασμώ.

Για την ανθυπολεπτομέρεια ενός ακόμα θανάτου στη γαμημένη την άσφαλτο (σε αντίθεση με το θάνατο από, ξέρω γω, έσχατο γήρας), δυο - τρεις είδα να μιλάνε.

(Note to self: καλύτερα να πάω να σκαλίσω την Espresso για να δω πόσα posts θα βρω για τις πρόσφατες φωτό που τον απεικόνιζαν εν ώρα εργασίας δίπλα σε ένα λόφο από γαρδένιες).

Καλή δύναμη στους δικούς του.

Earendil είπε:
Το ότι δεν έγραψε μέσα σε λυγμούς (έπρεπε; δε βρίσκεστε στο προφίλ των φίλων σας στο facebook, για να συνέρθουμε λιγάκι) τον καθιστά persona non grata;
Αυτό που λες δε συνεπάγεται από πουθενά.

(Note to self: καλύτερα να πάω να σκαλίσω την Espresso για να δω πόσα posts θα βρω για τις πρόσφατες φωτό που τον απεικόνιζαν εν ώρα εργασίας δίπλα σε ένα λόφο από γαρδένιες).
Αυτό που γράφεις είναι ένα κακοπροαίρετο "κιτρινιάρικου τύπου" σχόλιο.

Earendil είπε:
(Note to self: καλύτερα να μην πάω να σκαλίσω την Espresso για να δω πόσα posts θα βρω για τις πρόσφατες φωτό που τον απεικόνιζαν εν ώρα εργασίας δίπλα σε ένα λόφο από γαρδένιες).
For what it's worth, τώρα έχω γράψει αυτό που σκόπευα.

τον καθιστά persona non grata;
δεν ειπα οτι ειναι persona non grata,απλα ειπα οτι δεν λυπηθηκε και απο τη στιγμη που δεν λυπηθηκε και ο τιτλος του tread αφορα ξεκαθαρα οσους θελουν να δωσουν συλλυπητήρια   νομιζω οτι απλα δεν χρειαζονταν να ποστάρει σε αυτο το thread.

ας ανοιγε ενα αλλο στο οποιο θα μας κριτικαρε επειδη στεναχωρηθηκαμε (ή εστω εκφρασαμε τα συλλυπητήρια μας)  για τον θανατο του Παντελιδη και οχι για τους καθημερινους χιλιαδες θανατους αθωων,ενοχων ,γνωστων και αγνωστων που συμβαινουν γυρω μας.

εγω,οχι πως εχει καμμια σημασια,τον ειχα γνωρισει και απο κοντα και ηταν ενας αξιοπρεπεστατος και συμπαθεστατος άνθρωπος οποτε οντως λυπηθηκα οπως θα λυπονταν καθε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ανθρωπος που γνωρισε καποιον,εστω και για λιγα λεπτα,και τον συμπαθησε πραγματικα.

Για την ανθυπολεπτομέρεια ενός ακόμα θανάτου στη γαμημένη την άσφαλτο (σε αντίθεση με το θάνατο από, ξέρω γω, έσχατο γήρας), δυο - τρεις είδα να μιλάνε.
εσυ αν πηγαινες στην κηδεια καποιου που σκοτωθηκε σε τροχαιο θα ελεγες στη μανα του "κριμα,αν οδηγουσε πιο προσεκτικα θα ζουσε,εμεις οι Ελληνες οδηγαμε πολυ επικινδυνα"?

οταν εκφραζεις τα  συλλυπητήρια σου συνηθως αλλα πραγματα λες,τις περισσοτερες οτι λυπασαι πολυ και καποιον καλο λογο για τον χαμενο ανθρωπο.  

αλλοιως απλα δεν τα εκφραζεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Earendil είπε:
For what it's worth, τώρα έχω γράψει αυτό που σκόπευα.
Δεν αλλάζει κάτι. Στα μπουζούκια πετάνε γαρδένιες, στις metal συναυλίες κοπανιούνται και κάνουν stage diving, στην κλασική κάθονται ήσυχοι στην καρέκλα τους. Κάθε χώρος έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης  :)

ακομα ενας χαρισματικος νεος ανθρωπος που χανεται λογω τις θλιβερης καταστασης στην ελλαδα με τις γνωστες οδικες συμπεριφορες, ταχυτητες κτλ.. κριμα..

theoctapus είπε:
Κανείς δεν τσακώνεται. Η διαφωνία δεν ισούται με τσακωμό.
Η διαφωνία δεν ισούται με τσακωμό οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ).

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα.

Μετά, ξαναδιάβασέ το.

Superfunk είπε:
εσυ αν πηγαινες στην κηδεια καποιου που σκοτωθηκε σε τροχαιο θα ελεγες στη μανα του "κριμα,αν οδηγουσε πιο προσεκτικα θα ζουσε,εμεις οι Ελληνες οδηγαμε πολυ επικινδυνα"?
Γιατί εσύ σε κηδεία βρίσκεσαι τώρα και μάλιστα του Παντελίδη; Ή ο Έκτορας; Και τελικά πότε ακριβώς μπορεί κάποιος να πεί το αυτονόητο ότι δηλαδή "κριμα,αν οδηγουσε πιο προσεκτικα θα ζουσε,εμεις οι Ελληνες οδηγαμε πολυ επικινδυνα"; Σε κάποια άσχετη φάση; Έλα βρε SF, είναι τώρα αυτό απάντηση;

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα.

Μετά, ξαναδιάβασέ το.
Σόρυ trolley αλλά δεν βρίσκεσαι σε αίθουσα διδασκαλίας για να μου κάνεις μάθημα. Δεν είπες κάτι ιδιαίτερο, είπες κάτι με το οποίο συμφωνώ.

Κλασικοί Έλληνες...Όλα πρέπει κάπου να τους φταίνε...Αν ο κόσμος είναι τόσο άσχημος και καίγεστε που πεθαίνουν κάθε μέρα, αφήστε τον κυνισμό σας και τα εύκολα σχόλια σε forum και αναλάβετε δράση...Αλλιώς σε κάθε post θα πρέπει να απολογούμαστε για την κατάσταση παγκοσμίως, πριν αναφέρουμε οποιοδήποτε θέμα...Θες να γράψεις ότι λυπάσαι, γράψ' το, δεν το θεωρείς σημαντικό, μην ασχολείσαι.

Συγγνώμη για το post, αλλά προσωπικά μ' ενοχλεί που έχουμε εθιστεί σ' έναν ατέρμονο αρνητισμό, παντού, σε κάθε θέμα...Έχουμε γίνει αυτοδιορισμένοι σχολιαστές επί των πάντων. Ας κάνουμε και λίγο αυτοκριτική, ας μείνουμε και λίγο σιωπηλοί. Ο κόσμος δε γίνεται καλύτερος κρίνοντάς τον. Ευχαριστώ

Γιατί εσύ σε κηδεία βρίσκεσαι τώρα και μάλιστα του Παντελίδη;
Νομιζα οτι  βρισκομαι σε ενα thread στο οποιο θα ΕΠΡΕΠΕ να εκφραζονται συλλυπητήρια,από οσους ΟΝΤΩΣ νοιώθουν την ανάγκη να το κανουν για οποιονδηποτε λογο,για το θανατο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ.

Συγνωμη που δεν καταλαβα οτι βρισκομαι σε ενα thread στο οποιο θα πρεπει να κρινουμε την οδηγικη  συμπεριφορα των Ελληνων,την αδιαφορια του καταναλωτικου κοινου για τους προσφυγες ,την τραγικη κατασταση που επικρατει στα νοσοκομεια,τους τοσους συνανθρωπους μας που υποφερουν και το πολιτιστικο επιπεδο της χωρας,δεν θα επαναληφθει.

Εντάξει SF, αν εσύ ενοχλείσαι απ' τα εκτός θέματος (κατά την γνώμη σου) σχόλια δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιοι θάνατοι ΠΡΕΠΕΙ να αποτελούν ευκαιρία για να αναφέρεται η σημαντικότητα της σωστής οδικής συμπεριφοράς, δεδομένου ότι ΔΕΝ βρισκόμαστε στην κηδεία αλλά σε μια συζήτηση μεταξύ αγνώστων σε άσχετο βήμα. Ούτε αναισθησία δείχνει ούτε έλλειψη ανθρωπιάς, ούτε παραβιάζουμε κάποιο κώδικα συμπεριφοράς. Άλλωστε αν δεν το πείς τώρα, πότε;

Για τα "την αδιαφορια του καταναλωτικου κοινου για τους προσφυγες ,την τραγικη κατασταση που επικρατει στα νοσοκομεια,τους τοσους συνανθρωπους μας που υποφερουν και το πολιτιστικο επιπεδο της χωρας" συμφωνώ. Δεν χρειάζονται (όχι μόνο εδώ, πουθενά) και τελικά αν τα κρίνεις είναι και λάθος (υπο το συγκεκριμένο πρίσμα, όχι γενικά).

ε, μπες και στου Lemmy το RIP και πες μας για τις επιπτώσεις του speed και του αλκοόλ... :P

Saitek είπε:
Ζώνη παιδιά.. ΠΑΝΤΑ ζώνη (ή κράνος για τους λάτρεις των μηχανών) και προσοχή.

Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ως συνεπιβάτης εάν δεν φορούσα ζώνη αυτή τη στιγμή δεν θα σας έγραφα αυτό το μήνυμα γιατί ή θα ήμουν νεκρός κατα πάσα πιθανότητα ή φυτό (που το θεωρώ χειρότερο).. δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.

RIP
Το χρησιμότερο πράγμα που γράφτηκε σε αυτό το thread.

Έχω την αίσθηση, από αυτά που ακούσαμε από τα ΜΜΕ, (δυστυχώς) δεν φορούσαν ζώνες.

Αυτό το σημερινό, μου θύμισε μια προσωπική ιστορία: Ένα φίλο που χάσαμε πριν λίγα χρόνια, εκεί στην Βουλιαγμένης, κάνα χιλιόμετρο παραπάνω, στο ρεύμα για Αθήνα.

Έσκασε το αμάξι σε ένα δένδρο. Αυτός δεν φορούσε ζώνη. Άφησε πίσω του ένα παιδί τεσσάρων μηνών. Ο συνοδηγός φορούσε ζώνη. Δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.  

Ledge είπε:
ε, μπες και στου Lemmy το RIP και πες μας για τις επιπτώσεις του speed και του αλκοόλ... :P
Κοίτα, δεν βλέπεις συχνά ανθρώπους που κάνουν υπερβολικές καταχρήσεις σε σημείο να τους σκοτώνουν. Δυστυχώς όμως βλέπεις αρκετά συχνά ανθρώπους που οδηγούν χωρίς να ενδιαφέρονται για την δικιά τους ζωή, την ζωή των συνεπιβατών τους και την ζωή των γύρω τους. Νομίζω λοιπόν πως το να μιλάς γι' αυτά είναι πιο σημαντικό. Άσε που κάπου οι over the top ζωές των ροκ στάρ μας φαίνονται και φυσιολογικές ενώ το να οδηγείς ανεύθυνα δεν είναι φυσιολογικό για κανένα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μην το λες...Υπάρχει τεράστια άγνοια κινδύνου σε πολλά πράγματα, όχι μόνο στην οδήγηση...Μην επεκταθούμε όμως εδώ

theoctapus είπε:
Το ξαναλέω, έχουμε υπερεκτιμήσει την ανθρωπιά που πιστεύουμε πως έχουμε μέσα μας. Ανθρωπιά δεν είναι ένα RIP σε μια σελίδα ενός φόρουμ, άντε και κανά σχόλιο στο facebook και μετά το μυαλό μας να τριγυρνάει μεταξύ τυρόπιτας και μπουγάτσας. Δεν λέω πως αυτό είναι κακό, όλοι το κάνουν και όλοι το κάνουν ήδη μετά τα σημερινά νέα. Δεν υπάρχει όμως λόγος να παραφουσκώνουμε την συμπεριφορά μας λες και γίνεται κανένας διαγωνισμός. Ο Έκτορας εξέφρασε μια γνώμη, σεβαστή (με την οποία δεν συμφωνώ παρεμπιπτόντως), δεν λυπήθηκες όμως εσύ περισσότερο απ' αυτόν.
Αγαπητέ μου το πηγαίνεις λίγο λάθος το πράγμα. Και όσοι ξεκινήσατε τη σύγκριση περί προσφύγων κλπ κλπ κατά τη γνώμη μου το ίδιο. (Νομίζετε ότι) πάτε κάτι να πείτε με όλο αυτό αλλά στο τέλος δε βγάζετε νόημα. Το ότι δεν ανοίγονται thread με οτιδήποτε κακό συμβαίνει στον κόσμο, δεν σημαίνει ότι είναι απλά μόδα ή ότι όλοι έχουν στο μυαλό τους την τυρόπιτα και την μπουγάτσα που λες κι εσύ ενώ στην ουσία χέστηκαν/με για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο.

Ούτε χρειάζεται κανείς να κλαίει με λυγμούς ούτε να πάει στην κηδεία κάποιου (επιχείρημα absurdum λέγεται αυτό) για να θέλει να συλλυπηθεί μέσω διαδικτύου εκφράζοντας μία ευχή σε έναν άνθρωπο που έφυγε απ' τη ζωή ή την οικογένειά του που μένει πίσω. Αν μη τι άλλο, κάτι καλό δείχνει όλο αυτό (για το thread που ανοίχτηκε).

Καταλαβαίνω ότι όλοι μας έχουμε μέσα ''μαυρίλα'' για όσα απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο τον τελευταίο καιρό αλλά δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος γενικότερα ή ότι απλώς είναι όλοι υποκριτές. Νομίζω το βλέπεις εντελώς λάθος αν και νομίζω μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ως προς το γιατί να ανοίγονται thread για εκείνον και όχι για άλλους, έτσι συμβαίνει ρε παιδιά με άτομα που είναι γνωστά σε περισσότερο κόσμο λόγω εμφάνισης τους στα μέσα μ ε ή γενικότερα ανήκουν σε τέτοιους χώρους (καλλιτεχνικούς κλπ).

Ας πούμε λοιπόν καλό ταξίδι στον άνθρωπο, που προσωπικά μου φαινόταν και συμπαθής για να είμαι ειλικρινής και μετά από όλο αυτό, ας σκεφτούμε λίγο πέραν της ελλείψεως ζώνης (που όντως μάλλον δεν φορούσε), μήπως οι ελληνικοί δρόμοι με τις τραγικές τους ελλείψεις και τα τραγικά κατασκευαστικά λάθη συντείνουν στα τροχαία ατυχήματα σε αυτήν την κατά τα άλλα φανταστική και πάντοτε στο πλευρό του πολίτη χώρα.

Νick_ls συμφωνώ με όλα όσα λες. Το σχόλιό μου προέκυψε γιατί διαπιστώνω, ειδικά στα social media, έναν περίεργο ηδονισμό στην εξέφραση συλλυπητηρίων, σαν να υπάρχει ένας άτυπος διαγωνισμός ποιος θα γράψει την ατάκα που θα τον κάνει να φαίνεται πιο δυστυχής ενώ η αλήθεια είναι πως δεν τον νοιάζει και τόσο. Η χρήση του μέσου έχει γίνει πιο σημαντική απ΄το περιεχόμενο που αυτό προσφέρει.

trolley είπε:
είμαστε μόνο άνθρωποι και μόνο αν μάθουμε να κατανοούμε τα σφάλματα των άλλων, θα βρούμε κάποια γαλήνη.
+1000

Εν κατακλείδι:

Θυμηθείτε επίσης, ότι τέτοια ώρα χθες, δεν του πέρναγε από το μυαλό ότι δεν θα δει ποτέ την Παρασκευή.

nick_ls είπε:
ας σκεφτούμε λίγο πέραν της ελλείψεως ζώνης (που όντως μάλλον δεν φορούσε), μήπως οι ελληνικοί δρόμοι με τις τραγικές τους ελλείψεις και τα τραγικά κατασκευαστικά λάθη συντείνουν στα τροχαία ατυχήματα σε αυτήν την κατά τα άλλα φανταστική και πάντοτε στο πλευρό του πολίτη χώρα.
Σαφέστατα και ναι- κακοτεχνίες, άθλια σήμανση, λακκούβες καρμανιόλες κλπ...  Και τους έχουμε πληρώσει χρυσούς αυτούς τους Κ$λ*δρομους- σε λάστιχα και αμορτισέρ.

Αλλά αυτό με τις ζώνες, δεν μπορώ να το χωνέψω- και μάλιστα από νέους ανθρώπους. Μπήκες στο αμάξι; Ζώνες... τέλος. Όλοι ζώνες. Μπροστά, πίσω ζώνες.

Θυμάμαι όταν τις επέβαλαν στις αρχές τις δεκαετίας του '80 αν θυμάμαι καλά, το τι παπάτζα έκαναν οι ελληνάρες για να μην τις φορέσουν.

Τις έριχναν επάνω τους και δεν τις κούμπωναν, έριχναν επάνω τους μια ζώνη (παντελονιού).

Αυτές τις παπάτζες έκαναν οι γονείς μας, κάποιες γενιές πίσω. Αλλά τώρα... νέοι άνθρωποι και να λέμε ξανά- μανά για ζώνες;

Κρίμα, πολύ κρίμα.  

αυτο που όποτε το σκέφτομαι και πραγματικά με στεναχωρεί ειναι το γεγονός οτί οι δικοί του ανθρωποι θα βλέπουν το πρόσωπο του στα videoclips και θα ακούνε την φωνή του για πάντα. προσωπικά αυτό δεν θα μπορούσα να αντέξω κάτι τέτοιο θα με τρέλαινε.

RIP για τον Παντελίδη. δεν ήμουν φαν αλλά δεν έχει καμία σημασία.

Trending...

Νέα θέματα

Back