R.I.P. Παντελή Παντελίδη

• Thread starter Thread starter mauromouris
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 29K
Βαθιά η θλίψη μου στο άκουσμα της δυσάρρεστης είδησης :'(

Μου ήταν αγαπητός σαν καλλιτέχνης.

R.I.P.

Κρίμα να φεύγει ένας νέος άνθρωπος έτσι, όποιος και να είναι αυτός.

Επι των προηγούμενων. Μην κοροιδευόμαστε, όταν πεθαίνει κάποιος που δεν συνδέεται με την ζωή μας με κάποιο τρόπο άμεσο μπορεί να μας στεναχωρεί αλλά όχι τόσο όσο πιθανώς νομίζουμε. Μετά από κάποια ώρα συνεχίζουμε τις ζωές μας ακριβώς όπως προγραμματίσαμε όταν σηκωθήκαμε απ' το κρεβάτι μας το πρωί. Αυτό δεν είναι κάτι κακό απαραίτητα, έτσι δουλεύει ο ανθρώπινος ψυχισμός. Αν τα βάθαμε μαύρα κάθε φορά που μαθαίναμε για ένα άδικο θάνατο, την εποχή της πληροφόρησης, θα παθαίναμε κατάθλιψη. Οπότε ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον, εκφράζουμε την θλίψη μας αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν νοιάζεται όσο νομίζει ούτε για τον Παντελίδη, ούτε για τους Σύριους, ούτε γι' αυτούς που πέθαναν στην Τουρκία απ' την βομβιστική επίθεση. Έτσι πορεύεται ο περισσότερος κόσμος. Και ο μόνος λόγος που δεν το συζητάμε αυτό είναι γιατί ο θάνατος αποτελεί ταμπού, πράγμα περίεργο αφού είναι το μόνο σίγουρο πράγμα στην ζωή.

ThisIsSparta είπε:
Ακριβώς αυτό.

Από την άλλη - και ας θεωρηθώ κυνικός - έχουν πεθάνει πόσοι χιλιάδες άνθρωποι στο Αιγαίο, στη  Συρία και σε όλο τον κόσμο και εμείς ασχολιόμαστε με κάποιον που ήπιε πολύ, έτρεχε με το αυτοκίνητο και πέθανε από τροχαίο. Λυπηρό όπως και να έχει, αλλά κόσμος πεθαίνει κάθε μέρα και από αιτίες που δεν προκάλεσε ο ίδιος.
Μπορουμε καποια στιγμη χωρις συμψηφισμους, παιδακια που πεθαινουν στη Συρια κ στη Δομοκο, πεινα στην αφρικη, καρκινο που δεν προκαλλεσαμε οι ιδιοι κ οι πολυεθνικες κρυβουν το φαρμακο (!!!!) για να τα κονομησουν (spelling is not mine), να πουμε απλα ενα RIP για εναν συνανθρωπο που μπορει να μην μας αρεσε ημουσικη του η σταση ζωης του, αλλα εφυγε για το τελευταιο ταξιδι τοσο νεος. Ελεος πλεον με ολες τις συμψηφιστικες λογικες του κ@@

Συμφωνώ με το απόπάνω ποστ και αυτό του theoctapus....

Ας μη "σκυλεψουμε" όπως θα κάνουν τα κανάλια τη μνήμη του ανθρώπου

Όπως θα στεναχωρηθουμε στιγμιαία για το χαμό ενός παιδιού ή ενήλικου μετανάστη στο Αιγαίο, όπως ενός τροχαίου ενός ανθρώπου που κατά καιρούς διαβάζουμε στις ειδήσεις έτσι στεναχωρηθηκαμε και για τον Παντελίδη που ήταν ένα νέο παληκαρι

Όπως πχ ξεχασαμε την ύπαρξη του Πρωτοπαππα που ήταν απλά ένα άτομο που έπαιζε σε σειρά στην tv αλλά όταν πέθανε , νιωσαμε άσχημα που ένας άνθρωπος κάτω των 30 έχασε τη ζωή του

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ζώνη παιδιά.. ΠΑΝΤΑ ζώνη (ή κράνος για τους λάτρεις των μηχανών) και προσοχή.

Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ως συνεπιβάτης εάν δεν φορούσα ζώνη αυτή τη στιγμή δεν θα σας έγραφα αυτό το μήνυμα γιατί ή θα ήμουν νεκρός κατα πάσα πιθανότητα ή φυτό (που το θεωρώ χειρότερο).. δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.

RIP

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κρίμα για το παιδί...Πραγματικά κρίμα.

Δεν προκάλεσε ποτέ,τουλάχιστον από πρόθεση,και δεν τον ξέβρασε κανείς μανατζαρέος στη μούρη μας με το έτσι θέλω.Το είχε το ταλέντο και στη φωνή και στο γράψιμο για το είδος που ασχολήθηκε,πέτυχε και μπράβο του.

@Έκτορας

Την επόμενη φορά που θα θρηνήσουμε για κάποιον θρύλο της ροκ,ας πετάξουμε και ένα "what about Syrians"...Έτσι,για να δείξουμε τι γαμώ τα παιδιά είμαστε.

Δεν προκάλεσε ποτέ,τουλάχιστον από πρόθεση,και δεν τον ξέβρασε κανείς μανατζαρέος στη μούρη μας με το έτσι θέλω.Το είχε το ταλέντο και στη φωνή και στο γράψιμο για το είδος που ασχολήθηκε,πέτυχε και μπράβο του.
+1000

μονο και μονο που παρατησε τη σιγουρη αγκαλια του δημοσίου (ηταν μονιμος στο ναυτικο) για να κυνηγησει το ονειρο του μου αρκει για να διαπιστωσω ποσο ωραιος μαγκας ητανε .

Grey είπε:
@Έκτορας

Την επόμενη φορά που θα θρηνήσουμε για κάποιον θρύλο της ροκ,ας πετάξουμε και ένα "what about Syrians"...Έτσι,για να δείξουμε τι γαμώ τα παιδιά είμαστε.
Μπορεί ο τρόπος μου να ήταν άκομψος, αλλά αυτό που θέλω να καυτηριάσω είναι την άκρως υποκριτική συμπεριφορά της καταναλωτικής (και σε επίπεδο προτύπων & "καλλιτεχνών" και πάσης φύσεως διασκεδαστών του 24-ωρου και της πρόσκαιρης φήμης) κοινωνίας μας.

Όσο για το γεγονός ότι βάζεις, έστω και σε συντακτικό επίπεδο, τον Παντελίδη στο ίδιο επίπεδο (πολιτιστικής προσφοράς, αναγνωριστιμότητας ίσως; - δεν ξέρω)  με κάποιον / κάποιους από τους θρύλους της rock, δεν θα μπω σε άλλο σχολιασμό. Όσα καταλαβαίνει ο καθένας.

Από την άλλη, ας το δεχτούμε, τί μεγαλύτερο σύμπτωμα πολιτιστικής αποτελμάτωσης από το γεγονός ότι ο Παντελίδης μπορεί και να μας λείψει κιόλας...; Πρόσκαιρα βέβαια, αμφιβάλλω αν το έργο του θα αντέξει στο χρόνο (απορώ με την υπομονή μου, τί κάθομαι και εξηγώ στον κάθε άγνωστο στο internet).

Και για να ολοκληρώσω την εξήγησή μου, ποτέ στην ζωή μου δεν χρησιμοποίησα ούτε το κρίμα, ούτε την λύπηση για συνέπειες πράξεων ανθρώπων που ήταν σε πλήρη γνώση και συναίσθηση εκείνων όταν τις έκαναν. Ούτε στον προσωπικό / οικογενειακό μου περίγυρο. Άρα, ούτε και τώρα.

Κρατώ αυτά τα αισθήματα για ανθρώπους που υποφέρουν από πράγματα που ποτέ δεν μπορούσαν να ελέγξουν (θύματα καταστροφών, πολέμων - ναι, όπως οι Σύριοι - , την γειτόνισσά μου που είναι 38 χρονών, μάνα 2 παιδιών που διαγνώστηκε προχτές με λευχαιμία και ούτω καθεξής). Δεν μου περισσεύει τίποτα άλλο. 

Μάλλον δεν είμαι "και γαμώ τα άτομα"...

Έκτορας είπε:
Όσο για το γεγονός ότι βάζεις, έστω και σε συντακτικό επίπεδο, τον Παντελίδη στο ίδιο επίπεδο (πολιτιστικής προσφοράς, αναγνωριστιμότητας ίσως; - δεν ξέρω)  με κάποιον / κάποιους από τους θρύλους της rock, δεν θα μπω σε άλλο σχολιασμό. Όσα καταλαβαίνει ο καθένας.
Η μουσική είναι θέμα γούστου. Η ανθρωπιά όχι

Φίλε Έκτορα,είπα μέσα μου το εξής απλό...Αν δεν έκανες τον πολύ προφανή και εντελώς άσχετο παραλληλισμό "τι είναι οι θρύλοι της rock και τι είναι ο Παντελίδης" επί του συγκεκριμένου,ίσως και να έκανα τον κόπο να σου απαντήσω...Όσο για τα υπόλοιπα,αν έχεις πράγματα να πεις,πες τα όπου και όταν πρέπει για όνομα του Θεού.

Εγώ σήμερα θρηνώ για τον Παντελίδη...Ίσως αύριο για κάποιον άλλο,από την γειτονιά μου ή όχι.

Να 'σαι καλά και καλή συνέχεια.

mauromouris είπε:
Η μουσική είναι θέμα παιδείας. Η ανθρωπιά είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Για να εξηγήσω το τελευταίο: όταν οι περισσότεροι σκέφτεστε "τί κρίμα, χάθηκε ο τάδε" - ο οποίος ώρα αιχμής οδηγούσε απερίσκεπτα το αυτοκίνητό του σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της χώρας - , εγώ σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε που δεν θέρισε και άλλους συνανθρώπους μας - οι οποιοί δεν θα έφταιγαν το παραμικρό. Άγιο είχαμε. Οπτική γωνία.

mauromouris είπε:
Το ξαναλέω, έχουμε υπερεκτιμήσει την ανθρωπιά που πιστεύουμε πως έχουμε μέσα μας. Ανθρωπιά δεν είναι ένα RIP σε μια σελίδα ενός φόρουμ, άντε και κανά σχόλιο στο facebook και μετά το μυαλό μας να τριγυρνάει μεταξύ τυρόπιτας και μπουγάτσας. Δεν λέω πως αυτό είναι κακό, όλοι το κάνουν και όλοι το κάνουν ήδη μετά τα σημερινά νέα. Δεν υπάρχει όμως λόγος να παραφουσκώνουμε την συμπεριφορά μας λες και γίνεται κανένας διαγωνισμός. Ο Έκτορας εξέφρασε μια γνώμη, σεβαστή (με την οποία δεν συμφωνώ παρεμπιπτόντως), δεν λυπήθηκες όμως εσύ περισσότερο απ' αυτόν.

Δεν ήμουν ποτέ φαν του είδους ή του ίδιου. Καμία κακία , κανένα μίσος. Απλά με άφηνε αδιάφορο μιας και τα γούστα μου είναι διαφορετικά.

Μπορώ όμως να πω πόσο κρίμα είναι, για κάποιον που εδώ και 4,5 χρόνια ζει το όνειρό του ή που έστω είναι στα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής του, να χάνεται με αυτό τον τρόπο.

Έχω χάσει πολλούς φίλους σε τροχαία και κάθε φορά που ακούω κάτι αντίστοιχο νιώθω ένα σφίξιμο μαζί με τεράστια απογοήτευση.

Μην τρέχετε στο δρόμο είτε είστε νηφάλιοι είτε δε ξέρω κι εγώ τι. Δεν υπάρχει λόγος να φτάσετε κάπου 5 λεπτά γρηγορότερα με κίνδυνο να βλάψετε εσάς και τους συνανθρώπους σας.

Δεν ξέρω πόσοι το αντιλαμβάνονται, αλλά τσακωνόμαστε για το.. αν πρέπει και αν αξίζει να τσακωνόμαστε. Ας σταματήσουμε. Μία βόλτα από οποιοδήποτε νοσοκομείο, θα θυμίσει στον καθένα μας ότι είμαστε μόνο άνθρωποι και μόνο αν μάθουμε να κατανοούμε τα σφάλματα των άλλων, θα βρούμε κάποια γαλήνη.

Θυμηθείτε επίσης, ότι τέτοια ώρα χθες, δεν του πέρναγε από το μυαλό ότι δεν θα δει ποτέ την Παρασκευή.

theoctapus είπε:
Το ξαναλέω, έχουμε υπερεκτιμήσει την ανθρωπιά που πιστεύουμε πως έχουμε μέσα μας. Ανθρωπιά δεν είναι ένα RIP σε μια σελίδα ενός φόρουμ, άντε και κανά σχόλιο στο facebook και μετά το μυαλό μας να τριγυρνάει μεταξύ τυρόπιτας και μπουγάτσας. Δεν λέω πως αυτό είναι κακό, όλοι το κάνουν και όλοι το κάνουν ήδη μετά τα σημερινά νέα. Δεν υπάρχει όμως λόγος να παραφουσκώνουμε την συμπεριφορά μας λες και γίνεται κανένας διαγωνισμός. Ο Έκτορας εξέφρασε μια γνώμη, σεβαστή (με την οποία δεν συμφωνώ παρεμπιπτόντως), δεν λυπήθηκες όμως εσύ περισσότερο απ' αυτόν.

Σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον εξέφρασες λιγότερο αιχμηρά και περισσότερο συμπυκνωμένα ένα μέρος αυτών που ήθελα να πω.

R.I.P. Παντελή Παντελίδη

Είχε χρόνια μπροστά του και μου άρεσε ότι ήταν αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης.Σεβασμός άσχετα αν δεν είμαι φαν της μουσικής αυτής.

Λίγα πράματα θα πω στον Έκτορα μόνο και δεν ξαναγράφω.

Έκτορας είπε:
Μπορεί ο τρόπος μου να ήταν άκομψος, αλλά αυτό που θέλω να καυτηριάσω είναι την άκρως υποκριτική συμπεριφορά της καταναλωτικής (και σε επίπεδο προτύπων & "καλλιτεχνών" και πάσης φύσεως διασκεδαστών του 24-ωρου και της πρόσκαιρης φήμης) κοινωνίας μας.
Το θέμα είναι RIP Παντελή Παντελίδη αν θες να καυτηριάσεις κοινωνίες και συστήματα όπως λες κλπ κλπ ανοιξε ένα άλλο θέμα.Μάλλον να κοροιδέψεις θες. Δεν σέβεσαι το γεγονος ότι άδικα πέθανε κάποιος νέος ,χωρίς να έχει προκαλέσει, βάζοντας ταμπέλες τζοκερ.

Και για να ολοκληρώσω την εξήγησή μου, ποτέ στην ζωή μου δεν χρησιμοποίησα ούτε το κρίμα, ούτε την λύπηση για συνέπειες πράξεων ανθρώπων που ήταν σε πλήρη γνώση και συναίσθηση εκείνων όταν τις έκαναν. Ούτε στον προσωπικό / οικογενειακό μου περίγυρο. Άρα, ούτε και τώρα.

Κρατώ αυτά τα αισθήματα για ανθρώπους που υποφέρουν από πράγματα που ποτέ δεν μπορούσαν να ελέγξουν (θύματα καταστροφών, πολέμων - ναι, όπως οι Σύριοι - , την γειτόνισσά μου που είναι 38 χρονών, μάνα 2 παιδιών που διαγνώστηκε προχτές με λευχαιμία και ούτω καθεξής). Δεν μου περισσεύει τίποτα άλλο. 

Μάλλον δεν είμαι "και γαμώ τα άτομα"...
Οκ μάλλον ήσουν παρών στο ατύχημα και ξέρεις ακριβώς ότι σκοτώθηκε επειδή ήταν υπαίτιος/έφταιγε?????

Τεσπα, στα ποστ που έγραψες δεν είδα ούτε ένα RIP..άρα για ποιο λόγο γράφεις?

Να αποδείξεις τι? Ότι RIP αξίζουν όσοι είναι στο music hall of fame?ΕΛΕΟΣ...

δεν λυπήθηκες όμως εσύ περισσότερο απ' αυτόν.
Φυσικα και λυπηθηκε περισσοτερο μια και ο Εκτορας ΔΕΝ λυπηθηκε καθολου.

Το ειπε αλλωστε ξεκαθαρα ο ανθρωπος

εγώ σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε που δεν θέρισε και άλλους συνανθρώπους μας - οι οποιοί δεν θα έφταιγαν το παραμικρό. Άγιο είχαμε.

mauromouris είπε:
Πού το ξέρεις?
Δεν το ξέρω, μπορώ να το υποθέσω. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Τελικά αν υπάρχει κάτι που αξίζει να ειπωθεί αυτό είναι το σχόλιο του FortySixAndTwo

"Μην τρέχετε στο δρόμο είτε είστε νηφάλιοι είτε δε ξέρω κι εγώ τι. Δεν υπάρχει λόγος να φτάσετε κάπου 5 λεπτά γρηγορότερα με κίνδυνο να βλάψετε εσάς και τους συνανθρώπους σας."

Δεν ξέρω πόσοι το αντιλαμβάνονται, αλλά τσακωνόμαστε για το.. αν πρέπει και αν αξίζει να τσακωνόμαστε.
Κανείς δεν τσακώνεται. Η διαφωνία δεν ισούται με τσακωμό.

Τεσπα, στα ποστ που έγραψες δεν είδα ούτε ένα RIP..άρα για ποιο λόγο γράφεις?

Να αποδείξεις τι? Ότι RIP αξίζουν όσοι είναι στο music hall of fame?ΕΛΕΟΣ...
Γιατί βρε 'συ Gommer, εσύ που έβαλες RIP τι ακριβώς απέδειξες και σε ποιον;

Φυσικα και λυπηθηκε περισσοτερο μια και ο Εκτορας ΔΕΝ λυπηθηκε καθολου.
Δεν μπορώ να ξέρω πόσο λυπήθηκε ο ένας και πόσο ο άλλος, ρητορική ήταν η σύγκριση. Μπορώ να ξέρω όμως πως στην πραγματικότητα δεν λυπόμαστε όσο θα θέλαμε να νομίζουμε.

Τέλοσπάντων, κρίμα που χάθηκε ο άνθρωπος αυτός και μακάρι να γίνουν καλά οι συνεπιβάτες του. Είχε τον σεβασμό μου ως πρός το οτι κατάφερε κάτι που λίγοι μπορούν. Αυτά...

trolley είπε:
Δεν ξέρω πόσοι το αντιλαμβάνονται, αλλά τσακωνόμαστε για το.. αν πρέπει και αν αξίζει να τσακωνόμαστε. Ας σταματήσουμε. Μία βόλτα από οποιοδήποτε νοσοκομείο, θα θυμίσει στον καθένα μας ότι είμαστε μόνο άνθρωποι και μόνο αν μάθουμε να κατανοούμε τα σφάλματα των άλλων, θα βρούμε κάποια γαλήνη.
Αφτά + Δεν πήγατε ποτέ σε κηδεία-ακόμα και εγγλέζου- και να πείτε ριπ-ρουπ-τρακαμρουπ.

Οι περισσότεροι μάλλον, δεν έχετε περάσει από νοσοκομείο σαν επισκέπτες πράγμα που φυσικά σας το εύχομαι να μη συμβεί και τέλος μη βγάζουμε ηθικά διδάγματα του στυλ, μη πίνετε και οδηγάτε, φοράτε ζώνη κλπ. Όσοι πιάνουμε τιμόνι στα χέρια μας, ξέρουμε πολύ καλά, πως ακόμα και νηφάλιοι, φορώντας ζώνη, κράνος, εξάρτηση και πανοπλία, μπορεί από μια στιγμιαία απροσεξία να κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα και συγχρόνως να έχουμε κάνει κακό και σε άλλους, οπότε ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.

Όταν και εάν αποφανθούν οι αρμόδιοι για τις συνθήκες, τότε αυτό μπορεί να μας γίνει μάθημα.

Trending...

Νέα θέματα

Back