Πολιτικά σχόλια

harilatron είπε:
Δεν θα πω ημερομηνία για να μην παραπέμψω σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά δεν είναι πολλά χρόνια πριν.  

Κάποτε υπήρχε ένα πολύ καλό σχέδιο. Ένα παλιό νεοκλασικό - κόσμημα, ιδιοκτησίας του Δήμου, θα μετατρεπόταν σε ένα πρότυπο Πανεπιστημιακό ινστιτούτο. Κάποια μικρή ομάδα είχε δουλέψει, είχαν βρεθεί τα Ευρωπαϊκά χρήματα για τα κτηριακά και τις λοιπές υποδομές, είχαν γίνει οι μελέτες και ήταν κοντά στο να γίνουν οι συμβάσεις. Οι άνθρωποι που είχαν δεσμευτεί να αφιερώσουν τη ζωή τους για να γίνει το ινστιτούτο το καλύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη ήξεραν ότι μπορούσαν να το κάνουν.

Υπήρχε μια τελευταία λεπτομέρεια, η κατάληψη.

Βγήκαν όμως οι αποφάσεις, εκδόθηκε η εισαγγελική παραγγελία και ο Πρύτανης, ο Δήμαρχος, ο εισαγγελέας, ο Διευθυντής της αστυνομίας και 5-6 "όργανα" πήγαν να ενημερώσουν τους λίγους που ήταν μέσα ότι σε λίγες μέρες το κτήριο θα εκκενωθεί και σύντομα θα αρχίσουν κάποιες εργασίες για την αξιοποίησή του. Εκείνη την ώρα ένας Υπουργός πήρε τηλέφωνο κάποιον από τους "επισήμους" και τον παρακάλεσε να αναβάλλει την "επιχείρηση".

(Το τηλέφωνο έγινε όταν βρίσκονταν πρακτικά στην πόρτα)

Για να μην "καεί η πόλη", για να μην "έχουμε φασαρίες και αντιδράσεις" και με πιέσεις από media (κάποια χρόνια αργότερα διέπρεψε στις ίδιες εκπομπές και ο ΖΑΚΕΤΑΣ) με αναφορές της αντιπολίτευσης σε "χώρους εναλλακτικής έκφρασης και πολιτισμού" το εγχείρημα πάγωσε μετά αναβλήθηκε και τελικά πέθανε.

Από εκείνους που ήθελαν να αφιερώσουν τη ζωή τους κάποιοι τελικά έφυγαν στο εξωτερικό.

Σήμερα στο κτήριο βρίσκονται 4-5 μαλάκες και 2 σκύλοι.
harilatron, τα bold (εγώ τα έκανα bold) στο παραπάνω ποστ σου συνιστούν ένα κείμενο που μοιάζει βουτηγμένο στην υπερβολή.. Μου κάνει εντύπωση, έχοντας διαβάσει πολλά ποστ σου στο συγκεκριμένο θέμα, άσχετα αν διαφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες..

Έχω άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε δε μπορώ να σε διαψεύσω κι ούτε είναι κι ο στόχος μου.. Θα σου ζητούσα όμως να γίνεις πιο συγκεκριμένος, αναφέροντάς μας χρονολογία, το κτήριο, το ινστιτούτο..

Κι ο λόγος είναι ότι μου γεννούνται κάποια ερωτήματα:

- Δε θα μπορούσε το ινστιτούτο να γίνει σε άλλο κτήριο? Προτίμησαν να πάνε χαμένοι οι κόποι τους?

- Τι είδους ινστιτούτο ήθελαν να δημιουργήσουν?

Δώσε λίγα στοιχεία παραπάνω για την υπόθεση γιατί έχει ενδιαφέρον...

Δυστυχώς Noizy δεν θέλω να γράψω χρονολογίες και λεπτομέρειες δημόσια στο forum γιατί θα είναι σαν να κατονομάζω ανθρώπους. Αν καμιά φορά πιούμε τίποτα μπίρες (ξέρεις, όταν μαζευόμαστε μια στο τόσο) θα τα πούμε χαλαρά.

Πάντως, harilatron, απ όσο ξέρω, στη Βίλα Αμαλίας δε χρειαζόταν να φοράς σμόκιν ή να πληρώσεις υπέρογκα ποσά για να δεις ένα live/θεατρικό.. Δε χρειαζόταν να πληρώσεις καν, βασικά...

Οπότε θα προτιμούσα κάτι τέτοιο από το καλλιτεχνικό φρούριο της αστικής τάξης που πόσταρες.. Στην ουσία επιβεβαιώνεις τους καταληψίες που λένε ότι ο χώρος της Βίλας ήταν χώρος ανοικτός σε όλους...

spy είπε:
Φιλαράκι μήπως έχεις ένα ευρώ; Έκλεισαν τη Βίλα και έχω ξεμείνει, καταλαβαίνεις...
Η αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, δε βρήκε πρέζα στη Βίλα, παρά το γεγονός ότι το τηλεφώνημα που στάθηκε η αφορμή στην είσοδό τους αναφερόταν σε ναρκωτικά.. Βέβαια για να το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις! Και μη στεναχωριέσαι... θα σε στηρίξουμε! :)

NoIzY είπε:
...

Η αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, δε βρήκε πρέζα στη Βίλα, παρά το γεγονός ότι το τηλεφώνημα που στάθηκε η αφορμή στην είσοδό τους αναφερόταν σε ναρκωτικά.. Βέβαια για να το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις! Και μη στεναχωριέσαι... θα σε στηρίξουμε! :)
Noizy δεν κατάλαβες τι γίνεται εδώ. Ο SPY κοροϊδεύει εμένα όχι τους βιλλαμπάφους. (Κάτοικοι της βίλας).

Με κοροϊδεύει ότι τους θεωρώ κακοποιά στοιχεία κλπ επειδή έγραψα κάποια πράγματα με στοιχεία υπερβολής.

Νομίζω ότι ξέρει ότι ξέρω που ακριβώς υπερέβαλλα εσκεμμένα (μια και γνωριζόμαστε πάνω από 5 χρόνια) οπότε δεν το σχολιάζω.  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
harilatron είπε:
Noizy δεν κατάλαβες τι γίνεται εδώ. Ο SPY κοροϊδεύει εμένα όχι τους βιλλαμπάφους. (Κάτοικοι της βίλας).
Σιγά μην κοροϊδεύω εσένα. Αναφέρομαι κυρίως στις ανοησίες που ακούω στα κανάλια και διαβάζω στις εφημερίδες, ξέρεις, σ' αυτά από τα οποία γλίτωσες εν μέρει όταν έφυγες από Ελλάδα. Βέβαια, θα έχεις προσέξει ότι αυτά που εσύ γράφεις με μία δόση υπερβολής (και καλά κάνεις) κάποιοι τα πιστεύουν πραγματικά. :)

Επιπλέον, κυκλοφορώ πολύ συχνά στα πέριξ της Βίλας Αμαλία ενώ επίσης έχω συγγενή που μένει ακριβώς απέναντι από την κατάληψη στην Λ. Καραγιάννη, οπότε έχω ιδία άποψη για την επικινδυνότητα (και για την γραφικότητα) των ατόμων που κυκλοφορούσαν σ' αυτούς τους δύο συγκεκριμένους χώρους.

Spy υπερβάλλεις. Απλά καμιά φορά στα παιδικά πάρτυ που οργανώνουν μπορεί να τελειώσει ξαφνικά η fanta ή τα τυροπιτάκια της μαμάς, και να παρεκτραπούν ελαφρώς τα πράγματα. Σιγά την φασαρία.

Εγώ θα πιαστω μόνο από το κομμάτι που αναφέρθηκε στην μουσική στις καταλήψεις, καθώς με τα υπόλοιπα δεν θα έλεγα ότι έχω και την πιο συγκροτημένη άποψη, πόσο μάλλον να προσπαθήσω να γράψω...  ;D ;D

Όταν πάντως ξεκίνησα από την μικρή μου πόλη να πάω να σπουδάσω, ένας από τους καημούς μου ήταν να παω σε μία σοβαρή συναυλία, καθώς μέχρι και τα 18 είχα δει ελάχιστα πράγματα...Έλα όμως που λεφτά για εισητήριο δεν είχα ΠΟΤΕ...ενώ από την άλλη, η φάση του να μπω με τσαμπουκά και τσάμπα ποτέ δεν με έψηνε για διάφορους λόγους...

Ετσι λοιπόν, άρχισα να την ψάχνω για συναυλίες που θα είχαν ελεύθερη είσοδο...Ε, σε καταλήψεις το βρήκα αυτό και μου άρεσε...Γιατί ήρθα σε επαφή με τη μουσική και μάλιστα άκουσα πολύ περισσότερα απ ότι θα περίμενε κανείς και χωρίς να πρέπει να δώσω τα κέρατά μου για εισητήριο ή να πρέπει να παρω ποτό με το ζόρι και στην τελική αν αποφασίσω να δώσω χρήματα να τα δώσω στις ίδιες τις μπάντες για την στήριξη τους!

Ενδεικτικά θα παραθέσω κάποια κλιπ από λαιβ σε καταλήψεις γιατί όποιος έχει ακόμα στο μυαλό του κατσαπανκ, θόρυβο, κλπ τότε έιναι βαθειά νυχτωμένος!  ;D

Λοιπόν,

Τριολαλουμ

Ενδεικτικά κάποιες μπάντες που είδα και καλύπτουν νομίζω ένα αρκετά μεγάλο φάσμα...

Έτσι για να πω κι εγώ κάτι στο μεγαλύτερο θέμα του noiz!  ;D ;D

μπορεί να τελειώσει ξαφνικά η fanta
η ΕΨΑ θες να πεις,η FANTA ειναι πολυεθνικη και πινει το αιμα του λαου.

I xana-rest my case... ;D

marathon είπε:
η βδομάδα ξεκινάει με γέλια...και χαρά! :'(

Ζωή-Κασιδιάρης-Αδωνις: Η τριπλέττα που θα αναζητήσει την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ

http://www.iefimerida.gr/node/86985#ixzz2Igpn7h8Y
Γιατί δεν συμμετέχει ο ίδιος ο Αλέξης;

Αλλά θα μου πεις για τη λίστα Λαγκάρντ ψάχνουν, όχι για τη λίστα Lacoste.

NoIzY είπε:
- Δε θα μπορούσε το ινστιτούτο να γίνει σε άλλο κτήριο?
Είναι μερικά επιχειρήματα όμως βρε παιδί μου, που πραγματικά σε κολλάνε στον τοίχο...  :-\

epikouris είπε:
Γιατί δεν συμμετέχει ο ίδιος ο Αλέξης;
Είναι στην Αμερική για εκπαίδευση...και είναι και πολλές οι ώρες του ταξιδιού :P

Tο Βήμα εναντίον Τσίπρα: «Ταξίδεψε με πρώτη θέση στο αεροπλάνο»

http://www.iefimerida.gr/node/86990#ixzz2IgyXe2kg

marathon είπε:
Είναι στην Αμερική για εκπαίδευση...
Προς αποφυγήν ανόητων και κακόβουλων παρεξηγήσεων, ΑΥΤΟΣ εκπαιδεύει τους αμερικάνους.

gdevelek είπε:
Είναι μερικά επιχειρήματα όμως βρε παιδί μου, που πραγματικά σε κολλάνε στον τοίχο...  :-\
-Μα με έκλεψε σας λέω.

-Και τι με νοιάζει κυρία μου, να πηγαίνατε από άλλο δρόμο.

Σαν δεν βαριόσαστε να συμφωνείτε λέω εγώ.

Επί 142 σελίδες κιόλας.
What?

gdevelek είπε:
Προς αποφυγήν ανόητων και κακόβουλων παρεξηγήσεων, ΑΥΤΟΣ εκπαιδεύει τους αμερικάνους.
Κάνεις λάθος! Αυτούς τους εκπαίδευσε ο ΓΑΠ στο Harvard.

Trending...

Νέα θέματα

Back