- Πόντοι
- 36
Αν είναι να κρίνουμε τους ανθρώπους σύμφωνα με το ποιους μπορούν εν δυνάμει να εξυπηρετήσουν, οδηγούμαστε σε ολισθηρά μονοπάτια...harilatron είπε:Δεν είναι το αν πειράζουν ή αν δεν πειράζουν. Είναι και το αν εξυπηρετούν τους δημαγωγούς - είτε τους Τσιπραίους, είτε τους Χρυσαυγίτες.
Το σχόλιό μου είχε να κάνει με το πώς αντιδρούν κάποιοι Έλληνες όταν επισκέπτονται καταλήψεις σε πόλεις του εξωτερικού, όχι με τις καταλήψεις αυτές καθαυτές για τις οποίες αδιαφορώ.Σε σχέση με τις "βίλες" το γεγονός ότι υπάρχουν και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις δεν μου λέει κάτι. Πρέπει να αντιγράφουμε μόνο τις ανοησίες?
Ακριβώς, είναι φυτώρια βλακείας (όπως άπειροι άλλοι χώροι στην Ελλάδα), τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερo. Τι μας πειράζει, τόσο ευαίσθητοι είμαστε, δεν έχουμε κάτι σημαντικότερο να ασχοληθούμε;Έχω μια προσωπική ιστορία για το πόσο λάθος μπορεί να είναι η παθητική στάση της κοινωνίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, ειδικά όταν -αποδεδειγμένα- δεν είναι χώροι ελευθερίας αλλά φυτώρια βλακείας.
Γενικότερα, αυτό που ήθελα να πω με αυτό που έγραψα είναι ότι η κρίση δεν χρειάζεται να μας πάει όλους (τους μη ακραίους και τους "λογικούς" εννοώ) προς την κατεύθυνση του Tea Party.