V
VangelisV
Guest
Αν και κατα καιρους αλλαζει η προτιμηση μου ως προς το ποιο ειναι νουμερο ενα, αυτη την εποχη θα επελεγα μια απλη και ταπεινη
![_________________538053858b3d0.jpg](http://www.fagi.gr/irakleio/eshops/casadonato/components/com_virtuemart/shop_image/product/_________________538053858b3d0.jpg)
τοτε θα το ετρωγα ;D αλλιως δε βλεπεται :-XSuperfunk είπε:αν μου εβαζες ενα πιστολι στο κεφαλι και μου ελεγες οτι θα με εκτελουσες
ενω αυτο ναιτρια ΚΑΣΕΡΛΙ ΚΕΜΠΑΠ ,με καυτερη σαλτσα,καυτερο κοκκινο πιπερι,ψητη ντοματα,κρεμμυδι,γιαουρτι & αλαδωτη πιττα απο το ΓΝΗΣΙΟΝ στην Καισαριανη ;D
τώρα σοβαρά, από ΟΛΑ τα φαγητά αυτό είναι το πιο αγαπημένο σου; Σε φάση: "αγάπη μου σήμερα που έχω γενέθλια σε παρακάλω φτιάξε μου την αγαπημένη μου τονκότσου, όπως μου την έφτιαχνε η μαμα μου".Superfunk είπε:Πολλα,αλλα αν μου εβαζες ενα πιστολι στο κεφαλι και μου ελεγες οτι θα με εκτελουσες μετα το γευμα τοτε σιγουρα το τελευταιο μου γευμα θα ηταν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπωλ TONKOTSU RAMEN
https://en.wikipedia.org/wiki/Ramen
![]()
Αν παλι αυτο ηταν αδυνατον (μια και θα επρεπε να με πας στην Fukuoka που εχει το καλυτερο Tonkotsu Ramen) θα ημουν εξισου ευτυχης με ενα τρια ΚΑΣΕΡΛΙ ΚΕΜΠΑΠ ,με καυτερη σαλτσα,καυτερο κοκκινο πιπερι,ψητη ντοματα,κρεμμυδι,γιαουρτι & αλαδωτη πιττα απο το ΓΝΗΣΙΟΝ στην Καισαριανη ;D
ναι,αν το φας και εσυ ποτε σου θα γινει σιγουρα.....180.000.000 Ιαπωνες δεν μπορει να κανουν λαθος... ;Dτώρα σοβαρά, από ΟΛΑ τα φαγητά αυτό είναι το πιο αγαπημένο σου;
η μαμα μου δεν μαγειρευε καθολου, μια και δουλευε συνεχεια, οποτε ειμαι εξαισιος μαγειρας (καποιος επρεπε να μαγειρευει στο σπιτι και μετα μια και ζουσα μονος απο τα 18 επρεπε να μαθω να μαγειρευω) ,ακομα και σημερα παρολο που η συζυγος ειναι και μαμω τους chef μαγειρευω πολυ,Ramen δεν φτιαχνεται στο σπιτι...θες 2 ημερες μονο για το ζωμο.... ;Dαγάπη μου σήμερα που έχω γενέθλια σε παρακάλω φτιάξε μου την αγαπημένη μου τονκότσου, όπως μου την έφτιαχνε η μαμα μου
Oκ.Superfunk είπε:ναι,αν το φας και εσυ ποτε σου θα γινει σιγουρα.....180.000.000 Ιαπωνες δεν μπορει να κανουν λαθος... ;D
η μαμα μου δεν μαγειρευε καθολου οποτε ειμαι εξαισιος μαγειρας (καποιος επρεπε να μαγειρευει στο σπιτι και μετα μια και ζουσα μονος απο τα 18 επρεπε να μαθω να μαγειρευω) ,ακομα και σημερα παρολο που η συζυγος ειναι και μαμω τους chef μαγειρευω πολυ,Ramen δεν φτιαχνεται στο σπιτι...θες 2 ημερες μονο για το ζωμο.... ;D
Διαφωνώ. Το φαγητό δεν είναι θέμα υποκειμενικό. Υπάρχει διαγαλαξιακή λίστα με τα καλύτερα φαγητά (στο πνεύμα του άλλου thread.) και το τονκουότσου δεν είναι μέσα επειδή δε μου αρέσει εμένα. Μπιφτέκια με πατάτες είναι το καλύτερο. Τέλος. ;DSuperfunk είπε:trust me εχω φαει σε ολα τα μερη του κοσμου και οτι φαγητο υπαρχει,απο κτηνωδη ...στεκια στο Τεξας και γουρνοπουλα στην Καλαματα...μεχρι Σουσι στην ψαραγορα του Τokyo και πατσα στην Βαρβακειο ,νοστιμοτερο φαγητο απο τα Ramen ΔΕΝ υπαρχει....την πρωτη φορα που εφαγα....εκλαιγα απο την νοστιμια ;D (το προβλημα ειναι οτι ΚΑΛΟ ραμεν μονο στην Ιαπωνια εχω φαει,στις ΗΠΑ και την Ευρωπη ειναι..sorry excuse for Ramen ;D)
Κορυφαιο....παρε και τη μυστικη μου συνταγη:Μπιφτέκια με πατάτες είναι το καλύτερο
Superfunk είπε:Κορυφαιο....παρε και τη μυστικη μου συνταγη:
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο (λαπα να το εχει το λιπακι του για να μη βγει νοσοκομειακο)
2 μεγαλα κρεμμυδια κΣερα (ασπρα αν μπορεις)
2 καροτα μπαμπατσικα
1 κοτσανι σελερι
1 κουταλια καπνιστη παπρικα
1 κουταλια μαυρο πιπερι
1 κουταλια γλυκια παπρικα
2 κουταλιες αλατι
ριγανη/δεντρολιβανο/θυμαρι (ενα απο αυτα οχι ολα μαζι ;D)
2 αυγα
μιση κουπα βρωμη (Quacker δηλαδη ;D)
(ολες οι...κουταλιες ειναι του ΓΛΥΚΟΥ οχι της σουπας ;D)
εκτελεση:
τσιγαριζεις τα λαχανικα σε ΄λιγο ελαιολαδο μεχρι να ιδρωσουν και να συμπυκνωθει η γευση τους (τα αλατιζεις ελαφρα για να ιδρωσουν ευκολοτερα και να φυγουν τα νερα τους)
σε μια μεγαλη λεκανη βαζεις τα υπολοιπα υλικα και ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ τα λαχανικα τα προσθετεις (μαζι με το λαδι τους) και ζυμωνεις ΚΑΛΑ.
Πλαθεις μπιφτεκακια,μπιφτεκια ή μπιφτεκαρες ;D
ψΕνεις και απολαμβανεις (αν εισαι μερακλης στο τελος του ψησιματος τα περεχυνεις με λιγο λειωμενο βουτυρο ;D)
εχω και μαγικη συνταγη για πατατες στο φουρνο που δεν εχεις ξαναματαφαει αν θες ;D ;D
παρε:Για δώσε πόνο και με πατάτες
Ωραίος. Που να τις βρω τις νευροκοπίου στο Qatar ρε μάστορα; Με ό,τι βρω θα τις κάνω.Superfunk είπε:παρε:
Χρειαζεσαι ΚΑΛΕΣ και ΣΚΛΗΡΕΣ πατατες ΦΕΤΙΝΕΣ δηλ. αν βρεις παρε ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ που ειναι οι μοναδικες φρεσκιες αυτη την εποχη.
Ο τροπος κοψιματος ειναι συγκεκριμενος και παιζει μεγαλο ρολο για να γινουν τραγανες,τις κοβεις ετσι
![]()
Για να γινουν τραγανες πρεπει να αφαιρεσεις οσο πιο πολυ αμυλο μπορεις αρα πρωτα τις ΒΡΑΖΕΙΣ για 10 ΛΕΠΤΑ (οχι περισσοτερο) και τις αφηνεις σε τρυπητηρι να ΚΡΥΩΣΟΥΝ και να φυγουν ΟΛΟΙ οι υδρατμοι.
Μετα τις βαζεις σε μια μπασινα και τις πασπαλιζεις με αλατι,πιπερι και θυμαρι και αν τις θες εξτρα τραγανες λιγο ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ,λειωνεις εναν κυβο KNORR μεσα σε ελαιολαδο και με το μειγμα κανεις.... μασαζ σε ολες τις πατατες (αν δεν θες τον κυβο.που δινει φοβερη γευση,απλα τις αλειφεις με ελαιολαδο).
Τις βαζεις (χωρις να τις συνωστιζεις) σε ενα ταψι με λαδοκολα και τις ψηνεις για 50 λεπτα σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους.
Μπερκετι σου λεω....
τις ΒΡΑΖΕΙΣ
Και αυτό τούρμποTerry RoscoeBeck5 είπε:Τώρα που χειμωνιάζει (λέμε τώρα) μια ωραία, αρκούντως χυλωμένη φασολάδα, είναι κορυφή.
Με έξτρα σέλινο και στα τσακίρ κέφια μπορεί να πέσει και κάνα πράσο μέσα.
Μπόλικο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, (καρότο φυσικά)- και βέβαια καλά φασόλια, φρέσκα να μην τα βράζεις δύο μέρες και να μην χυλώνουν με τίποτα. Πρεσπών είναι ότι καλύτερο.
Και για έξτρα boost, (καμία φορά) να πέφτει μέσα, στο τέλος, ψιλοκομένο κάνα πικάντικο λουκάνικο.
εκει κατω μαγειρευουνε και με γκυ (κλαριφιε βουτυρο),αν θες ακομα καλυτερη γευση χρησιμοποιησε το αντι για ελαιολαδο (καλο το λαδακι αλλα για γευση σαν το βουτυρο δεν εχει....)otto## είπε:Ωραίος. Που να τις βρω τις νευροκοπίου στο Qatar ρε μάστορα; Με ό,τι βρω θα τις κάνω.