Ποια ειναι η αγαπημενη(ες) σας μπυρα(ες);

fenderiarhs είπε:
Εσχατως μου αρεσει ιδιατερα και η Berliner PIlsner αφου καταναλωσα λιτρα σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Βερολινο.......αλλα δεν την βρισκω πουθενα στην Αθηνα..
Ενταξει η  BP  ειναι λιγο....κατουρο...αλλα απο την Amstel καλυτερη... ;D

εκτος και αν ηπιες απο αυτες

berliner-weisse-gruen-rot-berliner-kindl-20060709100810.jpg

που οντως μαμανε και δερνουνε αλλα δεν ειναι ακριβως...μπυρες αλλα καλοκαιρινο αναψυκτικο (guilty pleasure ακομα και των πιο σκληρων πανκηδων... ;D)

πλακα κανω...μαλλον σου αρεσουν οι πολυ ελαφριες μπυρες και καλα κανεις και σου αρεσουν... :)

Μια lager που δοκίμασα πρόσφατα στο Ελσίνκι και μου άρεσε πολύ, ήταν η Lapin Kulta.. Φινλανδική και εξαιρετική !!!!  ;) ;)

Lapin Kulta εχει και εδω.

Γενικα οπου εχει καλο νερο ,εχει και καλη μπυρα και για αυτο και οι περισσοτερες Σκανδιναβικες μπυρες μαμανε και δερνουν..

bloody_sunday είπε:
Εν τω μεταξύ κάποια σύγχυση πρέπει να υπάρχει γιατί άλλο Duvel και άλλο La Trappe (χώρια που έχουν τρεις-τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες η καθεμιά)...
My bad bloody!

Εννοούσα την la trappe dubbel.

Λάθος ορθογραφία.

Με 10% Αλκοόλ δεν γίνεται να κάνεις λάθος στην επιλογή σου :)... Πρόσφατη προσθήκη στη κάβα του ΑΒ βασιλόπουλου οι Delirium, Βέλγικη τετραπλής ζύμωσης.

Την είχα δοκιμάσει στο Βέλγιο πριν κάνα 2 χρόνια και όταν ρωτήσαμε την barwoman για το logo μας είπε ότι άμα πιεις μερικές αρχίζεις και βλέπεις ροζ ελεφαντάκια... Δεν ξέρω αν ισχύει πάντως γιατί δεν είδα τπτ :)...

Επίσης και οι Karmeliet είναι ΠΑΡΑ πολύ καλές και βρίσκονται σε μπυραρίες εδώ (θεσ/νικη) αλλά με ανάλογο τίμημα..

Αλλά οι αγαπημένες μου για αυτή την περίοδο είναι οι ale της Septem εξαιρετική δουλειά ιδίως από τη στιγμή που αλλάξαν την συνταγή γιατί οι πρώτες προσπάθειες που είχαν κάνει δεν μου κάθισαν καλά .   

IMG_0151.JPG

Superfunk είπε:
Γενικα οπου εχει καλο νερο ,εχει και καλη μπυρα και για αυτο και οι περισσοτερες Ρουμάνικες μπυρες μαμανε και δερνουν..
;)

beer%20ad%20ursus-beer_ed7c5be3eb8a3e.jpg

Πολυ καλη και η URSUS,παω συχνα Ρουμανια και την τιμω ιδιαιτερως... ;D

gmayo είπε:
Με 10% Αλκοόλ δεν γίνεται να κάνεις λάθος στην επιλογή σου :)... Πρόσφατη προσθήκη στη κάβα του ΑΒ βασιλόπουλου οι Delirium, Βέλγικη τετραπλής ζύμωσης.

Την είχα δοκιμάσει στο Βέλγιο πριν κάνα 2 χρόνια και όταν ρωτήσαμε την barwoman για το logo μας είπε ότι άμα πιεις μερικές αρχίζεις και βλέπεις ροζ ελεφαντάκια... Δεν ξέρω αν ισχύει πάντως γιατί δεν είδα τπτ :)...

Αλλά οι αγαπημένες μου για αυτή την περίοδο είναι οι ale της Septem εξαιρετική δουλειά ιδίως από τη στιγμή που αλλάξαν την συνταγή γιατί οι πρώτες προσπάθειες που είχαν κάνει δεν μου κάθισαν καλά .    
Κι εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου, μα καθόλου παλιότερα οι Septem και επίσης μια εκ των Volkan που είχε προαναφερθεί. Περίεργο γιατί θεωρώ πως έχω αρκετά ευρύ γούστο στις μπύρες...

Με 10% αλκοόλ τίποτα δεν προεξοφλεί την επιτυχία... έχω πιει αρκετές που ήταν μάπα, ειδικά πολλές νέας εσοδείας που απλά αποσκοπούν στον wow factor που έχουν στα πιτσιρίκια μόλις δουν πόσο αλκοόλ περιέχουν.

Η κλασσική Delirium (η πιο διαδεδομένη εκ των Delirium που λογικά έχει ο Βασιλόπουλος) είναι τριπλής ζύμωσης... αν ήταν τετραπλής, θα ήταν πιο βαριά και αρκετά πιο σκουρόχρωμη. Η ιστοριούλα με τα ελεφαντάκια είναι ένα τυπικό αστείο που συνοδεύει την μπύρα, δημοφιλές στους τουρίστες.

Με 10% Αλκοόλ δεν γίνεται να κάνεις λάθος στην επιλογή σου
Πραγματικα ρε παιδι μπορειτε να πιειτε ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μπυρα με 10% Αλκοολ?

Μονο μια φορα που ειχε χιονισει το ειχα καταφερει.... ;D

Παντως προσωπικα μπυρες με τοσο πολυ αλκοολ δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα με εξαιρεση την Duvel .

bloody_sunday είπε:
Με 10% αλκοόλ τίποτα δεν προεξοφλεί την επιτυχία...
Συμφωνώ. Πρόσφατα ήπια μια στα 14% και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το μπουκάλι όχι λόγω αλκοόλ αλλά λόγω γεύσης, ήταν ψιλό εώς χοντρομαλακία.

bloody_sunday είπε:
Κι εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου, μα καθόλου παλιότερα οι Septem και επίσης μια εκ των Volkan που είχε προαναφερθεί. Περίεργο γιατί θεωρώ πως έχω αρκετά ευρύ γούστο στις μπύρες...
Πλάκα πλάκα εχθές πήρα μια Volkan white να δοκιμάσω μου φάνηκε καλή επιλογή αλλά θα δείξει η νεκροψία :)

Με 10% αλκοόλ τίποτα δεν προεξοφλεί την επιτυχία... έχω πιει αρκετές που ήταν μάπα, ειδικά πολλές που απλά αποσκοπούν στον wow factor που έχουν στα πιτσιρίκια μόλις δουν πόσο αλκοόλ περιέχουν.
Εξαρτάτε τι εννοείς επιτυχία... γευστική ή γρήγορης μέθης.... σίγουρα με 10% το κουρουμπέλιασμα είναι πιο κοντά :p

Και μιλώντας για alchool percentage αυτοί εδώ έχουν ξεφύγει στο σπορ, brew dog μεγάλα σκυλιά της παγκόσμιας ζυθοποιίας..

https://player.vimeo.com/video/7812379?app_id=122963

Νομίζω ότι έγραφε 4απλής αλλά επιφυλάσσομαι θα το τσεκάρω όταν ξαναπάω. Για τα ελεφαντάκια το φαντάστηκα ότι είναι ιστορία για τουρίστες αλλά γέλασα όταν μου το είπε...βεβαία δεν γέλασα τόσο όσο με τον γραφικό κοκκινομύτη αλκοολικό που καθόταν δίπλα μας με μια Μαλαματίνα στο χέρι (λες να ήταν κάνας παοκτζής που ξέμεινε το 91 μετά το ματς με την Malin)

Τα παιδια της BrewDog ειναι γνωστοι καμμενοι. Το Tactical Nuclear Penguin ομως φοραει την ταμπελα "μπυρα" μονο και μονο επειδη η BrewDog ειναι ζυθοποιια και ειναι τεχνικο το θεμα.

Σαν γευση δεν εχει καμια σχεση με μπυρα, εμενα μου θυμιζει ενα αμαλγαμα λικερ, ουισκιου και brandy με ελαφρα οξινη, cherry-like επιγευση. Δυσκολευομαι να την περιγραψω αν και την εχω δοκιμασει αρκετες φορες, ειναι λιγο περιεργο ποτο :P

odis13 είπε:
Τα παιδια της BrewDog ειναι γνωστοι καμμενοι. Το Tactical Nuclear Penguin ομως φοραει την ταμπελα "μπυρα" μονο και μονο επειδη η BrewDog ειναι ζυθοποιια και ειναι τεχνικο το θεμα.

Σαν γευση δεν εχει καμια σχεση με μπυρα, εμενα μου θυμιζει ενα αμαλγαμα λικερ, ουισκιου και brandy με ελαφρα οξινη, cherry-like επιγευση. Δυσκολευομαι να την περιγραψω αν και την εχω δοκιμασει αρκετες φορες, ειναι λιγο περιεργο ποτο :P
Γεγονός... Οι περισσότερες μπύρες τους είναι κάτι στο στύλ... "Ας κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει... Γιατί;... Γιατί μπορούμε"

Αλλά η Punk IPA είναι πολύ καλή μπύρα. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κάποιο μπάρ κάποιου σκοτσέζου στη Πανόρμου που έχει βαρέλι Punk (ή τέλος πάντων κάτι απο Brew dog). Θεσσαλονίκη στο Ipanema έχει διάφορες brew dog κατά καιρούς σε μπουκάλι αλλά και βαρέλι...

odis13 είπε:
Δυσκολευομαι να την περιγραψω αν και την εχω δοκιμασει αρκετες φορες, ειναι λιγο περιεργο ποτο :P
Και πως να την περιγράψεις αν σου

θυμιζει ενα αμαλγαμα λικερ, ουισκιου και brandy με ελαφρα οξινη, cherry-like επιγευση.
::) ;D

gmayo είπε:
Αλλά η Punk IPA είναι πολύ καλή μπύρα. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κάποιο μπάρ κάποιου σκοτσέζου στη Πανόρμου
Είναι λίγο πιο μέσα από τη Πανόρμου (Κονοπισοπούλου νομίζω) και αν δεν είχε τη σημαία κρεμασμένη δεν θα περνες πρέφα ότι είναι (κάτι που μπορεί πιθανόν να μοιάζει με) μπαρ.  ;D

theoctapus είπε:
Συμφωνώ. Πρόσφατα ήπια μια στα 14% και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το μπουκάλι όχι λόγω αλκοόλ αλλά λόγω γεύσης, ήταν ψιλό εώς χοντρομαλακία.
Ποια ήταν? Γενικά οι μπύρες με αρκετό αλκοόλ είναι δύσκολο να πετύχουν γευστικά... θέλουν πολύ προσοχή και αυτομάτως έτσι μπαίνουν στην premium/gourmet κατηγορία. Αν και τριων εκ των πιο αγαπημένων μου είναι... δυναμίτες: η Biere du Demon (βρίσκεται και στην Ελλάδα), η Klokke Roeland (Ελλάδα πολύ δύσκολα, αν & μου'χουν πει πως ένα μπαρ στο Παγκράτι την έχει) και η αρκετά οινο-ειδής Dulle Teve (γενικά οι δυο τελευταίες είναι σπάνιες ακόμη ΚΑΙ στο Βέλγιο).

Για τα ελεφαντάκια το φαντάστηκα ότι είναι ιστορία για τουρίστες αλλά γέλασα όταν μου το είπε...βεβαία δεν γέλασα τόσο όσο με τον γραφικό κοκκινομύτη αλκοολικό που καθόταν δίπλα μας με μια Μαλαματίνα στο χέρι (λες να ήταν κάνας παοκτζής που ξέμεινε το 91 μετά το ματς με την Malin)
;D Κάτσε να καταλάβω... στο Βέλγιο καθόταν δίπλα σας στο μπαρ ένας γραφικός κοκκινομύτης αλκοολικός με Μαλαματίνα? :D Aυτή βρίσκεται πολύ δύσκολα, και μονάχα σε λίγα ελληνικά εστιατόρια (πού αλλού?)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back