Ποια ειναι η αγαπημενη(ες) σας μπυρα(ες);

bloody_sunday είπε:
;D Κάτσε να καταλάβω... στο Βέλγιο καθόταν δίπλα σας στο μπαρ ένας γραφικός κοκκινομύτης αλκοολικός με Μαλαματίνα? :D Aυτή βρίσκεται πολύ δύσκολα, και μονάχα σε λίγα ελληνικά εστιατόρια (πού αλλού?)
Καλά κατάλαβες, βασικά το μπάρ ήταν στο πεζόδρομο πίσω από την grand place με τα ελληνικά εστιατόρια, και η barwoman μας είπε ότι το είχε Έλληνας.. Η εικόνα πάντως ήταν surreal γιατί ήταν και 12-1 το μεσημέρι και ο τύπος καθόταν με ένα άδειο μπουκάλι μαλάμο εμφανώς κομμάτια....

 
bloody_sunday είπε:
Quadrupel σημαίνει τετραπλής ζύμωσης... ποιες από τις δεκάδες που κυκλοφορούν εννοείς? Την Trappe? Kαι την Westvleteren από πού την περιμένεις? (μιας και πωλείται μόνο στο μοναστήρι)

Ποια από όλες τις Westvleteren έχεις δοκιμάσει? Γιατί είναι τρεις, και ουσιαστικά η μόνη συγκρίσιμη εκ των τριων με την Duvel είναι η ξανθιά. Εν τω μεταξύ κάποια σύγχυση πρέπει να υπάρχει γιατί άλλο Duvel και άλλο La Trappe (χώρια που έχουν τρεις-τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες η καθεμιά)...

Τις έχω πιει και τις τρεις Westvleteren, και αν και απίστευτες και με εξαιρετική λεπτομέρεια και ωριμότητα στην γεύση, δε νομίζω πως θα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση σε κάποιον που δεν έχει εξοικειωθεί με αυτόν τον τύπο μπύρας. Αν πάντως θέλετε να δείτε πώς είναι η γεύση αυτής της μπύρας που μερικά χρόνια πριν έκανε ντόρο ως η βραβευμένη καλύτερη μπύρα στον κόσμο, υπάρχει μια παραδοχή πως η πλησιέστερη εκδοχή τους σε κάτι που μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα είναι η επίσης εξαιρετική St. Bernardus στις αντίστοιχες βερσιόν (tripel, 8ρα και 12ρα). Η πιο κοντινή από τις τρεις στην αντίστοιχη Westvleteren είναι η 12ρα - πληροφορία επιβεβαιωμένη και από μεσήλικες Βέλγους φίλους μου, με την οποία συμφωνώ.

Quadrupel ξερω μονο μια, φυσικα αυτο δεν σημαινει και πολλα

https://en.wikipedia.org/wiki/Quadrupel

για την Westvleteren 12 ειπα οτι περιμενω να ληξει, για να την ανοιξω.

την εχω πιει κανονικα, δηλ. εντος της ημερομηνιας της,  αλλα θελω τις αλλες να τις ανοιξω στα 3 μετα στα 4 και μετα στα 5 χρονια απο την ημερομηνια ληξεως, καθως ειναι αυτο που μου προτειναν αρκετοι πιο εμπειροι απο εμενα

 
μοναστηριακες λεμε τις μπυρες που παραγονται σε μοναστηρια ( 7 'η 8 δεν θυμαμαι), με συγκεκριμενους κανονες, μερικους αρκετα ενδιαφεροντες π.χ. διανομη μερους των κερδων σε αγαθοεργιες και λειτουργικα εξοδα του μοναστηριου

 
bloody_sunday είπε:
Κι εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου, μα καθόλου παλιότερα οι Septem και επίσης μια εκ των Volkan που είχε προαναφερθεί. Περίεργο γιατί θεωρώ πως έχω αρκετά ευρύ γούστο στις μπύρες...
Η Volkan Blonde δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια. Μια κλασική ξανθιά, ανώτερη μεν από τις σούπες που κυκλοφορούν αλλά τίποτα το φοβερό.  ;)

Όσον αφορά τις Septem δεν ξέρω πώς ήταν παλιά. Πέρσι δοκίμασα για πρώτη φορά αυτήν με το μέλι και μου άρεσε. Προσφάτως δοκίμασα και την μαύρη (Porter) η οποία ήταν κι αυτή πολύ καλή.

 
geodimitri είπε:
Η Volkan Blonde δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια. Μια κλασική ξανθιά, ανώτερη μεν από τις σούπες που κυκλοφορούν αλλά τίποτα το φοβερό.   ;)
ανώτερη και σε τιμή βέβαια...όπως όλες οι μικρο-Ελληνικές. Και εγώ αυτό το καλοκαίρι δοκίμασα τις περισσότερες νέες Ελληνικές (από "επαγγελματική" περιέργεια) ;)

 
marathon είπε:
ανώτερη και σε τιμή βέβαια...όπως όλες οι μικρο-Ελληνικές. Και εγώ αυτό το καλοκαίρι δοκίμασα τις περισσότερες νέες Ελληνικές (από "επαγγελματική" περιέργεια) ;)
Είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές είναι η αλήθεια. Άλλα αυτό είναι μάλλον λόγω της μικρής παραγωγής.

Έχουμε αρκετά ελληνικά "διαμαντάκια" πάντως. Τον τελευταίο χρόνο που ψάχνομαι λίγο έχω βρει αρκετές καλές εγχώριες μπύρες.  :)

 
Πάντως  το ξαναλέω, μακράν  η καλύτερη και πιο αγαπημένη μπυρα ειναι  η κερασμένη  8)

 
....Όσο  σκέφτομαι οτι  σήμερα  θα φάω φασόλια  απ την Τετάρτη  :P ;D

 
Γαμωτ ..... και απ μικρούς στο χωρίο μας  το λέγαν  νηστεία

Πάντως  με μια κερασμένη amstel  θα είναι άλλο πράμα  ;D ;D ;D

 
gournis είπε:
Quadrupel ξερω μονο μια, φυσικα αυτο δεν σημαινει και πολλα

https://en.wikipedia.org/wiki/Quadrupel

για την Westvleteren 12 ειπα οτι περιμενω να ληξει, για να την ανοιξω.

την εχω πιει κανονικα, δηλ. εντος της ημερομηνιας της,  αλλα θελω τις αλλες να τις ανοιξω στα 3 μετα στα 4 και μετα στα 5 χρονια απο την ημερομηνια ληξεως, καθως ειναι αυτο που μου προτειναν αρκετοι πιο εμπειροι απο εμενα
Πρώτη φορά το ακούω αυτό, και δε νομίζω να πολυστέκει γιατί η κατάλληλη ωρίμανση & ζύμωση (και αυτή εντός του μπουκαλιού) έχει ήδη προηγηθεί. Χώρια που δεν ξέρω αν θα είναι τότε ασφαλής για κατανάλωση, ή θα ξοδέψεις μέρες πάνω από την τουαλέτα ή σε χειρότερη περίπτωση, σε νοσοκομείο. Έχω πιει (κατά ΛΑΘΟΣ) μπύρα τέτοιου στυλ ληγμένη, και σου υπογράφω πως είναι τακτική που θα ακολουθούσε ή ηλίθιος, ή μαζοχιστής.

Quadrupel έκανα λάθος, συγγνώμη: σημαίνει πως περιέχει 4 φορές την ποσότητα βύνης που περιέχει μια απλή lager. Η Tripel 3x κ.ο.κ. Η ζύμωση είναι απλά δευτερογενής στο μπουκάλι. Quadrupels όπως σου είπα και προηγουμένως υπάρχουν αρκετές, και μερικές συμπεριλαμβάνονται στο 2ο λινκ που βγάζει ο Γκούγκλης για "Quadrupel" (μετά το λανθασμένο άρθρο της Wiki): http://beeradvocate.com/beer/style/142

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gournis είπε:
μοναστηριακες λεμε τις μπυρες που παραγονται σε μοναστηρια ( 7 'η 8 δεν θυμαμαι), με συγκεκριμενους κανονες, μερικους αρκετα ενδιαφεροντες π.χ. διανομη μερους των κερδων σε αγαθοεργιες και λειτουργικα εξοδα του μοναστηριου
Oι αυθεντικές Βελγικές μοναστηριακές είναι μόνο 6, αυτές εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Belgium#Trappist_beers

Oι υπόλοιπες Abbey είναι "γιαλαντζί", αλλά εξίσου ωραίες. Aνακριβής λίστα (και από νεκρό λινκ) εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Belgium#Abbey_beers

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν βρείτε ευκαιρία κάπου, δοκιμάστε και την De Hoegaarden Verboden Vrucht..την είχα βρει παλιά σε ένα μαγαζάκι στην Αθήνα και είχα πάθει πλάκα, αλλά δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν την έχω βρει πουθενά (Ελλάδα πάντα).

...αν ήξερα πως βάζω φωτό εδώ θα ανέβαζα  :-[ :-[

(όταν πάω για εισαγωγή εικόνας μου βγάζει μόνο 2χ [ img ] και δεν ξέρω..)  :-[

Η μπυρίτσα πάντως τα έσπαγε..

http://www.bierzwerg.de/product_info.php?info=p891_belgien--hoegaarden-de-verboden-vrucht--0-33-liter-mehrwegflasche.html

 
panoslydios είπε:
Η καλυτερη μπυρα στον κοσμο ειναι η staropramen.Λιγη τη ξερουν οσοι εχουν ζησει σε κεντροευρωπαικα κρατη.
Λοιπόν, την εν λόγω μπύρα (Staropramen) τη φέρνει ένα ψιλικατζίδικο στη γειτονιά μου και όντως είναι πολύ πιο γευστική σε σχέση με Amstel, Heineken, Mythos κτλ (και οικονομική, καθώς το 1 λίτρο (σε πλαστικό μπουκάλι) κοστίζει €3.

ώ! πάνσοφε panoslydie, πόσα, ακόμα, θα μας διδάξεις εμάς τους ταπεινούς

 
Προσοχή. Η Staropramen παράγεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Οπότε αλλάζει και η γεύση.

Σαν αυτή που ήπια στο ίδιο το εργοστάσιο, δεν έχει πάντως...

Επίσης, να σας προτείνω ένα βιβλίo του φίλου μου το Evan(gelos) Rail http://www.evanrail.com/, μια από τις παγκόσμιες αυθεντίες στις ευρωπαϊκές - και όχι μόνο - μπύρες...

http://www.amazon.com/Why-Beer-Matters-Kindle-Single-ebook/dp/B006X0FXVM/

 
lgbesios είπε:
Πάντως  με μια κερασμένη amstel  θα είναι άλλο πράμα  ;D ;D ;D
Χτες ήπια μια Amstel, έτσι να θυμηθώ τα παλιά. Αλλάξαν την συνταγή (προς το καλύτερο) ή είχα καιρό να γευτώ το συγκεκριμένο νέκταρ; Σε κάθε περίπτωση, αίσχος.

 
Χτες ήπια μια Amstel
εισαι ΓΕΝΝΑΙΟΣ... ;D..αν δεν την ηπιες στην Ελλαδα,οποτε ειναι η Ολλανδικη,ειναι οντως καπως καλυτερη,η ΕΛΛΗΝΙΚΗ εξακολουθει να ειναι για ΠΟΛΥ αντρες...(εμενα με στελνει χαλαρα στο νοσοκομειο... ;D)

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top