Quadrupel σημαίνει τετραπλής ζύμωσης... ποιες από τις δεκάδες που κυκλοφορούν εννοείς? Την Trappe? Kαι την Westvleteren από πού την περιμένεις? (μιας και πωλείται μόνο στο μοναστήρι)
Ποια από όλες τις Westvleteren έχεις δοκιμάσει? Γιατί είναι τρεις, και ουσιαστικά η μόνη συγκρίσιμη εκ των τριων με την Duvel είναι η ξανθιά. Εν τω μεταξύ κάποια σύγχυση πρέπει να υπάρχει γιατί άλλο Duvel και άλλο La Trappe (χώρια που έχουν τρεις-τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες η καθεμιά)...
Τις έχω πιει και τις τρεις Westvleteren, και αν και απίστευτες και με εξαιρετική λεπτομέρεια και ωριμότητα στην γεύση, δε νομίζω πως θα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση σε κάποιον που δεν έχει εξοικειωθεί με αυτόν τον τύπο μπύρας. Αν πάντως θέλετε να δείτε πώς είναι η γεύση αυτής της μπύρας που μερικά χρόνια πριν έκανε ντόρο ως η βραβευμένη καλύτερη μπύρα στον κόσμο, υπάρχει μια παραδοχή πως η πλησιέστερη εκδοχή τους σε κάτι που μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα είναι η επίσης εξαιρετική St. Bernardus στις αντίστοιχες βερσιόν (tripel, 8ρα και 12ρα). Η πιο κοντινή από τις τρεις στην αντίστοιχη Westvleteren είναι η 12ρα - πληροφορία επιβεβαιωμένη και από μεσήλικες Βέλγους φίλους μου, με την οποία συμφωνώ.