Αγαπημένο σας μπεργκεραδικο;

Ρε φιλος εδώ κανουμε κρα να βρούμε ενα κοντοσουβλι σωστο the traditional way. 
Αυτά όταν μας βγάλει ο δρόμος προς το χωριό και εάν και εφόσον πέσουμε πάνω του.

Εναλλακτικά αν κάποιος θειούλης - έχουμε τρεις και είναι καλοί ψήστες- έχει κέφια και βάλει καμιά σούβλα...

Τώρα καθότι θα είναι μέσα σε... μπούργκερ, ε θα κριθεί με επιείκεια. ?  

Πάντως στην Αθήνα πανσπανίως έχω φάει/ παραγγείλει κοντοσούβλι. Αυτά εκτός, εις την ένδοξο επαρχία που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έπος. 

 
 Δοκιμασα, μαυρα χαλια.....

Αν ψαχνεις γυρο/ντονερ στα καρβουνα ,οπως εχουν πολλά ντονερτζιδικα στην Πολη, πηγαινε στο DONER.TZH στη Ν.Σμυρνη (καθημερινη να πας γιατι απο...σερβις δεν το εχουν καθολου και ΠΣΚ γινεται πολεμος) το ντονερ ομως ειναι ισαξιο των ΚΑΛΩΝ στην Πολη (οχι αυτα που ειναι στην Ιστικλαλ φυσικα αλλα πΓιο μεσα εκει που θα σε παει ντοπιος, με πηγαινε η γιαγια μου που εφυγε απο εκει 20 ετων και ΚΣΕΡΟ απο ντονερ ?)
Δεκτό αλλά Ν.Σμύρνη για να παω και ειδικά καθημερινή, πρέπει να ειναι δευτερη πανσεληνος μέσα στον ίδιο μήνα. Θα το εχω υποψιν παντως.

Του Πέσκια ήταν ενα πολύ μέτριο σουβλάκι, σαν αυτά που παλιά τρώγαμε σε κάθε γειτονιά. Το τζατζικι άθλιο και η και καλα καυτερη σαλτσα, ανυπαρκτη. Η πιτα close but no cigar και το μονο θετικο ήταν ο γύρος που όντως ηταν χειροποιητος (ειχε καθαρο ψαχνο) αλλά λίγο στεγνος και υπερβολικα μπαχαρωμενος. Πιο πολυ με ενοχλησε η διαφημιση του στα hipster σαιτ οτι θα ερθει ο σεφ να σας ανοιξει τα μάτια κλπ. Δεν ακουμπησε. Όλοι εχουμε φάει και καλυτερα σουβλάκια. Το signature με το αβοκαντο, το έχω αφορισει. 

Αυτά όταν μας βγάλει ο δρόμος προς το χωριό και εάν και εφόσον πέσουμε πάνω του.

Εναλλακτικά αν κάποιος θειούλης - έχουμε τρεις και είναι καλοί ψήστες- έχει κέφια και βάλει καμιά σούβλα...

Τώρα καθότι θα είναι μέσα σε... μπούργκερ, ε θα κριθεί με επιείκεια. ?  

Πάντως στην Αθήνα πανσπανίως έχω φάει/ παραγγείλει κοντοσούβλι. Αυτά εκτός, εις την ένδοξο επαρχία που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έπος. 
Εισαι και μακριά παναθεμά σε, αλλιώς θα σε έστελνα συστημένο. 

Παρεμπιπτοντως οπως ειπα, το καρκινικό gastro θα το δοκιμάσω. Αλλά όχι στο κοντοσούβλι και το σκουμπρι. Στα άλλα. Πάντα δινω μια ευκαιρία.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοντοσούβλι, αρνάκι και χοιρινό, κάνω μόνος μου 3-4 φορές τον χρόνο που θα έχουμε τραπέζι σπίτι (και θα έχουμε κόσμο). Δεν μου πέρασε ούτε από το μυαλό να το βάλω σε burger buns, δεν ξέρω, θα μπορούσα, φαντάζομαι...

 
Καταρχάς τα Μπέργκερς πλέον, σε αντίθεση με τα old school, goody's-mackdonald, δεν μπορούν να δαγκωθουν.

Είναι τεράστια. 

Πιο πολύ ως τρόπος σερβιρίσματος μοιάζει,  παρά ως πρόταση φαγητού.- σάντουιτς. 

 
gd844dtwk2451.jpg


 
Είναι τεράστια. 
Η αλήθεια είναι ότι όπως σχεδόν στα πάντα, έτσι και εδώ το θέμα "ξεχείλωσε". 

Και τα burgers έγιναν (και εδώ) "βασίλειο υπερβολής" (φωτό από γνωστό μπεργκεράδικο- έχουμε και στη Ν. Σμύρνη)

burger2.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η αλήθεια είναι ότι όπως σχεδόν στα πάντα, έτσι και εδώ το θέμα "ξεχείλωσε". 

Και τα burgers έγιναν (και εδώ) "βασίλειο υπερβολής" (φωτό από γνωστό μπεργκεράδικο- έχουμε και στη Ν. Σμύρνη)

Προβολή συνημμένου 47812
Πάει πακέτο μαζί με τη γνωστη και δημοφιλή τάση για υπερμεγέθεις μερίδες εστιατορίων, ανεξάρτητα από την ποιότητα. Στις κριτικές εστιατορίων διαβάζεις συνεχώς σε πολύ καλά μαγαζιά, γκρίνιες για μικρές μερίδες. Και αυτό τη στιγμή που οι μερίδες στα εστιατόρια είναι τουλάχιστον διπλές από τη διατροφικά συνιστώμενη ποσότητα.

Και οι υπερβολές τραβιουνται πολύ στο τικ τοκ και το ινστα. Άρα...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
. Στις κριτικές εστιατορίων διαβάζεις συνεχώς σε πολύ καλά μαγαζιά, γκρίνιες για μικρές μερίδες. .
Ίσως γιατί έχουν παρεξήγηση την έξοδο για φαγητό. 

Όταν βγαίνουμε ή μάλλον όταν βγαίνουν για φαγητό,  η λογική θα έπρεπε να είναι ότι πάμε κάπου να δοκιμάσουμε κάτι ξεχωριστό που ούτε να το κάνουμε  μπορούμε ούτε το τρώμε κάθε ημέρα. 

Δεν πάμε ούτε να φάμε να σκάσουμε ούτε να χορτάσουμε.

 
Ίσως γιατί έχουν παρεξήγηση την έξοδο για φαγητό. 

Όταν βγαίνουμε ή μάλλον όταν βγαίνουν για φαγητό,  η λογική θα έπρεπε να είναι ότι πάμε κάπου να δοκιμάσουμε κάτι ξεχωριστό που ούτε να το κάνουμε  μπορούμε ούτε το τρώμε κάθε ημέρα. 

Δεν πάμε ούτε να φάμε να σκάσουμε ούτε να χορτάσουμε.
Μπορούμε μια χαρά να χορτάσουμε και με πολύ μικρότερες μερίδες από αυτές που βρίσκουμε στα εστιατόρια. 90γρ μοσχάρι μαζί με λίγους υδατάνθρακες και λαχανικά είναι υπέρ αρκετά. Απλά για τη συντριπτική πλειοψηφία, αν τους δείξεις πόσο είναι 90γρ κρέας, θα νομίζουν ότι τους έβαλες υποδιπλασια ποσότητα.

Το να σκάσουμε καλό είναι να μη συμβαίνει γενικά.

Συμφωνώ φυσικά ότι καλό είναι όταν βγαίνουμε για φαγητό, να τρώμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι. Ή δε συμφέρει.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν πάμε ούτε να φάμε να σκάσουμε ούτε να χορτάσουμε.
Ε... κάποιες φορές το κάνουμε. Όχι συχνά φυσικά, αλλά που και που το κάνουμε ?

 
@LK Για να μη παρεξηγηθώ... Αυτές τις κάποιες (λίγες) φορές που μπορεί να τύχει, δεν είναι ότι ξεκινάει επί τούτου. Απλά το ένα (πιάτο) φέρνει το άλλο και κάπως έτσι γίνονται οι καταστροφές.

Αρχίζει ο ένας: Να πάρουμε και ένα... Να πάρουμε. Αρχίζει μετά ο άλλος κ.ο.κ...

Μετά όμως... Ωραίο το έτσι, δεν παίρνουμε ένα ακόμα; Ας πάρουμε... ?

Και κάπως έτσι διολισθαίνουμε στον βούρκο, μέχρι τελικής... πανσέτας.    

Αδυναμίες χαρακτήρος... 

 
. Απλά το ένα (πιάτο) φέρνει το άλλο και κάπως έτσι γίνονται οι καταστροφές.

Αρχίζει ο ένας: Να πάρουμε και ένα... Να πάρουμε. Αρχίζει μετά ο άλλος κ.ο.κ...

Μετά όμως... Ωραίο το έτσι, δεν παίρνουμε ένα ακόμα; Ας πάρουμε... ?

Και κάπως έτσι ....
....και κάπως έτσι,  φαγατε μια harley benton ?

 
Μηχανή κιμά έχεις?
Όχι αλλά αν χρειάζεται θα πάρω.

Ξέρω ότι τα Nuggets φτιάχνονται με τα περιττά σημεία της κότας, αλλά μάλλον είναι τα μπαχαρικά στο πανάρισμα αυτό που ψάχνω.

Είχα φάει μια αντίστοιχη γεύση και σε κεφτέδες, και σε κοτόπουλο φούρνου. Κάποιο μπαχαρικό είναι, αλλά δεν το χω βρει.

 
Για να δουμε

image.jpeg

 
Όχι αλλά αν χρειάζεται θα πάρω.

Ξέρω ότι τα Nuggets φτιάχνονται με τα περιττά σημεία της κότας, αλλά μάλλον είναι τα μπαχαρικά στο πανάρισμα αυτό που ψάχνω.

Είχα φάει μια αντίστοιχη γεύση και σε κεφτέδες, και σε κοτόπουλο φούρνου. Κάποιο μπαχαρικό είναι, αλλά δεν το χω βρει.
Δεν εχω φαει ποτέ nuggets απο Goodys. Θα με κανεις να παρω για να το ερευνήσω.

Πάω στοίχημα οτι εχουν πολτοποιήσει μπουτια μαζι με ξεφτια απο το φιλεταρισμα, τα σφιξανε στο ψυγειο, τα πανάρανε με αλεύρι και φρυγανια και τα τηγανίσανε.  Αλάτι αρκετο, σκόρδο σκόνη, πάπρικα και κάτι για τη μυρωδια (κύμινο ή κάρυ).

Δε χρειάζεται να παρεις μηχανη κιμά, απλά να παραγγείλεις τον κιμά κοτοπουλου στο κρεοπωλειο σου να το κανουν στο δικο τους χρόνο γιατι μετά πρεπει να πλυθει πολυ καλα με βραστο νερο η μηχανή εξονυχιστικά. Εγω συνηθως τους λεω την Πεμπτη, να μου τον έχουν ετοιμο Σαββατο μεσημερι.

 
... τα πανάρανε με αλεύρι και φρυγανια και τα τηγανίσανε.  Αλάτι αρκετο, σκόρδο σκόνη, πάπρικα και κάτι για τη μυρωδια (κύμινο ή κάρυ)...


Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μόνο αυτά. Το συνδυασμό πάπρικα - κύμινο - κάρυ - σκόνη σκόρδου τον χρησιμοποιώ κυριολεκτικά καθημερινά. Είναι κάτι άλλο, σίγουρα. Μια περίοδο έπαιρνα ένα-ένα τα μπαχαρικά του supermarket που δε γνώριζα, και τα δοκίμαζα. Τζίφος.

Δεν εχω φαει ποτέ nuggets απο Goodys. Θα με κανεις να παρω για να το ερευνήσω.
Για μένα είναι αδιανόητα καλά, και εξαιρετικά υποτιμημένα. Πλέον είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος βέβαια, και ακριβά για την ποσότητα που σου βάζουν.

 
Λοιπόν....

To Ορτσαγκ:

Πήρα για γευσιγνωσία 4 burger.

1) Double Smashed

2) Kontosouvli

3) chicken

4) Sweetbread

Κατ αρχην απο μεγεθος, οκ

image.jpeg

1) Το double smashed είχε πολυ εντονη γεύση μοσχαριού, φρέσκος ο κιμάς αλλά βιαστικά ψημένος. Πολλές σαλτσες και η μαγιονέζα κομμένη έτρεχε σα νερο απο το μπεργκερ. Εντάξει μπορεί και απο τη θερμοκρασία του μπιφτεκιού μεχρι να φτασει. Εκει ισως να μην ηταν ετσι.

image.jpeg

2) Κοντοσούβλι

Σόρρυ μαγκες... ΔΕΝ. Για τα γούστα μου, καθολου. Το παράτησα.

Δεν ηταν τόσο το κοντοσούβλι το ίδιο το πρόβλημα όσο η τυροκαυτερη. Εκτός ότι δεν μου ταίριαξε καθολου γευστικά, δεν ειχε και καλή γεύση. Και είχε και πολύ.

image.jpeg

image.jpeg image.jpeg

3) Chicken.

Αυτό ήταν οκ και ίσως το μονο που θα ξαναεπαιρνα ευχαρίστως, αλλά έχω φάει και σε άλλα μαγαζιά που έχουν αναφερθεί εδώ αντίστοιχης ποιότητας. Καλό πάντως.

Απλά υπ όψιν οτι εχει flakes παρμεζανας το οποιο δεν αναφέρεται στον καταλογο. Μεγάλο φάουλ κατα τη γνωμη μου. Καποιος μπορει να θέλει να μην τρωει τυριά για διάφορους λόγους.

4) Sweetbread burger.

Αυτό ήταν πραγματικα περιεργο... το κονσεπτ ειναι οτι ειναι μοσχαρι στιφαδο σε μπεργκερ.

Ο κατάλογος λέει:

"Χειροποίητο brioche πατάτας γεμιστό με μοσχαρίσια γλυκάδια, πανέ σε μείγμα δημητριακών, σάλτσα στιφάδο και μαγιονέζα τρούφα-κάστανο"

Εχουν κανει το μορχαρι κυβους, το εχουν παναρει και το εχουν τηγανισει (καλά). Αλλά τιγκα στις σαλτσες που σίγουρα έχει ζάχαρη, εσαλότ σβησμενα με κρασι, λιγο πελτέ, ζωμό μοσχαριού και τη μαγιονεζα τρούφα-κάστανο. Το συνολικο αποτελεσμα ήταν υπερβολικά γλυκερο σε σημειο που να εχεις την εντυπωση ότι τρως κατι σαν burger-τσουρεκι. Δεν ηταν τεχνικα κακό, αλλά πάλι για τα γούστα μου στα όρια με το γλυκο...

image.jpeg

Περιπου 10 ευρώ εκαστο τεμάχιο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Περιπου 10 ευρώ εκαστο τεμάχιο.
Έδωσες €40 για 4 χάμπουργκερ-νάνους (10cm??)?

Πως φτάσαμε σ'αυτή τη χώρα να πληρώνουμε ένα χάμπουργκερ σε τιμή κοσμήματος ποτέ δεν κατάλαβα....?

 
Έδωσες €40 για 4 χάμπουργκερ-νάνους (10cm??)?

Πως φτάσαμε σ'αυτή τη χώρα να πληρώνουμε ένα χάμπουργκερ σε τιμή κοσμήματος ποτέ δεν κατάλαβα....?
Ετσι ειναι η υψηλή γαστρονομια του street food.

Εννοειται οτι δεν ξαναπαιρνω. Με 40 ευρώ πόσα σουβλάκια παίρνεις (ακομα και απο τον Πέσκια)?

Ή πόσο κοντοσούβλι μεριδα παίρνεις?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top