• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ποια Gibson les paul standard ?

Αρη αν κινηθεις για μεταχειρισμενη, δοκιμασε απευθειας αυτες και οχι κανουργιες οπως λεει και ο ndnikola, μιας και απο κιθαρα σε κιθαρα υπαρχει και διαφορα οπως και να το κανουμε δεν βγαινουν ολες ιδιες απο το εργοστασιο

@VirusSnake κερδισες το τζοκερ, η κανα στοιχημα  ;D θελω να μου αγορασεις και εμενα μια  ;D

θα την αγορασω απο τον αρη για ΜΕΝΑ  ;D

παντως ειλικρινα δεν με βλεπω να παιρνω καινουργια κιθαρα ποτε ξανα... συνεχεια κοιταω το παταρι του μαρκου μπας και βρω καμια 1960 reissue που να μου κανει κλικ... οι τιμες ειναι πολυ καλες τελευταια

Σκέφτομαι να δοκιμάσω καινούριες γιατί δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και τίμιο να πηγαίνω στο σπίτι του κάθε πωλητή να τρώω τον χρόνο του και μετά να του λέω... Σε ευχαριστώ φίλε μου... Τα λέμε... Θα δοκιμάσω στα μαγαζιά τις καινούριες και αυτή που θα με ικανόνόςοιδι θα την ψάξω σε μεταχ. Είτε από εδώ στο νοιζ είτε από ebay.

Επισης επειδη τεθηκε παραπανω , αν θελετε προτεινετε μου και καμια στουντιο που να αξιζει να παω να την δοκιμασω... μπηκα στον θωμα και ειδα πολλα μοντελα στουντιο... σημειωτεων οτι εχω ηδη μια επιφων στανταρντ λες πολ... το λεω ωστε να μου προτεινεται καποια στουντιο που να ειναι σαφως καλυτερη...

προς τα παρον εχω συνοψησει οτι πρεπει να δοκιμασω

στανταρντ του 2008-τραντισιοναλ του 2010- την vos - και παει λεγοντας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενδεχομενως μια lp studio με (λιγη τυχη) και με αλλαγη μαγνητων να σε καλυπτε εφοσον εμπαινες σε διαδικασια να αλλαξεις τους μαγνητες, βεβαια αυτο το γνωριζουν οι πιο "ψημενοι" με lp.... :)

VinnieT είπε:
Ενδεχομενως μια lp studio με (λιγη τυχη) και με αλλαγη μαγνητων να σε καλυπτε εφοσον εμπαινες σε διαδικασια να αλλαξεις τους μαγνητες, βεβαια αυτο το γνωριζουν οι πιο "ψημενοι" με lp.... :)
θα προτιμουσα να μην αλλαξω μαγνητες... καλυτερα να παρω αυτο που μου κανει εξ αρχης παρα να αλλαζω μαγνητεσ...

δεν υπαρχει αυτη η κιθαρα που θες σε εργοστασιακη μορφη . γινε διασημος , υπεγραψε endorsment και βαλε την gibson να σου φτιαξει αυτη που θες.

Μεχρι τοτε , παρε μια απλη lp ( σαμπως θα καταλαβεις και την διαφορα με οποιαδηποτε αλλη lp) και τελειωσε το θεμα.

Ksekourdistos είπε:
δεν υπαρχει αυτη η κιθαρα που θες σε εργοστασιακη μορφη . γινε διασημος , υπεγραψε endorsment και βαλε την gibson να σου φτιαξει αυτη που θες.

Μεχρι τοτε , παρε μια απλη lp ( σαμπως θα καταλαβεις και την διαφορα με οποιαδηποτε αλλη lp) και τελειωσε το θεμα.
εεεελλλλααα ρε ξεκουρδιστε εσενα παριμενα.... εσυ εχεις παντα τον τροπο να με βαζεις στην θεση μου... για παμε... τι απο αυτα που ζηταω δεν γινεται να εχω... γενικα μια lp εχω... απλα θελω μια καλυτερη...

αυτο που ειπα για το οτι δεν θα καταλαβεις δεν παει σε σενα.Παει και σε μενα και σε ολους μας που καθομαστε και το ξεφτυλλιζουμε.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις κολλημα να την παρεις του κουτιου και να μην κανεις καμια αλλαγη.Σαν να μου λες οτι θα αγορασεις σπιτι και δεν θα αλλαξεις ουτε θεση στους καναπεδες.

Το πραγμα ειναι απλο.

Για να παρεις την καλυτερη ποιοτικα gibson πρεπει να πας στις VOS.Ενδ οφ ντισκασιον

2 πραγματα μετρανε στις lp

Α)να εχουν long tenon neck

Β)Nα ειναι οσο το δυνατον ελαφρυτερες ΧΩΡΙΣ να ειναι chambered.

Αυτα κοιτα και ασε τα pickguards

xmmm οκ... εκτος απο τις vos που ειναι καπως ακριβες και δεν ξερω αν θα βρω αυτο που ψαχνω... ποιες αλλες εχουν αυτα τα χαρακτηριστακα ?

Σε gibson κατω απο 2 χιλιαρο καμια. εκτος αμα βγει καποια στις αγγελιες.Οταν θα βγει , θα δεις που θα το ξεκαθαριζει ο πωλητης ( ο οποιος την αγορασε για αυτον τον λογο )

παρε tokai η carvin singlecut αφοβα. ανετα κοιτανε στα ισα τις R8 και R9 και με τα μισα και λεφτα

Παιδες για την ιστορια,oi traditional ειναι <<ελβετικο τυρι>>εχει 9 τρυπες στο σωμα για να ειναι πιο ελαφρια.Στις standard 2008 εχει εφαρμοστει η τεχνοτροπια chambered(θαλαμους) και ειναι ακομα πιο ελαφρια η κιθαρα.

Η traditional ειναι unchambered ενω η standard 2008 chambered.

(Νομιζω και οι studio chambered ειναι)

στην epiphone που εχεις τι σε χαλάει? το epiphone?

δεν πας να χτυπησεις τιποτα πολύ καλους μαγνητες και να τελειώνεις? ;)

yannis37 είπε:
στην epiphone που εχεις τι σε χαλάει? το epiphone?

δεν πας να χτυπησεις τιποτα πολύ καλους μαγνητες και να τελειώνεις? ;)

to epiphone σιγουρα... επιπλεον χρειαζεται ενα καλο φρετ ντρες και αλλαγη νατ για να γινει σωστη... συν την αλλαγη μαγνητων = 300 ευρω περιπου.. οποτε ειπα μηπως να παρω μια γκιμπσον να το χαιρομαι κιολας ?

Παιδες για την ιστορια,oi traditional ειναι <<ελβετικο τυρι>>εχει 9 τρυπες στο σωμα για να ειναι πιο ελαφρια.Στις standard 2008 εχει εφαρμοστει η τεχνοτροπια chambered(θαλαμους) και ειναι ακομα πιο ελαφρια η κιθαρα.

Η traditional ειναι unchambered ενω η standard 2008 chambered.

(Νομιζω και οι studio chambered ειναι)

ειναι καποια απο τις δυο τεχνοτροπιες καλυτερη ?

Αρη μου βλεπω απ τα γουστα σου οτι θες custom. Ενας φιλος παραθεσε απο  το kithara.gr μια. Δε χανεις να τη δεις γιατι προκειτε οντως για ευκαιριαρα και γι αυτο που θες, θα σε καταπληξει.

Μη το ταλαιπωρεις, γιατι εγω το μακρυ μου ο αλλος το κοντο του....ετσι αγορες δε κανεις. Οτι πηρες πηρες. ;)

Γενικα ο λαος προτιμαει unchambered αλλα γουστα ειναι αυτα...

Αν εχεις προβλημα με τη μεση σου παρε chambered ;D ;D

(υπαρχουν και στον ηχο διαφορες αλλα ας μας τα πει κανενας πιο εμπειρος) 8)

Οι κιθαρες που εχουν αναφερθει μεχρι τωρα ειναι μακραν καλυτερες απο studio...

(Απο τη vos στην studio...παει πολυ :o)

γιατι δεν κοιτας αυτην εδω την prs απο τις αγγελιες ?

στην ουσια ειναι μια κοπια lp και με deep set neck και με τα νερα στο καπακι που θες και με καλυμμενους μαγνητες. Και πιστευω θα παιρνει και παζαρια για να πας καλυτερη τιμη

http://smart.noiz.gr/details.php?id=10897

Παραθεση απο ξεκουρδιστος:

Το πραγμα ειναι απλο.

Για να παρεις την καλυτερη ποιοτικα gibson πρεπει να πας στις VOS.Ενδ οφ ντισκασιον

2 πραγματα μετρανε στις lp

Α)να εχουν long tenon neck

Β)Nα ειναι οσο το δυνατον ελαφρυτερες ΧΩΡΙΣ να ειναι chambered.

Αυτα κοιτα και ασε τα pickguards

Η gibson για να μας τρελανει εβγαλε traditional unchambered με short tenon και standard chambered με long tenon... >:(

(η traditional ειναι αρκετα βαρια παντως...ειχα παιξει με studio και ηταν πολυ ελαφρια)

Trending...

Νέα θέματα

Back