• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Θα βάζατε EMG μαγνήτες σε μια GIBSON LES PAUL?

• Thread starter Thread starter Billytheking86
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 3K
Καλησπέρα και από μένα!

Αρχικά υπάρχει κάτι που πρέπει να διευκρινίσω, ο 89 που άκουσες στη στρατ έχει alnico V μαγνητική μπάρα. Ο 81 έχει ceramic. 

Προσωπικά, αν και μεταλλας ποτέ δεν συμπάθησα τους μαγνήτες με κεραμικές μπάρες αν και λόγω high output ήταν δημοφιλείς.

Και εδώ ερχόμαστε στο καταπληκτικό της υπόθεσης, ότι αγαπάω τον ήχο των burstbucker pro στις les paul (ειδικά στη θέση bridge). 

Συμπέρασμα:

Σε πρώτη φάση δεν θα έβαζα emg στη les paul γιατί πιστεύω ότι κάνεις τη δουλειά σου με αυτά που έχεις. Προσπάθησε να φτιάξεις τον ήχο σου από την αρχή και να παίξεις με το ύψος των μαγνητων, μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις εκεί.

Σε δεύτερη φάση δεν θα πήγαινα σε λύση Seymour Duncan sh4 γιατί λίγο ως πολύ είναι ένας burstbucker pro από άλλη εταιρεία, αλλά ίσως να πήγαινα σε emg 85 ή 89, όμως και πάλι θα κρατούσα μικρό καλάθι για το πόσο καλύτερα θα ακουστεί η κιθάρα γιατί είναι και αυτός ένας μαγνήτης alnico v απλά active.

Σημείωση:

Ξέρω ότι έγραψα ή υπονοησα κάποιες γενικεύσεις με κυριότερη ότι η μαγνητική μπάρα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον ήχο περισσότερο από το αν είναι active ή passive οι μαγνήτες. Ίσως κάποιοι συμφωνούν ίσως διαφωνούν, όμως αυτό που γράφω το στηρίζω σε ηχογραφήσεις/τεστ που έκανα παλιότερα, όχι αυθαίρετα σε πράγματα που διάβασα στο ίντερνετ. Σε αυτό "πατάω" και σου λέω ότι δώσε ευκαιρία στους burstbuckers (αν το θες).

Από την άλλη, πιστεύω ότι εκφράζω την πλειοψηφία εδώ μέσα με αυτό που θα γραψω, αν σου περισσεύουν τα χρήματα και πάρεις emg και τους βάλεις στη κιθάρα μόνο η χαρά του ότι πήρες καινούργιο παιχνίδι θα τους κάνει να ακούγο

νται καλύτερα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τοποθέτηση! Εγώ την έμπνευση για emg την πήρα από ένα video που ανέβασε η εταιρία για τους 57/62. Παίζει ο κιθαρίστας των priest και ακούγονται λουκούμι! Βέβαια και καυσοξυλο να του δώσεις θα το φέρει στα μέτρα του... 81/85 δεν θα έβαζα η αλήθεια είναι! Για την ιστορία, έπαιξα με το ύψος και ακούγονται πολύ καλύτερα οι burstbucker... Κοίτα να δεις που κάνει τόση διαφορά!! Αν θες τσέκαρε τους 57/62 και πες μ την άποψη σου!! Ευχαριστώ! 

• Like
Reactions: kpeyos
Το σετ 57/66 το είχα τσεκάρει από παλιότερα και μου άρεσε πολύ με βάση όσα είχα ακούσει στο youtube. Επειδή όμως α) είμαι Seymour - ακιας, β) Σκεφτόμουν ότι πρέπει να θυμάμαι οτι οι EMG έχουν μπαταρία, και να έχω το νου μου να μην πάω σε λάηβ/ πρόβα χωρίς να αλλάξω μπαταρία και (το κυριοτερο) γ) δεν μου περίσσευαν χρήματα για πειράματα αποφάσισα να μην ασχοληθώ μαζί τους.

Αν τότε ήταν διαφορετικές οι συνθήκες σίγουρα θα το είχα δοκιμάσει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα