Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα προς debate για τις πολλές επιλογές. Εδώ, όπως όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, οι επιλογές είναι αυτές που είναι- δηλαδή περιορισμένες.Εξωτερικό για μένα σημαίνει ΠΟΛΛΕΣ επιλογές, κυρίως μεταχειρισμένες, αλλά και μεγάλο εύρος τιμών. Κι εγώ προτιμώ να αγοράζω από μαγαζιά ή ιδιώτες δίπλα μου αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα με λίγες επιλογές, ακόμα και σήμερα με τις online αγγελίες από όλη τη χώρα. Συγκριτικά με το τι μπορείς να βρεις στην ΕΕ (και πιο έξω) οι επιλογές είναι λίγες.
Τώρα ως προς τις τιμές, υπήρξαν κάποιες "φόρμουλες" στην εγχώρια αγορά, ώστε να είναι ίσια βάρκα- ίδια νερά με το εξωτερικό, τουλάχιστον σε κάποια πράγματα και υπό κάποιες προϋποθέσεις (αλλά θα μου επιτρέψεις να μην επεκταθώ σε αυτό το topic).
Τώρα, ούτε στο πολλές επιλογές στα μεταχειρισμένα του εξωτερικού θα διαφωνήσω, αλλά μιλώντας εκ πείρας, θα σου πω ότι ήμουν στο τσακ να μπω στο αεροπλάνο για να πάω να φέρω ένα κούτσουρο και όχι να πάρω κάτι blind (τελικά όμως μου ήρθε με DHL).
Ήταν το '71 JB που έχω. Έλα όμως που το "βιντατζάδικο" μαγαζί είχε και άλλο ένα... Και εγώ είχα λυσσάξει να πιάσω στο χέρι και τα δύο και φυσικά να τα ακούσω από τα χέρια μου. Όμως δεν έβγαλα άκρη με την αεροπορική για το αν θα μπορούσα να το πάρω μέσα στο αεροπλάνο (anyways, δεν έκατσε) και εγώ έμεινα με την απορία. Πήρα το ένα και έξω από την παράγκα (και τα δύο ήταν όμοια άλλωστε, δηλαδή κλασικά sunburst και στην ίδια τιμή).
Δεν έχω κανένα παράπονο από το όργανο, παίζει υπέροχα. Όμως αν το διπλανό έπαιζε καλύτερα ή διαφορετικά ή μου καθόταν καλύτερα στο χέρι...ή... Δεν το έμαθα ποτέ, έμεινα με την απορία.
Και αυτή είναι η «ένστασή» μου με τις «τυφλές αγορές»- όχι βέβαια ότι δεν έχω κάνει αρκετές...