• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Αγορά μεταχειρισμένης Gibson R7 Custom Shop Les Paul (2012) με θέμα στο truss rod

Εξωτερικό για μένα σημαίνει ΠΟΛΛΕΣ επιλογές, κυρίως μεταχειρισμένες, αλλά και μεγάλο εύρος τιμών. Κι εγώ προτιμώ να αγοράζω από μαγαζιά ή ιδιώτες δίπλα μου αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα με λίγες επιλογές, ακόμα και σήμερα με τις online αγγελίες από όλη τη χώρα. Συγκριτικά με το τι μπορείς να βρεις στην ΕΕ (και πιο έξω) οι επιλογές είναι λίγες.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα προς debate για τις πολλές επιλογές. Εδώ, όπως όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, οι επιλογές είναι αυτές που είναι- δηλαδή περιορισμένες.  

Τώρα ως προς τις τιμές, υπήρξαν κάποιες "φόρμουλες" στην εγχώρια αγορά, ώστε να είναι ίσια βάρκα- ίδια νερά με το εξωτερικό, τουλάχιστον σε κάποια πράγματα και υπό κάποιες προϋποθέσεις (αλλά θα μου επιτρέψεις να μην επεκταθώ σε αυτό το topic). 

Τώρα, ούτε στο πολλές επιλογές στα μεταχειρισμένα του εξωτερικού θα διαφωνήσω, αλλά μιλώντας εκ πείρας, θα σου πω ότι ήμουν στο τσακ να μπω στο αεροπλάνο για να πάω να φέρω ένα κούτσουρο και όχι να πάρω κάτι blind (τελικά όμως μου ήρθε με DHL). 

Ήταν το '71 JB που έχω. Έλα όμως που το "βιντατζάδικο" μαγαζί είχε και άλλο ένα... Και εγώ είχα λυσσάξει να πιάσω στο χέρι και τα δύο και φυσικά να τα ακούσω από τα χέρια μου. Όμως δεν έβγαλα άκρη με την αεροπορική για το αν θα μπορούσα να το πάρω μέσα στο αεροπλάνο (anyways, δεν έκατσε) και εγώ έμεινα με την απορία. Πήρα το ένα και έξω από την παράγκα (και τα δύο ήταν όμοια άλλωστε, δηλαδή κλασικά sunburst και στην ίδια τιμή).

Δεν έχω κανένα παράπονο από το όργανο, παίζει υπέροχα. Όμως αν το διπλανό έπαιζε καλύτερα ή διαφορετικά ή μου καθόταν καλύτερα στο χέρι...ή...  Δεν το έμαθα ποτέ, έμεινα με την απορία.

Και αυτή είναι η «ένστασή» μου με τις «τυφλές αγορές»- όχι βέβαια ότι δεν έχω κάνει αρκετές...

• Haha
Reactions: Nestoras
Επίσης, δε θεωρώ τύχη ότι όλες μου οι partcasters και μετέπειτα οι online παραγγελίες κιθαρών μου έχουν "κάτσει", θεωρώ ότι έχω αντίληψη και γνωρίζω καλά πια τι μου αρέσει. Αν δεν παράγγελνα από το εξωτερικό δεν θα είχα τις αγαπημένες μου κιθάρες, ειδικά την ES-330 που στην Ελλάδα δεν την έχω δει ποτέ σε κατάστημα, ιδιώτη ή σε online αναφορά από κάποιον. Εξωτερικό για μένα σημαίνει ΠΟΛΛΕΣ επιλογές, κυρίως μεταχειρισμένες, αλλά και μεγάλο εύρος τιμών. Κι εγώ προτιμώ να αγοράζω από μαγαζιά ή ιδιώτες δίπλα μου αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα με λίγες επιλογές, ακόμα και σήμερα με τις online αγγελίες από όλη τη χώρα. Συγκριτικά με το τι μπορείς να βρεις στην ΕΕ (και πιο έξω) οι επιλογές είναι λίγες.

Να το θέσω έτσι: Άν ο ΟP έβρισκε μια R9 σε πολύ καλή κατάσταση στα 3.000€ στο εξωτερικό μπορεί να του έλεγα να την πάρει. Και να μην του καθόταν, so what? Την έβαζε για πούλημα και την πούλαγε στα ίδια και καλύτερα μέσα σε μια βδομάδα.

Επίσης αν μας ρώταγε για κάποια partsocaster του 500ρικου, δε θα του λέγαμε να πληώσει 150€ εισητήρια να πάει να τη δει.

Με λίγα λόγια, συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια: Φυσικά και υπάρχουν ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Αν είσαι "με το δάκτυλο στη σκανδάλη" αρκετό καιρό πάνω απ τις αγγελίες, κάτι θα βρεις.

Φυσικά και το κόστος των αεροπορικών και η ταλαιπωρία ζυγίζουν διαφορετικά για μια κιθάρα των 500€ και για μια των 3.000€. Αλλά όταν είσαι διατεθειμένος όπως ο OP να πληρώσεις cash το street price για ένα καινούργιο ακριβό όργανο, η πληθώρα των επιλογών μετράει.

Αλλιώς υπάρχει και ο Νάκας, τιμιότατο μαγαζί, που μπορεί να έχει ένα κομμάτι απ το κάθε μοντέλο αλλά το παίρνεις με 36 δόσεις, ξενοιάζεις και νοιώθεις και όμορφα που στηρίζεις πέντε δουλειές στον τόπο σου.  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα