- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,003
Με τέτοιες thesis θα κερδίσεις και εσύ το τίτλο του τρελού του κάμπου.Superfunk είπε:το thesis μου στο μαστερ μου ηταν ο...μαρξισμος... ;D
Με τέτοιες thesis θα κερδίσεις και εσύ το τίτλο του τρελού του κάμπου.Superfunk είπε:το thesis μου στο μαστερ μου ηταν ο...μαρξισμος... ;D
o Sun Tzu ελεγε οτι για να κερδισεις μια μαχη πρεπει να γνωριζεις ΚΑΛΑ τον εχθρο σου,αυτο εκανα και εγωtrolley είπε:Με τέτοιες thesis θα κερδίσεις και εσύ το τίτλο του τρελού του κάμπου.
Όντως ηρέμησα λίγο.Superfunk είπε:Παντως για να ηρεμησεις σε ενημερωνω οτι ο τιτλος της εργασιας μου ηταν "Γιατι πρεπει να εισαι πολυ ηλιθιος για να ασπαστεις τον μαρξισμο"..ή κατι τετοιο τελος παντων.... ;D
σαφωςΔηλαδή παιδιά αν κατάλαβα καλά ο κομμουνισμός είναι ο εχθρός μας έτσι;
καλα καταλαβεςΕπίσης αν κατάλαβα καλά το να χαρακτηρίσεις κάποιον "κομμουνιστή" είναι κατηγορία, σαν να τον λες ηλίθιο, ας πουμε;
συ ειπαςΜάλιστα.. Ωστε αυτός ευθύνεται για τα δεινά αυτού του τόπου...
εγώ έχω αγοράσει τα περισσότερα μη-εισαγωγής γύρω στο χιλιάρικο, και τα εισαγωγής γύρω στα 2.500Superfunk είπε:τοτε μαλλον με εκλεβαν,δεν εχω κρατησει τις εξωτερικες μεμβρανες στα αλμπουμ μου εκτος απο 3,αυτο των Clash,το Body & Soul (Joe Jackson 1984) στις 1900 δραχμες & το Womack & Womack (1985) στις 1800....εσυ τι τιμες εχεις?
ΟΧΙ δεν κανω..ο νομος αυτος ειναι ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ λιθος του καπιταλισμου και το ΑΠΟΛΥΤΟ κοκκινο πανι της θεωριας του κομμουνισμου (το thesis μου στο μαστερ μου ηταν ο...μαρξισμος... ;D).
Καληνύχτα φίλτατε.Φιλικά,Ενας αντι-κομμουνιστής
Eτσι ειναι εμεις οι αποφοιτοι του Stern (NYU) εχουμε λειψες οικονομικες γνωσεις σε σχεση με τους αποφοιτους του ΤΕΙ-Παπαρηγα.... ;DVaggelis_Revolted είπε:Καληνύχτα φίλτατε.
Να ξέρεις πως ούτε ένα πτυχίο, ούτε οι (λειψές) οικονομικές σου γνώσεις προσδίδουν βαρύτητα στα λεγόμενά σου.
Evilnye είπε:Συμπερασματικά όμως, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως η τέχνη χρησιμοποιείται εμπορικά χρόνια τώρα, και γι αυτό υπάρχει μια πληρης λειτουργική κερδοσκοπική (ναι καλό είναι αυτό) βιομηχανία.
Από εκεί και πέρα όποιος κάνει τέχνη για την προσωπική του χαρά και κατάθεση ψυχής δε χρειάζεται να τη δημοσιεύσει και ποτέ του.
Είχα διαβάσει πριν καιρό ότι ο Κάφκα (με τον οποίο μοιράζομαι την ημερομηνία γενεθλίων) πέραν του ότι είχε κανονική δουλειά καθημερινή, ότι έγραφε είτε το κατέστρεφε είτε το έκρυβε. Εν τέλει οι δουλειές του έγιναν διάσημες μετά τον θάνατό του όταν βρέθηκαν από κάποιο φίλο ή γνωστό του ή συνεργάτη δε θυμάμαι.
Αν και προσωπικά δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου, δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι έφτιαχνε αριστουργήματα που είχαν πολλά να πουν. Πάντως για την πάρτη του τα έκανε και δε θεωρούσε δεδομένο πως πρέπει πχ το κράτος να τον χορηγεί.
Η πνευματικη ιδιοκτησια συνεχιζει να υφισταται, απλα με τα νεα δεδομενα της τεχνολογιας δεν ειναι απαραιτητο πλεον να εχεις καποιο οικονομικο κερδος.skantzos είπε:Ξεκινάω καινούργιο θέμα γιατί το παλιό αναλώθηκε στο τι κάνει ο καθένας και το αν θα το πει στο φόρουμ και κατέληξε στην παιδική χαρά
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν σκοπεύω εδώ να πω πω ούτε αν κάνω πειρατεία ούτε να προτείνω τρόπους πειρατείαςτο θέμα μου είναι άλλο. Ο σκοπός που γράφω είναι για να συζητήσουμε για την πνευματική ιδιοκτησία γενικά σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις
Όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα βλέπω ότι η πνευματική ιδιοκτησία πλησιάζει ενα μεγάλο μετασχηματισμό ή και στο ιστορικό της τέλος. Για να βάλω τη συζήτηση σε μια προοπτική, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κατά προσέγγιση ότι οσον αφορά τη μουσική, τα τελευταία 100 χρόνια περίπου έγινε εφικτό κάποιοι να πωλούν το μουσικό προϊόν, προστατευμένο από την πειρατεία και με τις έννοιες του copyright κλπ. Όλα αυτά έγιναν εφικτά μέσα από κάποιες τεχνολογικά επιτεύγματα (φωνόγραφος κλπ) και με επακόλουθες μεταβολές στην νόμους και τις ηθικές. Εδώ και λίγα χρόνια είναι πολύ εύκολο λόγω της ψηφιοποίησης να αντιγράψουμε βιβλία, δίσκους, κλπ, και να τα διανείμουμε. Όπως λοιπόν ήταν εφικτό να πουλάμε τη μουσική όταν καταφέραμε να τη γράψουμε στο δίσκο, έτσι σήμερα που την κάναμε δυαδικά ψηφία είναι εφικτό να τη χαρίζουμε.
Αρκετοί καλλιτέχνες το θεωρούν άδικο, και με το δίκιο τους. Από την άλλη έχουμε παραδείγματα όπου η ελεύθερη διάδοση ιδεών, με τη μορφή βιβλίων χωρίς copyright έφερε τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό. Άσε που μπορεί να ξανα-ανακαλύψουμε τη χαρά της ζωντανής μουσικής, μεταξύ άλλων.
Και φυσικά η κουβέντα περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν εξαντλείται στη μουσική, υπάρχει και το copyright στα φάρμακα, όπου τα ερωτήματα είναι ακόμα πιο ζωτικά.
Καμία σκέψη;
Ελληνικό Rock? ΑΥΤΟ ΙΝΕ?Superfunk είπε:και "στρατευμενη" τεχνη....το τελειο σοβιετ δηλ. ;D)
Aστα αυτα ΜΠΕΜΒΕΔΑΚΙΑ..στο γκουλαγκ και εσυ γρηγορα!marathon είπε:Ελληνικό Rock? ΑΥΤΟ ΙΝΕ?
Tρελλός είσαι φίλος? Εδώ ο Πούτιν εμφανίστηκε με τρίτροχη Harley...πάνε αυτά που ήξερες!!!Superfunk είπε:Aστα αυτα ΜΠΕΜΒΕΔΑΚΙΑ..στο γκουλαγκ και εσυ γρηγορα!![]()
Μα καλα αυτος δεν ηταν αρχηγος της KGB επι..σοσιαλιστικου παραδεισου? ;D ;Dmarathon είπε:Tρελλός είσαι φίλος? Εδώ ο Πούτιν εμφανίστηκε με τρίτροχη Harley...πάνε αυτά που ήξερες!!!