• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Pedalboards. Παρουσιάστε!

Με το πορτοκαλί το DS-1 δεν μπόρεσα ποτε να βγάλω ήχο, θα συμφωνήσω με τον gkourmoul1. Είναι ιμηο πατάτα, popular ή μη. Απο τα overdrives όμως το BD-2 δεν είναι καθόλου άσχημο, ειδικά με λίγη βοήθεια, και τον τελευταίο χρόνο εκτίμησα ιδιαίτερα το SD-1, έγινε πλεον απο τα αγαπημένα μου.
το κορυφαίο τους ειναι αυτό….

το κορυφαίο τους ειναι αυτό….

Δεν το έχω ακούσει απο κοντά αυτό αλλα αν θυμάμαι καλά είναι ένα BD-2 και ένα JHS μαζί σωστα? Σίγουρα ενδιαφέρουσα συνταγή!

Το χειρότερο distortion που έχω στην κατοχή μου. Υπό του μετρίου. Δεν ξέρουν τι σημαίνει R&D για τη συγκεκριμένη κατηγορία στην boss. Γιαυτό και ακόμα κοστίζει περί τα 60 ευρώ. 

Μωρέ μπορεί να έχεις και δίκιο από την άλλη παραμένει το πλέον επιτυχημένο εμπορικα ΠΕΤΑΛΙ , πρόσεξε: γενικά πετάλι όχι μόνο distortion, ever και φυσικά ο "ήχος" των Nirvana,RHCP , Satriani και δεκάδων άλλων κολοσσών... κοσμεί δε ακόμα και σήμερα τα pedalboard πολλών διάσημων group...

Οπότε γιατί να το εξελίξουν; (αν και το εξέλιξαν με το waza edition)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Eίμαι απλός άνθρωπος, βλέπω BOSS κάνω κλικ.. 

Αυτό το pedalboard είναι μονίμως στημένο σε μαγαζί (για άλλες περιπτώσεις έχω μικρότερo ''to go'' pedalboard), fx loop τα πάνω πετάλια και μπροστά το SD-1 για μπούστερ (έχω και ''καλύτερα'' boost, όπως το handwired ts808 αλλά μου αρέσει η ομοιομορφία του να είναι όλα τα πετάλια πάνω στο board της BOSS (OK, εκτός από το wah)).

To DS-1 όντως ούτε εμένα με τρελαίνει, αλλά το SD-1 είναι φανταστικό οverdrive που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από αντίστοιχα μπουτικ, ναι το χρησιμοποιώ ως boost αλλά άνετα θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ και ως το ''βασικό'' μου overdrive (και ενδεχομένως να το μπουστάρω με άλλο πετάλι για ακόμα περισσότερο gain)

image.jpeg

Δεν το έχω ακούσει απο κοντά αυτό αλλα αν θυμάμαι καλά είναι ένα BD-2 και ένα JHS μαζί σωστα? Σίγουρα ενδιαφέρουσα συνταγή!
Το bd-2 που έχει μέσα θεωρείται -για πολλούς- η καλύτερη έκδοση του. Έχει μεγαλύτερο articulation, πιο καθαρό ήχο, και λιγότερο harsh εάν ανοίξεις το tone.

Το angry Charlie είναι στην πρώτη του βερσιον, και σε σχέση με το κανονικό, είναι ελαφρώς πιο bright. Και τα δυο μαζί, όταν δουλεύουν παράλληλα, τα σπάνε.

Το BD-2 είναι μεν κλασσικό και ωραίο ως έχει, αλλά έχει και κάποια πολυ συγκεκριμένα και γνωστά αδύναμα σημεία. 'Ενα είναι το tone control, το οποίο στη μιση διαδρομή του δεν "ακούει" καθόλου και μετα γίνεται ξαφνικά ξύστρα, και ένα άλλο είναι τα πλαδαρά χαμηλά που μπορούν να λασπώσουν τον ήχο. Αυτά αντιμετωπίζουν και οι πολλές μόντες για το πετάλι που κυκλοφορούν δεκαετίες τώρα, για αυτό έγραψα και "με λίγη βοήθεια" - είναι καλό αλλά γίνεται εξαιρετικό αν αντιμετωπιστούν κάποια θεματάκια. 

Οπότε δε με εκπλήσει καθόλου που το "στρώσανε" λιγο παραπάνω απο την κλασσική υλοποίηση για το Angry Driver. Φαντάζομαι και στο Waza version ουσιαστικά ενσωματώσαν πολλές απο τις κλασσικές μόντες, οπότε it makes sense να μπει και μια ανανεωμένη βερσιόν στο Angry Driver.

Θα κοιτάξω αν το βρω πουθενά να το δοκιμάσω, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. 

Oντως η Boss υστερει καπως σε σχεσημε αλλους κατασκευαστες (πχ, δεν εχει σχεδον τιποτα σε muff) και ναι το ds1 (και το μεταλ ζωον) δεν ειανι και οτι καλυτερο , αλλα μην ξεχναμε οτι εχει βγαλει μερικα απο τα πιο κλασσικα drives ever : HM2, BD2, SD1, OD1... 

Καλή η κουβέντα αλλά μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ορίστε και το δεύτερο board μου. Μόνο μη ρωτήσει κανείς γιατί έχω δεύτερο board… 

IMG_4362.jpeg

Ωραία γιατί μετά θα έπρεπε ν' απαντήσουμε 'μεις γιατί έχουμε 3.
Εσείς έχετε 3 για να τα συνδυάζετε με την ενδυμασία. ¨Ένα για το μπλουζάκι της Μαντόνα, ένα για το σκισμένο παντελόνι, ένα....και μετά το παίζει ο Λάκης....μόδας!!!

Εσείς έχετε 3 για να τα συνδυάζετε με την ενδυμασία. ¨Ένα για το μπλουζάκι της Μαντόνα, ένα για το σκισμένο παντελόνι, ένα....και μετά το παίζει ο Λάκης....μόδας!!!
Σωστός!

Εγώ είμαι…. άρρωστος (λίγο) με τα πετάλια, το παραδέχομαι. Τα θεωρώ ατελείωτο fun και έναν απλό τρόπο να δώσεις ενδιαφέρον στο παίξιμο σου και να το πάρεις σε άλλες διαστάσεις. Άσε που είναι αδύνατο να πουλήσεις σε αξιοπρεπή τιμή πετάλι που περισσεύει, όποτε αν δεν κάτσει και καμία ανταλλαγή, το κρατάς ώσπου να μαζευτούν και άλλα. Στο τέλος, τα βάζεις σε ένα νέο board, προσθέτεις και ένα τροφοδοτικό και oops, I did it again: να ένα νέο board. Φοβάμαι ότι θα κατρακυλήσω σταδιακά σε τρίτο… ?

Μετα απο χρόνια το Βοss GE7 βγαινει και στη θεση του μπαινει ισως ο καλυτερος compressor/clean booster που εχω ακουσει, απο τον Τσάκαλη. Τρομερο μηχαΝιζΜΑ (κανονικα επρεπε να αφησω και το GE7 αλλά δεν εχω χώρο ρε μαμωτο). Ειχα χρονια να χρησιμοποιήσω compressor (πριν απο 15 χρονια δεν τον εκλεινα ποτε μια και επαιζα με μεγαλους ενισχυτες,) και το φΧαρστΙεμαι.....? η Tele μου δε ακομα περισσοτερο...

20240928_152602.jpg

Απλο setup: Strat custom shop 68 reverse headstock σε JH Fuzz Face, Dunlop GCB95 wah, RYRA klone, Boss DM2w και στον ενισχυτη Victory V40 Deluxe combo. Αν εχω πιο Hard rock και 80's διαθεση στο pedalboard ανεβαινουν ενα Wampler Plexi drive Deluxe και ενα Boss CE5 chorus

20240525_103709.jpg

Μετα απο χρόνια το Βοss GE7 βγαινει και στη θεση του μπαινει ισως ο καλυτερος compressor/clean booster που εχω ακουσει, απο τον Τσάκαλη. Τρομερο μηχαΝιζΜΑ (κανονικα επρεπε να αφησω και το GE7 αλλά δεν εχω χώρο ρε μαμωτο). Ειχα χρονια να χρησιμοποιήσω compressor (πριν απο 15 χρονια δεν τον εκλεινα ποτε μια και επαιζα με μεγαλους ενισχυτες,) και το φΧαρστΙεμαι.....? η Tele μου δε ακομα περισσοτερο...

Προβολή συνημμένου 47447

Περι compressor ο λογος. Το θεωρω οτι βασικοτερο για οποιον παιζει με στρατ/τελε με μονους, (μαζι με delay) και ειναι το μονο πεταλι μου που ειναι μονιμως στο on.  Tελευταια με επιασε μια μανια να δοκιμαζω compressors και δοκιμασα πλαι στο δικο μου (ενας modded cs3 αρχων 90) εναν Βοss cs2 (1984) εναν Boss cp1x και εναν cali 76 comp. Aν και ο καλυτερος ολων ηταν ο cali 76, τελικα ο cs3 εφυγε κ τη θεση του πηρε ο cs2 και επειδη ηχητικα μου αρεσε κ επειδη εχω μια αδυναμια στα παλια boss πεταλια. Να πω εδω επισης πως επαθα την πλακα μου με τον cp1x, ο οποιος μπορει να κανει οτι ο cs2 k o cs3 μαζι με λιγοτερο θορυβο. Απο τους καλυτερους comp που εχω παιξει ποτε. Αν ηθελα να το παρακανω θα κραταγα 2 compressors μεταξυ των cs2 cp1x cali76 εναν σε ρυθμιση για καθαρα και τον αλλων για βρωμικα για να μη σκυβω κ αλλαζω ρυθμισεις.

Περι compressor ο λογος. Το θεωρω οτι βασικοτερο για οποιον παιζει με στρατ/τελε με μονους, (μαζι με delay) και ειναι το μονο πεταλι μου που ειναι μονιμως στο on. 

εγω τον χρησιμοποιω περισσοτερο σαν booster (με ελαχιστο compression) οταν παιζω single notes, στα ακκορντα δεν μου χρειαζεται μια και οι low wattage ενισxυτες που πλεον χρησιμοποιω  κομπρεσαρουν απο χαμηλες εντασεις και ο καθαρος ηχος ειναι ονειρικος ακομα και στο "1", αντιθετως οταν επαιζα με 50αρηδες και 100αρηδες ενισχυτες τον ειχα μονιμα on και μπουσταριζα τα single notes παιξιματα με το GE7.

οποτε συμφωνω μαζι σου οτι για πανω απο 20 watt ενισχυτη ειναι απαραιτητος για Fender κιθαρες ,εκτος και αν θες να κουφαθεις ? για να ακουστεις καλα με καθαρο ήχο (σε ενα twin reverb π.χ πρεπει να τον βαλεις στο "3-4" για να ακουστει καλα στα καθαρα μια strat ή tele οποτε εχεις χαιρετησει ?)

Παντως τον χρησιμοποιω ποτε ποτε και σαν compressor οταν θελω να παιξω τον Brent Mason ή τον Frusciante (τρομαρα μου...)   

Δεν θα μπορουσες να κανεις boost τοτε διατηρωντας την υπαρχουσα κατασταση με τον eq?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back