Pedalboards. Παρουσιάστε!

Ενα update μετα απο καποιες αγοραπωλησιες (@gkourmoul1 :cool:)

1000006771.jpg

Cae Wah -> cali76 -> belle epoch -> surfybear classic spring reverb tank -> jam boomster -> magma 57 -> Revival Drive custom -> deluxe 55 -> TK imperial -> Ox stomp

Κατά λάθος πήγα στη πρώτη σελίδα και ξανασυνειδητοποίησα πόσο έχει βελτιωθεί η ποιότητα της φωτογραφιας

Ενα update μετα απο καποιες αγοραπωλησιες (@gkourmoul1 :cool:)

Μη με δίδεις έτσι διότι υποψιάζομαι ότι έχει ανοίξει λογαριασμό η γυναίκα, και ελέγχει τα νέα ποστ….

Μη με δίδεις έτσι διότι υποψιάζομαι ότι έχει ανοίξει λογαριασμό η γυναίκα, και ελέγχει τα νέα ποστ….
και μενα κατι ψιλιαστηκε και της ειπα οτι αλλαξα κατι καλωδια.

Κάνοντας κάνα-δυο αλλαγές στα δύο μεγαλύτερα boards, είχα αρκετά πετάλια για ένα mini-sized board, αν και μου έλειπε ένα καλό delay. Αγόρασα λοιπόν το Flashback (νομίζω με διαφορά το πιο value for money delay στην αγορά αυτή τη στιγμή) και ιδού το 3ο board:

IMG_4986.jpeg

Είναι επικεντρωμένο καθαρά σε 80s ήχους, από Knopfler μέχρι κλασικό metal για αυτό και το compressor είναι στο τέλος.

Εκεί που έβαλες τον κομπρεσορα λειτουργεί σαν limiter. “Σιδερώνει” τις επαναλήψεις του delay και δεν ακούγεται πολύ φυσικό το αποτέλεσμα. Ίσως είναι καλύτερα να το βάλεις πριν το chorus.

Εκεί που έβαλες τον κομπρεσορα λειτουργεί σαν limiter. “Σιδερώνει” τις επαναλήψεις του delay και δεν ακούγεται πολύ φυσικό το αποτέλεσμα. Ίσως είναι καλύτερα να το βάλεις πριν το chorus.

Δεν είναι θέμα, δεν χρησιμοποιώ ταυτόχρονα compressor & delay αν και το έχω δοκιμάσει και ήταν ενδιαφέρον το αποτέλεσμα (ιδιαίτερα με αναλογικό-στυλ delay).

Ίσως είναι καλύτερα να το βάλεις πριν το chorus.
Ακόμη καλύτερα (για τα δικά μου γούστα):
compressor -> distortion -> delay -> overdrive(low gain dist) -> chorus

Με αυτή τη σειρά έχεις το compressor να γεμίζει τα drives χωρίς να τα σιδερώνει, delay μετά το distortion για επαναλήψεις που δεν λασπώνουν στο πολύ γκάζι, delay πριν το overdrive για ήχο 70s EVH/Zeppelin κλπ, το overdrive για boost και το chorus...για οποιονδήποτε λόγο χρησιμοποιεί ο κόσμος ακόμη chorus 🤣

Ακόμη καλύτερα (για τα δικά μου γούστα):
compressor -> distortion -> delay -> overdrive(low gain dist) -> chorus

Με αυτή τη σειρά έχεις το compressor να γεμίζει τα drives χωρίς να τα σιδερώνει, delay μετά το distortion για επαναλήψεις που δεν λασπώνουν στο πολύ γκάζι, delay πριν το overdrive για ήχο 70s EVH/Zeppelin κλπ, το overdrive για boost και το chorus...για οποιονδήποτε λόγο χρησιμοποιεί ο κόσμος ακόμη chorus 🤣

Compressor πάντα και αυστηρά μετά από το drive section, είναι μονόδρομος (αν τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα) για να διατηρείς δυναμικές στο παίξιμο σου και αν χρησιμοποιείς πολύ το volume knob της κιθάρας (όπως εγώ, καλή ώρα).

Chorus γιατί είπαμε, είναι 80s inspired board και πάει τρελά και με distortion (και digital delay). Ηχαρα!

Μιας που η πεταλιερα μου δεν έχει αλλάξει από το προηγούμενο post εδώ, ένα slightly off topic με τα εκτός πεταλιέρας πετάλια, ειδικού σκοπού, μπάσου ή πλήκτρων:

IMG-5102b23f2f7154a3af86e26f699678f6-V.jpg

@Έκτορας & @Nestoras ευχαριστώ.

Τα περισσότερα πετάλια είναι γνωστής πάνω κάτω αξίας, αν έκανα ειδική μνεία θα ήταν σε δύο πετάλια:

1. Στο DOD FX65 Stereo Chorus, που είναι το μόνο που κατάφερε να επιβιώσει έστω και στα backup μετά τα Boss CE-2, Jam Waterfall, Boss DC-2, Voodoo Lab Analog Chorus (CE-1), Strymon Μobius και Eventide. To αγόρασα 50€ αλλά από τότε που έκανε γι αυτό video o Josh (JHS), έχουν ανέβει οι τιμές του.

2. Στο CTC Constellation (OC45 version) για το εκπληκτικό value, αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοντά είναι σε Fuzz Faces, Treble Boosters & Tone Benders κορυφαίας ποιότητας που το καθένα από αυτά στοιχίζει πολλαπλάσια.

Last but not least (λείπει το Korg pitchblack από τη φωτό), αυτή είναι πλέον η "μεγάλη" μου πεταλιέρα, μια pedaltrain junior.
Η σειρά των πεταλιών αλλάζει - πχ ο compressorας μπορεί να πάει μετά τα drive, ή από όλ ατα drive να κρατηθεί μόνο ένα για ΌΛΟΥΣ τους ήχους (rythm και solo) δεδομένου ότι όλα τους καθαρίζουν φανταστικά με το volume της κιθάρας:
To RAT είναι το κλασικό παλιό με LM, το el Guapo είναι ένα από τα καλύτερα Fuzz face που έχω παίξει και όσο για το KOT (που αντικατέστησε επιτέλους το POT από τα παλιά μου σετάπ) καλύπτει από μόνο του όλες τις gain ανάγκες μου πλην fuzz.
Το Tremolo είναι ένα Danelectro Cool Cat με μόντα για volume ψοντρολ (εντελώς περιττή, αλλά μια που το έκαναμε rehouse με τον Σπύρο Μαραγκό, είπαμε γιατί όχι...)

Attachments

• 20250401_185707.jpg
    20250401_185707.jpg
    990.9 KB · Εμφανίσεις: 0
Αποφάσισα τις προάλλες να στήσω καινούριο, πιο μεγάλο pedalboard, για να έχω μερικές παραπάνω ηχητικές επιλογές με τη μπάντα.

PXL_20251031_135651163.jpg

Kουρδιστήρι -> MXR Blue Box (ήρθε για χαβαλέ, θα παραμείνει αν βρεθεί χρήση στις επόμενες πρόβες, πιθανώς να αντικατασταθεί απο ένα πιο νορμάλ fuzz) -> TC Electronics Mojo Mojo (συμπαθητικό διάφανο soft-clip OD, αντικατέστησε το EHX Soul Food σαν βασικο OD επειδή με τους P90 μου έπεφτε λίγο υπερβολικά μεσαιομουντό) -> Doner Dark Mouse (RAT κλώνος του 20αρικου που αγοράστηκε σαν πείραμα να δω αν μου κάνει το ηχόχρωμα και εν τέλει έμεινε και παίζει και βασικό) -> Sonicake Boost (μετά τα OD σαν καθαρό level boost αν χρειαστεί) -> Artec Parametric EQ (τι ΕQ δηλαδή, ένα φίλτρο είναι, ρυθμισμένο τέρμα στενό Q και τσίτα gain για Zappa-esque / cocked-wah σαχλαμάρες) -> Guyatone VT2 (αγαπημένο τρέμολο) -> TC Electronics June-60 (instant 80s διακόπτης) -> TC Electronics Gauss Echo (το Echoplex του φτωχού, με εξέπληξε πολύ ευχάριστα).

TC Electronics Mojo Mojo (συμπαθητικό διάφανο soft-clip OD, αντικατέστησε το EHX Soul Food σαν βασικο OD επειδή με τους P90 μου έπεφτε λίγο υπερβολικά μεσαιομουντό)

Το mojo mojo είναι πολύ πιο dark και μεσαιομουντό από το soul food. Το τελευταίο, τουλάχιστον, διατηρεί το top end.

Το mojo mojo είναι πολύ πιο dark και μεσαιομουντό από το soul food. Το τελευταίο, τουλάχιστον, διατηρεί το top end.

Κοίτα είναι πολύ διαφορετικά πετάλια - το Mojo είναι σχετικά διαφανές (ή μάλλον, δεν έχει έντονο mid-range hump όπως πχ ένα TS, ειδικά σε σχετικά χαμηλά gain settings), και το σώζει πολύ το EQ του που ακούει αρκετά καλα. 'Εχει ΠΟΛΥ μπάσο, είναι dark όπως είπες αλλά με την SG και τα μπάσα κομμένα αρκετά απο το eq δεν έχω θέμα. Βλέπεις έχω και τα πρίμα ανεβασμένα αρκετά, έρχεται και ισοροπεί οκ. Υπόψην, πάλι για σχετικά dark ήχο μιλάμε, δεν παίζω με πολύ πρίμους ήχους γενικά. Αν θες glassy ήχους ναι νομίζω θα σου φανεί μεσαιομουντό ότι και να κάνεις.

Το Soul Food απο την άλλη είναι Klon-οειδές και πάει απο τέρμα διάφανο σε σχεδόν TS επίπεδα mid-boost αν ανεβάσεις το gain πολύ. Με την tele δεν είχα ποτέ θέμα, μου αρέσει αρκετά με το gain ψηλά, έρχεται το eq του όσο πρέπει, έχει αυτό το top end που παραμένει όπως είπες. Αλλά με την SG με τους P90s ήταν σούπα, ότι και να του έκανα έβγαινε μπουκωμένο αρκετά - μιλάμε για το gain ανεβασμένο 3/4, όχι χαμηλά.

Mόνο με τη συγκεκριμένη κιθάρα το είχα αυτό το θέμα, δεν καθόταν με το Soul Food εκεί που ήθελα με τίποτα, με το Mojo κάπως βολεύτηκε καλύτερα. Αν προλάβω θα γράψω ένα γρήγορο κλιπ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back