• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Pedalboards. Παρουσιάστε!

Kαι μιας και πιάσαμε τη συζήτηση, υπάρχει ένα πετάλι το οποίο δίδει μοντέρνο αλλα και κλασικό ήχο.  Είναι πολύ κρεμώδες distortion/fuzz, με ήχο μεταξύ rat και angry charlie. Στο low gain παίζεις μπλουζ και κλασικό ροκ, και εαν ανεβασεις gain διδει πολύ παραπανω απο το angry charlie σε γκαζι. CTC starlight, ένα από τα αγαπημενα μου πετάλια. Κόβει πολύ καλύτερα από το angry charlie, λογω των πιο καλοκουρδισμένων ψηλομεσαίων, και το πιο έντονο presence.

458196288_8265455066822984_6174481538674359511_n.mp4 3.78 MB · 0 downloads
Δεν το γνώριζα. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!

Η πεταλιέρα είναι όπως συνήθως χρησιμοποιείται. Τα από κάτω σκόρπια τεμάχια προστίθενται αναλόγως κάποια έκτακτη ανάγκη που το απαιτεί.

Προβολή συνημμένου 46592

Προβολή συνημμένου 46593

1) Korg Pitchblack = Κουρδιστήρι με ένδειξη για μύωπες.

2) Boss GE-7 και για boost, αλλά και για να γεμίζει την άδεια περιοχή των blackface ενισχυτών όταν αυτό χρειαστεί. Επίσης με λίγο ψάξιμο σε κανει να κόβεις σε οποιαδήποτε μπάντα ή ηχογράφηση που έχει πολλά όργανα.

3) ΕΗ Micro POG το έχω για να μου δίνει μια ακόμη οκτάβα χαμηλότερα σπάνια χρησιμοποιώ την υψηλότερη. Μαζι με λιγο OD και reverb ειναι lead για πιο λαικες καταστασεις.

4) Dreadbox (τότε λεγόταν freqbox) clean boost με έξτρα toggle για πιο πολυ boost. Το έχω σχεδόν πάντα ανοιχτό μαζι με τον ενισχυτή.

5) CTC Stardust low gain overdrive το χρησιμοποιώ με το gain χαμηλά και το volume γεμάτο.

6) CTC Starlight για τη σπανια περίπτωση που θα χρειαστεί λιγο παραπανω gain απο OD.

7) T rex tremster ρυθμισμένο σαν τρεμολο vintage fender amp. Πολύ συχνό στη χρήση.

8) Ibanez AD-9 παλιά το είχα για slap back αλλά πλέον το έχω μονο για φασαρίες self oscillation.

10) Boss DD-20 για μακρά dealy repeats και για το Hold Mode.

11) Strymon Blue Sky V2 Για διάφορα reverb modes (small spring, large spring, large Plate, shimmer)

12) Fender Volume pedal για να κόβω τις ατάκες και να μην χαλάω τα volume ποτενσιόμετρα της κιθάρας.

13) Dunlop CryBaby classic για τη γνωστή δουλειά όταν παρουσιάζεται (ευτυχώς σπανια) αλλά και για να το έχω μονιμα ανοιχτο στη μεση περιπου αν χρειαστει αυτο το ηχοχρωμα.

14) Gamechanger Audio Plus Sostenuto pedal για να κρατάω ατέρμονες ουρές μέχρι την επόμενη νότα ή για layering.

Havayanas για vintage Tiki Vibe

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το να κοιτάμε πετάλια στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο πάντως, πέρα από οφθαλμόλουτρο, δεν λέει και πολλά, αν δεν εξηγεί κάποιος πώς και με τι τα χρησιμοποιεί αυτά. 
1) Tuner γιατί αν είσαι ξεκούρδιστος όσο καλό  ήχο και να έχεις θ’ ακούγεσαι χάλια.

2) Duellist Od ala SRV η δεξιά και  πιο dist η αριστερή. 
3) Zendrive για προσομοίωση Dumble. 
4) Carl Martin solo boost. 
5) Echoplex για delayed ήχους. 

IMG_1865.jpeg

Βλεπω τις πεταλιερες σας και με πιανει καταθλιψη...............τακτοποιημενες καθαρες με ωραια τροφοδοσια, με ωραια patch cables...........η δικια μου εχει 2cm σκονη,  κατι τρυπες απο black and decker για να περνανε τα καλωδια στο κατω μερος, τα πεταλακια εχουν ξεκολησει απο το velcro και πανε περα-δωθε.........ΠΛηρωνω οσο οσο  καποιον να μου την κανει οπως και τις δικες σας. ??

Βλεπω τις πεταλιερες σας και με πιανει καταθλιψη...............τακτοποιημενες καθαρες με ωραια τροφοδοσια, με ωραια patch cables...........η δικια μου εχει 2cm σκονη,  κατι τρυπες απο black and decker για να περνανε τα καλωδια στο κατω μερος, τα πεταλακια εχουν ξεκολησει απο το velcro και πανε περα-δωθε.........ΠΛηρωνω οσο οσο  καποιον να μου την κανει οπως και τις δικες σας. ??
Προφανως δεν ειδες τη δική μου ?

Ενταξει 2 εκ σκονη δεν έχει γιατι την καθαριζω με πινέλο, αλλά εχει λιγο και αμα δεις τι γινεται απο κάτω με τα καλώδια θα τρομαξεις... 

Το κακο ειναι οτι δε θελω καν να ασχοληθώ και είμαι στην ιδια φάση. Θα πλήρωνα ευχαριστως καποιος να κανει όλη την καλωδιοδουλειά. Και συνδέσεις για να ειναι ακριβώς τα καλωδια και να μην περισεύουν, και management για να ειναι μαζεμένα.

Ξαναέπιασα ηλεκτρική πριν απο κανα χρόνο, για ένα project που ξεκίνησα με μερικούς φίλους (και που ήδη είναι σε ημιθανή κατάσταση, typical ?), και έστησα στα γρήγορα αυτό το μίνι pedalboard με ότι είχα laying around. 

EHX Soul Food - βασικό overdrive. Klon-ο-ειδές υποτίθεται, στα δικά μου τα αυτιά έχει ένα ελαφρύ mid-range meatiness όταν ανεβεί το gain
MXR Blue Box - παίζει stacked μαζί με το Soul Food για τους πιο βαβουροsludgy ήχους, ή μόνο του για το super mario theme όποτε καθυστερεί η μπάντα ανάμεσα στα τραγούδια στην πρόβα

Guyatone VT2 - τρέμολο για ελαφρύ wubwubwub νιουγεηβισμους
Artec Analog Delay - το αγαπητό Echo Park μας άφησε χρόνους οπότε βρήκα αυτό πίσω απο τον καναπέ και βολέυτηκα, δεν ήθελα και πολλά πέραν ενος slapback στην προκειμένη

TC Electronics Skysurfer - η πιο πρόσφατη προσθήκη καθώς έψαχνα για ένα μικρό, απλό και φτηνό reverb και είμαι φάν της TC και ειδικά του HoF οπότε είπα να δοκιμάσω αυτό. Δεν είμαι 100% convinced ακόμα, δεν το έχω παίξει όσο θα ήθελα ακόμα, αλλά κααααατι δε μου κάθεται πολυ καλα μέχρι στιγμής και δεν είμαι σίγουρος τι...είδωμεν.

Τροφοδοσία με 1Spot για βζζζζζζζζζζζζ.

pboard_amalfi1.jpg

Τις πεταλιερες τις προτιμάτε σε μονοκαναλο ή δικαναλο ενισχυτή;

Guyatone VT2 - τρέμολο για ελαφρύ wubwubwub νιουγεηβισμους

Αυτό μαμει όπως και το λαμπάτο που είχε βγάλει η εταιρεία,τα είχα και τα δύο και ο ηλίθιος τα πούλησα.

Αυτό μαμει όπως και το λαμπάτο που είχε βγάλει η εταιρεία,τα είχα και τα δύο και ο ηλίθιος τα πούλησα.
Είναι πολύ ωραίος ο ήχος του, με μόνο κακό οτι έχει ένα μικρό volume drop όταν το ανοίγεις, κατα τα άλλα μπόμπα και μικρούλι. 

Κάθε φορά που ποστάρω το «τελειωμένο» board, συνήθως αμέσως μετά κάτι αλλάζω. Και τώρα κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά ίσως βγάλουμε… το νέο διδακτικό έτος με αυτό. Όχι πως δεν κάνει τα πάντα…

IMG_4468.jpeg

Εαν απο τη μια, συγκρινοντας τες με την δικια μου, με στενοχωρει το να βλεπω καθαρες τακτοποιημενες στην πενα πεταλιερες, απο την αλλη χαιρομαι να βλεπω boutique πεταλιερες και εγω να εχω διωξει τα μισα και καλα boutique πεταλια μου και να την εχω γεμισει Βοssακια.

Μια χαρά είναι τα boss. Έχουν μείνει λίγο πίσω σε overdrives και distortions (ειδικά στο δεύτερο), αλλά κατά τα άλλα θα γέμιζα άνετα μια πεταλιέρα με δαύτα.

αι distortions (ειδικά στο δεύτερο), α

Καλα απο ΠΩΛΗΣΕΙΣ αποκλειεται ακομα και σημερα να πουλαει καποιο ντιστορΣιο περισσοτερο απο το DS1, τα waza παντως (fuzz,οd & distortion) λενε οτι μαμουν και δερνουν και οτιδηποτε μπουτικ...δεν kΣερο βεβαια αν αΦτο αληθευει (εγω μια χαρα ειμαι με οποιοδηποτε od για αυτα που παιζω και distortion δεν χρησιμοποιω) αλλα για να το λΑινε....

https://guitar.com/reviews/effects-pedal/boss-ds-1w-waza-craft-review/

Καλα απο ΠΩΛΗΣΕΙΣ αποκλειεται ακομα και σημερα να πουλαει καποιο ντιστορΣιο περισσοτερο απο το DS1

Το χειρότερο distortion που έχω στην κατοχή μου. Υπό του μετρίου. Δεν ξέρουν τι σημαίνει R&D για τη συγκεκριμένη κατηγορία στην boss. Γιαυτό και ακόμα κοστίζει περί τα 60 ευρώ. 

Με το πορτοκαλί το DS-1 δεν μπόρεσα ποτε να βγάλω ήχο, θα συμφωνήσω με τον gkourmoul1. Είναι imho πατάτα, popular ή μη. Απο τα overdrives όμως το BD-2 δεν είναι καθόλου άσχημο, ειδικά με λίγη βοήθεια, και τον τελευταίο χρόνο εκτίμησα ιδιαίτερα το SD-1, έγινε πλεον απο τα αγαπημένα μου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back