Δεν είμαι υπέρ του κλειδώματος, σε κανένα θέμα. Αντιθέτως, είμαι δυνατά υπέρ του... αυτο-moderation, ας πούμε. Εκεί συμφώνησα κι εγώ με τον Earendil. Συμφώνησα και στο ότι θα'ταν καλό κι ο ίδιος ο μάστορας να μπει να γράψει και να ξεκαθαρίσει, εφόσον έχει δει το θέμα.
Όσον αφορά την "απαξιωτική" του στάση στα fora και το ότι δεν θέλει να "μπλέξει" περαιτέρω, ένα δίκιο το'χει κι όλοι έχουμε βιώσει καφρίλες. Εμείς επιλέγουμε να είμαστε εδώ μέσα και να συμμετέχουμε, λιγότερο ή περισσότερο, για τους δικούς μας λόγους. Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αν δεν θέλουν.
Περί των υπολοίπων, δεν θεωρώ πως, πέραν ίσως κάποιων "προσωπικών"(κι αυτό υπό την μορφή αμφισβήτησης και υποτιθέμενης "γκάφας") μομφών από τον Tamtam αν θυμάμαι σωστά, δεν έχει ειπωθεί και κάτι τόσο τραγικό.
Βγάλτε τον Γιάννη Γιάντσιο και βάλτε τον Anderson ας πούμε. Αν βγω και πω πως θεωρώ τις κιθάρες του ένα μάτσο υπερτιμημένα fender copies, του δίνω "πάτημα" να μου στέλνει εξώδικα και cease and desist;
Θεωρείται μια κακή κριτική, έστω και σε κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει (άλλωστε δεν κρίνουμε τα όργανα μόνο απ'το πως παίζουν-ακούγονται) τόσο αξεπέραστο faux pas;
Θεωρώ πως καθένας που παράγει κάτι, είτε μουσική, είτε όργανα, είτε καζανάκια, πρέπει να έχει και λίγο "χοντρή πέτσα" γιατί είναι αυτονόητο πως θα υπάρξουν και κακές κριτικές. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις μόνο διθυράμβους κι εκτίμηση, ας είσαι κι ο καλύτερος σ'αυτό που κάνεις. Λίγο περισσότερο και στο Γαλατικό χωριό που λέγεται Ελλάδα...
Αν βγάλω ένα άλμπουμ, θα βγουν πέντε να πουν πως "γ...εί και δέρνει", άλλοι δέκα που θα πουν "ε, μελάτο..." κι άλλοι 300 που θα πετάξουν ένα "γτπ και το άλμπουμ και ο μινόρες πάρτε το καινούριο των μετάλλικα που νιώθουν". Αν επιλέξω να εστιάσω μόνο στους τελευταίους 300, θα πουλήσω τα όργανα και θα πάω στον Έβρο να καλλιεργήσω αγγούρια.
Κοινώς, ηρεμία ολούθε. Τουτέστιν, φίλτατε Tamtam, αν έχεις όντως κάτι απτό και θες ν'ασχοληθείς περαιτέρω, πόσταρέ το και προχωράμε από 'κει. Ειδάλλως, ας τ'αφήσουμε γενικώς το όποιο θέμα ήθους και τα υπόλοιπα κι ας συνεχίσουμε (αν συνεχίσουμε) μόνο επί του κεφαλαίου "οργανοποιός και όργανα".
Αντιστοίχως, κι ο κύριος Γιάντσιος, ας δώσει ότι βαρύτητα νομίζει στην όποια κριτική κι ας συνεχίσει να κάνει ότι κάνει. Συνήθως, τα απτά πράγματα της δουλειάς σου (βλ. όργανα, εν προκειμένω) βουλώνουν πολύ περισσότερα στόματα από κορώνες, δικαιολογημένες ή και μη.
Ανατρέξτε και στο ποστ του Yameth, δηλαδή.