- Πόντοι
- 16
...εγώ να δεις πόσο χάθηκα για το πως ξεκίνησε και που έφτασε το thread... ;DRebel_Of_South είπε:Μισό γτ χάθηκα από την συζήτηση...Για ποιο λόγο είπαμε ότι έγινε παράθεση στίχων από κομμάτια των carcass?
...εγώ να δεις πόσο χάθηκα για το πως ξεκίνησε και που έφτασε το thread... ;DRebel_Of_South είπε:Μισό γτ χάθηκα από την συζήτηση...Για ποιο λόγο είπαμε ότι έγινε παράθεση στίχων από κομμάτια των carcass?
Η απάντηση φοβάμαι είναι απλή. Ποτέ δεν ήταν φορέας κοινωνικών μηνυμάτων και οι καταπιεσμένες φωνές που εξάρεις ζητούσαν εγωιστικά κι απελπισμένα να εξισωθούν με την εξουσία. Εκβίασαν την υποστήριξη καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων φωνάζοντας «fuck the police» και αμέσως μετά αναλώθηκαν σε ανούσιες κόντρες και την διαχείριση των οικονομικών τους. Αυτή δυστυχώς είναι η ιστορία της χιπ-χοπ. Μετά θα τους δούμε να παίζουν τους μπάτσους σε απογευματινές σειρές και να φωτογραφίζονται με την Μπιγιονσέ.NoIzY είπε:Κι αυτό ισχύει. Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος της χιπ-χοπ δεν έχει να επιδείξει παρά σεξισμό, καγκουριά, ματσίλα..
Πώς γινεται λοιπόν ένα μουσικό είδος, από τη μία να είναι εργαλείο έκφρασης των καταπιεσμένων, της εξεγερτικής τους διάθεσης και των κοινωνικών τους μηνυμάτων και από την άλλη να είναι απλά φράγκα, μπράτσα και γκόμενες? Ε, γίνεται γιατί το χιπ-χοπ με τους στίχους του, την κουλτούρα του κλπ είναι γειωμένο στην καθημερινότητα των κατώτερων στρωμάτων (κυρίως). Και σε αυτή την καθημερινότητα υπάρχουν δυστυχώς και οι δύο πτυχές (με τη δεύτερη, κακή πτυχή να συναντάται στο σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και όχι φυσικά μόνο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα).
Την κακή αυτή πτυχή της κουλτούρας του χιπ-χοπ δεν την πολεμάς λέγοντας ότι το χιπ-χοπ είναι για τα σκουπίδια. Την πολεμάς κάνοντας κριτική σε συγκεκριμένους χιπ-χοπάδες, χωρίς να τσουβαλιάζεις. Συνήθως δεν είναι οι ίδιοι καλλιτέχνες αυτοί που μιλάνε π.χ. για καταπίεση και αυτοί που μιλάνε για "μεγάλους κώλους" και για "σκύλες που θέλουν ξύλο", όπως λες. Δεν προσφέρεται το είδος για μια πιο γενικευμένη κριτική όπως π.χ. τα σκυλάδικα (που είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα).
Για να μας αποδείξει κάποιος ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε για θέματα αισθητικής. Καλό;Rebel_Of_South είπε:Μισό γτ χάθηκα από την συζήτηση...Για ποιο λόγο είπαμε ότι έγινε παράθεση στίχων από κομμάτια των carcass?
Συμφωνώ.Την κακή αυτή πτυχή της κουλτούρας του χιπ-χοπ δεν την πολεμάς λέγοντας ότι το χιπ-χοπ είναι για τα σκουπίδια. Την πολεμάς κάνοντας κριτική σε συγκεκριμένους χιπ-χοπάδες, χωρίς να τσουβαλιάζεις. Συνήθως δεν είναι οι ίδιοι καλλιτέχνες αυτοί που μιλάνε π.χ. για καταπίεση και αυτοί που μιλάνε για "μεγάλους κώλους" και για "σκύλες που θέλουν ξύλο", όπως λες. Δεν προσφέρεται το είδος για μια πιο γενικευμένη κριτική όπως π.χ. τα σκυλάδικα (που είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα).
AχJazzjoker είπε:ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ (Στίβι Ρέυ Βον)
Σαν το μέλι της βασίλισσας των μελισσών, είσαι όσο πιο γλυκιά γίνεται
είμαι ο βασιλιάς μωρό μου, ζουζούνισε μαζί μου
βουτάω στην κυψέλη σου και μέσα στη ζωή σου
πες μου μικρό μου μωρό ότι θα μου ζουζουνίζεις συνέχεια.
Γιατί ο τρόπος που φιλιόμαστε απλά δεν παίζεται
μη με κάνεις να περιμένω για να νιώσω τη ζεστή σου αγκαλιά
όλες και κάθε φορά που βρίσκουμε την ευκαιρία
έλα μικρό μωρό να κάνουμε λίγο ρομάντζο.
Ναι πραγματικά με γκρουβάρεις μωρό όταν κουνάς τους γλουτούς σου
κούνα το γύρω γύρω, με παίρνει κιλό με το κιλό
σε θέλω όλη την ώρα απλά γιατί
ξέρεις ότι πραγματικά μου έδωσες το ζουζούνισμα.
;DX-minor είπε:Μόνο εγώ το βρίσκω τραγελαφικό τουρλουμπούκι αυτό το βίδεο; Η ελαφρολαικχιά Ασλανίδου, συνοδευόμενη από τον Έλληνα rapper με "χαλί" (βάλτε τον τόνο όπου θέτε ;D) "ΜΕΤΣΟΛ". Προχώ.
Εναλακτικό OST για την Μάγια τη Μέλισσα...Jazzjoker είπε:ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ (Στίβι Ρέυ Βον)
Σαν το μέλι της βασίλισσας των μελισσών, είσαι όσο πιο γλυκιά γίνεται
είμαι ο βασιλιάς μωρό μου, ζουζούνισε μαζί μου
βουτάω στην κυψέλη σου και μέσα στη ζωή σου
πες μου μικρό μου μωρό ότι θα μου ζουζουνίζεις συνέχεια.
Γιατί ο τρόπος που φιλιόμαστε απλά δεν παίζεται
μη με κάνεις να περιμένω για να νιώσω τη ζεστή σου αγκαλιά
όλες και κάθε φορά που βρίσκουμε την ευκαιρία
έλα μικρό μωρό να κάνουμε λίγο ρομάντζο.
Ναι πραγματικά με γκρουβάρεις μωρό όταν κουνάς τους γλουτούς σου
κούνα το γύρω γύρω, με παίρνει κιλό με το κιλό
σε θέλω όλη την ώρα απλά γιατί
ξέρεις ότι πραγματικά μου έδωσες το ζουζούνισμα.
Μα πρόσεξε αγαπητέ, εδώ η κουβέντα δεν έγινε (μόνο) για να υποστηριχτεί οτι ο στίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τεκμήριο καλλιτεχνικής αξίας αρα και ποσοτικοποίηση αυτής, αλλά και για το κατα πόσο κάποιος εφόσον έχει (υποχρεωτικά κιόλας) καταθέσει τα μουσικά του διαπιστευτήρια (να πει τι του αρέσει) έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική για θέματα καλλιτεχνικής αξίας ακόμα και αισθητικής. Μιλάμε δηλαδή για απίστευτα πράγματα.Jazzjoker είπε:Κύριοι συνάδελφοι, θα πρότεινα να μην χρησιμοποιείτε τον στίχο ως τεκμήριο καλλιτεχνικής αξίας και ειδικά όχι τον στίχο χωρίς τη μουσική.
όχι όχι φίλε μου. Τώρα εξετάζουμε αν η θεματολογία/Στίχοι είναι τεκμήριο αισθητικής...otto## είπε:Μια διευκρίνηση για να μπορώ να καταλάβω προς τα που οδεύει η συζήτηση:
Βγήκε πόρισμα ότι όντως η ραπ είναι κανονική μουσική; Αν ναι, τώρα έχουμε περάσει στο σχολιασμό του αν έχει ποιότητα;
Η αλήθεια είναι ότι έδωσες ωραία πάσα, να αρχίσουμε ως πίθηκοι να λέμε διάφορα επιβεβαιωτικά του τίτλου, ως πρωτοπόροι που "κατεβάζαμε" πριν αποκαλυφθεί πόσο ΟΚ είναι αυτό κλπ.indie-anos laternative είπε:...εγώ να δεις πόσο χάθηκα για το πως ξεκίνησε και που έφτασε το thread... ;D
Αυτό το πόρισμα έχει βγει πριν ακόμη γεννηθεί το νοιζ. Δεν είδες τον χάρτη που παρέθεσα στο άλλο νήμα. Και το περι ποιότητος πόρισμα έχει βγει (χιντ : είναι θετικό).otto## είπε:Μια διευκρίνηση για να μπορώ να καταλάβω προς τα που οδεύει η συζήτηση:
Βγήκε πόρισμα ότι όντως η ραπ είναι κανονική μουσική; Αν ναι, τώρα έχουμε περάσει στο σχολιασμό του αν έχει ποιότητα;
Rebel_Of_South είπε:Απ όλα έχει ο μπαξες στη μουσική. Διαλέγεις αν σ αρέσει ο στίχος ή η μουσική ή both και παίρνεις.
Με το να παραθέτεις στίχους κομματιών death metal προς επίρρωση ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΟΥ είναι πλεονασμός. Αρκεί να πεις δεν μ αρέσει καθόλου και καθάρισες
Αα, όλα κι όλα. Αν δεν μας πεις ποια είναι τα μουσικά σου γούστα ώστε να τα εξετάσουμε για την αισθητική τους δεν μπορούμε να σου δώσουμε το δικαίωμα να βγάζεις πορίσματα. Άντε μπράβο, τι νομίζετε μερικοί μερικοί εδω μέσα, ότι θα εκφέρετε γνώμη έτσι χωρίς έλεγχο. Ας γελάσω, χα-χα.trolley είπε:Αυτό το πόρισμα έχει βγει πριν ακόμη γεννηθεί το νοιζ. Δεν είδες τον χάρτη που παρέθεσα στο άλλο νήμα. Και το περι ποιότητος πόρισμα έχει βγει (χιντ : είναι θετικό).
Eγω νομιζα οτι εληγε το 2012.trolley είπε:Το ερώτημα του παρόντος νήματος είναι άλλο : το ημερολόγιο των Μάγια, τελικώς έληγε το 1977 ή όχι;
theoctapus είπε:Μα πρόσεξε αγαπητέ, εδώ η κουβέντα δεν έγινε (μόνο) για να υποστηριχτεί οτι ο στίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τεκμήριο καλλιτεχνικής αξίας αρα και ποσοτικοποίηση αυτής, αλλά και για το κατα πόσο κάποιος εφόσον έχει (υποχρεωτικά κιόλας) καταθέσει τα μουσικά του διαπιστευτήρια (να πει τι του αρέσει) έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική για θέματα καλλιτεχνικής αξίας ακόμα και αισθητικής. Μιλάμε δηλαδή για απίστευτα πράγματα.
..
16. Exhume To Consume
....
I devour the pediculous corpse
Whetting my palate as I exhume
The festering stench of rotting flesh
Makes me drool as I consume...
Caskets I grate
My larder's a grave
I'm sickly obsessed
with the badly decomposed
Rotten remains I eat
Purulent meat
What a funeral feast (putrid reek)
...
Εμένα δεν με κρατάει ξύπνιο τα βράδια αλλά το σκέφτομαι πολλές φορές.odis13 είπε:Y.Γ. Υπαρχει κοσμος που τον απασχολουν πραγματικα ερωτηματα του τυπου "ειναι το Χ μουσικη"?