- Πόντοι
- 38
χαχαχαχtheoctapus είπε:Δεν άντεξες εε;

Δεν άντεξες εε; Αντί λοιπόν να κάνεις σχόλια επι προσωπικού κάνε ένα κόπο να σχηματίσεις επιχειρήματα και να παρουσιάσεις απόψεις επί του θέματος. Αν θες βέβαια. Άλλωστε αυτό που λές δεν έχει καμία αξία αφού ισχύει για όλους (και για 'σένα αλλά και για την ίδια την άποψη) κι αν το γενικεύσουμε και σε ισχύ τότε καμία κουβέντα δεν έχει νόημα, ποτέ.
Αν θεωρήσουμε πως η υποστήριξη προσωπικών bias είναι το μόνο πράγμα που λειτουργεί σε μια κουβέντα τότε ουσιαστικά ακυρώνουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε, να κρίνουμε και πιθανώς να διορθώσουμε θέματα που είναι και ποσοτικοποιήσιμα, και βασίζονται εκ των πραγμάτων σε λογικές συνέχειες και η αλήθεια τους μπορεί να εξακριβωθεί. Κοινώς αφήνουμε χώρο για το οτιδήποτε και ακυρώνουμε την όποια απάντηση. Δεχομαστε τα πάντα σαν να είναι πίστη και απορρίπτουμε τα γεγονότα, τα δεδομένα και την λογική την ίδια. Κάτι μου λέει πως κουβέντα ουσίας δεν γίνεται έτσι.
Θεωρώ λοιπόν πως οι απαντήσεις του Grey στο θέμα έχουν λογικά λάθη. Μπορεί να κάνω λάθος. Ας μου πείτε που. Δεν έχει σημασία αν λέω κάτι εγώ, ο Grey ή ο οποιοσδήποτε αλλά αυτό που λέγεται τι περιέχει.
Για να αποφύγω να επαναληφθώ στο ότι κάνεις λογικά σφάλματα και αυτοαναιρείσαι πολυ πιο συχνά απ οτι θα περίμενε κανείς από το "είμαι οπαδός της λογικής", θα σου απαντήσω επί αυτου, μεταξύ σοβαρού και αστείου ;D
Εμένα η "λογική" μου (sic) μου λέει πως, (για μενα προσωπικα μιλάω), όταν πας να μου εξηγήσεις περί μουσικής, για να εχεις κάποιο credibility πρέπει να κατέχεις ένα ευρύ μουσικό φάσμα και κάποια "αισθητική", η οποια παροτι υποκειμενική μπορεί να τεκμηριωθεί με λογια (χωρις να βγει από την υποκειμενικότητα). Μετά γράφεις για cannibal corpse, carcass κτλ και δεν βλεπω ούτε το "μουσικό" ούτε το "φάσμα", ούτε την "αισθητική"*.
Αν διάλεξες να ακούς αυτά βάση λογικής, για μένα είναι επαρκής λόγος να ψιλιάζομαι ότι η λογική σου μπάζει. Αν τα ακούς βάση αισθητικής, και αναγνωρίζεις οτι δεν υπάρχει ακριβώς "λογική" στο τι μας αρέσει, είμαι σχεδόν σύμφωνος. Απλώς τότε, τα επιχειρήματα που συνδέουν την απήχηση ή τις πωλήσεις μιας μουσικής με την αισθητική της αξία είναι άτοπα εκ κατασκευής. Βάλε και τα φαινόμενα της μαζικής κουλτούρας στις ανθρώπινες κοινωνίες και σκέψου ποσο γρήγορα διαστρεβλώνεται ένα πολιτισμικό προϊον όταν εξισώνεις τη λογική με την αισθητική κρίνοντας την ποιότητα του με βάσει τις πωλήσεις / downloads κτλ.
Για το hip hop έγραψα προηγουμένως, μάλλον δε με διάβασες. Θεωρώ ότι έχει διαμάντα, έχει κοινωνικά μυνήματα σε πολλά τραγούδια ή καλλιτεχνες, αναγνωρίζω το κοινωνικό background, αλλά και δεν μπορώ να παραβλέψω και την πολυ ματαιοδοξία - αυτή η μερια της κουλτουρας του, με χρημα, νεροπιστολα και μπιτσεζζζ δε μ αρεσει. Το θεωρώ φτηνό (εγω προσωπικα). Ακουσα συντομα στο γυμνασιο, το ξεπερασα γρηγορα γιατι δεν ειχε κατι αλλο να μου δωσει, και το ιδιο πιστευω μουσικά και τώρα ως επι το πλειστον (και φυσικα με εξαιρεσεις).
Αυτά ;D
PS: Δεν τσακώνομαι μαζί σου - προσπαθω να σου εξηγησω και παλι πως το να εμπιστευεται κανεις τοσο πολυ τη λογικη του, ειδικά σε θεματα που ως επι το πλειστον φτιαχνονται για να υπερβουν / υπερβαινουν εκ φυσεως τη λογικη, ειναι λογικό σφαλμα ( ;D ;D ) ;D
*βέβαια η αισθητική δεν εξαντλείται στη μουσική, οποτε δεν μιλάω για την αισθητικη σου συνολικα, χαριν συζητησης μονο εδω στα περι μουσικης