M
mauromouris
Guest
Οι Δυτικά Προάστια είναι ένα συγκρότημα που έπαιζα παλιά αλλά τσαντίστηκα που ο τραγουδιάρης έπαιρνε τις πιο ωραίες γκόμενες γιατί ήταν μορφονιός και έφυγαcos_dr είπε:Οι ΔΠ τι είναι? Δεν τους ξέρω.
Οι Δυτικά Προάστια είναι ένα συγκρότημα που έπαιζα παλιά αλλά τσαντίστηκα που ο τραγουδιάρης έπαιρνε τις πιο ωραίες γκόμενες γιατί ήταν μορφονιός και έφυγαcos_dr είπε:Οι ΔΠ τι είναι? Δεν τους ξέρω.
αυτους τους ξερω. Ειναι φανταστικοί.mauromouris είπε:Οι Δυτικά Προάστια είναι ένα συγκρότημα που έπαιζα παλιά αλλά τσαντίστηκα που ο τραγουδιάρης έπαιρνε τις πιο ωραίες γκόμενες γιατί ήταν μορφονιός και έφυγα
Όταν έπαιζα εγώ εννοείς ή τώρα που έφυγα?cos_dr είπε:αυτους τους ξερω. Ειναι φανταστικοί.
οταν επαιζες εσυ γουσταρα πιο πολυ!!!mauromouris είπε:Όταν έπαιζα εγώ εννοείς ή τώρα που έφυγα?
;Dcos_dr είπε:οταν επαιζες εσυ γουσταρα πιο πολυ!!!![]()
Ρε συ atreu, σου ξαναλέω ότι αυτό που περιγράφεις είναι μέρος του χιπ-χοπ και όχι η συνολική εικόνα του. Και αφού γενικεύεις θεωρώντας ότι έτσι είναι η συνολική εικόνα, μπορώ απλά να αποδομήσω το επιχείρημά σου με κάποια αντιπαραδείγματα.atreu73 είπε:Η απάντηση φοβάμαι είναι απλή. Ποτέ δεν ήταν φορέας κοινωνικών μηνυμάτων και οι καταπιεσμένες φωνές που εξάρεις ζητούσαν εγωιστικά κι απελπισμένα να εξισωθούν με την εξουσία. Εκβίασαν την υποστήριξη καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων φωνάζοντας «fuck the police» και αμέσως μετά αναλώθηκαν σε ανούσιες κόντρες και την διαχείριση των οικονομικών τους. Αυτή δυστυχώς είναι η ιστορία της χιπ-χοπ. Μετά θα τους δούμε να παίζουν τους μπάτσους σε απογευματινές σειρές και να φωτογραφίζονται με την Μπιγιονσέ.
Η κραυγή των καταπιεσμένων υψώθηκε σαν παλίρροια για μια στιγμή ως τους λόφους του Μπέβερλυ Χιλς και μετά ήσυχα υποχώρησε αφήνοντας πίσω της δυο- τρεις ακόμα βίλες, κι αυτό ήταν όλο.
Δεν ρώτησες φυσικά εμέναNoIzY είπε:Θα ήθελα μια απάντηση κι από σένα τότε ως προς τα παραπάνω.
τι απαντηση σε ικανοποιεί?NoIzY είπε:Θα ήθελα μια απάντηση κι από σένα τότε ως προς τα παραπάνω.
Δεν ξερω ποιοι ειναι πιο ψυχικα αρρωστοι, οι τυποι που γραφουν τετοιες αηδιες ή αυτοι που αγοραζουν τα αλμπουμ τους και γουσταρουν τετοια ξερασματα?AuditoryDriving είπε:16. Exhume To Consume....
I devour the pediculous corpse
Whetting my palate as I exhume
The festering stench of rotting flesh
Makes me drool as I consume...
Caskets I grate
My larder's a grave
I'm sickly obsessed
with the badly decomposed
Rotten remains I eat
Purulent meat
What a funeral feast (putrid reek)
Αυτο μπορει να το κανει και η γατα μου. Για την ακριβεια, ολες οι γατες μου. Σιγα την τεχνη και σιγα τη δυσκολια να σαμπλαρεις διαφορα αποσπασματα απο καποιο ετοιμο μουσικο κομματι και να τα βαζεις "στη σειρα" ή να τα οργανωνεις οπως σου γουσταρει.Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.
Οι DJ κανουν ακριβως αυτο. Οργανωνουν ηχους απο ήδη υπαρχοντα κομματια και δημιουργουν κατι καινουργιο.
Προσωπικά, εδώ και καιρό, έχω διαχωρίσει (ή τουλάχιστον, προσπαθώ να διαχωρίσω) το αντικείμενο (Τέχνη) από το υποκείμενο (καλλιτέχνης).samy paraga είπε:Ο πάνκης εκείνος, τα χρόνια εκείνα συνέχεια με έκραζε, μόνο ΚΚΕ, δεν με είχε πει, αναρχία uber alles και ξερό ψωμί και κάθε βράδυ ξύλο με τους σκινάδες και να οι μολότωφ και οι καταλήψεις- κι εγώ έχω παίξει σε κατάληψη- αλλά εγώ ήμουν ο ρεβιζιονιστής ;D ;D ;D ε να μη πω τώρα με ποιόν παίζει για να βγάλει το ψωμί του.........υπ αυτή την έννοια μίλησα. Μιλάω γι αυτούς που ξέρω και καυτηριάζω πάντα τους ακραία φανατικούς που στη τελική παίζουν στρατευμένη μουσική. Επίσης συμπαθώ αφάνταστα τους επαναστάτες που δεν λογαριάζουν ούτε τη ζωή τους για τις ιδέες τους, είναι γνωστό εξάλλου πως δεν φταίει κανένας μπατσούλης, ή ο κάθε φουκαράς δίπλα μας, γι αυτό που μας συμβαίνει, κάποιος άλλος φταίει πιο ψηλά. Στη τελική, αν είσαι ταγμένος σε ένα σκοπό, είναι ξεφτίλα να το πουλήσεις και το ξεπούλημα να γίνει και μέσω της τέχνης, καλλιτεχνικά ;D ;D ;D
Δεν νομίζω -στην συντριπτική πλειοψηφία τους- να τους ενδιαφέρει και καθόλου. (δεν εννοώ το παιδάκι, φυσικά, που παρέθεσες για να μας πείσεις...) Τους μόνους που μπορεί να ενδιαφέρει αυτό, είναι όσους νομίζουν ότι είναι ήδη μουσικοί.Waterfall-K είπε:Οι DJ ΔΕΝ ειναι μουσικοι.
Το να φτιαχνεις καινουργια κομματια απο sample μονο ευκολο δεν ειναι. Δεν το λεω θεωρητικα αυτο, απο πειρα μιλαωWaterfall-K είπε:Αυτο μπορει να το κανει και η γατα μου. Για την ακριβεια, ολες οι γατες μου. Σιγα την τεχνη και σιγα τη δυσκολια να σαμπλαρεις διαφορα αποσπασματα απο καποιο ετοιμο μουσικο κομματι και να τα βαζεις "στη σειρα" ή να τα οργανωνεις οπως σου γουσταρει.
Το αποτελεσμα μπορει να ειναι ακρως μουσικο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αυτος που εφτιαξε το συγκεκριμενο "κολαζ" ειναι μουσικος.
Ποιος δεν μπορει_ιδιαιτερα σημερα_να σαμπλαρει 10 αποσπασματα απο, πχ, Κλασσικα εργα, να τα κολλησει μεταξυ τους, να τους βαλει κι ενα μπιτακι απο πισω και να φτιαξει μια νεα συνθεση? Σιγα τα ωα! Ολοι αυτοι οι κυριοι που αυτοαποκαλουνται μουσικοι, κατι DJ δηλαδη και κατι "παραγωγοι", απλα δεν θα υπηρχαν αν καποιοι πραγματικοι μουσικοι δεν συνεθεταν και επαιζαν μουσικη. Με το να σαμπλαρεις αποσπασματα καποιου εργου του Σοπεν και να τα κολλας μεταξυ τους δεν σε κανει ουτε συνθετη, ουτε πιανιστα-μουσικο. Αν θες να λεγεσαι μουσικος, μαθε να παιζεις καποιο μουσικο οργανο.
Οι DJ ΔΕΝ ειναι μουσικοι.
Ασε που το 80% των σημερινων DJ δεν ειναι καν...DJ! Οι περισσοτεροι ειναι τραγικα ασχετοι με τη μουσικη γενικα, το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να παιζουν 3 ωρες playback λουπες και "κομματια" στο ιδιο μπιτ. Και απο κατω οι πιο ασχετοι απ'αυτους, το κοινο τους δηλαδη, τους θεωρει Θεους και τους χειροκροτει. Να μην αναφερω το τουπε που κουβαλανε οι περισσοτεροι. Για πολλες κλοτσιες....
Ο αδερφος μου ειναι επαγγελματιας DJ απο τα μεσα των 80s ως και σημερα. Εχει ακουσει τονους μουσικης και μπορει αν γουσταρει να παιξει μουσικη απο 5-6-10 διαφορετικα μουσικα ειδη. Οι σημερινοι DJ, που κοντευουν να γινουν πιο πολλοι κι απ'τους δικηγορους σ'αυτον τον πλανητη, δεν μπορουν να ξεχωρισουν την Disco απ'το Swing. Ολοι τους δε αναμασανε με μεγαλη ευκολια διαφορες "καραμελες", οτι παιζουν πχ RnB, εννοωντας φυσικα διαφορες Pop dance αηδιες της εποχης, που καποιοι αλλοι ασχετοι "παραγωγοι" ονομασαν RnB. Δεν ξερεις αν πρεπει να γελασεις ή να εκνευριστεις.
Γεμισε ο κοσμος Rappers και DJs....![]()
Αν δεν τους ενδιαφερει, να μην αυτοσυστηνονται σαν μουσικοι, αλλα σαν DJ. Δεν ειναι κακο, μια χαρα επαγγελμα ειναι το DJλικι.infectme247 είπε:Δεν νομίζω -στην συντριπτική πλειοψηφία τους- να τους ενδιαφέρει και καθόλου.
Σαν αυτο το παιδακι ειναι οι περισσοτεροι σημερινοι DJ. Δυστυχως.δεν εννοώ το παιδάκι, φυσικά, που παρέθεσες για να μας πείσεις...
Ενταξει, υπαρχουν και μερικοι που εχουν το "γνωθι σαυτον".Και φυσικά, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα από DJs που γράφουν *δικιά* τους μουσική, αλλά δεν αυτοαποκαλούνται μουσικοί, αυτοαποκαλούνται παραγωγοί...επειδή ακριβώς δεν θεωρούν εαυτούς μουσικούς
Αυτο τι σχεση εχει με το αν οι DJs ειναι ή δεν ειναι μουσικοι?Βέβαια, ξέχασα, μουσική είναι μόνο αυτό που ακούω εγώ, και αν δεν περιέχει το όργανο που παίζω εγώ, τότε δεν είναι!
Και πολυ καλα κανεις. Το 99% απο αυτους που ακουνε "νταπα-ντουπα" οπως στο παραπανω βιντεο, δεν μπορουν να ξεχωρισουν ενα ορθιο πιανο απο μια ντουλαπα. ;DΤα δε σχόλια για κάτι άσχετους από κάτω που τους έχουν για θεούς, τα προσπερνώ...
Για το πρωτο δεν ξερω, για το δευτερο ειμαι σιγουρος. 8)Disclaimer: δεν είμαι ούτε DJ, ούτε μουσικός.
Ειναι ακριβη για την τσεπη σου Trolley.... ;DΠροσλαμβάνεται...
Κι εγω απο πειρα μιλαω. Ειναι piece of cake που λενε και στο χωριο μου. Το ποσο ευκολο ειναι το βλεπεις καθε μερα, η παραγωγη κομματιων/"τραγουδιων" απο μη-μουσικους κοντευει να ξεπερασει_αν δεν το εχει κανει ηδη_την παραγωγη τραγουδιων απο πραγματικους μουσικους. Μιλαμε για μια υπερ-παραγωγη/προσφορα σπουπιδιων απο "παραγωγους"/DJs καθε χρονο. Ατιμη φτηνη τεχνολογια...Το να φτιαχνεις καινουργια κομματια απο sample μονο ευκολο δεν ειναι. Δεν το λεω θεωρητικα αυτο, απο πειρα μιλαω![]()
Ε τι "αλλα"? Τι αλλο πια θες για να καταλαβεις οτι οι-τυποι-δεν-ειναι-μουσικοι?Εν τελει, μπορει να λειπει η αυθεντικοτητα στη συνθεση και στην οργανοπαιξια (ολα ειναι ηδη υπαρχοντα απο πριν), αλλα....
Σαν τους μαγειρες μπορει να ειναι, μουσικοι σιγουρα δεν ειναι. Επειδη ανακατευεις διαφορα ζαρζαβατικα και κρεατικα μεσα σε μια κατσαρολα και τα μαγειρευεις δεν σημαινει οτι εισαι και γεωργος/κτηνοτροφος/χασαπης κτλ. Εισαι απλα μαγειρας. "Παιζεις" με τις πρωτες υλες, δεν τις δημιουργεις. Γι αυτο και εισαι μονο μαγειρας. Αν παψουν να υπαρχουν οι γεωργοι, οι κτηνοτροφοι και τοσοι αλλοι που παραγουν τις πρωτες υλες, το επαγγελμα σου θα παψει να υφισταται. Εκτος κι αν αρχισεις να μαγειρευεις τις σολες σου σαν τον Σεραφινο. ;DΓενικοτερα, οι DJ ειναι σαν τους μαγειρες. Λιγο απο δω, λιγο απο κει, βαλε κι αυτο, βαλε κι εκεινο. Αυτο που δημιουργουν ομως, εχει δικη του ταυτοτητα...
Δεκτο μεν, αλλα...Οι DJ, με την "ακαδημαικη" εννοια δεν θα θεωρηθουν ποτε ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ μουσικοι, οσες αλλαγες, μιξεις, παντρεματα κτλ. και να κανουν με την δισκοθηκη τους. Δεν παιζουν οργανα, δεν συνθετουν με τον παραδοσιακο τροπο δεν,δεν,δεν. Δεκτο.
...εσυ το τυρι κουμπαρε.Αλλα στο επαγγελμα, μουσικοι ειναι.