Μου τη σπαει οτιδηποτε βιρτουοζικο και γενικα δεν υπαρχει πιο βαρετο πραγμα απο τυπους σαν Vai, Sheehan, Portnoy και τετοιας κατηγοριας μουσικους. Εχω ακουσει αρκετες φορες Stu Hamm ή Marcus Miller αλλα δεν περναει ως αγαπημενο κατι που ακους μια φορα το μηνα. Γιαυτο
Justin Chancellor δεν χρειαζεται να σχολιασω
Scott Reeder επειδη εχω εικονισμα τον Geezer
Ολοι σχεδον των King Crimson ηταν τερατα
Τυπος απο Muse & Dredg κανουν ωραια πραγματα
Al Cisneros απο Om επειδη γουσταρω τη μπαντα κ Sleep.
Θα συμφωνήσω με πολλούς από τους εδώ λαλήσαντες περί μπασιστών...
Πολλούς καλούς (κατά την ταπεινή μου άποψη) είδα στα posts:
Wooten
Clarke
Willis
Marcus Miller
Jaco
αλλά και λιγότερο τεχνικούς παίχτες:
Flea
Chancellor
και άλλοι πολλοί...
Επειδή ξεκίνησα και εγώ την μουσική μου θητεία μαθαίνοντας μπάσο, και μιας και είμαι και παιδί που έζησα την μουσική των late 90's και 00's, θυμάμαι δύο μπασίστες που μου έκαναν πολλή εντύπωση πρωτού καν αρχίσω να παίζω μουσική. Ήταν η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσω το όργανο αυτό μάλλον και σίγουρα έμειναν και ως επιρροή στο μουσικό μου credibilty (ελπίζω να μην φάω κράξιμο από τους elder του forum για το post αυτό )...
Ο πρώτος είναι ο Matt Freeman των Rancid. Ακούω Rancid από τα 8-9 μου χρόνια και μου έχει μείνει πολύ στο μυαλό το τελείως present μπάσο στα κομμάτια τους.
Παραθέτω δύο humble links...
(ειδικά το line από το 0:52 και μετά)
Να σημειώσω πως και στις 2 αναφορές μου άρεσε από τότε ότι το μπάσο δεν ήταν θαμμένο στα κομμάτια των μπαντών αυτών, αλλά είχε όμορφα και πρωτότυπα lines που δεν ήταν καθόλου κιθαριστικά. Αυτός είναι ο λόγος που μου εντυπώθηκαν τόσο πολύ στο μυαλό αυτοί οι δύο τύποι...
Το οτι πολλοι, διασημοι και μη εξαιρεταιοι βιρτουοζοι ειναι τεραστιοι παικτες δεν το αμφισβητει κανενας. Ωστοσο σαν αγαπημενους θα επελεγα αυτους που τους ακουω και φανταζομαι να ημουν στη θεση τους να παιζα λαιβ, ακομα κι αν δεν ειναι τεχνιτες! Και βεβαια απ'την ροκ αφου αυτη τη μουσικη γουσταρω.
Οποτε με τυχαια σειρα:
Flea
Chris Wolstenholme (Muse)
Tim Commerford (RATM)
John Paul Jones
Paul McCartney
Roger Waters
Nick Oliveri (Kyuss, QOTSA)
John Entwistle
μερικοι προχειροι που μου ερχονται στο μυαλο.
Απο κει και περα ποσως με ενδιαφερει αν παιζει arpeggios σε 16α στα 130 ξερω γω..
Γουσταρω και το καπως ανορθοδοξο παιξιμο του Flea (αν δεν επαιζε ετσι και δεν εβγαινε με το σωβρακο σιγα μην ηταν τοσο γνωστος) και το 1-νοτα-το-μετρο (πολλες φορες) παιξιμο του Waters και το πενα-fuzz στυλ του Oliveri και πολλα ακομα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.