Καλά ε, με είχαν ζώσει τα φίδια το πρώτο λεπτό. Λέω μα τι μαλακίες ακούει αυτός ο Μάνος, δεν είναι δυνατόν. Και μετά μπήκε κανονικά και ησύχασα, είπα έεετσι ντε, δεν μπορεί!
Συγγνώμη που κλονίστηκε η πίστη μου έστω και για λίγο.
?
Με πηγες 30τοσα χρονια πισω ?
True story:
Ειναι η εποχη που το thrash αγγιζε πια τα ορια του mainstream, το mtv επαιζε το one συνεχεια, και φαινοταν οτι η φαση δε θα πηγαινε για πολυ, θα το γυριζαν το εργο στο πιο κυριλε.
Εχουμε παει για βινυλιοτσαρκα και κασετοτσαρκα καλη ωρα ? και εχω τσιμπισει το coma of souls, μιλαμε αφου δε βαρεσα καμια επιληψια οταν το αγορασα τυχερος ημουνα ? το terrible certainty και το extreme aggression τα ειχα λιωσει, μιλα μου για mille και τετοια ? Αρρωστακι ?
Γυριζω καποια στιγμη σπιτι, ψιλοβραδυ πρεπει να ηταν, και με ματια γουρλωμενα και αυτια τρεμαμενα ? βαζω να ακουσω το αλμπουμ.
Και μπαινει η ακουστικη. ΞΕΝΕΡΩΣΑ ? Αμαν λεω, αυτο ηταν ? Το γυρισαν ? Ξεπουληθηκαν ? Μιλαμε ειχα φρικαρει.
Και εκει που τα ειχα βαψει μαυρα ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΡΙΦΑΡΑ, τι ΡΙΦΑΡΑ ειναι αυτη, απο τα καλυτερα ever riff του thrash.
Και ηρεμησα.
Το αλμπουμ ηταν αλμπουμαρα, και η εμφανιση των Kreator στο Ροδον για την περιοδεια του αλμπουμ συγκλονιστικη, τα παλικαρια ηταν στα ντουζενια τους και διδαξαν.
Το συγκεκριμενο κομματι, οπως και τα περισσοτερα των ωριμων Kreator εχει φοβερους στιχους. Ηταν η πρωτη φορα που ερχομουν σε επαφη με τη φαση "φαινομενο του θερμοκηπιου", ενα ζητημα που τοτε δεν ηταν και στην πρωτη γραμμη της επικαιροτητας. Δυστυχως, 30 χρονια μετα, ενω δεν λειπει πλεον απο τις ειδησεις και τις διαφορες αναλυσεις, στην ουσια δεν εχουμε κανει τιποτα για αυτο, οι εκπομπες αεριων συνεχιζονται αμειωτες, και οι στιχοι του κομματιου, σε μεγαλο μερος τους, αρχιζουν και γινονται πραγματικοτητα.
Οι Kreator παλι, απο τον επομενο δισκο το γυρισαν στο καλαματιανο, οπως και ολη η μουσικη με την καταλυτικη επιδραση των Nirvana. Δε νομιζω ομως οτι ξαναεφτασαν σε αυτα τα επιπεδα, παροτι αργοτερα εκαναν και αλλα ωραια κομματια.
Μακαρι να μην αποδειχθουν προφητικοι, και τελικα να μην "ξεπλυνει η βροχη τα θλιβερα απομειναρια του ανθρωπου"