New Stratocaster build

Thanoszin

Μέλος
Πόντοι
28
Γεια σας, ειμαι νεος στο φορουμ και θελω να παρουσιασω μια κατασκευη που κανω.

Προκειται για μια Stratocaster deluxe που θα ειναι απο τα εξεις:

Body: Μαονι Σαπελ

Neck: one piece maple neck με traditional truss rod και compound radius 9,5-14.

Μεχρι στιγμης εχω κανει καποιες εργασιες και τις παρουσιαζω.

a001.jpg

b02.jpg

c03.jpg

d04.jpg

e06.jpg

f07.jpg

Φιλε μου συγχαρητηρια, πολυ καθαρη δουλεια! Μου αρεσε πολυ που εχεις το σωμα κομμενο πολυ κοντα στη γραμμη, ωστε να μην ζοριζεται το ρουτερ. Επισης πολυ ωραια jigs (σφιγχτηρες, τραπεζι ρουτερ).

Ευχομαι καλη συνεχεια!

Καλως σας βρηκα. Immortalx σε ευχαριστω, παρακολουθω χρονια τις κατασκευες που εχεις κανει.Προσωπικα με τιμα η απαντηση σου.

Θάνο καλως ήλθες στις σελίδες του νόιζ

Το φόρουμ αυτό θα πλουτίσει με τις κατασκευές και τη παρουσία σου  :D

Περιμένουμε τη συνέχεια!

nasokosm είπε:
Το φόρουμ αυτό θα πλουτίσει με τις κατασκευές και τη παρουσία σου  :D

Περιμένουμε τη συνέχεια!
Aυτα.

Δωστου Θανο να βλεπουμε φωτο!

gvour είπε:
Δωστου Θανο να βλεπουμε φωτο....
.....να μας τρέχουν τα σάλια.

Μπραβο σου, το προχωρας πολυ καλα. Η επιλογη του vintage truss rod, δεν ειναι η ευκολοτερη μεθοδος κατασκευαστικα, αλλα δε σε φοβαμαι, απ' οτι βλεπω στα jigs και στα καλουπια εισαι παληκαρι ;)

Και εδω φτιαχνοντας το truss rod.

Εχω ξεκινησει εδω και 20 μερες την κατασκευη γιαυτο και οι απανοτες φωτο.

a20.jpg

b21.jpg

c22.jpg

d24.jpg

e25.jpg

f26.jpg

g27.jpg

Φιλε Mike επειδη το neck ειναι μονοκοματο (χωρις ταστιερα) ειναι ο μονoς τροπος να μπει το truss rod.

Εκπληκτικός !!

Συγχαρητήρια!!

Προχωρας καλα, αλλα νομιζω πως η επιλογη μπρουντζου για truss rod, δεν ειναι σωστη. Συνηθως επιλεγεται ενα σκληροτερο υλικο για τη βεργα που ειναι "φυτεμενη" στο μπρατσο και ενα μαλακωτερο υλικο για το παξιμαδι της βεργας. Δηλαδη σε περιπτωση κακης εφαρμογης στο παξιμαδι, ειτε απο αγνοια, ειτε απο κακη επιλογη εργαλειου, αυτο που θα χαλασει να ειναι το παξιμαδι και οχι τα πασα της βεργας. Τα γνωστα εργοστασια χρησιμοποιουν ενα μαλακο ανοξειδωτο για βεργα και ενα μπρουτζινο παξιμαδι (πολυ πιο μαλακο απ' το ανοξειδωτο) για τους λογους που σου ειπα παραπανω. Με ολα αυτα, δε θελω να σου πω οτι δε θα δουλεψει το truss rod, απλα αν πεσεις σε μπρατσο "λαστιχο" και πρεπει να ανεβαζεις καθε τοσο την ταση της βεργας τοτε μπορει να εχεις θεμα. Κατα τα αλλα...πολυ καλα.

Συμφωνώ με τον buddyL σε ότι είπε για το truss rod.

Ο μπρούντζος ειναι μαλακό κράμα και θα χαλάσει το σπειρωμα του γρήγορα.

Πολύ ωραία και καθαρή κατασκευή, μαγνήτης τι θα βάλεις ? Η πριονοκορδελα που χρησιμοποιείς ποια ειναι?

Ομολογουμενως δεν το ειχα σκεφτει αυτο με το μπρουντζο. ???

Μαγνητες σκεφτομαι να βαλω Fender Hot Noiseless (εχω στο μυαλο μου και τους Ν3 αν κανω τελικα συνδεσμολογια με S1 switch ).Η πριονοκορδελα ειναι η Einhell  bt - sb 200.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back