New Stratocaster

καταλαβα...κατι αλλο ακομα...

αν υποθεσουμε οτι παιρνω μια ροκινγκερ , (γιατι για εκει με "κοβω" ξανα) , τι βελτιωσεις μπορει να παρει για να γινει ακομα καλυτερη στον ΗΧΟ??

σκεφτομαι για την black-st χωρις το logo της rockinger .

μηπως ειναι πια ξεπερασμενο το χρωμα αυτο?

ειχα παλιοτερα μια ibanez sa series μαυρη και φαινοταν οι δαχτυλιες πανω της ασχημα.

διαφορετικα θα παρω το "vintage white" το οποιο ομως θα θελα να το "παλιωσω" και δεν ξερω πως. (λεω τωρα...)

:roll:

αν υποθεσουμε οτι παιρνω μια ροκινγκερ , (γιατι για εκει με "κοβω" ξανα) , τι βελτιωσεις μπορει να παρει για να γινει ακομα καλυτερη στον ΗΧΟ??
τα ειπαμε αυτα,δεν υπαρχει κατι το σιγουρο (οπως και τι μπορει να σημαινει "βελτιωμενος ηχος" κανεις δεν μπορει να ξερει...),εμενα στοκ οσες εχω ακουσει μου αρεσαν πολυ πραγμα που σημαινει οτι οι μαγνητες τους ειναι εξαιρετικοι.

ΣΙΓΟΥΡΑ ομως ενα ΚΑΛΟ σετ-απ & μια ΣΩΣΤΗ ρυθμιση των μαγνητων ειναι το σημαντικοτερο.

καταλαβα...κατι αλλο ακομα...
αν υποθεσουμε οτι παιρνω μια ροκινγκερ ' date=' (γιατι για εκει με "κοβω" ξανα) , τι βελτιωσεις μπορει να παρει για να γινει ακομα καλυτερη στον ΗΧΟ??

σκεφτομαι για την black-st χωρις το logo της rockinger .

μηπως ειναι πια ξεπερασμενο το χρωμα αυτο?

ειχα παλιοτερα μια ibanez sa series μαυρη και φαινοταν οι δαχτυλιες πανω της ασχημα.

διαφορετικα θα παρω το "vintage white" το οποιο ομως θα θελα να το "παλιωσω" και δεν ξερω πως. (λεω τωρα...)

:roll:[/quote']

Σπύρο, το βασικό είναι να βάλεις εσύ τα όρια... Ας πούμε πόσο είναι το μπάτζετ? (sic!)

Γιατί αν τελικά φτάσεις να ξεπεράσεις το χιλιάρικο, μάλλον σε συμφέρει να κανονίσεις με τον Haar να σου φτιάξει μια καταπληκτική Strat με 1300-1400 ευρώ... :wink:

Επίσης, αν πάρεις ακόμα και μια... Harley Benton και της κάνεις ένα τέλειο setup, με PLEK κλπ, τουλάχιστον παικτικά θα είναι καλύτερη από μια 'νορμάλ' Αμερικάνικη. Μια partscaster χωρίς πολύ δουλειά στο σετάπ δεν λέει μία, οπότε έσω έτοιμος. :wink:

ειναι παρα πολυ απλο, θα την δεσεις πισω απο το αμαξι σου και θα κανεις μια χαλαρι βολτουλα...και ως δια μαγειας θα αποκτησεις μια relic!!! :D :D :D

Γιατί αν τελικά φτάσεις να ξεπεράσεις το χιλιάρικο' date=' μάλλον σε συμφέρει να κανονίσεις με τον Haar να σου φτιάξει μια καταπληκτική Strat με 1300-1400 ευρώ... :wink:

[/quote']

+1000........αυτο ειναι μια αρκουντως ελκυστικη προταση που καποια στιγμη πρεπει να δοκιμασουμε :D :D :D

ουφ....μετα απο πολλη σκεψη και προβληματισμο θελω να ρωτησω και το εξης:

οι -made in mexico- fender τι εχουν να ζηλεψουν απο την standard σειρα των usa?

και επισης -σαν γκαλοπ- βαλτε μου σε μια σειρα κατα την προτιμηση σας τα παρακατω.

rockinger kit - mim strat - mi usa strat.

:roll: :roll: :roll: :roll:

αν κρινω απο την δεξια http://www.noiz.gr/modules/4nAlbum/album/album1/PHOT0005.JPG οι mexico ειναι αψογες κατασκευαστικα αλλα οι stock μαγνητες δεν ειναι οτι καλυτερο..το παιδι που την εχει εβαλε πανω ενα σετ 57/62 ομως και εκτοτε ΠΕΤΑΕΙ :wink:

και επισης -σαν γκαλοπ- βαλτε μου σε μια σειρα κατα την προτιμηση σας τα παρακατω.

νομιζω αυτο που πας να κανεις δεν εχει ιδιαιτερο νοημα......καθε κιθαρα κρινεται κατα περιπτωση και δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...εχω δει USA εξαιρετες οπως εχω δει και mexico που χτυπανε USA.......οποτε αναγκαστικα μια ψηφο στη καθεμια..........νομιζω πως αλλος πρεπει να ειναι ο τροπος σκεψης σου....... :D :D :D

νομιζω αυτο που πας να κανεις δεν εχει ιδιαιτερο νοημα......καθε κιθαρα κρινεται κατα περιπτωση και δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...εχω δει USA εξαιρετες οπως εχω δει και mexico που χτυπανε USA.......οποτε αναγκαστικα μια ψηφο στη καθεμια..........νομιζω πως αλλος πρεπει να ειναι ο τροπος σκεψης σου....... :D :D :D
πως δηλαδη να προχωρησω...μαλλον δοκιμαζοντας ε?

ουφ....μετα απο πολλη σκεψη και προβληματισμο θελω να ρωτησω και το εξης:
Το ποσοστό ευστοχίας σε καλά κομμάτια πιστεύω πάνω απ'όλα!

Και τους μαγνήτες τους σίγουρα' date=' όπως και τη μεταπωλητική αξία τους...

1. Rockinger Kit

2. Fender Usa

3. Fender Mexico

Αλλά εξαρτάται πάντα. Θα έβαζα πρώτη τη Fender USA μόνο αν έβρισκα ένα συγκεκριμένο κομμάτι και μου καθόταν καλά.

Συμφωνώ με το fenderiarh περισσότερο.

Να σου πω...Η νέα σειρά Highway φαίνεται ΠΟΛΥ δελεαστική...

Επίσης ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ! Μην ακούς κανέναν! ¶κου μόνο τ'αυτιά σου...Είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής. Όλα τα άλλα έιναι απλές θεωρίες...

τελικα απ οτι βλεπω οι μεξικανικες θελουν πολυ ψαξιμο και τυχη , οι usa ειναι καλες αλλα ΟΧΙ ΟΛΕΣ και ξεφευγουν και σε budget ενω απο τα λεγομενα ολως σχεδον σε αυτο το topic οι rockinger ενδυκνεινται σαν την πιο τιμια και καλη λύση για αλλη μια φορα.τα λεω καλα???

αρα εχω 2 επιλογες.

1)η βαζω ενα μπρατσο σαν αυτο των kit , που μου αρεσε πολυ , στην rockinger partscaster μου.

η

2) την πουλαω (με η χωρις το dg 20 emg που φοραει) και παραγγελνω ενα κιτ ροκινγκερ -μαλλον το μαυρο- και σταματω εκει...

ασ δουμε ομως την γνωμη του κοινου για την σειρα highway 1....αξιζει η διαφορα χρηματων απο μια ροκινγκερ???

ασ δουμε ομως την γνωμη του κοινου για την σειρα highway 1....αξιζει η διαφορα χρηματων απο μια ροκινγκερ???

Γιατί, υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει τη νέα σειρά Highway1 πιστεύεις?

Αν ναι θα ήθελα πολύ να μάθω τη γνώμη του.

Έχει πέσει πολύ promotion και φαίνεται ότι έχουν επενδύσει σ'αυτήν αρκετά οι άνθρωποι της Fender...(και εμένα για καλό μου φαίνεται αυτό πάντως)

2) την πουλαω (με η χωρις το dg 20 emg που φοραει) και παραγγελνω ενα κιτ ροκινγκερ -μαλλον το μαυρο- και σταματω εκει...
Εγώ ψηφίζω να πάρεις κιτ (άσχετα με το αν τελικά θα πουλήσεις ή όχι την άλλη) ;)

Γιατί' date=' υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει τη νέα σειρά Highway1 πιστεύεις?

Αν ναι θα ήθελα πολύ να μάθω τη γνώμη του.

Έχει πέσει πολύ promotion και φαίνεται ότι έχουν επενδύσει σ'αυτήν αρκετά οι άνθρωποι της Fender...(και εμένα για καλό μου φαίνεται αυτό πάντως)[/quote']

http://www.fenderforum.com/forum.html?db=&topic_number=326487&lastpost=2006-12-1820:48:57

Εδω ίσως ? ... μερικες γνώμες.

σιγά ρε σύ acanthor μη και δε δοκίμαζα τη νέα σειρά highway 1 !!! :lol: :lol: Πριν 2 μήνες σε γνωστό Αθηναικό μαγαζί. Μιά μαύρη με maple ταστιέρα! Καλή ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, αλλά τα γούστα μου πλέον είναι από US standard και πάνω. Σημαντικό.... ΔΕΝ έχει ΟΝΤΩΣ καμιά σχέση με την προηγούμενη σειρά highway 1 .... KAMIA!! Είναι πραγματικά καλύτερη κιθάρα... και η "τύχη" που καμιά φορά λέμε στα Μεξικάνικα όντως πολλάκις ισχύει είναι άλλωστε ένα mid range όργανο και κάποιες φορές το logo στο headstock είναι αυτό που το "σώζει".

Στη νέα highway εντύπωση μου έκανε το μπράτσο της "ερχόταν" κοντά στην αίσθηση της reissue US 70s που έχω (και όχι μόνο λόγω του headstock) Οι μαγνήτες είναι stagered αλλά δεν ακολουθούν το radius, έχουν δηλαδή το ίδιο "ύψος" παντού. Είναι πιό "ζεστή" κιθάρα από ότι μία Μέξικο, ακόμα και από το μοντέλο που αντικατέστησε, αλλά αυτή η "μουντάδα" παραμένει έστω και λίγο πιόοοοο "γυαλισμένη" να το πω τώρα? τέλος πάντων.... εκεί που ακούς την highway 1 και παίζεις κάνα τέταρτο, ζήτα από τον πωλητή στις ίδιες ρυθμίσεις που έχεις εκείνη τη στιγμή τον ενισχυτή να "καρφωσεις" ένα US strd.... και θα με θυμηθείς.... :wink:

Επίσης εδώ και λίγα χρόνια η τύχη ειδικά στα US μοντέλα ΔΕΝ παίζει μεγάλο ρόλο όπως στα μεξικάνικα... υπάρχουν πιό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ standards παραγωγής, και οι διαφορές είναι πραγματικά αστείες!

εκεί που ακούς την highway 1 και παίζεις κάνα τέταρτο' date=' ζήτα από τον πωλητή στις ίδιες ρυθμίσεις που έχεις εκείνη τη στιγμή τον ενισχυτή να "καρφωσεις" ένα US strd.... και θα με θυμηθείς.... :wink: [/quote']
Αυτό αμφιβάλλω αν είναι η σωστή πρακτική για το τεστ του ήχου της κιθάρας.

Προφανώς ακούς τις διαφορές μεταξύ των 2 οργάνων, αλλά μπορεί η ρύθμιση να κολακεύει σαφώς περισσότερο τη μία απ' τις 2.

Μπά, όχι ρε συ, μιλάμε για στρατ κιθάρα με 3 μονούς.... δεν μιλάμε για fat strat ή για άλλη κιθάρα, λέω Highway 1 με 3χ single coils alnico iii και US strd strat με 3χ single coils alnico whatever. Τι να κολακέψει περισσότερο ο συγκεκριμμένος π.χ ήχος που μου αρέσει όταν δοκιμάζω 2 κιθάρες με θεωρητικά πάνω κάτω ίδια specs δηλαδή 3 μονούς μαγνήτες σε 2 διαφορετικές Fender. Πέρα από το ΣΑΦΩΣ διαφορετικό χρώμα στους μαγνήτες, έχει ένα κάρο λεπτομέρειες, ακόμα και στο feel και στο touch, και στην ποιότητα κατασκευής, τα τάστα, το nut, και γενικότερα στον ήχο σε όλες τις θέσεις, πράγμα που δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους διαφορετικούς μαγνήτες. κρίμα που δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω καλύτερα, όπως κρίμα που ώς τώρα δεν είχα την τύχη να παίξω αι με μιά rockinger έτσι ώστε να "εξάγω" πιό ασφαλή προσωπικά συμπεράσματα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back