Αργύρη θα γράψω τον τρόπο που το έκανα εγώ ,χωρίς να θέλω να πω ότι είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει η οτι είναι η καλύτερη μέθοδος!
Αρχικά πλανισα τον έβενο στο επιθυμητό πάχος,έπειτα τον βυθισα σε ένα σκεύος με ζεστό νερό για ένα ολόκληρο βράδυ,περίπου δέκα ώρες, μην ξεχάσεις να βάλεις ένα βάρος πάνω από το ξύλο ώστε να μην επιπλέει!
Την άλλη μέρα,άλλαξα το νερό και έβαλα καινούργιο νερό το οποίο ήταν αρκετά ζεστό,σχεδόν καυτό!
Αφησα την ταστιέρα άλλη μισή ώρα μεσα στο νερό.
Το μπράτσο,πρέπει να έχει δοθεί το radius της ταστιερας, πριν μπει αυτή επάνω.
Αφού έβγαλα την ταστιέρα από το νερό ,την άφησα σε όρθια θεση να στραγγιξει για ενα-δυο λεπτά,μετά την
ακούμπησα πάνω στο μπράτσο και εβαλα πάνω από αυτήν,την ταστιέρα, ένα μακρύ rθadius block , μπορεις να βάλεις δύο τρία μικρά αν δεν εχεις ένα μεγάλο,το βασικό είναι τα radius blocks να έχουν το ίδιο radius με αυτό του μπράτσου.
Άρχισα να σφίγγω το ή τα radius blocks με νταβιδια σταδιακα καθ' όλο το μήκος του μπράτσου, εάν δεις ότι η ταστιερα είναι ακόμα σκληρή, διοχέτευσε ατμο από τα πλάγια με ένα ατμοσιδερο η αν είσαι πιο τολμηρός κάνε το κόλπο με τη χύτρα ταχύτητας.. ;D
Κανονικά η πίεση που πρέπει να νιώθεις στα νταβιδια πρέπει να είναι μικρή.
Προσοχή ,όχι τρύπες για location pins στην ταστιέρα πριν το κουρμπαρισμα η εγκοπές για τάστα...