Νεα Yamaha synths: MOXF6 & MOXF8

σιγουρα κανεις, προσωπικα εχω κανει δουλεια και με psr 550, τα ειπατε πριν, αλλα για την πορωση.

Αυτο το vp-9000 το ζαχάρωνα χρονια οπως και το v-synth γιατι η εμπειρια μου με το variphrase ηταν απο το va ενος φιλου και με είχε κολλήσει, ειχα λιωσει μια μερα στο σπιτι του να παιζω μαζι του και ειχα πεθανει μεχρι και στα γελια, βαζαμε vocals και παιζαμε, δικα μας, λουπες, ειναι απίστευτο.

Καθεσαι και παιδευεσαι φιλε μου με streching, sampling πολλων δειγματων pitch , το ριχνεις το sample  εκει και καθαρισες, απλα παιζεις.

Δεν νομιζω να με εχει εντυπωσιασει τιποτα αλλο μουσικα τόσο όσο το variphrase στη ζωη μου,

cos_dr είπε:
παντως για το θεμα της δομης του performance, (τωρα εδω μπορει να πω και καμμια ανακρίβεια γιατι δεν ενθυμουμαι και καλα, sorry) θυμάμαι οτι η yamaha το προσεγγιζει σε γενικες γραμμες οτι δινει π.χ.  4 parts τα οποια εχουν το καθενα την δυνατοτητα να παιρνουν τα voice με τα εφφε τους και τις ρυθμισεις τους, και ολο το performance να περναει απο τα master fx , το equalizer κλπ νομιζω και απο τα arpeggiator που μπορουν να ανατεθουν σε καθε part, δεν ειμαι σιγουρος. Τωρα απο το performance mode δεν θυμαμαι απο το παλιο motif που ηξερα αν μπορεις να μπεις στο καθε part να αλλαξεις παραμετρους fx και τετοια η πρέπει να πηγαινεις στο καθε voice απο το voice mode, βασικα δεν θυμαμαι τιποτα γι αυτο μην βαρεσετε
Αυτός ο τρόπος είναι πάνω-κάτω που εχουν υλοιποιήσει τα εφέ και στο Fantom-G. Να σου πω κι εγώ θα προτιμούσα να έχω εναλλακτικούς τρόπους δρομολόγησης, όπως γίνεται στα Korg, αλλά εμάς τους χρήστες δε μας ρωτάει ποτέ κανένας.  ???

Με βρισκω πιο εκφραστικο στο bending με το joystick απο οτι το wheel και εχω συνηθησει πολυ τα τελευταια χρονια, δεν μπορουσα ποτε να ειμαι τοσο εκφραστικος με το wheel και αυτο θα ειναι ενα θεμα. Βεβαια το προσωποποίησα σε σχεση με το σκοπο του thread αλλα who cares, παρεα κανουμε :-)
Δεν του βαζαν ενα joystick εκει να κανω τη δουλεια μου :-)
ΑΜΗΝ άνθρωπε.  8)

Βασικα δεν του βαζαν και μια d-beam, sampler και  variphrase που με τρελαινει λολΕγω περιμενω να βγαλουν το variphrase σε software, που θα παει, δεν θα το βγάλουν :-) χρονια..... έχουμε
Variphrase μαμάει απλά. Και νομίζω ότι έχει μπόλικη από δαύτη στα V-Synths (Original, XT, GT), εκτός από τα VP-9000 και VariOS που αναφέρει ο Μανώλης.

Ενα VP γυρναει καθε τοσο στις αγγελίες παντως, σε τιμη σκότωμα ;)

neeq είπε:
Ενα VP γυρναει καθε τοσο στις αγγελίες παντως, σε τιμη σκότωμα ;)
Και είναι και στην πόλη μου κιόλας ο πωλητής. Ρε λες;  8) ;D

το εχω δει, αλλα μου ετυχε ενα μικροπροβληματακι (ειμαι απληρωτος 15 μηνες απο την κυρια εργασία μου) και περιμενω τα ασφαλιστικά μετρα για να κινηθω  λολ . Ως τοτε προτεραιότητα εχει το φαι του παιδιού λολ, εγω εχω ρέψει, ακομα και τη γυμναστικη εκοψα για να μην καιω θερμιδες.

εκει γυροφερνει και γυροφερνει και δεν το παιρνουν μαλλον γιατι δεν εχουν συνειδητοποιήσει τι κάνει αυτο και ποσο χρήσιμο ειναι.  ;D καλο για εμενα.

Τωρα θα το διαβασει αυτο και θα του ριξει 200 ευρω πανω στο κεφαλι

cos_dr είπε:
Αυτο το vp-9000 το ζαχάρωνα χρονια οπως και το v-synth γιατι η εμπειρια μου με το variphrase ηταν απο το va ενος φιλου και με είχε κολλήσει, ειχα λιωσει μια μερα στο σπιτι του να παιζω μαζι του και ειχα πεθανει μεχρι και στα γελια, βαζαμε vocals και παιζαμε, δικα μας, λουπες, ειναι απίστευτο.

Καθεσαι και παιδευεσαι φιλε μου με streching, sampling πολλων δειγματων pitch , το ριχνεις το sample  εκει και καθαρισες, απλα παιζεις.

Δεν νομιζω να με εχει εντυπωσιασει τιποτα αλλο μουσικα τόσο όσο το variphrase στη ζωη μου,
Αν το άκουσες στο VA πήρες γενικά μία γεύση, όχι όμως το 100% των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας, καθ´ότι στα VA-76/7 κλπ υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί κατ´εμέ.

ναι, εχω διαβασει σχετικα, αλλα και παλι το αποτελεσμα στο VA ηταν εντυπωσιακο,  φανταζομαι δηλαδη τι θα γινεται στο "πληρες πακετο".

cos_dr είπε:
ναι, εχω διαβασει σχετικα, αλλα και παλι το αποτελεσμα στο VA ηταν εντυπωσιακο,  φανταζομαι δηλαδη τι θα γινεται στο "πληρες πακετο".
Δεν μπορεί να μεταφερθεί λεκτικά. Θέλει private demo.

:) χαμος στο ισιωμα καλα το πατε αν και εχω χασει επισοδια  :P συνεχιστε  ;)

Πάντως σχετικά με το yamaha, η μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το MOX είναι ότι μπορείς να βάλεις αυτό...

http://www.thomann.de/gr/yamaha_fl1024m.htm

... και να έχεις δικά σου έξτρα δείγματα. Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και τα PC γιατί αν ήταν να πληρώνουμε 300 φεύγα ευρώ για ένα giga θα βαράγαμε επιληψία  ;D αλλά πέρα από την πλάκα για live με custom ήχους είναι η επέκταση που θα κάνει τη διαφορά.  ;)

manosx είπε:
Πάντως σχετικά με το yamaha, η μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το MOX είναι ότι μπορείς να βάλεις αυτό...

... και να έχεις δικά σου έξτρα δείγματα. Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και τα PC γιατί αν ήταν να πληρώνουμε 300 φεύγα ευρώ για ένα giga θα βαράγαμε επιληψία  ;D αλλά πέρα από την πλάκα για live με custom ήχους είναι η επέκταση που θα κάνει τη διαφορά.  ;)
Είναι όντως τσιμπημένη η τιμή, αλλά δεν είναι απλά μια μνήμη flash, είναι non-volatile flash, και μάλιστα πολύ γρήγορη, ώστε να streamάρει δείγματα υψηλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο. Προσωπικά, σε κατάσταση live αυτό είναι που μετράει, ούτε SSD δε θα εμπιστευόμουν τόσο πολύ. Και η προσθήκη μιας τέτοιας επέκτασης σε μηχάνημα αυτής της κατηγορίας είναι για μένα τουλάχιστο πρωτόγνωρο.

Ολες οι flash non volatile είναι, και μια χαρα stream κανεις και απο τους σκληρους, ο λογος που ειναι ακριβα γενικα τα μουσικα οργανα ειναι επειδη απευθύνονται σε λιγους και οχι επειδη εχουν καποια εξωτική τεχνολογια  ;)

cos_dr είπε:
Παντως για το θεμα της δομης του performance, θυμάμαι οτι η yamaha το προσεγγιζει σε γενικες γραμμες οτι δινει π.χ. 4 parts τα οποια εχουν το καθενα την δυνατοτητα να παιρνουν τα voice με τα εφφε τους και τις ρυθμισεις τους, και ολο το performance να περναει απο τα master fx, το equalizer κλπ νομιζω και απο τα arpeggiator που μπορουν να ανατεθουν σε καθε part...
Για να επανελθουμε στο θεμα, και σχετικα με το Performance mode και τα εφφε, παρακατω μερικες φωτος με τη δομη των Element, Voice, Effect in Voice mode, Effect in Performance mode και Effect in Mixing mode στο MOXF.

element.png

Voice.png

Effect in Voice mode

image.png

Effect in Performance mode

image.png

Effect in Mixing mode

image.png

Τα παραπανω ισχυουν ακριβως και για το Motif XF, με τη διαφορα οτι το MOXF εχει και ενα Common EQ για το Voice, κατι που δεν εχει το Motif XF, συν το οτι στο Performance mode το MOXF μπορει να αναθεσει ελευθερα 8 insertion effects σε διαφορετικα parts ασχετα με τα προκαθορισμενα insertion effects του καθε part (voice) ή απλα να αφησει ως εχουν τα 8 προκαθορισμενα insertion effects του καθε part, σε αντιθεση με το Motif XF που σε Performance mode κραταει τα προκαθορισμενα insertion effects του καθε part. Αυτο κανει το MOXF αρκετα πιο ευελικτο σ'αυτον τον τομεα σε σχεση με το Motif XF.

Η τιμη ειναι οντως υψηλη, απ'την αλλη ομως υπαρχει και η λυση της αγορας μιας συμβατης επεκτασης αλλης εταιρειας, οπως η παρακατω απο την Mutec που κοστιζει σχεδον τα μισα λεφτα.

http://www.thomann.de/gr/mutec_fmc06.htm

Το Motif XF δεχεται δυο τετοιες επεκτασεις, συνολικα 2GB δηλαδη, και τωρα βλεπουμε την μια απο αυτες να προστιθεται και στο MOXF. Μεγαλο συν για το MOXF, καθοτι με την προσθηκη αυτης της επεκτασης τα οποια μειονεκτηματα απο την ελλειψη sampler σχεδον καταργουνται. Το sampling και η κατασκευη των νεων waveforms μπορει να γινει στο PC και κατοπιν να μεταφερθουν στην flash του MOXF για περαιτερω editing απο τη sound engine του οργανου.

Η χωρητικοτητα της flash board ειναι περιπου 2048 waveforms, προσθεστε και τις 3977 waveforms της ROM του οργανου και εχουμε ενα synth με 6025 waveforms!

Monster... 8)

Μωρέ μπράβο το μικρό... 8)

Καλά, δε χάλασε ο κόσμος που δεν έχει sampler, αφού έτσι κι αλλιώς με τις τόσες βιβλιοθήκες που κυκλοφορούν, οι περισσότεροι ασχολούνται πιο πολύ με την ποιότητα των ήχων που θα έχουν, όχι να τους samplάρουν μόνοι τους αναγκαστικά.

Όσον αφορά τη flash επέκταση της Mutec, είναι σίγουρα επιτρεπτό να μπει μια third-party κάρτα στο μηχάνημα; Δεν ακυρώνει την εγγύηση; ???

Last edited:
Καλύτερα όποιος είναι να πάρει το μηχάνημα και θέλει να βάλει επέκταση, να ψαχτεί λίγο με την αντιπροσωπεία, μην έχει τίποτα δυσάρεστες εκπλήξεις.  8)

Η συγκεκριμενη καρτα κυκλοφορει πολυ καιρο για τα Tyros και Motif XF. Αν παθει κατι το MOXF σιγουρα δεν θα φταιει η flashboard. Κι αν ειναι να το παει για service, ας βγαλει την καρτα κι ας το παει "σκετο", μπας και καποιος περιεργος του πει κατι. Αλλα και παλι μου φαινεται τραβηγμενο.

Βασικα αν το παει σε ελληνικο σερβις, καλο θα ήταν να μη τη βγαλει την καρτα.

Τσαμπα κόπος, αφου ετσι κι αλλιως, κατι θα βρουν για να ακυρωσουν την εγγυηση ;D

Αν ήταν Bon Studio ας πουμε, θα σου έλεγαν ότι παραβίασες το κουτι της αρχικης συσκευασιας ::)

Πολυ τρεχουμε. Αγορασα το MOXF, αγορασα και την Mutec καρτα, μου χαλασε το MOXF, το πηγα για service και μου ακυρωσαν και την εγγυηση. :P

Ετσι μου ερχεται να παω αυριο πρωι πρωι στον Νακα και να τους πω (οπως στο γνωστο ανεκδοτο με τον γρυλο) "να πατε να γα%$#&τε κι εσεις και το service σας!" ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back