Μπορώ με κάρτα ήχου να φτιάξω mini-studio ηχογράφησης;

Νίκος Κέρκυρα

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα,

Έχουμε μια μπάντα στην Κέρκυρα και ψάχνουμε λύση για να κάνουμε silent πρόβες (όσο silent γίνεται φυσικά). Ιδανικό περιβάλλον για πρόβες είναι μια ψηφιακή κονσόλα με τουλάχιστον 16 κανάλια που να μπορεί να βγάλει 5 στερεοφωνικά ακουστικά, ωστόσο όποια λύση και να έχουμε δει με ψηφιακή κονσόλα έχει αρκετά υψηλό κόστος.

Αυτό που είδαμε πρόσφατα ως μια πιθανή λύση είναι μια λύση σαν τις ακόλουθες δυο:

Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν είναι δυνατόν με μια τέτοια λύση να αξιοποιήσουμε τα outputs ως monitor που θα μας επέτρεπε για κάθε μουσικό να έχει τη δική του μίξη (όχι να ελέγχει ο καθένας τη μίξη του, αλλά από κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή να το ρυθμίσουμε έτσι ώστε να ακούμε ο καθένας αυτό που θέλει) στα ακουστικά του και να έχουμε ένα master που θα το πηγαίνουμε για εγγραφή όλων μας.

Έχει κάποιος την εμπειρία να μας ενημερώσει για το αν είναι κάτι τέτοιο εφικτό πριν μπούμε στη διαδικασία αγοράς;

Ευχαριστώ πολύ !

Καποτε κυκλοφορουσε αυτο

που το ειχα δοκιμασει σε συνδυασμο με ηλεκτρονικα τυμπανα και αγγιζε την τελειοτητα.

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι παρομοιο στην αγορα.

Zoom LiveTrak L-12

Καποτε κυκλοφορουσε αυτο

που το ειχα δοκιμασει σε συνδυασμο με ηλεκτρονικα τυμπανα και αγγιζε την τελειοτητα.

Ευχαριστώ για την πρόταση @manosx , ωστόσο νομίζω το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Zoom LiveTrak L-12

Ευχαριστώ @Trolley Αυτή η λύση είναι αρκετά ακριβή για αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Αυτή η λύση είναι αρκετά ακριβή για αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Όχι, δεν είναι.

Χρειάζεστε μία κάρτα ήχου με πέντε (5) εξόδους για ακουστικά.

Τέτοια κάρτα, είναι δύσκολο (ή αδύνατον) να βρεθεί.
Αναγκαστικά, θα έπρεπε να λάβετε το σήμα από τις line-out της κάρτας (άρα, θέλετε μία κάρτα ήχου με τουλάχιστον έξι (6) line-out) και αντίστοιχο αριθμό ενισχυτών για κάθε ζευγάρι ακουστικών.

Μετά, θα έπρεπε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή (θεωρώ πως υπάρχουν αυτά τα δύο), και να μάθετε πως θα κάνετε στο πρόγραμμα αυτά που δείχνει το βίντεο παραπάνω.

Το συνολικό κόστος για την απόκτηση μίας κάρτας ήχου με αυτές τις προδιαγραφές, συν τα συστήματα ενίσχυσης των ακουστικών, συν τον χρόνο σας, συν τη σύφιλη του να μάθετε πως να τα κάνετε όλα αυτά μέσα στο πρόγραμμα, αυτά μετά δεν θα είναι πρόβες αλλά σεάνς με δαιμόνια.

Όλα τα παραπάνω, είναι έτοιμα - άμεσα διαθέσιμα - στη συσκευή που σας πρότεινα.

Αλλά, ο κύριος λόγος που επανέρχομαι, είναι για να επισημάνω ότι ίσως έχετε λάθος πεποιθήσεις για το κόστος ηχητικού εξοπλισμού. Όταν γράψατε πως μία ψηφιακή κονσόλα θα ήταν κατάλληλη για τις ανάγκες σας, αλλά το κόστος πολύ υψηλό... αυτό ήταν μία κατανοητή δήλωση εκ''μέρους σας, διότι μιλάμε ίσως για κάποια χιλιάρικα.

Αλλά το να βάλετε από 120 ευρώ ο καθένας (εκ' των πέντε) προκειμένου να γίνει η δουλειά, δεν δικαιολογεί την φράση "αρκετά ακριβή". Πριν μερικά χρόνια, θα ήταν αδιανόητο ότι μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα στο σπίτι.

Προτείνω να το ξανασκεφθείτε.

Όχι, δεν είναι.

Χρειάζεστε μία κάρτα ήχου με πέντε (5) εξόδους για ακουστικά.

Τέτοια κάρτα, είναι δύσκολο (ή αδύνατον) να βρεθεί.
Αναγκαστικά, θα έπρεπε να λάβετε το σήμα από τις line-out της κάρτας (άρα, θέλετε μία κάρτα ήχου με τουλάχιστον έξι (6) line-out) και αντίστοιχο αριθμό ενισχυτών για κάθε ζευγάρι ακουστικών.

Μετά, θα έπρεπε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή (θεωρώ πως υπάρχουν αυτά τα δύο), και να μάθετε πως θα κάνετε στο πρόγραμμα αυτά που δείχνει το βίντεο παραπάνω.

Το συνολικό κόστος για την απόκτηση μίας κάρτας ήχου με αυτές τις προδιαγραφές, συν τα συστήματα ενίσχυσης των ακουστικών, συν τον χρόνο σας, συν τη σύφιλη του να μάθετε πως να τα κάνετε όλα αυτά μέσα στο πρόγραμμα, αυτά μετά δεν θα είναι πρόβες αλλά σεάνς με δαιμόνια.

Όλα τα παραπάνω, είναι έτοιμα - άμεσα διαθέσιμα - στη συσκευή που σας πρότεινα.

Αλλά, ο κύριος λόγος που επανέρχομαι, είναι για να επισημάνω ότι ίσως έχετε λάθος πεποιθήσεις για το κόστος ηχητικού εξοπλισμού. Όταν γράψατε πως μία ψηφιακή κονσόλα θα ήταν κατάλληλη για τις ανάγκες σας, αλλά το κόστος πολύ υψηλό... αυτό ήταν μία κατανοητή δήλωση εκ''μέρους σας, διότι μιλάμε ίσως για κάποια χιλιάρικα.

Αλλά το να βάλετε από 120 ευρώ ο καθένας (εκ' των πέντε) προκειμένου να γίνει η δουλειά, δεν δικαιολογεί την φράση "αρκετά ακριβή". Πριν μερικά χρόνια, θα ήταν αδιανόητο ότι μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα στο σπίτι.

Προτείνω να το ξανασκεφθείτε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση. Το γέλιο στην απάντηση σου πήγαινε στο "αυτά μετά δεν θα είναι πρόβες αλλά σεάνς με δαιμόνια." χαχαχα

Είναι αρκετά ακριβή λύση, γιατί δεν θέλει κανένας μας να επενδύσει χρήματα σε εξοπλισμό με την έννοια ότι αν κάποιος θελήσει αργότερα να φύγει από την μπάντα ή αν θέλουμε να βάλουμε επιπλέον άτομα στην μπάντα εκεί το πράγμα περιπλέκεται, οπότε ψάχνουμε μια λύση που να μπορεί ένα άτομο να την αναλάβει εξολοκλήρου.

Στη λύση με την κάρτα ήχου που τελικά συγκλίνουμε όλοι είναι η κάρτα ήχου:

Έχει πληθώρα εσόδων / εξόδων
Το κόστος της είναι πολύ χαμηλό και μπορώ να την αγοράσω εγώ με τιμολόγιο στην επιχείρηση μου, οπότε το κόστος κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα από την αναγραφόμενη τιμή.
Δεν μπλέκουμε αν αργότερα κάποιος αποφασίσει να φύγει.
Ο καθένας πληρώνει το κόστος που του αναλογεί για ενισχυτή ακουστικών και in-ear monitor της επιλογής του.

Εφόσον υπάρχει η λύση μέσω λογισμικού για τη διαχείριση των in / out καναλιών δεν με τρομάζει κάτι. Στο κάτω κάτω προγραμματιστής είμαι και η μπάντα έχει και μέλος που δουλεύει αρκετά καλά το Reaper, οπότε νομίζω θα είναι όλα μια χαρά με τη λύση που πρότεινε ο Marco Di Marco.

Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου και τη βοήθεια σου :)

Το γέλιο στην απάντηση σου πήγαινε στο "αυτά μετά δεν θα είναι πρόβες αλλά σεάνς με δαιμόνια."

Ναι, μου ήλθε ξαφνικά... πλάκα είχε.

Πάντως, να επιμείνω λίίίγο ακόμη:

- Και εγώ είμαι προγραμματιστής. Πίστεψέ με όταν σου λέω ότι θα χαλάσετε τα κέφια σας με την άλλη λύση.

- Όταν ήμουν σε μπάντα (ο Θεός να την κάνει, το 1985), εγώ πλήρωνα τα πάντα, από το τετρακάναλο Fostex της περιόδου, μέχρι το ταμπούρο του ντράμερ. Αισθανόμουν κορόϊδον, αλλά μετά από όλα αυτά τα χρόνια, έχω ακόμη τις ηχογραφήσεις της περιόδου, ακριβώς διότι το (τότε) τετρακάναλο, ήταν ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να μιξάρεις και να γράφεις.

Καλή επιτυχία, πάντως... :) :) :)

Παντως σε καθε περιπτωση, ο θεματοθετης εχει ενα τσικ δικιο παραπανω κατα τη γνωμη μου!
μιλαμε για συγκροτημα. Αν ηταν ενας ανθρωπος μονος του, σολο καλητεχνης να παρει το παραπανω μηχανημα και ακομα ακριβοτερο!
Σε γκρουπ ομως, αν καποιος φυγει (100 % σωστος σε αυτο το ποϊντ)και εχουν μπει λεφτα, δεν εχει σημασια λιγα ή πολλα, τοτε θα υπαρχει μεγαλο προβλημα!
γιατι κακα τα ψεματα, (εχω πολλα μοτο, ενα ειναι κι αυτο)! η μοιρα καθε συγκροτηματος ειναι μια: Η διαλυση.!!!
Εδω διαλυθηκαν οι Παπαροκαδες , που υποτιθεται οτι ειχαν και το Μεσον!!! Γιατι να μεινουν μαζι αυτοι;;;!!!!!

Παντως σε καθε περιπτωση, ο θεματοθετης εχει ενα τσικ δικιο παραπανω κατα τη γνωμη μου!
μιλαμε για συγκροτημα. Αν ηταν ενας ανθρωπος μονος του, σολο καλητεχνης να παρει το παραπανω μηχανημα και ακομα ακριβοτερο!
Σε γκρουπ ομως, αν καποιος φυγει (100 % σωστος σε αυτο το ποϊντ)και εχουν μπει λεφτα, δεν εχει σημασια λιγα ή πολλα, τοτε θα υπαρχει μεγαλο προβλημα!
γιατι κακα τα ψεματα, (εχω πολλα μοτο, ενα ειναι κι αυτο)! η μοιρα καθε συγκροτηματος ειναι μια: Η διαλυση.!!!
Εδω διαλυθηκαν οι Παπαροκαδες , που υποτιθεται οτι ειχαν και το Μεσον!!! Γιατι να μεινουν μαζι αυτοι;;;!!!!!
Το γέλιο δεν αφορά την απάντηση σου, αλλά τα τελευταία σχόλια σχετικά με τους παπαροκάδες ! χαχαχαχαχα

Κατά τα άλλα η απάντηση σου ήταν ορθότατη ! :)

Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση. Το γέλιο στην απάντηση σου πήγαινε στο "αυτά μετά δεν θα είναι πρόβες αλλά σεάνς με δαιμόνια." χαχαχα

Είναι αρκετά ακριβή λύση, γιατί δεν θέλει κανένας μας να επενδύσει χρήματα σε εξοπλισμό με την έννοια ότι αν κάποιος θελήσει αργότερα να φύγει από την μπάντα ή αν θέλουμε να βάλουμε επιπλέον άτομα στην μπάντα εκεί το πράγμα περιπλέκεται, οπότε ψάχνουμε μια λύση που να μπορεί ένα άτομο να την αναλάβει εξολοκλήρου.

Στη λύση με την κάρτα ήχου που τελικά συγκλίνουμε όλοι είναι η κάρτα ήχου:

Έχει πληθώρα εσόδων / εξόδων
Το κόστος της είναι πολύ χαμηλό και μπορώ να την αγοράσω εγώ με τιμολόγιο στην επιχείρηση μου, οπότε το κόστος κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα από την αναγραφόμενη τιμή.
Δεν μπλέκουμε αν αργότερα κάποιος αποφασίσει να φύγει.
Ο καθένας πληρώνει το κόστος που του αναλογεί για ενισχυτή ακουστικών και in-ear monitor της επιλογής του.

Εφόσον υπάρχει η λύση μέσω λογισμικού για τη διαχείριση των in / out καναλιών δεν με τρομάζει κάτι. Στο κάτω κάτω προγραμματιστής είμαι και η μπάντα έχει και μέλος που δουλεύει αρκετά καλά το Reaper, οπότε νομίζω θα είναι όλα μια χαρά με τη λύση που πρότεινε ο Marco Di Marco.

Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου και τη βοήθεια σου :)
Η καρτα που θελετε εχει πολλες εξοδους μεν, αλλα σταθμης line δε. Συνεπως στη συνεχεια θέλετε 5 ενισχυτες ακουστικών

Το γέλιο δεν αφορά την απάντηση σου, αλλά τα τελευταία σχόλια σχετικά με τους παπαροκάδες ! χαχαχαχαχα

Κατά τα άλλα η απάντηση σου ήταν ορθότατη ! :)
Το'πιασα! μα και γι'αυτο το εγραψα!!!!!!!!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back