κλασσική Ελληνική ιδεολογία του "Ωχαδερφισμού" η οποία λέει (κατα λέξη):
"Ωχ αδερφέ, δεν βαριέσαι τώρα που θα καθόμαστε να διαβάζουμε τώρα κλίμακες και παπαριές. Λές και ο Τσιτσάνης ήξερε μουσική και έγραψε αυτά που έγραψε"
Ήξερε θεωρία ο Χέντριξ; Διάβαζαν παρτιτούρα ο J.L. Hooker, ο Albert King, ο Τσιτσάνης και τόσοι άλλοι; Αφού δεν ήξεραν αυτοί, σημαίνει ότι ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑ. Εξάλλου και ο Ζαμπέτας κατά δήλωσή του έμαθε μουσική "από τα αηδόνια και τα βατράχια". Έχετε τέτοια στα Γιάννενα;
Η ανανεωμένη έκδοση της θεωρίας του ωχαδερφισμού. Συμπληρώθηκαν και άλλα επειχηρήματα όπως ο Χεντριξ ο Χούκερ και ο Κινκ.
Λάβετε μέρος στον νέο μας διαγωνισμό! Βρείτε εσείς τον επόμενο μεγάλο μουσικό ο οποίος δεν ήξερε να γράφει και κερδίστε!
Και το πιο ενοχλητικό στην δήλωση του Spy είναι ότι ειναι κακό να μάθεις παρτιτουρα. Πραγματικά κανένα σχόλιο.
Πέρα απο την άποψη του Spy νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι το να μάθεις να διαβάζεις παρτιτούρα είναι κάτι θετικό. Ο μόνος λόγος να μην το κάνεις είναι η βαρεμάρα => Ωχαδερφισμός.
Μου άρεσε η παρομοίωση λογος - μουσική, παρτιτούρα - γραφή. Σκεφτείτε ένα κόσμο χωρίς γραφή....
Η παρτιτούρα και γενικά ο τρόπος γραφής (πεντάγραμμο, νοτούλες, σημεία στίξης) κλπ κλπ είναι ένας κώδικας παγκοσμίως, έχει συμφωνηθεί απ όλους χρησιμοποιείται ευραίως και είναι κοινώς αποδεκτό. Το να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι δεν τον αποδέχεται αυτον τον τρόπο και δεν μας κάνει την τιμή να μάθει είναι σαν να λέει "Εγώ δεν θα μετράω στο S.I." αλλα με άλλες μονάδες. Σύμφωνοι, αλλα αν θες να μπορείς να μπορείς να ΠΑΡΕΙΣ και να ΔΩΣΕΙΣ τον μέγιστο αριθμό γνώσεων που γίνεται, πρέπει να το γνωρίζεις αυτό, θές δεν θές.