Καταρχήν θέλω να σας ΥΠΕΡ-ευχαριστήσω όλους για τις κατευθύνσεις που μου δίνετε
Νομίζω ότι ήδη από τις 2 πρώτες σελίδες με καλύψατε απόλυτα
Θα προσπαθήσω να ψάξω τα βιβλία που μου προτείνετε και να επιλέξω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο.
Επειδή όμως το θέμα παίρνει άλλη τροπή (κλασικά...) και με αφορμή αυτό που έγραψε ο Trigga, αλλά και έμμεσα ο Superfunk, θα ήθελα να σας διευκρινήσω κάτι...
Ναι, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που είμαι μουσικά αναλφάβητος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
ΟΜΩΣ...
Αυτό δε σημαίνει, ότι με πήρε από κάτω, νιώθω άχρηστος, κλπ κλπ...
Αντίθετα, έχω πολλή θετική διάθεση και όρεξη να ασχοληθώ με κάτι που τόσα χρόνια είχα παραμελήσει. Και θέλω να το κάνω όχι λόγω ντροπής, αλλά λόγω του ότι προσωπικά
νιώθω την ανάγκη να το κάνω.
Εκ φύσεως είμαι άνθρωπος ο οποίος κυνηγάει τη γνώση.
Το ίδιο θελω να κάνω και τώρα, έστω και καθυστερημένα.
Θεωρώ το να αναγνωρίζει κάποιος τις δυνάμεις, και κυρίως τις αδυναμίες του και να προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει, ως θετική σκέψη και όχι ως μιζέριασμα. 8)
Νομίζω ότι ξέρω πού "με παίρνει" ως μουσικό και πού πρέπει να ...το βουλώνω... :-X
Επίσης να εξηγήσω ποιοι είναι οι στόχοι μου σε αυτή την προσπάθεια και ποιοι όχι:
1ος ΣΤΟΧΟΣ
Δεν με ενδιαφέρει, να γίνω σολίστ κλασσικής μουσικής και να διαβάζω τρελές παρτιτούρες πρίμα βίστα.
Με ενδιαφέρει όμως, να είμαι σε θέση να διαβάσω έναν απλό οδηγό κομματιού, ή να σημειώσω κάπου μια μουσική μου ιδέα.
Επομένως, χρειάζομαι μελέτη σε ρυθμικές αξίες, αλλά και notation....
2ος ΣΤΟΧΟΣ
Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το να απομνημονεύσω κλίμακες, και περίεργες συγχορδίες καθαρά μηχανικά και με μνημονικό μόνο τρόπο (κι αυτό βέβαια είναι χρήσιμο...), αλλά...
Με ενδιαφέρει να εμβαθύνω στη φιλοσοφία πίσω από όλα αυτά. Πώς και γιατί δημιουργήθηκαν όλα αυτά.
και έτσι να οδηγηθώ στον
3ο ΣΤΟΧΟ
Να κωδικοποιήσω δηλαδή, όλους αυτούς τους πρακτικούς κανόνες που έχω τόσα χρόνια φτιάξει στο μυαλό μου και να τους βάλω σε μια λογική.
Θέλω να ξέρω γιατί επιλέγω να παίξω αυτά που παίζω ή γιατί αποφεύγω να παίξω κάποια άλλα. Αυτό δηλαδή που κάνω τόσα χρόνια με το αυτί και την εμπειρία, να γίνει συνειδητή πράξη και όχι μόνο μηχανικά.
4ος ΣΤΟΧΟΣ (και απώτερος)
Να μελετήσω πιο σύνθετα πράγματα, και εν τέλει να ενοποιήσω όλες αυτές τις γνώσεις και να τις περάσω στο παίξιμό μου.
ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ? ;D ;D ;D