+1000Αν δεν διασκεδάζεις με την τέχνη, δύσκολα καταπιάνεσαι μ'αυτή.
Εγω δεν ακουω μουσικη που δεν με ‘‘διασκεδαζει-ψυχαγωγει‘‘,οπως θα ευχαριστηθω τον Ξενακη ετσι θα ευχαριστηθω και ενα καλο λαϊκο ασΘμα του Τερλεγκα....απλα δεν προκειται ...να ανεβω στο τραπεζι με τον πρωτο και ουτε να κανω ομφαλοσκοπηση με τον δευτερο ,αν και ποτε δεν ξερεις.... ;DΌχι δηλαδή η διασκέδαση που αποκομίζει κανείς απο την ενασχόληση με τα μουσικά όργανα και την μουσική, αλλά η διασκέδαση που προκύπτει απο την μουσική σαν μορφή τέχνης.
Αυτά τα δυο σαν ακροατής και μουσικός τα διαχωρίζεις? Πόσο γρήγορα ή εύκολα μπορεί να αποφασίσει κάποιος για να απαντήσει στο ερώτημα.
Δεν είχα στόχο την δημοσκόπηση. Περισσότερο με ενδιαφέρει η άποψη σου και του καθενός εδω μέσα. Τις τάσεις και την στάση του κόσμου την διακρίνω πιο εύκολα ειδικά σε χώρους διασκέδασης. Είναι προφανείς απο τα αποτελέσματά τους. Όσο για το targeting που αναφέρεσαι, 1000% μαζί σουtrolley είπε:Μην ρωτάς μουσικούς για τέτοια θέματα...
![]()
Με έπιασες...Superfunk είπε:Εγω δεν ακουω μουσικη που δεν με ‘‘διασκεδαζει-ψυχαγωγει‘‘,οπως θα ευχαριστηθω τον Ξενακη ετσι θα ευχαριστηθω και...
Είναι το μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου. Η μουσική δεν είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Η εξέλιξή της ειναι ανθρώπινο δημιούργημα. Η μουσική είναι μια βιολογική ανάγκη του ανθρώπου εγγεγραμένη στο dna του και συνυφασμένη με την αίσθηση της ακοής, του συναισθήματος, της έκφρασης, της αναζήτησης κοκ. Όπως η ζωγραφική και οι άλλες μορφές τέχνης που ξεκινούν απο τα σπήλαια (ίσως και νωρίτερα) ακόμη όταν οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν καλά καλά.peripatitis είπε:Νομιζω οτι ακομα δεν γνωριζουμε γιατι δημιουργηθηκε η αναγκη για την μουσικη...
Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση!trolley είπε:Δεν διαλέγεις την μουσική που θα παίξεις, αλλά το κοινό στο οποίο θέλεις να απευθυνθείς - όλες οι άλλες αποφάσεις έπονται αυτής της πρώτης.
Προσωπικα* πιστευω οτι αν φτασεις σε αυτο το σημειο, εχεις αποτυχει ως δημιουργος. Πιστευω πως το παρακατω αποσπασμα απο συνεντευξη του Wilson (παροτι διαφωνω με πολλα που εχει πει και δεν ειμαι μεγαλος φαν αλλα αναγνωριζω το ταλεντο του) ειναι πιο κοντα σ αυτο που σκεπτομαι:trolley είπε:Ευχαριστώ. Πιστεύω πως ισχύει.![]()
Κοίτα, όταν φτάσει κάποιος να δίνει συνεντεύξεις σε τέτοια περιοδικά, το ζήτημα του προσδιορισμού του κοινού στο οποίο απευθύνεται, έχει λυθεί προ πολλού. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρξε ποτέ.AuditoryDriving είπε:(*εκτός και αν καταλαβα λάθος αυτο που ηθελες να πεις)
Πολύ καλή παράθεση.AuditoryDriving είπε:"I have a lot of respect for people who can entertain. But being an artist is all about being selfish, about being true to yourself."
(από : Steven Wilson: ‘Being an Artist is All About Being Selfish’ - | Rolling Stone India)
Σίγουρα είναι δύσκολο ερώτημα γι αυτό και προυπάρχει αιώνες τώρα.Holystone είπε:Αντιστοιχα, εγω να βλεπω τους πινακες του Πικασο και να μου γυρναει το στομαχι, ενω ολοι να λενε οτι ειναι απο τα καλυτερα εργα που εχουν γινει ποτε.
Ποιοι μπορουν να κανουν τον διαχωρισμο;;; Ποιοι εχουν δικιο, αν βαλεις ο ενας να δει/ ακουσει ενδιαφεροντα του αλλου;
jimmie99 είπε:.... Εκτός αν εννοείς οτι δεν το καταλαβαίνεις και δεν σε εκφράζει αισθητικά (οχι σαν τέχνη αλλά σαν διασκέδαση πλέον).
Όσο για τον διαχωρισμό υπάρχουν οι κριτικοί τέχνης πχ. που έχουν σπουδάσει και δουλέψει στο τομέα αυτό για όλη τους τη ζωή....