Δεν με κατάλαβες ΚΛ. Υπάρχουν αυτοί που έχουν γνώμη για την επιστήμη (όπως εγώ) και υπάρχουν αυτοί που κάνουν επιστήμη, όπως οι ερευνητές στο CERN. Το ότι υπάρχουν θεωρίες που κινούνται μόνο στον αφαιρετικό κόσμο των μαθηματικών δεν πάει να πει πως δεν είναι πραγματική επιστήμη. Μην ξεχνάς, όπως πιθανώς θα ξέρεις ήδη, πως πολλές απ' τις πιο πολύτιμες θεωρίες μας επί δεκαετίες ήταν μόνο θεωρίες. Επίσης οι δυο θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης φυσικής, η σχετικότητα και η κβαντική φυσική, θεωρούνται πλέον από όλο και πιο πολλούς ερευνητές λειψές αφού α) δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν πολλά απ' τα φαινόμενα που έχουμε πειραματικά παρατηρήσει, και β) όταν πας να τις συνδυάσεις αντιδρούν. Άρα κάτι δεν πάει καλά, κάτι μας διαφεύγει.
Τελικά μια θεωρία ζει όσο δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει οριστικά και αμετάκλητα πως είναι λάθος (δες τα περί διαψευσιμότητας σύμφωνα με τον Karl Popper). Αν και τελευταία πολύ κουβέντα γίνεται για την ίσως θεμιτή αλλαγή στον τρόπο που κάνουμε επιστήμη υπο το πρίσμα θεωριών που είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθούν λάθος (θεωρία χορδών, πολυσυμπάντων κ.α.)
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αυτοί που είναι ενεργοί στην έρευνα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν εμπεριστατωμένη άποψη, όλοι εμείς οι υπόλοιποι απλά κουτσομπολεύουμε. Άλλωστε αν δεις την ιστορία της επιστήμης για κάθε 9 θεωρίες που πήγαν στα σκουπίδια μόνο μια άντεξε. Έτσι προχωράει το πράγμα.
Οπότε, προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω τα περί αρνητικής ύλης, μόνο να διαβάσω γι' αυτό και όσα κατάλαβα κατάλαβα. Αυτούς όμως που μπορούν να το αναλύσουν μαθηματικά όντας κανονικοί επιστήμονες του χώρου και όχι χομπίστες wannabes, τους θαυμάζω. Ας λένε και καμιά βλακεία που και που, μαγκιά τους κι ας μην μπορούν ή θέλουν να κάνουν πειράματα.