Μουσική και Φυσική

Κουφη Λεοπαρδαλη, υπάρχουν αυτοί που λένε ότι μπορούν κι αυτοί που πράττουν. Τους πρώτους δεν τους εμπιστεύομαι. Μαλλον είμαι τρελός.

theoctapus είπε:
Κουφη Λεοπαρδαλη, υπάρχουν αυτοί που λένε ότι μπορούν κι αυτοί που πράττουν. Τους πρώτους δεν τους εμπιστεύομαι. Μαλλον είμαι τρελός.
Λενε οτι μπορουν να βρουν αρνητικη υλη.. αλλα το πραττουν στα μαθηματικα.  ::)

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Λενε οτι μπορουν να βρουν αρνητικη υλη.. αλλα το πραττουν στα μαθηματικα.  ::)
Λένε πως δεν μπορούν να βρούν αρνητική ύλη ... σκέτο.

Δεν με κατάλαβες ΚΛ. Υπάρχουν αυτοί που έχουν γνώμη για την επιστήμη (όπως εγώ) και υπάρχουν αυτοί που κάνουν επιστήμη, όπως οι ερευνητές στο CERN. Το ότι υπάρχουν θεωρίες που κινούνται μόνο στον αφαιρετικό κόσμο των μαθηματικών δεν πάει να πει πως δεν είναι πραγματική επιστήμη. Μην ξεχνάς, όπως πιθανώς θα ξέρεις ήδη, πως πολλές απ' τις πιο πολύτιμες θεωρίες μας επί δεκαετίες ήταν μόνο θεωρίες. Επίσης οι δυο θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης φυσικής, η σχετικότητα και η κβαντική φυσική, θεωρούνται πλέον από όλο και πιο πολλούς ερευνητές λειψές αφού α) δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν πολλά απ' τα φαινόμενα που έχουμε πειραματικά παρατηρήσει, και β) όταν πας να τις συνδυάσεις αντιδρούν. Άρα κάτι δεν πάει καλά, κάτι μας διαφεύγει.

Τελικά μια θεωρία ζει όσο δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει οριστικά και αμετάκλητα πως είναι λάθος (δες τα περί διαψευσιμότητας σύμφωνα με τον Karl Popper). Αν και τελευταία πολύ κουβέντα γίνεται για την ίσως θεμιτή αλλαγή στον τρόπο που κάνουμε επιστήμη υπο το πρίσμα θεωριών που είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθούν λάθος (θεωρία χορδών, πολυσυμπάντων κ.α.)

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αυτοί που είναι ενεργοί στην έρευνα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν εμπεριστατωμένη άποψη, όλοι εμείς οι υπόλοιποι απλά κουτσομπολεύουμε. Άλλωστε αν δεις την ιστορία της επιστήμης για κάθε 9 θεωρίες που πήγαν στα σκουπίδια μόνο μια άντεξε. Έτσι προχωράει το πράγμα.

Οπότε, προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω τα περί αρνητικής ύλης, μόνο να διαβάσω γι' αυτό και όσα κατάλαβα κατάλαβα. Αυτούς όμως που μπορούν να το αναλύσουν μαθηματικά όντας κανονικοί επιστήμονες του χώρου και όχι χομπίστες wannabes, τους θαυμάζω. Ας λένε και καμιά βλακεία που και που, μαγκιά τους κι ας μην μπορούν ή θέλουν να κάνουν πειράματα.

Συμφωνω σε ολα που ειπες εκτος απ'την μαγκια φυσικων/opinion leaders οπως ο Kaku και ο Hawking να λενε καμια βλακεια που και που (ή συχνοτερα). Δεν είναι μαγκια, είναι δημαγωγηση. Εχει δικιο ο Kaku που λεει πως οτιδήποτε εχουμε στο σαλονι μας εχει προελθει απο φυσικους. Το αλλο μισο της αληθειας όμως είναι πως θα είχαμε αποικιες στον Αρη τωρα αν η ανθρωπινη φυση ηταν λιγοτερο εγωιστικη.

"Today's scientists have substituted mathematics for experiments,

and they wander off through equation after equation and

eventually build a structure which has no relation to reality."

— Nikola Tesla

Ημιμαθης και anti-intellectualist ο Τεσλα. Μαλλον γι'αυτο το επωνυμο του το τιμησαν με την μοναδα ισχυος του μαγνητικου πεδιου tesla (Τ).

Λολ φίλε μου. Σε εσένα απευθυνόταν το σχόλιό μου και ξέρω ότι με κατάλαβες για αυτό και τσίμπησες αμέσως. Αυτά που σου λέμε όλοι εδώ και μέρες είναι ακριβώς το αντίθετο του "Προσηλωση στην αυθεντια και αγνοηση του nullius in verba" αλλά ούτε καν το καταλαβαίνεις, αυτό είναι το αστείο της υπόθεσης. Και το ότι συνέχεια επικαλείσαι την αυθεντία του Τέσλα για να στηρήξεις τα συνομωσιολογικά σχόλιά σου! Φυσικά κανείς δεν αμφισβήτησε τα επιτεύγματα του Τέσλα, αλλά έχεις φτιάξει straw man τόσο τεράστιο που χωράει ο Nicolas Cage μέσα. Δεν του βάζεις και μια φωτιά να τελειώνουμε; ;D

Που ειναι το "ακριβως το αντιθετο"? Ο ιδιος ο Feynman ειχε πει για ένα βασικο εργαλειο της κβαντομηχανικης, το renormalization (πχ χρησιμοποιουνε το 1 + 2 + 3 + ... = -1/12, οπου η ισοτητα είναι λαθος συμβολο εδω) πως είναι "hocus pocus". Και ολοι χειροκροτουσανε.

Ο Kaku σε βιντεο του μιλαει πως υπαρχει πιθανοτητα να βρεθεις ξαφνικα στον Αρη με βαση τις εξισώσεις της κβαντομηχανικης, με το "σοφος του χωριου" υφος, ΧΩΡΙΣ να αναφερει πως η πιθανοτητα ειναι ταξεις επι ταξεων μεγέθους μικροτερη από το μεσο ορος ζωης ενος ανθρωπου. Με 99% στο likebar.

Δεν είμαι αρνητικος και δεν λεω ειναι αχρηστοι, αλλα ουτε ειναι αγιοι (γιατι υπαρχει δολος $$, δεν ειναι βλακες).

Αυτή ειναι η τελικη μου απαντηση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Αυτή ειναι η τελικη μου απαντηση.
Αντε επιτελους. Πονεσανε τα μυαλα μου και τα ματια μου. Ξεσηκωνεις ασυνδετα κομματια επιστημης απο το ιντερνετ, που παρεπιπτοντως δεν καταλαβαινεις (οπως τη renormalization theory) και κανεις τον εξυπνο.

Το θεμα ξεκινησε με τους deerhoof (γιατι γραφουμε σε μουσικο φορουμ) και ξαφνικα βρεθηκες να μιλας για ταξιδια στο χρονο και θεωριες επι θεωριων. Εχεις πλατιασει και εχει χαλασει το thread το εχεις καταλαβει; Βαλε τον εγωισμο σου στην ακρη και σταματα να προσπαθεις να μιλησεις για πραγματα που δεν κατεχεις. Σηκωθηκε τωρα η κουφη λεοπαρδαλη και η τυφλη καμιλα απο ενα φορουμ να κανουν τον τιμητη των παντων και να μιληςουν για τον χοκινγκ. Με google search δε γινεσαι γνωστης φυσικης, γραφικος γινεσαι. Κανονικα σχεδον ολα τα ασχετα posts θα επρεπε να εχουν διαγραφει.

otto## είπε:
Το θεμα ξεκινησε με τους deerhoof (γιατι γραφουμε σε μουσικο φορουμ) και ξαφνικα βρεθηκες να μιλας για ταξιδια στο χρονο και θεωριες επι θεωριων.
Σαν τα πειράματα του cern, ένα πράμα: ξεκινήσαμε από ένα συμβάν (το live) και φτάσαμε στο χάος.  :P ;D ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
otto## είπε:
Με google search δε γινεσαι γνωστης φυσικης, γραφικος γινεσαι.
Γραφικός δεν γίνεσαι με google search αφού τελικά αν αγαπάς ένα θέμα την βασική σου πληροφόρηση την παίρνεις απ' το internet. Γραφικός γίνεσαι όταν το παίζεις γνώστης ενώ δεν είσαι και επιμένεις σε μια θέση που για να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη πρέπει να έχεις αποδείξει την ακαδημαική και επαγγελματική σου επάρκεια. Ο Κακού και ο κάθε Κακού μπορεί να λένε και βλακείες που και που, δεν είναι υπολογιστές ούτε υπάρχει κάποια αστυνομία γνώμης που πρέπει να φοβούνται, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία τους. Είναι επαγγελματίες και έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι έχουν έργο να επιδείξουν. Το να έχουμε ακροβολιστεί σε μια γωνιά περιμένοντας πότε θα διαβάσουμε μια γνώμη στο internet που εμείς θεωρούμε βλακεία για να πούμε πως ο Χ Κακού είναι δημαγωγός είναι από περιττό ως αστείο.

theoctapus είπε:
Γραφικός δεν γίνεσαι με google search αφού τελικά αν αγαπάς ένα θέμα την βασική σου πληροφόρηση την παίρνεις απ' το internet. Γραφικός γίνεσαι όταν το παίζεις γνώστης ενώ δεν είσαι και επιμένεις σε μια θέση που για να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη πρέπει να έχεις αποδείξει την ακαδημαική και επαγγελματική σου επάρκεια. Ο Κακού και ο κάθε Κακού μπορεί να λένε και βλακείες που και που, δεν είναι υπολογιστές ούτε υπάρχει κάποια αστυνομία γνώμης που πρέπει να φοβούνται, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία τους. Είναι επαγγελματίες και έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι έχουν έργο να επιδείξουν. Το να έχουμε ακροβολιστεί σε μια γωνιά περιμένοντας πότε θα διαβάσουμε μια γνώμη στο internet που εμείς θεωρούμε βλακεία για να πούμε πως ο Χ Κακού είναι δημαγωγός είναι από περιττό ως αστείο.
Μα εγω δεν ειπα οτι δεν παιρνεις βασικη πληροφορηση. Ειπα οτι δε γινεσαι φυσικος και κατ' επεκταση ό,τι αλλο απαιτει σοβαρη μελετη και αφοσιωση. Τελος παντων, ας μην χαλαμε και αλλο το thread του mustafank.

otto## είπε:
Μα εγω δεν ειπα οτι δεν παιρνεις βασικη πληροφορηση. Ειπα οτι δε γινεσαι φυσικος και κατ' επεκταση ό,τι αλλο απαιτει σοβαρη μελετη και αφοσιωση. Τελος παντων, ας μην χαλαμε και αλλο το thread του mustafank.
Ναι, ναι, συμφωνώ, αλλά δεν γίνεσαι γραφικός απ' αυτό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back