Μουσική. Είσαστε αλλεργικός σε κάτι?

Δεν αντέχω τις διπλομποτιές, μου φαίνεται ότι περνάει ένα κοπάδι ελέφαντες μέσα από το κεφάλι μου.

Δεν αντέχω αυτά τα ηλεκτρονικά τύμπανα των 80-90s, που κάνανε τσαφ τσουφ αντί για μπαμ μπουμ.

Δημοτικά, κλαρίνα, νησιώτικα, κρητικά, αυτά που συνήθως ακούγονται σε γλέντια (και όπως ακούγονται). Δεν τα αφορίζω μουσικά, έχουν ενδιαφέρον, αλλά δεν τα μπορώ αισθητικά.

Αυτό το "rave-trance-trip hop πως το λένε" που με χτυπάει κάτι στο στήθος συνέχεια, καταλαβαίνω ότι πάει με κάποια drugs, αλλά δεν τα πίνω.

Γενικά με ότι δημιουργείται με κίνητρο την μαζική αποδοχή, χρησιμοποιώντας γνωστές συνταγές επιτυχίας, έχω θέμα.

Συχαίνομαι τα είδη που προέρχονται από εκφυλισμό μουσικών ειδών, για να τα κάνουν ευρέως αποδεκτά (πχ jazz των charts, χορευτική ρέγγε, ελαφριές ποπ επιτυχίες από ροκ μπάντες, κλπ)

Δεν μπορώ τα λαϊκά που βάζουν και ποπ-ροκ στοιχεία μέσα (όλα τα σύγχρονα σχεδόν).

Τον λαΙκό τον θέλω σκύλο, όχι ιμιτασιόν.

Δεν αντέχω τα παιδιά θαύματα που παίζουν όλα τα όργανα, αλλά τα κομμάτια τους τα ψωνίζουν από τα καλύτερα σουπερμάρκετ του παρελθόντος (πχ Lenny Kravitz).

Οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως "έντεχνο" , το αποφεύγω σαν τον διάολο.

Δεν τα θυμάμαι όλα ρε παιδιά, είναι άπειρα.

Α, δεν αντέχω και τον Σπρινγκστην από ένα σημείο της καριέρας του και μετά (dancing in the dark και πέρα).

Ο Νταλάρας της αμερικής έγινε (sorry SF).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι. Στην Jazz. Τη σιχαίνομαι. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. :classic_biggrin:

Ήσουν εκεί;Για πες ?

χμμμ δηλ οι συμπαρτριώτες σου που έχουν βγάλει 1000 ταινίες για την αρχαία ελλάδα, στις οποίες το 99% των μελωδιών είναι κάτι παπαριές που δεν έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε ελληνικό, κρητικό, κυπριακό, ποντιακό, εκκλησιαστική μουσική, κτλ αυτοί ήταν εκεί και ξέρουν... να υποθέσω... ε??? Η αυτοί επιτρέπεται να έχουν άποψη αλλά κανένας άλλος όχι...

πλακατζιδικο δεν ειναι το νημα;
 Τώρα που το σκέφτομαι μια αλλεργία την έχω στην jazz μουσική σκηνή (και όχι μόνο...) της νύφης του Θερμαϊκού από τα μέσα του '70 μέχρι τα τέλη των '80s....??

χμμμ δηλ οι συμπαρτριώτες σου που έχουν βγάλει 1000 ταινίες για την αρχαία ελλάδα, στις οποίες το 99% των μελωδιών είναι κάτι παπαριές που δεν έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε ελληνικό, κρητικό, κυπριακό, ποντιακό, εκκλησιαστική μουσική, κτλ αυτοί ήταν εκεί και ξέρουν... να υποθέσω... ε??? Η αυτοί επιτρέπεται να έχουν άποψη αλλά κανένας άλλος όχι...

Άσε τους... καγκουρες ? τους... συμπατριώτες μου..ΕΣΥ πες μου που κΣερεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες άκουγαν ποντιακά;

Εκτός και αν σου έδωσε καμμιά .. ηχογράφηση ο ΛΑΚΗΣ ,για όλα τον έχω ικανό ?

Pink Floyd. Εντελώς άχρηστη μουσική κατά τη γνώμη μου. Δεν αντέχω ούτε δευτερόλεπτο να ακούω αυτό το δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. 

Δεν μπορω αυτο που χαρακτηριζεται ως Ελληνικο εντεχνο που συνηθως μουσικα ΔΕΝ ειναι εντεχνο και στιχουργικα ειναι 2-3 ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ενωμενες

Δε μπορω τα μπρουταλ φωνητικα

Δε μπορω τις ψευτικες (α λα King Diamond)

Δε μπορω οτιδηποτε Ελληνικο απο τον Τυρναβο το παιζει αμερικανιά (φαρδια παντελονια πεσμενα σα ΧΕΣΜΕΝΟΙ...καπελα του baseball και αλυσιδες α λα Μπρονξ.

Δε μπορω την κλαψα...

Δε μπορω ψευτοετσεγκεβαρες

Δε μπορω ροκ εν ρολ 50ς 60ς

Δε μπορω Beatles

Δε μπορω ανουσιο σρεντινγκ απο βιρτουοζους.

Αλεργια εχω αν κοιταξω αποτομα φως (ηλιο λαμπα οτιδήποτε...) και φτερνιζομαι (8 φορες το ρεκορ μου!!!!) θα το κοιταξω...

Περηφανια μονο που τραγουδουσαμε με τα παιδια (5 και 9 ετων)στο αμαξι war pigs και Χασμα-κλωνος ολοι μαζι (στο δευτερο ηξεραν ολους τους στιχους!!!)

Δεν μπορω αυτο που χαρακτηριζεται ως Ελληνικο εντεχνο που συνηθως μουσικα ΔΕΝ ειναι εντεχνο και στιχουργικα ειναι 2-3 ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ενωμενες

Δε μπορω τα μπρουταλ φωνητικα

Δε μπορω τις ψευτικες (α λα King Diamond)

Δε μπορω οτιδηποτε Ελληνικο απο τον Τυρναβο το παιζει αμερικανιά (φαρδια παντελονια πεσμενα σα ΧΕΣΜΕΝΟΙ...καπελα του baseball και αλυσιδες α λα Μπρονξ.

Δε μπορω την κλαψα...

Δε μπορω ψευτοετσεγκεβαρες

Δε μπορω ροκ εν ρολ 50ς 60ς

Δε μπορω Beatles

Δε μπορω ανουσιο σρεντινγκ απο βιρτουοζους.

Αλεργια εχω αν κοιταξω αποτομα φως (ηλιο λαμπα οτιδήποτε...) και φτερνιζομαι (8 φορες το ρεκορ μου!!!!) θα το κοιταξω...

Περηφανια μονο που τραγουδουσαμε με τα παιδια (5 και 9 ετων)στο αμαξι war pigs και Χασμα-κλωνος ολοι μαζι (στο δευτερο ηξεραν ολους τους στιχους!!!)
θα τα χαλάσουμε με φαίνεται....

Ωραια..."Δεν μπορω οτιδηποτε ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Beatles και Stones" (Δεν καλωπιζεται παραπανω ρε παιδια ?)

Α, δεν αντέχω και τον Σπρινγκστην από ένα σημείο της καριέρας του και μετά (dancing in the dark και πέρα).

Ο Νταλάρας της αμερικής έγινε (sorry SF).

Νομιζω ολοι ειναι κατι της Αμερικης....

Neil Young-Τολης Βοσκοπουλος

Bob Dylan-Γρηγορης Μπιθικωτσης

Eric Burdon-Στελιος Καζαντζιδης

Dolly Parton-Στελλα Κονιτοπουλου

Ian Anderson-Διονυσης Σαββοπουλος

Kenny Rogers-Γιωργος Καμπουριδης (ειναι ιδιοι και φυσιογνωμικα)?

και παει λεγοντας.................

Trending...

Νέα θέματα

Back