Μουσική. Είσαστε αλλεργικός σε κάτι?

Πάντως κάποια μπρουταλ φωνητικά μου αρέσουν. Είναι ανάλογα την μπάντα και το ύφος..... Το δικό μου κριτήριο είναι να μπορώ να καταλάβω στίχους ?

Στο αποπάνω βίντεο, τα περισσότερα συγκροτήματα μου αρέσουν και είναι και καταξιωμένα και μια χαρά μουσική θα πρέπει να χαρακτηρίζεται 

εγω βρεχω το βρακακι μου με αυτους..Απιστευτη μπαντα..απιστευτη τραγουδιστρια.

Πάντως κάποια μπρουταλ φωνητικά μου αρέσουν. Είναι ανάλογα την μπάντα και το ύφος..... Το δικό μου κριτήριο είναι να μπορώ να καταλάβω στίχους ?
 Στο μόνο άσμα που ανέχομαι αυτά τα φωνητικά είναι αυτό και μόνο αυτό... 

6 λεπτά πριν, vagelism είπε

εγω βρεχω το βρακακι μου με αυτους..Απιστευτη μπαντα..απιστευτη τραγουδιστρια.

Στην γυναίκα σου το έδειξες το βίντεο.....;  Επί την ευκαιρία δείξε και το ποστ σου?

Εγω ειμαι καπως αλλεργικος σε μεγαλο μερος της ελληνικης μουσικης. Δεν ειναι καν το μουσικο στυλ που με ενοχλει, αλλα το γεγονος οτι πολλες φορες ειναι κακοπαιγμενη, χωρις ιδεες, χωρις ουσιαστικα ενορχηστρωση (οπως αυτη που υπηρχε πριν ερθουν τα ηλεκτρικα οργανα που ποτε δεν βρηκαν ουσιαστικη θεση στα ελληνικα), χωρις συμμετοχη απο τη μπαντα. Ειναι οι ηχοι ενος λαου που δεν  ακουει μουσικη, αλλα τη χρησιμοποιει για υποκρουση στο γλεντι (πραγμα που ειναι καλο για το γλεντι, αλλα οχι και τοσο για τη μουσικη ?). Ακομα και οι στιχοι ειναι ο ελληνας των τελευταιων δεκαετιων που ψαχνει εναγωνιως να βρει ποιος ειναι (αν ψαχνει), και ακομα δε βρηκε και τιποτε σπουδαιο.. ?

Ειναι και θεμα γενιας βεβαια. Οταν ημουν πιτσιρικας, η ακουγες ροκ η ελληνικα. Ε εγω στα ελληνικα δεν πηγα ποτε.

Απολαυστικά τα ποστς.

Έχω αρκετά μεγάλη λίστα πραγμάτων που με στέλνουν προς αναζήτηση αντισταμινικών-ακορντεόν, Police, ρέγγε, Toto, τζίπσι τζαζ κλπ-αλλά αν μιλάμε για νοσηλεία και ενέσεις κορτιζόνης ανά 12ωρο, τότε μιλάμε για οτιδήποτε με μπουζούκι. Δεν χρειάζεται να ακούγεται(είμαι απολύτως βέβαιος πως σκοτεινά κέντρα υπό την καθοδήγηση σατανικών, αδίστακτων εγκεφάλων κατασκευάζουν μουσική με το μπουζούκι σε πρώτο ρόλο, το οποίο όμως στη συνέχεια το αφαιρούν για να μας ξεγελάσουν, αλλά εμείς δεν μασάμε κύριοι)αρκεί να υπάρχει κάποια, έστω μακρινή, σχέση...ξέρω γω, η δεύτερη ξαδέλφη της γυναίκας του ηχολήπτη από τον πρώτο του γάμο είχε κάποτε έναν γκόμενο που ο θείος του είχε ένα τέτοιο στη ντουλάπα...μου αρκεί αυτό. Αναγούλα.

Είμαι αλλεργικός στο ελληνικό έντεχνο-ροκ, στο σκυλο-ποπ, και στα λάτιν. Την λάτιν δεν τα θεωρώ κακή μουσική, απλά εγώ δεν την παλεύω όποτε τύχει να την ακούσω. Επίσης το ελληνικό ποπ αλλά εξαρτάται την μπάντα... πχ μου αρέσουν οι c:real και ο Mύρωνας Στρατής αλλά Οnirama δεν μπορώ να ακούσω ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Απορία...

Γιατί οι έντεχνοι είναι πιο καλλιτέχνες από τους υπόλοιπους?

Δεν αντέχω με τίποτα την Trap, Rap, Hip Hop, ξένη και εγχώρια, βγάζω αφρούς στο 20λεπτο. Δυστυχώς αρκετοί φίλοι μου ακούνε και έχει χρειαστεί να τα υπομείνω αρκετές φορές σε εξόδους. Είναι από τις ελάχιστες φορές που υμνώ τη νομιμοποίηση του αλκοόλ. ?

Μερικά παραδείγματα, έτσι για το cringe:

Μόνο σε μια χώρα που στηρίζει τα όνειρά της σε πεθαμένα βασίλεια του μεσαίωνα, με μια πολιτική κουλτούρα βασισμένη αποκλειστικά σε ρουσφέτια και αριστερίστικα συνθήματα που έχουν παγκόσμια καταρρακωθεί εδώ και 40 χρόνια, και με αυτοκαταστροφικό νεποτισμό που σαν γάγγραινα έχει σαπίσει όλο της το είναι, μόνο σε μια τέτοια χώρα θα ακούγονταν παντού στα ραδιόφωνα ο ανατριχιαστικά εξαμβλωματικός στίχος "Κλαίω κι οδηγώ στην Αττική οδό-
και κάτω απ’ τη ζακέτα φοράω νυχτικό",

και θα θεωρείτο και υψηλή έντεχνη ποίηση και κουλτούρα από πάνω.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο στην Ελλάδα

και η φάση είναι ότι πολύς κόσμος δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από "σκυλο-αντιποιότητα"

Στην ποντιακή μουσική, δεν αντέχετε αυτός ο κεμεντζές ρε παιδιά.....  Κάποτε μ'έσερνε η γυναίκα μου σε χορούς και εσπερίδες με την εν λόγω μουσική, αλλά μετά την 4-5 φορά ήταν μεγάλο το τίμημα που της έβαζα για να την συνοδέψω, οπότε αραίωσαν και οι έξοδοι μας στα ποντιακά μαγαζιά!

οπότε έχεις αλλεργία στην αρχαία ελληνική μουσική ?

Attachments

• 1ors.png
    1ors.png
    213.2 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 2harry.jpg
    2harry.jpg
    24.3 KB · Εμφανίσεις: 0
Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να σιγοντάρω σ'όλο αυτό... 
έχουμε στήσει την μουσική στον τοίχο και πετάμε πέτρες όπου (δεν) γουστάρει ο καθένας για πολύ προσωπικούς λόγους
που καμία σχέση δεν έχουν με την μουσική δημιουργία,  αλλά περισσότερο με τον καναπέ του ψυχιάτρου.

Αφού όμως ο δημόσιος λιθοβολισμός ΕΙΝΑΙ εκτόνωση, ας ρίξω με τη σειρά μου :

Δεν μπορώ να ξανα-ακούσω χωρίς ωτοασπίδες μουσικές που προηγήθηκαν της εμφάνισής μου στον πλανήτη, 
αλλά που τις ανακάλυψα περίπου στην πρώιμη εφηβία μου (πριν ανακαλύψω τις mainstream μουσικές των 80'ς) :

Country (usa), old rock/n/roll (one two three o'clock..μπλιάχ-μπλιάχ), Big Jazz Bands (με ή άνευ vocals), Beatles, Beatles, Γερμανική λαική μουσική (ευτυχώς δεν ακούγεται πουθενά πια, ήταν κάτι σαν Country, ή μάλλον ακριβώς σαν country),

Latin (ούτε τις απόκριες..) , τις περισσότερες Οπερες...

Από μουσικές της εποχής μου ποτέ δεν άντεξα το pop μπαλαντο-Rock (Brian Adams.. μπλιάχ, Queen κ.λ.π. ) αλλά και κάθε Glam Rock Band (καρικατούρες και γελοιογραφήματα του πρότερου Hard-rock), και βέβαια τα Ελληνικά της εποχής του βενζινάδικου και δώθε που δεν εκφράζουν τίποτα ή αν κάτι εκφράζουν να μας το εξηγήσουν επιτέλους (.. στα σύννεφα να'χω Γω, βενζινάδικο.. ντάξει -έκοψα και την ποίηση μετά απ'αυτό)

Α,και Beatles..
Προβολή συνημμένου 20204

Πιο πολύ απ'όλα πάντως με ενοχλεί βαθιά η ίδια η ύπαρξη της μουσικής (μία είναι) που ακούγεται στο διαπασών από τα ανοικτά παράθυρα ή τη ντουντούκα του Γύφτου με το 4x4 και με τα παιδιά μέσα να μαθαίνουν από μικρά.. Τέτοιοι είναι οι στίχοι που οι μουσικοί ΟΣΑ και να πήραν για να παίξουν, θα έπρεπε να παραιτηθούν /να αλλάξουν επάγγελμα /να γίνουν Γύφτοι για να δείξουν στους άλλους Γύφτους τον σωστό δρόμο, και ΟΧΙ να συμμετάσχουν στο Εγκλημα.. 

Προβολή συνημμένου 20205

Το ίδιο (αν και λιγότερο) με ενοχλεί ή μουσική των άλλων που δεν είναι αλλά ΘΕΛΟΥΝ να γίνουν Γύφτοι, και οδηγώντας αφήνουν να βγει από τα ανοικτά παράθυρα κάθε είδους RAP , κάτι κρητικά μερακλωτικά, mainstream Teckno, αλλά κυρίως το demo CD του Subwoofer τους..

Y.Γ. Για τους Γύφτους : Ανθρωποι με κεφαλαιό υπάρχουν παντού, καλό είναι να έχουμε την ευθυκρισία να το αναγνωρίζουμε ..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
3 hours ago, cigaret13 said:

Στο μόνο άσμα που ανέχομαι αυτά τα φωνητικά είναι αυτό και μόνο αυτό... 

disturbed = μια απο τις καλύτερες μπαντες - πιο ευρηματικές - πιο τεχνικές - πιο μελωδικές - πιο ουσιαστικές του nu/groove-metal.

Γενικά με κάλυψαν αρκετοί συμφορουμίτες - και για το "εντεχνο" και με λίστες χιλιοακουσμένων (Πνοή και Νύξη, fusion) και με συμπεριφορές-trends (Υameth).
Ακόμη όμως και στις μουσικές που δεν ακούω γενικά, όπως π.χ. την hip-hop, υπάρχουν διαμαντάκια.
Επίσης, επειδή δεν τα έχω και πολύ καλά με την ελληνική μουσική -και δη το σύγχρονο έντεχνο- ανακαλύπτω πολλές φορές κομμάτια ΄ή παιξίματα, κυρίως μέσω φίλων που εμπιστεύομαι το μουσικό τους αισθητήριο, που με εκπλήσσουν ευχάριστα,  διάφορα ωραία πράγματα που δεν γνώριζα.
Δεν πιστεύω ότι αν ακούει κάποιος μουσική, μπορεί να αποκλείσει ολόκληρα είδη (OK, djent δεν μπορώ να ακούσω).
Η μουσική όμως είναι απέραντη, από την ethnic και τη jazz (μετρήστε μόνο πόσες υποκατηγορίες), μέχρι την metal, το blues, τη soul, ψυχεδέλεια, indie, classic rock, alternative, folk, την κλασική -soundtrack, reggae , soul jazz, τα πάντα όλα... σε όλα τα είδη θα βρεις όχι ένα, ΠΟΛΛΑ πράγματα που αξίζει να ακούσεις και θα γουστάρεις και αφάνταστα!
Αν κάποιος είναι ανοιχτός μπορεί να βρει -ακόμη και με το σταγονόμετρο, σε κάθε είδος, κάτι που να αξίζει για κείνον. Το θέμα είναι ποιος έχει χρόνο να ασχοληθεί με ένα είδος που τον απωθεί εξ ορισμού...

edit -Παράδειγμα: ως νησιώτης, τη βρίσκω πολύ με τα παραδοσιακά του τόπου μου, τα βιολιά σχεδόν με συγκινούν, η κρητική λύρα με ξετρελαίνει. Αυτο πoυ δεν αντέχω είναι οι σύγχρονες βέρσιονς τους (π.χ. Πάριος) με την τέλεια ηχητική , τα γυφτονησιώτικα των Κονιτοπουλέων κ.ο.κ.
Άρα αν έλεγα ότι είμαι αλλεργικός σε κάτι , αυτό δεν θα ήταν ένα είδος μουσικής γενικά ή ένας καλλιτέχνης συγκεκριμένα, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει ο καλλιτέχνης και η αισθητική που διέπει αυτό που κάνει.

Beatles for ever ρε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν αντέχω με τίποτα την Trap, Rap, Hip Hop, ξένη και εγχώρια, βγάζω αφρούς στο 20λεπτο. Δυστυχώς αρκετοί φίλοι μου ακούνε και έχει χρειαστεί να τα υπομείνω αρκετές φορές σε εξόδους. Είναι από τις ελάχιστες φορές που υμνώ τη νομιμοποίηση του αλκοόλ. ?
Rap is good stuff

ακούς λάθος rappers

@sharpshooter γενικά αυτά τα είδη μουσικής δε μου αρέσουν, θέλω να ακούω άλλου είδους φωνητικά. Μπορεί να γίνει ανεκτό κάτι αν έχει ενδιαφέρον beat, ή αν ο rapper ψιλοτραγουδάει. Μόνη εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ο Eminem. 

Φίλε Tamtam με κάλυψες.

Γενικοί αφορισμοί στη μουσική,δε χωράνε.Εκτός αν μιλάμε για τα καγκέλια ή το Ζωιδάκη!

Trending...

Νέα θέματα

Back