- Πόντοι
- 1
καλησπέρα κ από μένα! Πρώτη φορά λάμπα κ δε ξέρω τι να επιλέξω. Να επισημάνω μονο οτι με ενδιαφέρει μονο καθαρό κανάλι μιας κ θα χρησιμοποιώ τη πεταλιερα μου. Please καμιά βοήθεια.. Ευχαριστώ!
είμαι ανάμεσα στους laney cube 10, vox ac4 και bugera v5. Καμία γνώμη κάνεις?thanasisdo είπε:καλησπέρα κ από μένα! Πρώτη φορά λάμπα κ δε ξέρω τι να επιλέξω. Να επισημάνω μονο οτι με ενδιαφέρει μονο καθαρό κανάλι μιας κ θα χρησιμοποιώ τη πεταλιερα μου. Please καμιά βοήθεια.. Ευχαριστώ!
H ατυχία είναι ότι το δολλάριο με το ευρώ έχει έρθει πολύ κοντά και δυστυχώς όλα φαίνονται ακριβά. Δε κοιτάς να μαζέψεις λίγα περισσότερα και του χρόνου να ξαναδοκιμάσεις; Είναι κρίμα να πάρεις κάτι τσίμα τσίμα και τελικά να μη σου κάνει.thanasisdo είπε:Ειναι έτσι όπως τα λέτε.. Γι αυτό και δε ξέρω τι να κάνω.. Περιορισμένο μπατζετ, σε μεταχειρισμενο δεν υπάρχει κατι.. Λίγες επιλογές.. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις που έγραψα ποιο πάνω..
Ε, όχι και ατυχία φίλος, εγώ δουλεύω από το internet και πληρώνομαι σε δολλάρια.otto## είπε:H ατυχία είναι ότι το δολλάριο με το ευρώ έχει έρθει πολύ κοντά
Υπάρχουν ενισχυτές που έχουν επιλογή ρύθμισης watt.Ριχάρδος είπε:Τα 5-10w δεν είναι σίγουρο ότι θα σε βγάλουν για πρόβα...
Κι εγω σε δολλαριο πλερωνομαι φιλοους, εδω και 3 χρονια. Ατυχια για πολλους στην ελλαδα η ισοτιμια αυτη ομως. Βλεπεις οτι βαζω τη συλλογικη συνειδηση πανω απο ολα. ;Dfusiongtr είπε:Ε, όχι και ατυχία φίλος, εγώ δουλεύω από το internet και πληρώνομαι σε δολλάρια.![]()
Ο x ενισχυτής μπορεί να "πατήσει γκάζι" μέχρι ενός ορισμένου σημείου, μέχρι τα 10 W ή τα όποια watt μπορεί να δώσει.otto## είπε:Να ρωτησω κατι; Μια λαμπατη κεφαλη 10w αν συνδεθει σε καμπινα 4x12 δε θα εχει αισθητη διαφορα σε ενταση;
Thanks.Earendil είπε:Ο x ενισχυτής μπορεί να "πατήσει γκάζι" μέχρι ενός ορισμένου σημείου, μέχρι τα 10 W ή τα όποια watt μπορεί να δώσει.
Η 4x12 ωστόσο μπορεί να δώσει (και συχνά δίνει) την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης έντασης λόγω του ότι συχνοτικά θα έχει πολύ λίγη σχέση με αυτό που ακούς από μια 1x12 (ειδικά open back). H 4x12 θα "ζμπρώχνει" περισσότερο αέρα και θα μετατοπίσει τον ήχο αρκετά κλικ προς τη μπάσα άκρη του φάσματος.
Ανάλογα με τη χρήση ή το ύφος, αυτό μπορεί να είναι επιθυμητό... αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει κάτι εντυπωσιακό σε επίπεδο αντιληπτής έντασης.
Ανάλογα τι εννοείς πρόβα. Αν παίζετε σε δυνατές εντάσεις με ντράμερ που κοπανάει θα χρειαστεί να τον στήσεις ψηλά να κοιτάει τα αυτιά σου και να δυναμώσεις πολύ για να ακούς τον εαυτό σου που σημαίνει οτι (ανάλογα τον σχεδιασμό του ενισχυτή) δεν θα έχεις καθαρό ήχο και πιθανόν να μη σε ακούνε όλοι οι υπόλοιποι. Στο λάιβ σκέψου ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί θα παίρνεις ήχο με μικρόφωνο για το PA αλλά και πάλι θα πρέπει να ακούς εσύ τι παίζεις απο τον ενισχυτή όπου σε ένα βαβουριάρικο stage ήχο θα σε δυσκολέψει.thanasisdo είπε:Αρα για να καταλάβω με 10w κάνεις πρόβα? Και για live θα έχω πρόβλημα? Αν πχ πάρω τον ήχο με μικρόφωνο και τον περάσω στα ηχεία? υποθετικά γιατί προς το παρών με ενδιαφέρει για το σπίτι και για καμια προβουλα το πολύ..